Re: Do vinit dore tek femijet tuaj ???
te rahesh femijen e tjetrit!
hum!!!
Si eshte e munur te rahesh femijen e tjetrit? Vetem po te ishe nje shpirtlig dhe kriminel duke mos perjashtuar edhe xheloz.
Prindi jot edhe mund te falet, por ajo dora e tjetrit nuk harohet kurre.
Te te veje doren nje i huaj, ose i aferm i familjes(kusheri), por jo prindi jot!?
Fatkeqesi! E tmerrshme!
Por pa mendojeni nje here sa keq ju vjen kur dikush i ve doren femijes jot.
Po vet perse duhet ti vesh femijes dore?
Apo se ke te drejta pronesije mbi te, ndoshta!
Ka raste kur ndesh me femijen e paedukuar, lapanjoze, te pasjellshem, te bezdisur, pisanjoze, te mesuar keq, etc..,te tjetrit. Ate jane gezimi i dikujt tjeter!
Ah, te ha perbrenda sa keq eshte mesuar ky femije! Por cfare ti besh! Nuk e do dajakun femija e do prindi i femijes.
Ne shume raste eshte edhe vet personaliteti i vet femijes me te cilin prindit te tij i duhet te punoje.
Une gjithmon kam thene se prindi shqiptar ka nevoje per kurse riedukimi mbi edukimin e femijes.
Megjithate, femija eshte femije, edhe do gaboje, nuk eshte faji i prindit ne te gjitha rastet.
Nuk jam per perdorimin e dajakut tek femija, por si? pa qelluar fare, qofte edhe nje here te vetme!? ta pregatisesh kete femije per jeten? Sikur ta kesh mare nga jetimorja?
Po atehere ti po e pregatit per budalla ose qullac kete femije.
Nje dite, heret a vone, sado i mire te jete ose i duruar te behesh, nje shuplake do ja fusesh turrinjve femijes.
Por kjo shuplake edhe mund te te bjeri kokes.
Prindi ka per detyre ta riti femijen e shendetshem, ta edukoje mire, ti japi drejtimin e jetes dhe ta pranoje femijen e tij per ate qe eshte.