Eh....Nan Tereza..e mjera!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: ...Nan Tereza..!

Tahti asht ba taman tema " Nan Tereza e mjera".

Po ktu përfunduan konsideratat për Nënë Terezën? Këtu dolëm sërish, tek një luftë fetare? Akoma nuk jeni bindur që gjithkush pretendon që feja e tij është më e mira se të ishte ndryshe do e kish ndryshuar?

Haram ju qoftë.

OROSHI

Primus registratum

Devijimet lejohen,jane per "te miren" e temes /pf/images/graemlins/laugh.gif!
Devijimet nga rruga e partise nuk lejohen! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

TranofiljA

Primus registratum

Mendoj qe tema te mbyllet ketu. /pf/images/graemlins/smile.gif

Mesa duket ne Indi duan te bejne nje film per Nene Terezen dhe nje nga "aktoret" qe eshte kandidate per te luajtur kete rol eshte Paris Hilton. Sipas regjizorit (a ku di une cfare eshte) ato kane tipare te ngjashme.

Paris Hilton Eyed for Mother Teresa Role
artikulli

Ketu them une eshte per "mjere" /pf/images/graemlins/shrug.gif

OROSHI

Primus registratum

Ti mendon shum ti,aq shume mendon sa te kane ikur mendte fare! /pf/images/graemlins/tipsy.gif

"Prizreni tha:e jona asht Nan Tereza por Shkupi doli perpara e na e mori.
Prishtina tha:e jona asht Nan Tereza por doli Gjakova perpara e na e mori.
Kalkuta tha:e jona asht Nan Tereza por Roma dli perpara e na e mori.
Shkodra tha:e jona asht Nan Tereza por Myftinia fut rruaza ne pe kambkryq ne Tarabosh.
Me Nanen sejcili ma afer Hyjit,kater anen e rruzullit si kater Librat e Shenjte,me nj qender te vetme ne zemer nga buron kroi i gjalle i Bogdanit.
E shqiotarve asht Nana,e njerzimit e Hyjit e Ujit te Shenjte te Pashtrikut.
Kush perulet para saj?Te verberit,skamnoret,gerbulet e Kalkutes?Jo,para tyre perulet Nana,e thjeshta skamnorja e zotit,para saj perkulet Prizreni,Shkupi,Kalkuta Shkodra.
E Myftinia shtje rruaza ne pe duke tjerr mjegullen mbi Tarabosh"!

-Arif Kutleshi-

TranofiljA

Primus registratum

Te keqen e mysteqeve ty amon /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Une per ty e kisha se u lodhe me kete temen /pf/images/graemlins/grin.gif

OROSHI

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Te keqen e mysteqeve ty amon /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Une per ty e kisha se u lodhe me kete temen /pf/images/graemlins/grin.gif

[/ QUOTE ]

Mysteqeve te mija u marrsh yndyren ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Me beri pershtypje,postimi i pare i yti ne kete teme,dhe ti propozove per t'u mbyll /pf/images/graemlins/tipsy.gif

hawk

Primus registratum

Kaq kishe per wehabizmin Orosh !? Me vjen keq te kostatoj per here te dyte se nuk e njeh fare per derisa e quan edhe fe me vehte.Akoma kam para sysh debatin e ashper dhe te thelle qe behej ne Maqedoni...hajde Orosh hajde.

*** A ka mundesi te pergjigjesh direkt meqe akuzon te tjeret per wehabizem,cili nga autoret e deklarates mbi bustin e nene terezes eshte wehabi!?

Fjalet e Fishtes ti solla jo per polemika i bindur tek objektiviteti yt por natyrisht gabohem ti je i verbuar nga ektremizmi.Sidoqofte ne te njejetn menyre qe i justifikon ti mund te justifikoje kushdo deklarata edhe me ofenduese pro dhe kunder nene terezes.Prandaj ashtu sic shikon te drejten per tu shprehur tek Fishta mos fluturo me presh ne...kur kete te drejte e ushtrojne dhe te tjeret.

Besoj se nuk ka nevoje te flasim per komunizem perseri pasi me sa shoh nuk ke fakte mbi pohimet apo krahasimet e tua.
Persa i perket vellezerve Frashri mos harro se shkruajten me shume ne turqisht me alfabet arab.

Te lutem mos shtermbero deklaratat.Mos perdor krahasime e hiperbola se nuk te njohim si poet.Kthehu tek tema po deshe per te shtuar gje.Leksionet mbi komunizmin,Fishten,Wehabizmin etj etj i bejme ne tema te tjera,mos jep pohime qe nuk je ne gjendje ti argumentosh dhe aq me teper qe nuk lidhen fare me temen,sepse pastaj jemi te detyruar te mbajme ison.

hawk

Primus registratum

Per kulture lexo pak deklaratat e fundit te A.Halluni ne lidhje me bustin.

OROSHI

Primus registratum

Tek poezite e mesiperme ke edhe emrin e autorit /pf/images/graemlins/smirk.gif!
Na e bjer icike deklaraten e A.Hallunit?
Ne pergjithsi je i kjarte ne postime,ksaj rradhe paske shkru pak si pergjumshem!

Ke pas rastin pardje e dje per me pa pak histori per Nan Terezen ne disa stacione televizive te Evropes,ndoshta kishe nderru pak drejtim,ku i dihet!

hawk

Primus registratum

Te kam bere nje pyetje te lutem me jep pergjigje.

Habitem qe nuk e ke lexuar akoma deklaraten e myftinise pas miratimit te vendosjes se bustit...ato te tjerat i gjen edhe ne hene.

Nene terezen e respektoj por nuk eshte nena ime dhe as nje objekt kulti sic eshte per ty,te cilit duhet ti lutem.Nese nuk e di akoma ne muslimanet i lutemi Zotit pa ndermjetesa.

Sidoqofte tek deklarata e A.Hallunit shprehet aprovimi per vendosjen e bustit te nene Terezes tek telekomi.

Kondrapedali

Kondrapedali

Te kam bere nje pyetje te lutem me jep pergjigje.

Habitem qe nuk e ke lexuar akoma deklaraten e myftinise pas miratimit te vendosjes se bustit...ato te tjerat i gjen edhe ne hene.

Nene terezen e respektoj por nuk eshte nena ime dhe as nje objekt kulti sic eshte per ty,te cilit duhet ti lutem.Nese nuk e di akoma ne muslimanet i lutemi Zotit pa ndermjetesa.

Sidoqofte tek deklarata e A.Hallunit shprehet aprovimi per vendosjen e bustit te nene Terezes tek telekomi.

[/ QUOTE ]

Hawk, nuk bëhet fjalë për një objekt kulti apo për një ndërmjetëse të krishterëve me Zotin e tyre. Feja nuk hyn fare në këtë mes ashtu siç nuk hyn edhe në dhënien e çmimit Nobel për paqen. Nënë Tereza (me këtë emër njihet në gjithë botën) meritoi vlerësimin më të madh të qytetërimit botëror me përkushtimin e saj ndaj njerëzimit. Pra mos e shikoni si çështje fetare pai nuk është e tillë.
Busti i Nënë Terezës vendoset në Shkodër pasi ajo ka jetuar fëmijërinë aty dhe pasi aty janë varrosur edhe e jëma me të motrën. /pf/images/graemlins/shrug.gif

OROSHI

Primus registratum

Ndermjetesi juaj eshte imami me sa di une,pra mos ja fut kot!
Do ta gjej edhe deklaraten e Hallunit,me jep icike kohe /pf/images/graemlins/angel.gif!
Nqs Halluni eshte( me ne fund) pozitiv per vendosjen e bustit tek Albtelekomi,me duket pak si me vonese ky dokard-im i tij!Apo skishte nga t'ia mbante sepse u shkallmua nga te gjitha anet?Te thuash per S.Mucen po,ai nuk kishte as me te voglin ngurrim "anadollako-vehabist" /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne fillim kundershtimi ishte me i prere:busti te vihet ne kisha ose ne institucionet e "tyre" fetare!
Kjo ishte deklarata e pantoll-shkurteve(figurative mer plak /pf/images/graemlins/laugh.gif)!

hawk

Primus registratum

Asnje shkodran nuk e ka ditur se Nene Tereza eshte rritur ne Shkoder deri para 3 javeve.Nga dolen keto fakte e din me mire ti.Tani mund te nxjerrim shkodrane edhe Giovanni Paolo II.

Qe eshte figure fetare nuk mund ta mohosh pasi eshte ne proces shenjterimi nga vatikani dhe po per veprimtarine fetare eshte kritikuar nga qarqe hindu.Me duket se ne te gjitha istitucionet e ngritura nga nene Tereza nuk kishim flamurin shqipetare,te paqes apo simbole te ndryshme pervec te vetmit simbol atij te krishtere pra kryqit.

Si shkodrane nuk me vjen ne mend te kete bere ndonje mision per qytetin e saje dhe me sa di une nuk ka ditur asnje fjale ne shqip dhe aq me pak ne dialektin tim ku qenkeka rritur....

hawk

Primus registratum

Jo nuk dua figura letrare se nuk te njoh si poet.Me sill wehabite e deklarates te lutem,eshte e 3 here qe insistoj.Mos ja fut si kau peles.

Persa i perket imamit ai eshte prijes ne faljet kolektive e jo ndermjetes.Prandaj te them lexo se nuk di asgje.

Per Hallunin po deshe shko e takoje ne shkoder e pyete vete kishte frige apo u rrealizua kerkesa e myftinise.Vend me te pershtatshem se aty nuk ka per nene Terezen,natyrisht me e pershtatshme do ishte kisha por per hire te tolerances..

Kondrapedali

Kondrapedali

Asnje shkodran nuk e ka ditur se Nene Tereza eshte rritur ne Shkoder deri para 3 javeve.Nga dolen keto fakte e din me mire ti.Tani mund te nxjerrim shkodrane edhe Giovanni Paolo II.

Qe eshte figure fetare nuk mund ta mohosh pasi eshte ne proces shenjterimi nga vatikani dhe po per veprimtarine fetare eshte kritikuar nga qarqe hindu.Me duket se ne te gjitha istitucionet e ngritura nga nene Tereza nuk kishim flamurin shqipetare,te paqes apo simbole te ndryshme pervec te vetmit simbol atij te krishtere pra kryqit.

Si shkodrane nuk me vjen ne mend te kete bere ndonje mision per qytetin e saje dhe me sa di une nuk ka ditur asnje fjale ne shqip dhe aq me pak ne dialektin tim ku qenkeka rritur....

[/ QUOTE ]

Këto janë probleme të tuat Hawk. Që nuk e ke ditur që Gonxhe Bojaxhi ka jetu n'Shkodër e kuptoj se s't'ka interesu me dit gja. Por ajo ka jetu aty deri rreth moshës 6 vjeç e më vonë është shpërngulur në Shkup tek xhaja (pasi me origjinë ishte nga Shkupi).

Që ka qenë fetare nuk e mohon njeri por ti sërish nuk pranon me kokëfortësi të kuptosh atë që shkruhet.

Busit i Nënë Terezës në Shkodër nuk i ngrihet fetares por humanistes. Intoleranca fetare e pakuptimtë që gjendet në Shkodër mundohet t'i japë një interpretim sa më negativ.
Kjo është edhe arsyeja e hapjes së kësaj teme.

hawk

Primus registratum

Pra ti nuk mohon rrolin fetare !?

Intoleranca vjen nga 15 vitet drejtim te njeanshem te bashkise se PD,kryqifikimit te pasurise kombetare,shnderrimit te xhamiave ne kisha,emerimeve mbi baza fetare,klanizimi i PD mbi baza fetare,3 bustet e tjera...etj etj...

hawk

Primus registratum

Aurel Plasari e ben nene Terezen arumune.
Tajar Zavalani e ben Ahmet Zogun nga nje fshat-lagje e Shkodres.

Historia eshte relative.Shpesh here merren si historiane disa entuziaste qe punojne per interesa te caktuara apo gazetare dhe elektriciste..

Gothe : " Eshte mire qe te gjithe te bejne ate per te cilen jane lindur dhe kane mesuar te bejne,si dhe te mos behen pengese per te tjeret.Bujku te leroje arat,kepucari te merret me kepucet dhe princi te mesoje zanatin e qeverisjes pasi edhe qeverisja eshte zanat".

Mos valle ketu perpara kam ndonje historian !?!?!?

Kondrapedali

Kondrapedali

Pra ti nuk mohon rrolin fetare !?

Intoleranca vjen nga 15 vitet drejtim te njeanshem te bashkise se PD,kryqifikimit te pasurise kombetare,shnderrimit te xhamiave ne kisha,emerimeve mbi baza fetare,klanizimi i PD mbi baza fetare,3 bustet e tjera...etj etj...

[/ QUOTE ]

Or ti mik. Shkodra ka qen gjithmon intolerante. Përveç se n'Shkodër s'ka pas kërkun konflikte me baz feje. Kjo flet për tolerancën e fes n'përgjithsi e për ate islamike n'veçanti. Kur islami asht shumic dërrmuse ju jeni toleranta t'mdhej po kur jini minoritet ju t'qitni syt.

S'du me e kthy n'luft fesh apo idesh kte ktu tashti.

Ta thash dhe ma nelt, Nan Tereza a ken fetare por mi t'tana a ken humanitare. Tesh ti mos ja ban nerin si fetare por banie si humanitare. Mas kij dert se nuk t'vret Allahu po nerove diken q1 e meriton me u neru!

hawk

Primus registratum

Ne Shkoder nuk ka patur ndnjehere probleme fetare.Ti mos fol per tifozllek dhe per cfare te ka thene gjyshi.
Persa i perket shumices besoj se e ka pare PD ne 1996 ne zgjedhjet lokale.Qe kur u beme minoritet...lere politiken e P.Arbnorit per te ul malet e ngit halet.

Per sy te nxjerre nuk kam degjuar,kam pare se si digjet dega e brendshme per t'ju rikthyer pronareve,pra kishes dhe se si shkaterrohet nga vandalet shkolla 11 janari per t'ju rikthyer pronareve....

Nene Terezen e rrespektoj si nje misionare humane e kryqit ose "grua e zotit".Nuk kam qene kunder vendosjes se bustit zoteri.Sqarimet e tjera i ke me lart,lexo.

abs

nuk e di...

Ne Shkoder nuk ka patur ndonjehere probleme fetare...

[/ QUOTE ]

cfare? /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif
shkodra asht i vetmi qytet i shqiperise me nje "traum" nga ky problem.
Por thuaj,eshte popull qe i kalon keto ceshtje me humor, se sa me dhune.