Dashuria dhe Urrejtja! Kush eshte me e forte?

Hektor12

Locus omnem
Une kam degjuar qe nje urrejtje shume e madhe eshte kthyer ne nje dashuri, pasion te zjarrrte, per te anasjellten jam vete deshmitar ... tjeter nuk di si i ndani ju

Wishmiss

Valoris scriptorum
Kahe te ndryshme mund te themi per nocione te tjera, me te zbutura se kaq.. por jo per dy pergjithsuese te MEDHAJA sic mund te jene dashuria dhe urrejtja, qe jane as me pak e as me shum se sa e kunderta e nj-tj .( Ekziston 1 dhe 2, pastaj 1.5 apo 2.5 , ekziston MENGJEZI dhe DARKA pastaj vine mesdita apo pasditja).

Jane dy ndjenja qe dhe kur shperbehen midis tyre shkaktojne nje reaksion "shkaterrues"

Hektor12

Locus omnem
Thjesht mendoj qe mun te kthehet ne dashuri nje urrejtje e madhe, varet ama e sigurtw eshte qe kur perfundon nje dashuri jo qe kthehwt ne urrejtje por akoma me teper ne neveri dhe percmim

Hektor12

Locus omnem
Problemi ne kete teme eshte cila eshte me forte.. e sa per ate qe thashe une njoh plot persona qe jane urryer ne maximum dhe sot duhen ne maximum... emra spo them se edhe ti thoja nuk I njihni... per rastin e kundert jam shembull vete...

Hektor12

Locus omnem
Shkruajme bindjen tone dhe japim argumentat tona mbeshtwtur ne fakte. Eshte si ajo shprehja historia nuk shpjegohet nga deshira e njerezve por mbeshtetur ne fakte...

-Zana-

e...Thjeshte
Qe te dyja ne mase te forte/tepert , jane te rrezikshme..... Nga dashuria e tepert njerezit kane bere krime/dhunime/gabime ... e njenta gje edhe nga urretja / e - tepert .

Fjalen urretje ne pergjithesi se perdor kundrejt njerezve , nese s'me pelqen/terheq dikush i rrij larg...

Urrej Gjarperinjte pshm... zakonisht e perdori ne k'te forme, dhe kur e perdor ne k'te forme do te thote qe nese me del para e/te vras pa hezitim... nese do urreja njerezit, imagjino do behej kasaphane :p

Roberto_uk

Valoris scriptorum
Urrejtja ne fillim mund te shendrrohet ne Dashuri e pqs ndodh nje e till ska gje ma te bukur e me te fort se ate dashuri !! Kurse shum Her ndoll e kunderta nje dashuri kalon ne Urrentje e ajo urrentje esht shum shum e keqe !!! Sic tha parafolsi 1mil$ pytje !!

IL__SANTO

Valoris scriptorum
tek un urrejtja esht me emadhe se dashuria
Thjeshte doja te dija pse tek ty eshte ndryshe pasi mendoj se ne 90% te botes eshte dashuria. Dashuria eshte me e forte sepse ne shume raste edhe pse gabojme persero hidhemi me vrull ne te njejta situata e rrethana.Na zhgenjen njeriu qe duam?? OK mund te ndodh. Nuk urrejme femrat per pak momento. Aspak nuk ndodh keshtu. Hidhemi ne sulm te fitojme pak dashuri NGA nje femer tjeter. Urretja te largon e ndoshta ne momente kyce te jetes te ben te jesh me realist. Dashuria eshte me e forte.