Do vinit dore tek femijet tuaj ???

ptanushi

Primus registratum
Re: Do vinit dore tek femijet tuaj ???

Shoh qe femijet po llastohen teper shume nga prinderit dhe kjo gjykoj une eshte po aq e rrezikshme sa edhe per ato femije qe trajtohen keq nga prinderit.Prinderit e sotem jo vetem qe nuk vene dore tek femijet por po ndodh e kunderta femijet ne te shumten e rasteve po godasin prinderit dhe kur femija eshte djale prinderi jo vetem qe nuk i terheq verejtje ndoshta edhe duke ja shkulur pak veshin por qesh me ironine me te madhe dhe thote shume i gezuar qe po i behet djali trim.

disku

UNI

Te gjithe prinderit thone qe kurrsesi nuk do qellonin ne femijen e tyre ama cuditerisht cdo femi nga gjerat e pakta qe mban mend eshte se si e ka rrahur prindi kur ka bere dicka shume te "keqe". Nga ana tjeter ne Tironcat kemi nji shprehje "Druni ka dal ka Xheneti" /pf/images/graemlins/laugh.gif . Se i futet nji shpulle bythve kalamonit nuk i bo dom ore jo thjesht e bo qe mos te perserise gabimin /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bukuroshja

Primus registratum

Nje Pellembe Ne Momentin E Duhur

Me falni ju me larte, por ajo shprehja nuk eshte shprehje Tira * nase
por fjale e urte popullore qe perdoret kudo ne Shqiperi.

Druri ka dale nga Xhehneti.

Femijen po e qellove je karakter i ulet.
Femija edukohet me durim.

Kur eshte duke bere dicka me zarrar dhe te trondit per rrezikun qe shkakton ose permban ay veprim ndoshta do te ishte nje moment i duhur per nje shuplake, ose kur ritet edhe te kthen nje fjale te pahijeshme, mund tja fusesh nje shpulle.
Varet edhe nga kapaciteti i femijes, se sa mund te mbaje ay.

Ketu nuk behet fjale kur ke lindur nje femije kriminel dhe atehere druri po ka dale nga Xhehneti* , atehere me mire te haje dru i joti se sa shpejt a vone te demtohet ay tjetri. Ta mbysesh fare me duart e tua ose ta dergosh ne ushtri. :eek:

Bukuroshja

Primus registratum

nuk e di ne se e keni degjuar kete ndolli

ishte nje shqiptar me te birin ne mapo ne nje vend jashte shqiperise, brenda ne nje dyqan duke shetisur dhe duke bere pazarin.
Mbasi mbaruan se shetituri neper dyqan dhe mbasi mbaruan berjen e pazarit ne ate dyqan dolen perjashta por tek dera ne te dale te dyqanit ra sinjali.
Vjen polici dhe i gjen djalit dicka te papaguar, pra te grabitur. I thote polici se ay duhej te shkonte me policin. Pra ay ishte ne ato momente i arestuar.
I thote i ati policit: ku do e coni djalin tim? I thote polici: ne burg.
I jati i hyn me nje dru te mire e zhdep fare te birin mu brenda ne mapo dhe aty mu perpara deres se dyqanit.
I thote polici te jatit:
Me falni po cfare jeni duke bere? Ne do e marim djalin jot ne burg pasi ka kryer nje veprim kriminal, dhe nga kjo djali do mesoje qe te mos grabise me.
Jo i thote i jati i djalit, pse ti do ma edukosh djalin tim mua!? Djalin tim une e edukoj vete edhe vet djalit dajak te mire. Sa polici i tha se kesaj radhe ay po largohej por ne se djali kryente nje veprim te tille perseri atehere ay do shkonte ne burg u largua edhe i jati e mori djalin me vete ne shtepi.

Kjo eshte ndolli e vertete nuk eshte barsolete.

abs

nuk e di...

Dhuna fundi esht fundi i llogjikes!!!

Guest

Duhet te dine qe njerzit arrijne te mesojne me ane te ndjenjave.
Mund ti flasesh shume shume femijes por nuk arrin ta mbaj mend... ndersa nje "pellemb" arrin ta beje te kujtoj me mire "mesimin".

Te vesh dore tek femija nuk do te thote te ushrosh dhune. Nuk behet fjale per ta rrahur me dhupra apo kamzhik...por nje "shpulle".

LEKU

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SkErDi:
[qb] Une mendoj 99.99% qe femijet vec perkedheljeve nuk duhen prekur me dore per asgje tjeter. Te rrahesh nje femije eshte nje shenje e theksuar dobesie ndaj dickaje qe nuk e ben dot ndryshe dhe tregon per paaftesi per ta edukuar. 0.01% Ndonje te lehte bytheve edhe mundet per ndonje rast kur femija me pavetedijshmerine qe e karakterizon mund te beje dicka te rrezikshme dhe ajo e lehte bytheve mund ti behet si mesim qe mund ta ndergjegjesoje ne menyren e vet per ate veprim te rrezikshem. Kjo mund te zevendesohet edhe me fjale ... rralle edhe me fjale me ton te ashper. Por te rrahura !?? E rrahura eshte kafsheri nese i ndodh nje te rrituri ... e jo me nje femije. [/qb]
Pse i kemi harruar prrallat?
Desha t'ju japi femijve të lexojn nje prrallë nga Drenica.

Kondrapedali

Kondrapedali

Me dëshirë kurrë! Në ndonjë moment acarimi mund edhe ta bëj atë GABIM! Ka të bëjë më shumë me gjendjen emocionale të prindit fatkeqësisht si dhe me aftësinë e tij për t'u kontrolluar.
Unë s'e kam shumë nën kontroll veten :smash: :smash: :smash:

Enion

Primus registratum

Nuk e kam aspak deshiren te ngre dore kunder femijes tim. Vetem nqs eshte kapricoz ndoshta nje shpulle te lehte fare mund ta meritoje.

Florus

Forumium maestatis

Bukuroshe, lexova ate ndo dh ine qe kishe shkruar me lart. Nuk e ve ne dyshim vertetesine e saj. Duhet te them vetem qe i jati i atij cunit eshte treguar shume i zgjuar.. /pf/images/graemlins/wink.gif

bab

Primus registratum

pershendetje per temen ....

meqe ra fjala ke femijet ,ke te godituri kalamain.

une do isha kunda goditjes ,dhe jame ....

por ka momente qe disa kalamje te besdisur te bejne te veshe dore ,(tani jo dhe kamxhikun se kalama eshte fundja fundja ) por nje here bythkave nuk e gjene gje ....

dhe ajo qe do bente kalamain te kuptoje ,dhe te mose e perserise prape gabimin qe ka bere ,eshte vetem URDHERI ,e beri te kete gabime ,ska TV ose kuklla nje jave ,ose ska parke per nje jave ..
vetem keshtu mund tja daleshe mbane ,dhe pa vene dore ,dhe pa prishure dhe nervat e tua ....

Enion

Primus registratum

Edhe une i mendimit me pogradecaren jam. Femijes duhet ta godasesh ndnje shpulle te lete byceve sa ti tregosh autoritetin dhe mos ti plotesosh gjithmon tekat.
Persa i perket drurit te rende jam kategorikisht kunder. Para ca muajsh dha nje rast gazetat ne tirane ku djali 13 vjecar vari veten se kishte fike mos e rrihte babai ngaqe kishte thyer televizorin. Ky terror ndaj femijes nuk duhet te ekzistoj asnjehere.

assassino26

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] nuk e di ne se e keni degjuar kete ndolli

ishte nje shqiptar me te birin ne mapo ne nje vend jashte shqiperise, brenda ne nje dyqan duke shetisur dhe duke bere pazarin.
Mbasi mbaruan se shetituri neper dyqan dhe mbasi mbaruan berjen e pazarit ne ate dyqan dolen perjashta por tek dera ne te dale te dyqanit ra sinjali.
Vjen polici dhe i gjen djalit dicka te papaguar, pra te grabitur. I thote polici se ay duhej te shkonte me policin. Pra ay ishte ne ato momente i arestuar.
I thote i ati policit: ku do e coni djalin tim? I thote polici: ne burg.
I jati i hyn me nje dru te mire e zhdep fare te birin mu brenda ne mapo dhe aty mu perpara deres se dyqanit.
I thote polici te jatit:
Me falni po cfare jeni duke bere? Ne do e marim djalin jot ne burg pasi ka kryer nje veprim kriminal, dhe nga kjo djali do mesoje qe te mos grabise me.
Jo i thote i jati i djalit, pse ti do ma edukosh djalin tim mua!? Djalin tim une e edukoj vete edhe vet djalit dajak te mire. Sa polici i tha se kesaj radhe ay po largohej por ne se djali kryente nje veprim te tille perseri atehere ay do shkonte ne burg u largua edhe i jati e mori djalin me vete ne shtepi.

Kjo eshte ndolli e vertete nuk eshte barsolete. [/qb]
Normal qe seshte barsalete...PSe te dukej per te qeshur ty :eek:

bab

Primus registratum

une kame nje vajze pese vjece e gjysem ,dhe kisha probleme ne moshen 2 vjecare kur ishte ..mire po femija kur arrine dhe kuptone avashe avashe gjerat ,djallezine ,shejtallekun ,drejtesine ,goditjen,URDHERIN (qe i jep prindi) fillon qe ne moshen 2 vjece ,qe sa i forte eshte prindi ti poshtersoje keto udhezime qe femija arrine dhe i kerkone .... se ne ate moshe fillone dhe merr kulturen ,qe i japim ne (ose qe i jepe prindi )..

nese une po mundosha avashe avashe te mos i therisja ,te mos vija dore ,se kishte raste qe i donte te gjitha per vete (qe ajo gje nuk beshe kurre ) lol ...por i jepja ato qe i takonin dhe jo me shume ... deri sa arriti moshen 5 vjecare ka mare kulturen qe i dhashe une ,dhe e ka kuptuar dhe vete si femi ,dhe nukie ben me si femi e bezdisur ....
por aman rrethe 3 viteve ,e di vete une se ckame hequr ... ndersa tani c'do gje qe do ,do me pyese mua ,mami munde ta shikoje kuklla (si shembulle e zura) mami do vejme ne pareke ,ke mundesi tine ..
per c'do gje me pyeten ,dhe ne qofte se kame mundesi /pf/images/graemlins/smile.gif jo sepse e do ajo me patjeter ,ashtu ska ...

eshte bere nje shoqe shume e mire me mua ( me mamin e saje :tipsy: ) .....

so gjithemone me mirekuptime ,dhe me zgjuaresi ,qe mose te marri heren femija ,se po ta mori eren qe kur je e vogel ,me pase eshte shume e veshtire ta ndryshoshe ,dhe te mare kulturen qe ti don ....

gjithe te mirate dhe mire u lexofshim ....

helibak mucogllava

Primus registratum

une nja dy kusherinj te vegjel kam dhe i hyje dor pale cunit tim do i bej zbor /pf/images/graemlins/tongue.gif
me gjithse kam frik se mos tek i imi sdo me bej dora /pf/images/graemlins/wink.gif
ose une do ritem dhe do i kuptoj me mir
a po se mu kujtua nje her kur i qellova atij bebit te prapte dhe pastaj e putha se vdes per ate ai me tha
ike re ike ti
kur re ti mua kur puth /pf/images/graemlins/laugh.gif

@d@

Primus registratum

heheh kam me ja kepus floket goces n.q.se me vesh minifund e me zene dashnor pa i mbush te 18-tat... d.mth andej nga 2023 i bie te jete n.qse shkathtesohem nga 2005-a! /pf/images/graemlins/laugh.gif

:shrug: diten qe une do te rrihja femijen tim ,ai/ajo do t'a kuptonte se une jam fajtore,ose ne te kundert ai/ajo do te ishte kthyer ne nje femije pa personalitet .. :confused:

@d@

Primus registratum

Pse tek pellemba paska ngel personaliteti i femijes tani?
Femija nuk qellohet!Ai kerkon vemendje perqendrim , dashuri, mirekuptim ,dhimbsuri ,dije.Kush prej jush se ka ngren ndonje pellmke nga dora e nje prej prinderve? Edhe mos me thoj se ajo pellemba na beri pa personalitet sepse eshte e kunderta! ..

menimi i yn ky /pf/images/graemlins/smile.gif

/pf/images/graemlins/wink.gif Iv,une u shpreha se gabimi eshte i yni ,dhe femija e ndjen kete ,ose nqs nuk e ndien atehere vertet kemi prekur personalitetin e tij..
Eshte tjeter gje ,qe femija fal ,ashtu sikurse dhe prindi.. :wave: