Re: Duhet legalizuar prostitucioni?
E dija qe dikush do t'i pergjigjej postimit tim, te cilin jo pa qellim e shkruajta me ate ton!
Pershendetje Xhoni dhe Oroshi!
Picasso! Nuk debatoj me ty, sepse c'eshte e verteta une nuk e di numrin e prostitutave qe jane ne Tirane /pf/images/graemlins/smile.gif (nuk e kuptoj pse per ty ka rendesi ky numer). Desha te sqaroj vetem nje gje, qe nuk jam djalosh dhe nuk e kam problem te kem te dashur apo jo. Por mesa kuptova, ti te dashuren e kosnideroke si nje femer qe te ofron vetem seks, egzakt cfare te ofron dhe nje prostitute, perndryshe nuk ke pse ben lidhje mes prostitutave dhe problemit per te gjetur nje te dashur! Per fatin tend te mire, nuk jam ne Shqiperi!
Kam idene se avantazhet pse duhet legalizuar prostitucioni ne Shqiperi dolen nga disa postime te meparshme, por si duket jo te gjithe hyjne ne forum per te dhene mendime rreth nje teme, por per te treguar nivelin e tyre intelektual /pf/images/graemlins/smile.gif
Pse duhet legalizuar prostitucioni:
Une mendoj se prostitucion ne Shqiperi ka sa te duash, kur te pakten ne Tirane, Vlore, Fier, Durres apo edhe ndonje qytet tjeter gjen femra te cilat bejne seks kundrejt nje pagese simbolike! Madje, ne Tirane ka shume shtepi apo motele qe paguajne femra te cilat ofrojne sherbime klienteve te rastit! Ky fenomen, megjithese jo shume i organizuar quhet prostitucion! Pervec ketyre prostitutave, nje numer i konsiderueshem femrash qe shesin trupin e tyre gjenden jashte vendit! Ketu nuk fus femrat e detyruara me forca per te shitur trupin, por ato femra qe nga deshira apo nga nevoja arrijne dhe kryejne marrdhenie seksuale me para!
1. Prostitucioni duhet legalizuar per te kontrolluar nga ana mjekesore te gjitha prostitutat aktive ne tterritorin shqiptar. Rregjistrimi i ketyre prostituva, pajisja e tyre me dokumente si edhe perqendrimi i ketij aktiviteti ne vende te caktuara, do te krijonte mundesine e nje kontrolli te detyrueshem mjekesor dhe parandalimin e nje sere semundjesh qe perhapen me rruge seksuale, si SIDA, sifilisi etj.
2. Leku qe qarkullon neper xhepat e prokseneteve eshte nje lek i paligjshem i cili qarkullon nen dore dhe krijon nje ekonomi informale, te demshme per tregusit ekonomik real te vendit tone! Nese prostitucioni do te legalizohej, ky lek do te rregjistrohej dhe ne arkat e shtetit do te hynin shuma te konsiderueshme parash nga taksat qe do t'u vileshin prokseneteve apo pronareve te shtepive publike;
3. Shume meshkuj shqiptare (mbase dhe ndonjeri ketu ne forum /pf/images/graemlins/smile.gif ) do ta kene me te lehte te pranojne nje femer dhe do te mesohen te sillen me butesi me nje femer! Clirimi hormonal dhe realizimii shume fantazive perverse te shume meshkujve shqiptare do te perqendrohej neper shtepi publike dhe ne kete menyre shume femra do tu shpetonin perdhunimeve dhe ngacmimeve seksuale;
4. Shume meshkuj (ndonje edhe ketu ne forum /pf/images/graemlins/smile.gif ) do te kishte mundesine te mos arrinte nje moshe tej pjekurise pa para femer me sy! Per mendimin tim, fillimi i jetes seksuale ne nje moshe te re eshte gje pozitive. me kete nuk dua te them se n.q.s heren e pare e ben me nje prostitute ta vazhdosh jeten me te. Me nje prostitute mund te mesosh thjesht per cfare behet fjale (keto gjera nuk mesohen duke perdorur vetem doren - sic ben ndonjeri ketu ne forum /pf/images/graemlins/smile.gif );
5. Se fundmi, legalizimi i prostitucionit do te bente qe te mos hapeshin diskutime te tilla dhe ata moraliste fallso nuk do te kishin shume fuqi per te ngritur pankarta idiote neper duar.
Persa i perket anes morale te problemit, mendoj se duhet ngritur problemi jo per prostitutat, por ato gra te martuara qe e dredhin me disa meshkuj njeheresh etj.etj. (nuk i meshoj ketij problemi sepse do te duhej te trajtojme dhe ceshtjen fetare). Moralitetin kerkojeni ne veten tuaj, ne mendimet tuaja dhe jo tek personat e tjere! Prostitutat thjesht ju ftojne! Jeni ju qe vendosni nese veni me to apo jo!