Re: Embelsirat
Capuno /pf/images/graemlins/laugh.gif teorikisht kjo receta qe vijon eshte e komplikume por ti mund te provosh variantin vetem me grure /pf/images/graemlins/laugh.gif
Hashure
100 gr grurë, 150-200 gr sheqer, 20 gr kokrra misri, 20 gr fasule të bardha, 1 lugë niseshte, kanellë, arra të grira.
Vendosim grurin dhe fasulet në një tas me ujë dhe i lemë një natë të zbuten. Pastaj i ziejmë për disa orë. Pasi të jenë zbutur i shtojmë sheqerin, kokrrat e misrit (të ziera më parë ose të konservuara) dhe 1 lugë niseshte. I përziejmë dhe i lemë në zjarr për disa minuta. E lëmë pak të ftohet dhe e ndajmë në tasa. I hedhim përsipër arrat e grira dhe kanellën. E servirim të ftohtë.
Te bofte mire (pertova ta shkruj dhe e gjeta ne Internet nga kjo
Faqe ku ka dhe receta te tjera shume te mira /pf/images/graemlins/smile.gif )