Do vinit dore tek femijet tuaj ???

Anana

Primus registratum
Re: Do vinit dore tek femijet tuaj ???

Ne brezi i tanishem themi qe s'do t'i rrafim po ai brezi perpara c'pati qe na zhdepi ne dru? Eh te shkretet ne sa jemi rraf.

William Wallas

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/smile.gif Ne thjesht jemi "Politically Correct" ne maredheniet me publikun :wave:

Princesha

Primus registratum

Mu s'm'kan rrah kurre, as shput s'm'kan ra, c'e do kam ken e mir /pf/images/graemlins/smile.gif

Tashi per tashi them se femijte e mi, do ti bindi me fjale, megjithese nuk i dihet...

pinkparadise

Forumium maestatis

kur duhet rrah, ka me u rrah si "çeço" /pf/images/graemlins/laugh.gif
ama un dhe vetem un do te vendos kur ai/ajo e meriton nje rrahje, nje ndeshkim ose gje tjeter.

(me kujtohet neve kur kena qene te vegjel na gjushin edhe mesusat ne shkoll, se kishin lejen e prinderve....pppppfffffff....ça idjotlliku)

renata

Forumium praecox

kURREN E KURRES.uNE NUK TOLEROJ ASNJE LLOJ FORME DHUNE.dHE FEMIJET E MI S'DUHET TE GUXOJE TE M'I PREKE NJERI,KUR T'I KEM.
MUA PER VETE ME KANE RRAHUR KUR KAM QENE E VOGEL,VECANERISHT MAMI,BABI NGANJE SHPULLE POR RRALLE E PER MALLE.

pinkparadise

Forumium maestatis

shiko ne nje moment ose nje tjeter femijet duhet te dine se çfare eshte shpulla (nuk e ka fjalen per ti thy noj brinje ose me e len me shenja a ku di un se çfare).
psh un po te marr nje rast te veçant qe kam pare, nje femij i hiku nenes nga duart dhe u drejtua nga rruga ku kishte makina, sikur nena mos ta kishte kap ne koh nuk i dihet nese ai femij do ishte akoma gjall.
dhe ajo nene kur e kapi, po ça i ka bo, ja boni faqet edhe b*** gjak.un nje rrahje te till e kuptoj dhe me duket mese e justifikushme.

besim231071

Primus registratum

Jo, jo nuk eshte mire.
Nuk eshte e justifikueshme ne asnje menyre.
Une sa nuk i bertas, jo me ta qelloj.Eshte kafshellek do te shtoja.

pinkparadise

Forumium maestatis

shi, kafshllik thot,
pse kafshllik eshte de deshirosh ta shikosh femijen tend ne jete???
me vjen keq por un sikur te kishte qene femija im, dhe qe te dilte ne rruge ashtu (duke ditur se un i kisha folur, dhe i kisha ndaluar te dilte ne rruge) po un do e kisha rrah me keq, sepse preferoj ti fus un nona vet, 2-3 shpulla te mira, se sa femijen tim neser pasneser ta gjej te vdekur.
as un nuk jam as me te bertituren, as me dhunen, por aman kur behet fjal per ti mdrojtur femijet nga vetvetja e tyre, nga padituria e tyre, nga naiviteti tyre...aha ...me shpulla edhe ça shpullash...

milanisti2

Primus registratum

Varet me kuptimin e fjales "Do vinit dore". Ti rahesh kot dhe rende eshte nje krim ndersa ti japesh ndonje ose dy shpulla kur bejne ndonje faj eshte mese e nevojshme.

LUANESHA

Primus registratum

Kur ta meritoje do ta marri nanji pes'she si cke me te,se shnet i bahet /pf/images/graemlins/idea.gif

besim231071

Primus registratum

E kisha ne pergjithesi une moj parajse,nuk po flisja per rastin e veçante qe ti paske perjetuar.Rastet e veçanta shqyrtohen nje nga nje.
Ne disa raste nuk quhet venie dore por perkethelje.

pinkparadise

Forumium maestatis

aaaaaaaahhhhhhhhhaaaaaaaaaa....
po ok athere, ka keq kuptim, se te jet per ate pune as un nuk du me ngrejt dor mbi femijen tim kot, pa arsyje te vlefshme, se eshte budallallik, behte fjal per me e rrah kur duhet qe eshte e nevojshme.
se tani te gjith i kana ngrene ca shpulla te mira kur kena qene te vegjel dhe si perfundim ja ku jemi, edhe biles na kane bere mir ato shpullat /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

po ti provoje nje here...pastaj shohim /pf/images/graemlins/laugh.gif
apo si jan edhe ata femijet e sotem...gati ta kerkojne shpullen aq e kan gojen brisk edhe te prapet jan /pf/images/graemlins/laugh.gif

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> /pf/images/graemlins/eek.gif Ouuuuuuu? /pf/images/graemlins/eek.gif Keshtu paska ndodhur me ty e? Cudi pra, se une e di qe druri shkakton agresivitet tek femijet. Po marr pak rastin e mesiperm, qe nje nene e paska rrahur fort femijen e vet, sepse ka kaluar rrugen pa kujdes. Reagimi duhet te kete qene instiktiv nga ana e nenes, por jo per te edukuar femijen. Trembja e madhe e ka bere te reagoje ne nje menyre te tille, duke shkarkuar ngarkesen e papritur negative qe eshte mbledhur tek ajo. Megjithate, ketij nuk mund t'i themi trajtim i drejte. Femija, nga ana tjeter, eshte trembur po aq shume dhe, per me teper, shikon nje reagim te kundert nga ai qe pret me llogjiken e tij. Femijet presin qe nje i madh t'i ngushelloje dhe mbeshtese, kur ata tremben apo kane frike. Nuk dua te gjykoj ate nenen qe u soll keshtu, ka qene reagim i momentit, per te cilin mund te jete penduar me pas. Personalisht jam kunder te venit dore te femijet. Autoriteti mund te vendoset ne menyra te ndryshme. Nuk perjashtoj reagimet instiktive, por kundershtoj faktin se ato duhet te quhen te nevojshme dhe element per forcimin e karakterit. Ai femije qe eshte ndeshur me kete reagim nga prinderit, do te reagoje neser ne te njejten menyre, sepse nuk i eshte dhene nje model tjeter. Dikush nga miqte e mi thote se femija i vogel eshte nje kasete e paregjistruar. Jemi ne qe e mbushim dhe, me pas, do degjojme ate qe vete kemi regjistruar. E kuptoj qe pergjithesisht kjo mund te duket teori e degjuar shume here, por, si cdo teori, mund te gjeje zbatime edhe ne praktike.</font>

besim231071

Primus registratum

Po he pra mo se kete doja te thoja po nuk po dija ta shprehja.Eshte pikerisht ashtu .

milanisti2

Primus registratum

Un qe kam ngren ndonjeher shpulla nuk jam bere fare agresiv.Kjo eshte e pergjithshme. Agresiviteti shfaqet kur ushtrohet dhune mbi femijen jo se han ndonje shpull kur kryen ndonje faj. behet me i pergjegjshem per heren jeter femija.