Embelsirat

arbi

Primus registratum
Re: Embelsirat

faleminderit kordele /pf/images/graemlins/smile.gif me jep adresen te te dergoj kavanozin e reçelit :lol:
 

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Embelsirat

Une ha vetem gliko me arra ose me fiq te eger /pf/images/graemlins/wink.gif nese mundesh te besh keto, ahere po /pf/images/graemlins/tongue.gif
 

arbi

Primus registratum
Re: Embelsirat

:lol: :lol: oferta e fundit nje kavanoz me reçel ftoi dhe nje me reçel fiqsh te mbushur me thalba arrash :lol: :lol:
 

arbi

Primus registratum
Re: Embelsirat

mos qaj me jep adresen te te postoj nje shishe reçel :lol: :lol: :rockband:
 

arbi

Primus registratum
Re: Embelsirat

/pf/images/graemlins/smile.gif
guancia.gif
 

RecurrentDream

Forumium praecox
Re: Embelsirat

KEK ME MOLLE

Perberesit:

Per mbushjen:
<ul type="square">
[*]500 gr molle majhoshe (jeshile);
1 lk kanelle pluhur;
1 ls lekure limoni (e grire);
3 ls leng limoni;
150 gr sheqer;
200 gr uje.
[/list]

Per brumin:
<ul type="square">
[*]200 gr miell;
4 kokrra veze;
1/2 lk sode buke;
200 gr gjalpe;
200 gr sheqer;
1 ls lekure limoni (e grire).
[/list]

Per zbukurim:
<ul type="square">
[*]miell sheqeri sipas deshires
[/list]

Mbushja:
Mollet qerohen, u hiqen farat dhe priten ne forme kubike. Ne nje tenxhere hedhim ujin, sheqerin, kanellen, lekuren e limonit, lengun e limonit. Pasi te vloje, shtojme mollet e grira me pare duke i trazuar here pas here dhe i leme te ziejne per 2 minuta. Pasi te kene ziere per 2 minuta, e heqim tenxheren nga zjarri dhe e leme te ftohet.

Brumi:
Ne nje tas porcelani perziejme gjalpin e shkrire me sheqerin derisa te formohet nje mase kremoze. Shtojme vezet nje nga nje duke i perzier. Shtojme lekurat e limonit, soden e bukes dhe ne fund miellin. E perziejme derisa te formohet nje brume i njetrajtshem.

Pjekja:
Taven e lyejme me pak gjalpe dhe e sperkatim me peksimadhe (dmth. fette biskotate te grira holle). Brumin e ndajme ne dy pjese te barabarta. Njeren pjese e shtrojme ne tave ne menyre te njetrajtshme, hedhim siper shtresen e molleve, dhe e mbulojme me pjesen tjeter te brumit (mund te perdorni nje tip spatule guzhine per te krijuar nje siperfaqe sa me te rregullt).

E fusim taven ne furren e ngrohur me pare ne 180 grade dhe e leme te piqet per 40 minuta.

Sherbehet e sperkatur me miell sheqeri.

PROVOJENI, BEHET E MREKULLUESHME...!!
 

RecurrentDream

Forumium praecox
Re: Embelsirat

smile, nuk e di nese zucchero a velo i thone miellit te sheqerit, por po shpjegoj kuptimin e kesaj te dytes /pf/images/graemlins/smile.gif . Sheqer i bere pluhur ne forme mielli, te cilin mund ta pergatitesh vete duke e shtypur (psh. ne havan) ose mund ta blesh te gatshem.
:wave:
 

edda

Primus registratum
Re: Embelsirat

E di pse te pyeta..sepse une e quaj sheqer i shtypur, por ky perkthim s'me bind dhe aq, ne fakt as miell sheqeri sikur nuk shkon ... :idea: ndoshta tingellon me bukur thjesht sheqer i imet
 

Diddy19

Su@mi
Re: Embelsirat

Tiramisù:

Perberesit:

1)5 veze
2)1/2 kg Mascarpone(me duket se ne Shqiperi nuk ekziston fare /pf/images/graemlins/frown.gif )
3)5 luge sheqer
4)biskota savoiardi
5)kafe te hidhur(dmth pa sheqer)dhe jo te ngrohte
6)kakao te hidhur

Pergatitja:
Ne nje tas hidhni 5 te kuqat e vezeve,5 luge sheqer dhe dhe mascarponen dhe i perzieni fort,(mundesisht me ate aparatin elekrik qe sherben per te perzier qe s di si quhet).Menjane perzieni fort te bardhat e vezeve dhe pastaj i perzien me ato te parat.

Tiramisù:
Njomni biskotat savoiardi ne kafe dhe vendosni ne nje tave.Shtoji siper ne formen e nje shtrese mascarponen dhe nje shtrese tjeter me kakao pluhur.Mund te vini edhe disa shtresa njera mbi tjetren.Lijeni te ftohet per disa minuta ne frigorifer.

Ju befte mire!
 
I

insane

Guest
Re: Embelsirat

lotmud.jpg


chocolat mud cake = chokollate e shkrire e trashe.

te enjten hengra 1 thele, akoma mbaj mend shijen...

:rolleyes:
 
Top