Dashuri apo fiksim?

Diddy19

Su@mi
Re: Dashuri apo fiksim?

Tim, nese eshte dashuri apo fiksim, s'do ta zbulosh dot duke bere sondazhe. Secili nga ne mund te jape mendimin e vet, ne baze te eksperiences personale por s'ka gjasa qe ajo qe ke provu ti, ajo qe ndjen ti tani, te jete e njejte me ate qe ka provuar secili nga ne te tjeret. Ti vazhdo e "bej intervista", nxirr konkluzione ( po te dush bej edhe grafiqe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif ) por pergjigjen duhet ta marresh nga vetja, nga ajo vajza, e jo nga ne.

Timi

Valoris scriptorum

Vintage te falenderoj per pergjigjen qe me ke dhene. E drejte qe pergjigjen do ta marr nga vetja por synimi im ishte te me ndihmonit te kuptoja me shum /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif edhe po te lexosh mir ne fillim pyeta a ka ndonje forumist qe ka jetuar e po jeton ne rrethana te tilla sepse vetem ata mund te me kuptojne. Gjithsesi faleminderit njelloj /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

tola77

Primus registratum

Timi akoma me kete teme ti, ajo tashme ka bere jeten e saj, dhe ti nuk je i zoti akoma te ecesh perpara ne jeten tende.
Jeto jeten dhe ec perpara, se nuk eshte as dashuri dhe as fiksim eshte thjesht nje ngelje si puna e shiritit qe ngelete bllokohet ne magnetofon, po nuk e kepute nuk cbllokohet, ajo kasete eshte per te hedhur sado keq te te vije.Leqe ti me pikpamjet qe ke do rrish te mendosh dhe per 100 vjet te tjera.

Timi

Valoris scriptorum

Nuk kam cte shtoj kuklla se sdua ta kthej temen ne chit chat vec nje gje: je shum e afte per te gjykuar /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif Mos u ndal kurr tek gjesti qe behet ne fund por shiko faktorin qe e solli /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif Nejse eshte forum e te gjith mund te japin mendimet e tyre edhe filozofike e gjykuese /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Tiranas

Primus registratum

Eshte e kote ajo nuk largohet, por mund te minimizohet. Varet sa e ke dashur.

Delphine

Primus registratum

Nuk mendoj se duke kerkuar qe ti gjesh nje emer kesaj ndjenje qe ke ti ne lidhje me kete vajze do te te zgjidhe ceshtjen...gjithnje nese deshiron ta zgjidhesh sepse per mua kjo eshte me e rendesishmja. Nese deshiron ta lesh te ike nje ndjenje ajo eshte vertete e mundur, pasi ne qeniet inteligjente kete kemi edhe perparesine me te madhe ne jeten tone. Kemi trurin ne favor qe na ndihmon te pozicionohemi. Prandaj edhe une them per ty Tim qe nese deshiron ta largosh thone "Gozhda hiqet me gozhde..."

policia

Forumium maestatis

nje njeri te jetoje 7 vjet ne kujtimet e tua me duket pak si shume...
dhe me cfare po shoh une nga keto qe ti shkruan paska per te zgjatur edhe shume vjet te tjere...
une te them vetem nje gje, nuk eshte dicka e mire kjo...
o takoje, o harroje, o urreje, bej nje gje por vetem ne kete gjendje mos e ler veten...
kush na qenka ky person qe vleka kaq teper, te te marre kaq vite nga jeta, me beso kushdo qofte nuk ka pse ta meritoje gjithe kete...

Timi

Valoris scriptorum

Ne radh te pare ju falenderoj per mendimet e juaja /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Me thene te drejten Delphine e kam provuar edhe kete qe the me siper gozhda shtyp gozhden e sinqerisht kam provuar te dal e te kem lidhje edhe me vajza te tjera por nuk arrij njelloj te ridashurohem. Ne fillim mendoj se cdo gje po ecen mir por fatkeqesisht zbuloj qe mund te ket qen vetem nje ndjenje e forte per momentin. Kohet e fundit evitoj te dal me vajza te tjera pikerisht se sdua qe te perfundojn perseri si historit me siper. Policia e dij qe nuk eshte dicka e mir e kam frik se do zgjasi pa afat /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Sa per personin vlen shum per kete jam i bindur edhe e meriton besoj sepse ka qene i vetmi njeri qe me ka bere te lumtur e momentet me te bukura te jetes time jan lidhur me ate /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Kam provuar ta takoj ta harroj e ne fillim edhe ta urreja por asnje nga kto nuk kam arritur ta bej /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Me thonte gjithmone e ema e saj: qe koha eshte ilaci me i mir per te harruar por me mua nuk po fuksionon /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

M

Mortal

Guest

Kjo historia me kujtoi Ciklin e Kreshenikeve... 7 vjet larguar me 7 plage ne trup.

Nje mikja ime me mori ne telefon tek po priste tek zyra e doktorit dhe me thote ate cfare ajo konsideronte nje histori domethenese. Nje e moshuar rreth te 70-80 vjeteve ndodhej ne dhome gjithashtu... fillon ti flase per jeten e saj. Nje djale i pashem kishte rene ne dashuri me te, shume kohe me pare. Kjo ishte vetem 17 vjec. Ishte teper e varfer dhe nuk kishte pajen e mjaftueshme. Ja shpreh shqetesimin djalit dhe ai i thote: 'Une dua te martohem me ty'. Kalojne shume, shume vite bashke; 'Gjithemone te pandare'- vazhdon ajo. Para 2 vitesh ai semuret dhe vdes. Kjo zgjedh te vazhdoje jeten ne kujtimet e tija. 'Mendova ta ndiqja'- vazhdon ajo, 'por ai me pati dhene momente te bukura per te jetuar me shume plus dhe nuk ngaterrohem me Zotin ne keto pune'.

Historia e Burt dhe Linda Pugach (tani 80 dhe 70 vjet perkatesisht) te cilet ishin takuar kohe me pare, nderkohe qe Burt kishte qene i martuar, dhe kishin rene ne dashuri me shikim te pare me njeri tjetrin. "I went GAGA" - ishin fjalet e Burtit drejtuar Larry King. Per shkaqe te ndryshme midis te cilave vonimi i divorcit ne shtetin e NY, duke e ditur se ai nuk mund ta kishte Linden per vete, punesoi nje gangster qe ta verbonte ate duke i hedhur nje acid ne sy. Teoria e tij ishte qe nqs une nuk mund ta kem Linden per vete, atehere askush tjeter nuk do ta kete. Ajo u verbua, ai u kap, ajo deshmoi ne gjyq, ai denohet me burg. Per sjellje te mire ai lirohet nga burgu mbas 15 vjeteve, dhe ben nje interviste ne TV. Kur e pyesin nese ka dicka per ti thene Lindes, ai i thote TE DUA dhe A DO TE MARTOHESH ME MUA mu ne mes te intervistes. Ajo pranoi, dhe sot e kesaj dite, 33 vjet me vone ata jane akoma te martuar.

Ndryshimi eshte se nderkohe qe pasionet e bejne jeten shume interesante, obsesionet, ashtu heshtazi, defenitojne jeten e dikujt ne ate pike qe dikush nuk e jeton jeten per vehten e tija, por lejon kete obesesion te ushqehet ne te, obesesioni tashme eshte pikerisht 'air supply' i cili nqs dikush tjeter sygjeron te heqe dore, do te ishte sikur po sygjeron vdekjen e tjetrit, ai nuk merr dot me fryme. E drejte, si mund dikush te heqe dore, e te vazhdoje te jetone pa dike qe ka qene nje pjese e madhe e jetes se tija? Por a nuk eshte njeriu vete qe e lejon kete gje; qe behet i varur nga egzistenca e dikujt tjeter? Pra e gjitha perfundon ne : Njeriut i ndodh dicka sepse ai kerkon ti ndodhe; tek vullneti i lire, tek deshira e fshehte per te vuajtur me mendimin se keshtu ndoshta verteton dashurine.

Shembulli qe ka marre Timi eshte diku midis ketyre dy shembujve te mesiperm. Njerezit shume rralle gjejne 'lifemates'. Shume here mendojne se e kane gjetur dhe qendrojne me dike per arsye te gabuara, verbohet arsyeja dhe fillojne justifikimet per personin tjeter. E kur kjo histori perfundon, refuzohet te hiqet dore. Tregon dicka dhe per karakterin e ketij individi, por nuk po qendroj ketu.

Hellena

Primus registratum

lol Shea e kam lexuar dhe une kete historine e ketij qe i hodhi acid ne sy qe mos e merrte njeri ... keta po qe jan "crazy" in love ...

Le_Routard

Forumium maestatis

Historia e Burt dhe Linda Pugach (tani 80 dhe 70 vjet perkatesisht) te cilet ishin takuar kohe me pare, nderkohe qe Burt kishte qene i martuar, dhe kishin rene ne dashuri me shikim te pare me njeri tjetrin. "I went GAGA" - ishin fjalet e Burtit drejtuar Larry King. Per shkaqe te ndryshme midis te cilave vonimi i divorcit ne shtetin e NY, duke e ditur se ai nuk mund ta kishte Linden per vete, punesoi nje gangster qe ta verbonte ate duke i hedhur nje acid ne sy. Teoria e tij ishte qe nqs une nuk mund ta kem Linden per vete, atehere askush tjeter nuk do ta kete. Ajo u verbua, ai u kap, ajo deshmoi ne gjyq, ai denohet me burg. Per sjellje te mire ai lirohet nga burgu mbas 15 vjeteve, dhe ben nje interviste ne TV. Kur e pyesin nese ka dicka per ti thene Lindes, ai i thote TE DUA dhe A DO TE MARTOHESH ME MUA mu ne mes te intervistes. Ajo pranoi, dhe sot e kesaj dite, 33 vjet me vone ata jane akoma te martuar.

Dhe nga kjo histori ka dale shprehja:

Dashuria te verbon!

Timi

Valoris scriptorum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif nuk jam kaq tragjik sa keto /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

M

Mortal

Guest

Ti e kishe shembull ne ajer apo konkret?

'Pyet shtate a tete, e bej si di vete'- thote populli. Mos na e ver shume veshin, se ne flasim se nuk na dhemb.

Timi

Valoris scriptorum

Shembulli eshte konkret Sheje se sinqerisht nuk kam aq fantazi sa te krijoj nje histori te tille /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Normal qe vetem i zoti shpise e din ku i rrjedh çatia po pikerisht kerkova ne fillim te me jepte mendime ndonje qe ka jetuar nje situate te tille o ka degjuar. Te tjeret me kan ndihmuar te kuptoj e per kete i falenderoj te gjith /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Adile

Primus registratum

Cun, ti duhet ti mbledhesh njehere dhenet nga i ke shperndare dhe bej nje analize te holle vetes.
Nuk do doja kurr te isha ne vedin tend dhe kurren e kurres ne vend te atyre femrave qe ti ke dal mbas humbjes qe ke pesuar ( thua ti, vetem ky na paska ndjenja /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_naughty.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smash.gif).

Hidhe te kaluaren pas kraheve dhe behu Trim e dashuro perseri.

Peace and Love rrushooo /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wave.gif

Timi

Valoris scriptorum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif te flm Fiona kto qe thua jan te drejta, por sic ne dijme qe per te dhene keshilla nga jasht mundemi por kur e jetojme vete kete situat nuk mundemi te praktikojm edhe ate qe mendojme se eshte e drejte. Nje gje ta siguroj nuk eshte vendosje e kembgulje kjo e imja por thjesht ndnjenje /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Adile

Primus registratum

une se di Timi sa vjec je ti, por mos kujtoh, se ti je i vetmi, qe mund te kesh ndjenja (per mendimin tim nuk o mo ndjenje kjo mbas 7 vjetesh) per dicka qe ka mbaruar. Do te kuptoja nese je 18 /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif dhe ke dashuruar per here te pare. Me lot e kane lagur dynjaja jastekun per humbjen e dashurise se pare, por duhet te dish ti vesh pikat muhabetit dhe te shofesh perpara....

Ps.I zoti e nxjerr gomarin nga balta- une dhash nje mendim se mduket sikur e kuptoj sa e dhimbshme eshte kur njeriu jeton pergjysem!

Bye /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wave.gif

Timi

Valoris scriptorum

Fiona jam ca jam ne moshe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Un nuk po them qe kam vec un ndjenja por po them qe cdo njeri kur e jeton nje gje e ka me shum te veshtir qe ti kuptoj e ti vej ne veprim ato gjera qe shkojne o qe te bejne te vuajne. Nganjeher e pamundura i egzagjeron gjerat /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Adile

Primus registratum

mire o mire ti e di vete, por i thon 7 vjet mer shoku...
1,2,3,4,5,6,7
sa muaj ?
sa dite?
sa ore?
edhe sa me?- ktu ta kam une! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/blush.gif