Duhet legalizuar prostitucioni?

Gysi

Primus registratum
Re: Duhet legalizuar prostitucioni?

Po mire! Si t'a kuptoj kete fjalen "eshte ende heret" qe perdorin shume njerez sot per diskutime te tilla?

D.m.th. eshte gje e mire, por nuk ka ardhur ende koha?

Per mua do te doja qe koha per kesi gjerash te mos vinte kurre, dhe problemi, per mendimin tim eshte qe shoqeria duhet t'ia preje rrugen te keqes, e jo te prese deri sa te vije koha kur nuk ka c'i ben.

vladimir

Primus registratum

DO TE ISHTE ME MIR TE NDALOHET PROSTUTICIONI,
POR PRAP SE PRAP SE NDALON KUSHE SE VAJZAT E REJA
BIEN PRE E KONDRABANDISTVE (QEVERITARVE).
LEGALIZIMI DO TI LIRONTE NGA STRESI.

/pf/images/graemlins/smile.gif :goofy: :kiss: :kiss: :kiss: web page web page

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Gysi:
[qb] Po mire! Si t'a kuptoj kete fjalen "eshte ende heret" qe perdorin shume njerez sot per diskutime te tilla?

D.m.th. eshte gje e mire, por nuk ka ardhur ende koha?

Per mua do te doja qe koha per kesi gjerash te mos vinte kurre, dhe problemi, per mendimin tim eshte qe shoqeria duhet t'ia preje rrugen te keqes, e jo te prese deri sa te vije koha kur nuk ka c'i ben. [/qb]
do ta dish si ta kuptosh "eshte ende heret"do te thote qe si si gje eshte sh e mire,por puna eshte se rrethanat jane kunder.eshte pak si te jesh ne lufte(dhe jeta eshte lufte)dhe ka nje gjeneral qe thote kur duhet te sulmosh.ue nuk them se ja gjenerali(por nje pres e "gjenerales")pra ky hap do vije.por nuk eshte akoma momenti.ne kete rast duket me shume si nje oferte biznesi.pasi nuk ka zhvillim ne shqiperi.pra nuk ka treg.

Gysi

Primus registratum

Domethene ti e quan lejimin e prostitucionit zhvillim. Dhe ne, si nje vend i pazhvilluar, nuk kemi arritur ende "standartin" per t'a lejuar nje gje te tille, qe ne thleb do te ishte dicka e mire?

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Gysi:
[qb] Domethene ti e quan lejimin e prostitucionit zhvillim. Dhe ne, si nje vend i pazhvilluar, nuk kemi arritur ende "standartin" per t'a lejuar nje gje te tille, qe ne thleb do te ishte dicka e mire? [/qb]
apak.thjeshte meqe nuk ka treg,duket me shume si nje oferte biznei.pra sikur duam ti bejme reklame dhe ta zhvillojme si treg.

regele

Forumium maestatis

Shume interesant zhvillimi i kesaj teme! Nuk e prisja nje reagim te tille, por perseri mbetem i mendimit se prostitucioni ne Shqiperi duhet legalizuar. Jam dakord me te gjitha arsyet qe ishin pro ketij vendimi, por dua te shtoj dhe dy gjera te tjera! Mesa pashe une, shume njerez (nuk ua permend emrat - do t'i dalloni se do te reagojne pas ketij postimi) kur flasin per prostitucion fillojne dhe flasin per moral, per statistika, bejne analiza, fillojne mendojne dhe bejne barazine prostituta = imoralitet dhe sex, madje fillojne te ofendojne antaret e tjere te forumit duke share madje dhe njerezit e afert te ketyre te fundit! Per medimit tim, ketyre "intelektualeve", pasi ashtu prezantohen ketu duke perdorur dhe fjale te huaja, do t'u thoja turp! Nuk jane ne gjendje te zhvillojne nje diskutim rreth nje teme sociale, pa share e pa ofenduar! Kane njefare te drejte, megjithate! Prostitucioni, dashur pa dashur te ben te mendosh per seksin, per nje femer te bukur qe eshte ne gjendje te te jape kenaqeiste qe ndoshta nuk t'i ka dhene ndonje femer tjeter. Reagimi i ketyre tipave, me ben te mendoj se kur japin mendime intelektuale per prostitucionin u rritet stresi dhe tensioni seksual, prandaj fillojne ofendojne (pasi nuk ndihen mire), fillojne te bastardojne temen (pasi nuk e kontrollojne dot veten) dhe duan qe fjala e tyre te degjohet me shume nga te tjereve! Kjo eshte arsye qe u kthehen dhe u rikthehen nje postimi me dhjetra here, per te zbrazur tensionin e tyre! Te dashur rrypa (do t'ju thosha ndryshe - e dini ju si) prostitucioni do t'ju ndihmonte te shikonit dhe ju per here te pare nje femer me sy, te ishit me te cliret dhe pastaj te fillonit te mendonit me kthjellet! Kaq mund t'ju them. Besoj se jeni ne gjendje te kuptoni cfare ju shkrova! Nese e kuptoni eshte mire, do te thote qe keni filluar te permiresoheni, prandaj do t'ju lutem te gjithe debatuesve ta rrisin nivelin intelektual te diskutimeve.

cao

Primus registratum

Jam pak i ngaterruar me kete teme pasi ja te themi se u lejua prostituimi ne Shqiperi dhe sigurisht ne Tirane se nuk besoj se ne ndonje qytet tjeter do te mund te hapashin shtepi publike.
Kjo gje per ca do sherbente me mire?Per te punesuar ato femra qe punojne ne te zeze dhe tani mund ti sigurojme e ti detyrojme te paguajne dhe taksa apo do pengojme emigrimin e mijra te tjerave e ti sjellim te punojne ne atdhe te shkretat.
Apo po qajme hallin e meshkujve te cilet me hapjen e ketyre shtepive pervec kafenese u jepet mundesia te bejne nje vizit ne to.
Nqs eshte problem social dmth ne Shqiperi mos eshte rritur numri i perdhunimeve?Dua te them mos meshkujt ne Shqiperi kane probleme seksuale dhe nuk ju pergjigjen femrat?Ndoshta dhe ka.Ja per keto arsye jam i ngaterruar une me kete teme.
Mos mendoni se jam kundra lejimit te tyre por le te na thote ndonje te mirat materiale dhe morale qe do te perfitoje populli Shqipetar nga ky hap kaq i rendesishem.
Me respekt.

do vdes per ty

Primus registratum

po po po.
pse??? sepse do apo sdo shteti edhe do apo sdo ligji prostitucioni eshte profesioni me i vjeter ne bote, si i tille nuk mund te ndalohet legalizimi per mendimin tim sdo sillte asgje pervecse te mira, sepse do te kishte qendra ku prostitutat do te punonin edhe ne kete menyre mund tu beheshin analiza te here pas hershme per te parandaluar deri diku semundjen e shekullit HIV edhe semundje te tjera seksualisht te transmetueshme, si pasoje e ketyre marredhenieve te jashteligjshme neper pyje apo ku di une... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
ca fantazie kam papapapapa /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

xhoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga regele:
[qb] Shume interesant zhvillimi i kesaj teme! Nuk e prisja nje reagim te tille, por perseri mbetem i mendimit se prostitucioni ne Shqiperi duhet legalizuar. Jam dakord me te gjitha arsyet qe ishin pro ketij vendimi, por dua te shtoj dhe dy gjera te tjera! Mesa pashe une, shume njerez (nuk ua permend emrat - do t'i dalloni se do te reagojne pas ketij postimi) kur flasin per prostitucion fillojne dhe flasin per moral, per statistika, bejne analiza, fillojne mendojne dhe bejne barazine prostituta = imoralitet dhe sex, madje fillojne te ofendojne antaret e tjere te forumit duke share madje dhe njerezit e afert te ketyre te fundit! Per medimit tim, ketyre "intelektualeve", pasi ashtu prezantohen ketu duke perdorur dhe fjale te huaja, do t'u thoja turp! Nuk jane ne gjendje te zhvillojne nje diskutim rreth nje teme sociale, pa share e pa ofenduar! Kane njefare te drejte, megjithate! Prostitucioni, dashur pa dashur te ben te mendosh per seksin, per nje femer te bukur qe eshte ne gjendje te te jape kenaqeiste qe ndoshta nuk t'i ka dhene ndonje femer tjeter. Reagimi i ketyre tipave, me ben te mendoj se kur japin mendime intelektuale per prostitucionin u rritet stresi dhe tensioni seksual, prandaj fillojne ofendojne (pasi nuk ndihen mire), fillojne te bastardojne temen (pasi nuk e kontrollojne dot veten) dhe duan qe fjala e tyre te degjohet me shume nga te tjereve! Kjo eshte arsye qe u kthehen dhe u rikthehen nje postimi me dhjetra here, per te zbrazur tensionin e tyre! Te dashur rrypa (do t'ju thosha ndryshe - e dini ju si) prostitucioni do t'ju ndihmonte te shikonit dhe ju per here te pare nje femer me sy, te ishit me te cliret dhe pastaj te fillonit te mendonit me kthjellet! Kaq mund t'ju them. Besoj se jeni ne gjendje te kuptoni cfare ju shkrova! Nese e kuptoni eshte mire, do te thote qe keni filluar te permiresoheni, prandaj do t'ju lutem te gjithe debatuesve ta rrisin nivelin intelektual te diskutimeve. [/qb]
:thumbsup: :thumbsup:
Postimit te mesiperm nuk kam se cfare ti shtoj.
BRAVO :cool:

D-J

Forumium maestatis

qe mos me perserit shum here cfare esht then ktu desha me shtu se prostitucioni ka te bej gjithashtu me lirine e shprehjes se individit dhe se shteti duhet te garantoje kete liri dhe te facilitate dhe jo te behet pengese dhe te ndaloje marredheniet me pelqim midis te rriturve.

ndalimi i prostitucionit eshte gjithashtu ne kundershtim me te gjitha ligjet nderkombetare (USA, KE) mbi qarkullimin e lire te mallrave dhe sherbimeve.

e vetmja pengese eshte mentaliteti konservator arkaik fetar ( kristian dhe islamik) dhe sidomos kurverimi islamik qe lejon me ligj martesa me shume gra apo ligji i Sharias bazuar ne kuran qe lejon dhe grate e perkoheshme. Kjo eshte hipokrizi.

Prostitucioni eshte profesioni me i ndershem, pa axhende te fshehur, pagese per nje sherbim. Te gjithe e shesim veten dhe paguhemi per dicka ne punet qe bejme. Dhe me keq akoma e perdorim seksin per te arritur qellime te tjera...

Koalicioni per legalizimin e prostitucionit duhet menjehere te themeloje SINDIKATEN PER MBROJTJEN E TE DREJTAVE TE PUNETOREVE TE INDUSTRISE SE SEKSIT!

per momentin Dicku po kerkon te legalizoje nje bordello me prostituta meshkuj dhe kliente te jene vetem femra. Kam pushur dy meshkuj nga puna deri tani se nuk mund te benin sex me shume se me tre femra ne dite /pf/images/graemlins/laugh.gif Dembela :lol:

OROSHI

Primus registratum

:lol: :lol: :lol:
Po ti provoji nje here para se ti marresh ne pune /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

true confidental

Forumium maestatis

You know that "sex drive" peaks at different ages /pf/images/graemlins/laugh.gif
Zgjidhi young and strong and give the older ones the break :lol:

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga xhoni:
[qb]
[qb] Shume interesant zhvillimi i kesaj teme! Nuk e prisja nje reagim te tille, por perseri mbetem i mendimit se prostitucioni ne Shqiperi duhet legalizuar. Jam dakord me te gjitha arsyet qe ishin pro ketij vendimi, por dua te shtoj dhe dy gjera te tjera! Mesa pashe une, shume njerez (nuk ua permend emrat - do t'i dalloni se do te reagojne pas ketij postimi) kur flasin per prostitucion fillojne dhe flasin per moral, per statistika, bejne analiza, fillojne mendojne dhe bejne barazine prostituta = imoralitet dhe sex, madje fillojne te ofendojne antaret e tjere te forumit duke share madje dhe njerezit e afert te ketyre te fundit! Per medimit tim, ketyre "intelektualeve", pasi ashtu prezantohen ketu duke perdorur dhe fjale te huaja, do t'u thoja turp! Nuk jane ne gjendje te zhvillojne nje diskutim rreth nje teme sociale, pa share e pa ofenduar! Kane njefare te drejte, megjithate! Prostitucioni, dashur pa dashur te ben te mendosh per seksin, per nje femer te bukur qe eshte ne gjendje te te jape kenaqeiste qe ndoshta nuk t'i ka dhene ndonje femer tjeter. Reagimi i ketyre tipave, me ben te mendoj se kur japin mendime intelektuale per prostitucionin u rritet stresi dhe tensioni seksual, prandaj fillojne ofendojne (pasi nuk ndihen mire), fillojne te bastardojne temen (pasi nuk e kontrollojne dot veten) dhe duan qe fjala e tyre te degjohet me shume nga te tjereve! Kjo eshte arsye qe u kthehen dhe u rikthehen nje postimi me dhjetra here, per te zbrazur tensionin e tyre! Te dashur rrypa (do t'ju thosha ndryshe - e dini ju si) prostitucioni do t'ju ndihmonte te shikonit dhe ju per here te pare nje femer me sy, te ishit me te cliret dhe pastaj te fillonit te mendonit me kthjellet! Kaq mund t'ju them. Besoj se jeni ne gjendje te kuptoni cfare ju shkrova! Nese e kuptoni eshte mire, do te thote qe keni filluar te permiresoheni, prandaj do t'ju lutem te gjithe debatuesve ta rrisin nivelin intelektual te diskutimeve.
:thumbsup: :thumbsup:
Postimit te mesiperm nuk kam se cfare ti shtoj.
BRAVO :cool: [/qb]
me fal Xhoni qe po te citoj ty,por desha thjeshte te mbledh dy citime me nje pembledhje.ky djaloshi qe ti i jep krejt te drejte(qe i quan mendimet ndryshe)si mendime te pseudo-intelektualeve.dhe duke ngritur veten lart.nuk na tha asnje rezulat,asnje gje.tha vetem se te besh sex clirohesh.hahahahahahahahahahahahha me ke kujton se po flet ai mo.me kalasen e dyte fillore.atyre po u meson sexin dhe rezultatet e tij?
nuk na tha se ca mendon se do sjelli.miratimi i ketij projekt-ligji qe na ka pergatitur.nuk na tha nese di sa prostituta ka ne tr,apo ne tere shqiperine.nuk na tha se as per rezultatet qe mendon se do arrime duke miratuar kete ligj.se a do hiqen prostitutat nga rruga.por na tha se te shkosh me prostituta eshte gje e mire.hahhahahah keshille e bukur(por puna eshte qe,nese dua ta tradhetoj te dashuren,shkoj e gjej ndonje qe me pelqen me shume se e dashura.e jo nje qe ben sikur ka arritur ne orgazem)gje e cila me sa kuptoj nga regele nuk e di.pasi duke shkuar vetem me prostituta ka par vetem orgazma fallso.me falni per banalitetin,por mu desh ti thoja gjerat troc(per te mos u dukur si intelektual)pasi nuk jam jo per gje.
problemi i regele.eshte se nuk arrin te gjej nje te dashur ketu ne shqiperi,dhe si i tille ka nevoj per prosti.por ...

OROSHI

Primus registratum

problemi i regele.eshte se nuk arrin te gjej nje te dashur ketu ne shqiperi,dhe si i tille ka nevoj per prosti.por ...

Me duket qe:problemi yt Bamir eshte se ti ndihesh inferior kundrejt shqiptareve qe punojne/jetojne/studiojne jasht shtetit,sepse nuk eshte hera e pare qe ti flet me ironi kunder kesaj pjese te shoqerise.Nqs ti ke mbetur rrugeve te shqiperise,dhe ke inat kur vijne emigrantet qe zene vajzat me te bukura (ne ndonje rast ta marrin edhe ty per duarsh /pf/images/graemlins/wink.gif ),faji qendron tek ti!!Te kuptoj shum mire,ndjenja e inferioritetit karshi te tjereve te ben me strese /pf/images/graemlins/wink.gif ,gjej ndonje vize e dil nga bataku,ne vend qe te lozesh rolin e ekspertit ne fushen e prostitucionit!!

regele

Forumium maestatis

E dija qe dikush do t'i pergjigjej postimit tim, te cilin jo pa qellim e shkruajta me ate ton!

Pershendetje Xhoni dhe Oroshi!

Picasso! Nuk debatoj me ty, sepse c'eshte e verteta une nuk e di numrin e prostitutave qe jane ne Tirane /pf/images/graemlins/smile.gif (nuk e kuptoj pse per ty ka rendesi ky numer). Desha te sqaroj vetem nje gje, qe nuk jam djalosh dhe nuk e kam problem te kem te dashur apo jo. Por mesa kuptova, ti te dashuren e kosnideroke si nje femer qe te ofron vetem seks, egzakt cfare te ofron dhe nje prostitute, perndryshe nuk ke pse ben lidhje mes prostitutave dhe problemit per te gjetur nje te dashur! Per fatin tend te mire, nuk jam ne Shqiperi!

Kam idene se avantazhet pse duhet legalizuar prostitucioni ne Shqiperi dolen nga disa postime te meparshme, por si duket jo te gjithe hyjne ne forum per te dhene mendime rreth nje teme, por per te treguar nivelin e tyre intelektual /pf/images/graemlins/smile.gif
Pse duhet legalizuar prostitucioni:
Une mendoj se prostitucion ne Shqiperi ka sa te duash, kur te pakten ne Tirane, Vlore, Fier, Durres apo edhe ndonje qytet tjeter gjen femra te cilat bejne seks kundrejt nje pagese simbolike! Madje, ne Tirane ka shume shtepi apo motele qe paguajne femra te cilat ofrojne sherbime klienteve te rastit! Ky fenomen, megjithese jo shume i organizuar quhet prostitucion! Pervec ketyre prostitutave, nje numer i konsiderueshem femrash qe shesin trupin e tyre gjenden jashte vendit! Ketu nuk fus femrat e detyruara me forca per te shitur trupin, por ato femra qe nga deshira apo nga nevoja arrijne dhe kryejne marrdhenie seksuale me para!
1. Prostitucioni duhet legalizuar per te kontrolluar nga ana mjekesore te gjitha prostitutat aktive ne tterritorin shqiptar. Rregjistrimi i ketyre prostituva, pajisja e tyre me dokumente si edhe perqendrimi i ketij aktiviteti ne vende te caktuara, do te krijonte mundesine e nje kontrolli te detyrueshem mjekesor dhe parandalimin e nje sere semundjesh qe perhapen me rruge seksuale, si SIDA, sifilisi etj.
2. Leku qe qarkullon neper xhepat e prokseneteve eshte nje lek i paligjshem i cili qarkullon nen dore dhe krijon nje ekonomi informale, te demshme per tregusit ekonomik real te vendit tone! Nese prostitucioni do te legalizohej, ky lek do te rregjistrohej dhe ne arkat e shtetit do te hynin shuma te konsiderueshme parash nga taksat qe do t'u vileshin prokseneteve apo pronareve te shtepive publike;
3. Shume meshkuj shqiptare (mbase dhe ndonjeri ketu ne forum /pf/images/graemlins/smile.gif ) do ta kene me te lehte te pranojne nje femer dhe do te mesohen te sillen me butesi me nje femer! Clirimi hormonal dhe realizimii shume fantazive perverse te shume meshkujve shqiptare do te perqendrohej neper shtepi publike dhe ne kete menyre shume femra do tu shpetonin perdhunimeve dhe ngacmimeve seksuale;
4. Shume meshkuj (ndonje edhe ketu ne forum /pf/images/graemlins/smile.gif ) do te kishte mundesine te mos arrinte nje moshe tej pjekurise pa para femer me sy! Per mendimin tim, fillimi i jetes seksuale ne nje moshe te re eshte gje pozitive. me kete nuk dua te them se n.q.s heren e pare e ben me nje prostitute ta vazhdosh jeten me te. Me nje prostitute mund te mesosh thjesht per cfare behet fjale (keto gjera nuk mesohen duke perdorur vetem doren - sic ben ndonjeri ketu ne forum /pf/images/graemlins/smile.gif );
5. Se fundmi, legalizimi i prostitucionit do te bente qe te mos hapeshin diskutime te tilla dhe ata moraliste fallso nuk do te kishin shume fuqi per te ngritur pankarta idiote neper duar.

Persa i perket anes morale te problemit, mendoj se duhet ngritur problemi jo per prostitutat, por ato gra te martuara qe e dredhin me disa meshkuj njeheresh etj.etj. (nuk i meshoj ketij problemi sepse do te duhej te trajtojme dhe ceshtjen fetare). Moralitetin kerkojeni ne veten tuaj, ne mendimet tuaja dhe jo tek personat e tjere! Prostitutat thjesht ju ftojne! Jeni ju qe vendosni nese veni me to apo jo!

xhoni

Primus registratum

Si fillim miremengjes te gjitheve.
Desha te them dy llafe pa shume filozofi dhe tju ftoj ti lini debatet e kota sepse nganjehere merrni inat njeri-tjetrin .Hajde ta diskutojme si te ishim tre apo kater shoke qe per kte gje kemi mendime te ndryshme.

Eshte mese normale qe pas nje nate ne disko apo nje darke me shoqerine njeriu te shkoje te shfryhet apo te defrehet ne ndonje night club.Pastaj sipas xhepit dhe preferencave zgjidhet dhe malli /pf/images/graemlins/wink.gif .
Dikush shkon takon te dashuren,dikush i bie me dore dikush tjeter shkon me prosti.
Une per vete bej pjese te kjo kategoria e fundit.
Pse???
Se vallaj,edhe sikur te kisha dashnore Manuela Arkurin nuk do ta zgjoja ne 4 te mengjesit sepse do beja seks me nje mur /pf/images/graemlins/tongue.gif apo peme.
Picasso do shkonte tek e dashura /pf/images/graemlins/laugh.gif (edhe pse sjam shume i sigurt)
Regele......nuk e di cdo bente :confused: (them dhe ky si puna ime)
Ngelet qe Oroshi ti binte me dore :lol: :wave:

Nuk them se keto gjera do ndodhnin gjithmone por nje here ne muaj te pakten jane normale.

Keshtu pra te dashur trima me pak fillozofi ky eshte problemi qe ju e beni te nderlikuar.
Nje mbremje qe te kaloje sa me mire duhet te kete alkool,femra(qofte edhe prosti) dhe muzike.Nqs se jo eshte funeral.
Mbase ndonjeri do thote qe kam rreshqit.....mbase...por te pakten po shpreh mendimin tim pa ofendu dhe tall njeri. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Prandaj te dashur miq,k'urvat duhen legalizuar,sepse shqipetaret hane dhe pine gjithe diten po per te q.... e kane ca te veshtire,keshtu qe detyrohen te ndalojne goca me dhune rrugeve dhe prishin qetesine publike ne mbremje /pf/images/graemlins/tongue.gif

picasso

Forumium maestatis

hahahahahahahahaha
me vjen mire qe ka njerez qe me ,me shohin si delen e zeze.
do ju pergjigjem fare shkur pasi ju nuk po na sillni asnje argument per te qene.qe ta na mbusni mendien.
se pari me oroshin qe nuk kupton shqip(sepse e kishim lene qe te mos kemi me debate pesonale)megjithate.per kete hetre po bej nje perjashtim.po te them se une as qe ndjehem fare inferior.sepse nuk kam perse.nuk me mungon asgje dhe jetoj me mire se secili nga ata qe jane jashte.(edhe pse me mungojne dritat nganjehere lol)perkundrazi ua qaj hallin sepse punojne deri ne 16 or ne dite dhe si rezultat,nuk kane shume kohe te merren me veten(flas per pjesen me te madhe te refugjateve.)problemi je ti.qe nuk i kupton keto gjera.puna eshe se une i kuptoj fare mire ,refugjatet qe jane meesuar te kene nje jete sexuale(edhe pse shuem shpesh behet fjale per nje jete sexuale me pagese)dhe vine ketu per pushime dhe pushimet u kthehen ne nje makth(pasi u hiqet jeta sexuale.)une i kuptoj fare mire.

sa per ty regele te them se un e nuk e shikoj te dashuren vetem per sex.por ti me bere ftese qe te shkoja me prosti dhe une te thashe qe nese e tardhetoj te dashuren,nuk e tradhjetoj me nje prosti.
nuk kam asnje problem me prostitutat.por nuk me pelq te shkoj me to.pa paragjykimi.thjeshte nuk me pelqe ajo lloj menyre sexi.eshte ceshtje shijesh(mund te me quani te pa shije,eshte e drejta juaj)
ndera sa per ty Xhoni,qe kam nje respekt.po te them se ne shqiperi ka ligje edhe per "niht club"por nuk funksionojne.pra nje gje eshte nje ligj.dhe nje tjeter eshte te behs dicka qe i pershtatet kohes.

picasso

Forumium maestatis

[qb] E dija qe dikush do t'i pergjigjej postimit tim, te cilin jo pa qellim e shkruajta me ate ton!

Pershendetje Xhoni dhe Oroshi!

Picasso! Nuk debatoj me ty, sepse c'eshte e verteta une nuk e di numrin e prostitutave qe jane ne Tirane /pf/images/graemlins/smile.gif (nuk e kuptoj pse per ty ka rendesi ky numer). Desha te sqaroj vetem nje gje, qe nuk jam djalosh dhe nuk e kam problem te kem te dashur apo jo. Por mesa kuptova, ti te dashuren e kosnideroke si nje femer qe te ofron vetem seks, egzakt cfare te ofron dhe nje prostitute, perndryshe nuk ke pse ben lidhje mes prostitutave dhe problemit per te gjetur nje te dashur! Per fatin tend te mire, nuk jam ne Shqiperi!

Kam idene se avantazhet pse duhet legalizuar prostitucioni ne Shqiperi dolen nga disa postime te meparshme, por si duket jo te gjithe hyjne ne forum per te dhene mendime rreth nje teme, por per te treguar nivelin e tyre intelektual /pf/images/graemlins/smile.gif
Pse duhet legalizuar prostitucioni:
Une mendoj se prostitucion ne Shqiperi ka sa te duash, kur te pakten ne Tirane, Vlore, Fier, Durres apo edhe ndonje qytet tjeter gjen femra te cilat bejne seks kundrejt nje pagese simbolike! Madje, ne Tirane ka shume shtepi apo motele qe paguajne femra te cilat ofrojne sherbime klienteve te rastit! Ky fenomen, megjithese jo shume i organizuar quhet prostitucion! Pervec ketyre prostitutave, nje numer i konsiderueshem femrash qe shesin trupin e tyre gjenden jashte vendit! Ketu nuk fus femrat e detyruara me forca per te shitur trupin, por ato femra qe nga deshira apo nga nevoja arrijne dhe kryejne marrdhenie seksuale me para!
1. Prostitucioni duhet legalizuar per te kontrolluar nga ana mjekesore te gjitha prostitutat aktive ne tterritorin shqiptar. Rregjistrimi i ketyre prostituva, pajisja e tyre me dokumente si edhe perqendrimi i ketij aktiviteti ne vende te caktuara, do te krijonte mundesine e nje kontrolli te detyrueshem mjekesor dhe parandalimin e nje sere semundjesh qe perhapen me rruge seksuale, si SIDA, sifilisi etj.
2. Leku qe qarkullon neper xhepat e prokseneteve eshte nje lek i paligjshem i cili qarkullon nen dore dhe krijon nje ekonomi informale, te demshme per tregusit ekonomik real te vendit tone! Nese prostitucioni do te legalizohej, ky lek do te rregjistrohej dhe ne arkat e shtetit do te hynin shuma te konsiderueshme parash nga taksat qe do t'u vileshin prokseneteve apo pronareve te shtepive publike;
3. Shume meshkuj shqiptare (mbase dhe ndonjeri ketu ne forum /pf/images/graemlins/smile.gif ) do ta kene me te lehte te pranojne nje femer dhe do te mesohen te sillen me butesi me nje femer! Clirimi hormonal dhe realizimii shume fantazive perverse te shume meshkujve shqiptare do te perqendrohej neper shtepi publike dhe ne kete menyre shume femra do tu shpetonin perdhunimeve dhe ngacmimeve seksuale;
4. Shume meshkuj (ndonje edhe ketu ne forum /pf/images/graemlins/smile.gif ) do te kishte mundesine te mos arrinte nje moshe tej pjekurise pa para femer me sy! Per mendimin tim, fillimi i jetes seksuale ne nje moshe te re eshte gje pozitive. me kete nuk dua te them se n.q.s heren e pare e ben me nje prostitute ta vazhdosh jeten me te. Me nje prostitute mund te mesosh thjesht per cfare behet fjale (keto gjera nuk mesohen duke perdorur vetem doren - sic ben ndonjeri ketu ne forum /pf/images/graemlins/smile.gif );
5. Se fundmi, legalizimi i prostitucionit do te bente qe te mos hapeshin diskutime te tilla dhe ata moraliste fallso nuk do te kishin shume fuqi per te ngritur pankarta idiote neper duar.

Persa i perket anes morale te problemit, mendoj se duhet ngritur problemi jo per prostitutat, por ato gra te martuara qe e dredhin me disa meshkuj njeheresh etj.etj. (nuk i meshoj ketij problemi sepse do te duhej te trajtojme dhe ceshtjen fetare). Moralitetin kerkojeni ne veten tuaj, ne mendimet tuaja dhe jo tek personat e tjere! Prostitutat thjesht ju ftojne! Jeni ju qe vendosni nese veni me to apo jo! [/qb]
me degjo pak te lutem pa e marr nga ana personale sic eshte bere zakon.me vjen mire qe me ne fund me solle ca argumenta dhe te them te drejten tregove nivel.e them pa tallje.po te kish fol keshtu qe ne fillim ndohsta do ishim kuptuar.edhe pse prap mund te ishim ndar ne mendime(duhet ta kuptosh qe ka menime m kundra dhe pro)dhe kur mos mendo qe mendmmi yt eshte me i miri.se pari sepse ne kemi ca ligjvenes ,qe thone qe nuk ka ardh akoma koha(por nese nese dime ta argumentojme me argumeta te vlefshme.)mund ta kthejme ne ligj kete idene tende.nuk jane te pakta ligjet qe vine si inisiative e njerezve te thjeshte,nepermjet peticioneve.
i tillle mund te jete dhe ky.por ama ndalu pak edhe mendo ne kemi te drjte ligjore te kemi edhe niht club.por a funksionojne ato???a ka femra qe sillen ne cub cubiste,etj...ne shqiperi.une nuk e di se ku jeton per duhet te njohesh realitetin shqipetare (dhe ta njohesh mire.per te marr nje inisiative)mun dte me quash injrant,idion apo si te te pelqeje ty.nuk me ftohin e as me ngrohin shume mendimet personale te atyre qe nuk me njofin.po vazhdove me ate ton sic e kish nis do te te fus ne nje kategori me "zog"nje adolishet qe si pergjigje (meqe nhuk ka argomenta.fillon e ofendon.)une pervec njerit ketu nuk kam ofenduar asnjerin.pasi nuk e ul veten ne nivelin e atij qe nuk me pelq.pra, si perfundim disa argomenta i ke mire.por perballi me realitetin shqipetare.meqe ti nuk e di ,po ta them une ka sa te duash studenta qe mblidhen dhe para se te futen ne lokal mbledhin leket,dikur 500 lek te vjetra,dikush me shume.dhe hyne ne lokal.dhe paguajne.rrine tre ore me nje kafe perpara.une e njof realitetin qe eshte ne it apo ne vendet e tjera perendimore.ne pergjithsi te gjith shoqerine qe kam pas dikur e km andej.dhe e di qe atje nuk ke shume kohe per te zene nje te dashur.dhe si i tillle detyrohesh te shkosh ne prosti(pa asnje lloj paragjyimi per to)por puna eshte se ketu sic ta thashe ka raste sporadike.dhe nuk mund te besh nje ligj qe u pershtatet nje kadegorie te vogel njerezish.asnje nga ato prosti qe jane nuk shkojne ne shtepi publike.mund te shkojne 15 apo 25 studente qe jane ne hall(dhe mund te punojne part-time)dy or apo me shume apo me pak.por anuk duket si nje oferte biznesi.numri i prostitutave qe e ushtrojne si profesion.duhet pasi nuk ka ligj qe nuk bazohet ne shifra.kete ta them me bindje.por ju me thoni nje gje.ne it,apo ne bel,apo gjetiu kudo.(duke mos harruar nivelin e tyre,qe kane te paguajne)sa prostituta ka psh italiane,ne itali(prostitutat italiane jane ne angli,ku jane studente)dhe per nevoja bejne kete profesion.pra ne pervec se nuk kemi nje treg(pervec sezoneve,te veres apo te dimrit.)kur kthehen rrefugjatet.rritet harxhimet dhe niveli,si dhe rritet edhe kerkera nga refugjatet,per arsyet qe i thash eme lart)sic e shef orosh nuk kam asnje lloj gjeje me refugjatet.biles kam respekt sepse jane investitoret me te mire qe ka shqiperia.pra pervc sezoneve trtegu bie.une jam i mendimit qe keto vajza mund te kontrollohen edhe keshtu tek mjeku,(sepse e bejne per vete)askus nuk do te vdese.por ke pak argumenta.jo se nuk je i zoti ti gjesh.por sepse nuk ka ardh akoma koha qe te behet ai ligj.thjete do tu hapte rrugen per abuzim.keshtu te pakten nese abuzon,ke frike se do e hash. ky eshte mendimi im.une nuk e mbaj veten per intelektual.por e njof mire realitetin shqipetar.

OROSHI

Primus registratum

Picasso,inatet personale i fillove ti,duke permend emrat e gocave(te cilat jane motrat e dikujt)qe une kam pasur,mungese edukate kjo :wink: .Nejse,ndersa,persa i perket temes,nuk me ndalon ti mua qe te debatoj me ty apo me dike tjeter,nqs ti nuk do,mos debato,shum e thjeshte kjo!!!
Tani,nje here more rolin e ekspertit ne fushen e prostitucionit,tani po ben rolin e ekspertit ne fushen e emigracionit??? :eek: Ku vete mor plako,cfar jane ato analiza boshe tuajat(persa i perket jetes qe bejne refugjatet shqiptare).
Nqs do te dish per menyren e jeteses tone,mund te te jap nje pergjigje une:femrat e huaja mezi presin qe te lidhen me nje shqiptare(kuptohet,qe eshte i mbajtur mire dhe ka menyra te mira te sjellurit),sepse more picasso,neve na ka dale nami si dashnore fantastike!!!Me femren jemi shume te sjellshem,i respektojme,u hapim deren dhe i leme te kalojne te parat(gje qe bie shume ne sy nga femrat ketej),ate "mikun" e kane sa here t'u kruhet( /pf/images/graemlins/laugh.gif ),kur jemi me ta i qerasim shpesh.E cfar duan me teper keto?Te tjerat kane vete.
Dhe mos ua qaj hallin emigranteve nga ana sexuale,e ke gabim mendimin qe ke per kete fushe!!!

xhoni

Primus registratum

Picasso!
Respekti eshte reciprok :thumbsup: dhe ti e di qe une gjithmone i kam vleresuar(dhe vazhdoj ti vleresoj) shkrimet e tua sepse me kane pelqyer.Mora nje shembull (me shaka) me lart thjesht per te vene ne dukje miqesine dhe respektin ndaj njeri tjetrit edhe ne mendime te kunderta.

Sa per ate ligjin e night-clubeve une nuk e dija qe egzistonte :confused: ,bile habitem sesi nuk e ka marre njeri mundimin te beje dicka te tille,qofte edhe me nja 5-6 te huaja si fillim.(Te pakten ne Tir mendoj se duhet te kene pune)
Mbase e kam gabim por duke pa qe shqipetaret cfare sbejne per te nxjerr lek shpejt,mendova se po te ishte ligji,do ishin celur me kohe.