Cfare ju mungon nga femirija juaj?

policia

Forumium maestatis
Re: Cfare ju mungon nga femirija juaj?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

te vjen keq per kete?

[/ QUOTE ]
Sigurisht qe po!Kur moshataret e mije loznin...une...

[/ QUOTE ]
ndodh qe jeta ndonjehere keshtu te merr, disave nuk u jepet feminija diisave adoleshenca, ca te tjereve rinia e keshtu me rradhe...
po ta shohesh nga ky kendveshtrim nuk eshte edhe aq e tmerrshme apo jo, uroj te kesh shijuar etapen tjeter dhe ate ku je tani...
jeta ndonjehere nuk eshte aq bujare sa te na jape gjithcka... /pf/images/graemlins/wave.gif

kurkushi

Primus registratum

te vjen keq per kete?

[/ QUOTE ]
Sigurisht qe po!Kur moshataret e mije loznin...une...

[/ QUOTE ]
ndodh qe jeta ndonjehere keshtu te merr, disave nuk u jepet feminija diisave adoleshenca, ca te tjereve rinia e keshtu me rradhe...
po ta shohesh nga ky kendveshtrim nuk eshte edhe aq e tmerrshme apo jo, uroj te kesh shijuar etapen tjeter dhe ate ku je tani...
jeta ndonjehere nuk eshte aq bujare sa te na jape gjithcka... /pf/images/graemlins/wave.gif

[/ QUOTE ]
Kam degjuar nje tregim ne lidhje me kete teme:

Nje familje e pasur diku nder shqiptare kishte paguar edukatore dhe mesues private per t`ua edukuar dhe shkolluar djalin e tyre aty ne shtepi...Kur djaloshi u rrit brenda mureve te shtepise se tij(brenda pallatit) meqe kishte kryer edhe shkollim te larte...ai u punesua ne administrate te shtetit si nepunes i larte.
Posa filloi punen dhe u njoh me rethin natyror e gjeografik ai perdite e me shume kur mbaronte punen vonohej per ne shtepi...Prinderit te merakosur e percillnin vet edhe me percjelles te paguar...por gjithnje duke mos e penguar...dhe nje dite ata iu drejtuan nje mjeku psikolog duke ia treguar rastin...
Eh per kete u thot ai mos u beni merak fare...Ai s`mund te mbijetoje dhe te plotesohet si njeri,sado qe te kete kryer shkolle te larte dhe te kete marre edukate te mire familjare.Atij i mungon femijeria siq e keni pare dhe ju vet se ai tere kohen e voneses se tij e kalueka duke veshtruar se si lozin mesvedi apo apo ç`bejne femijet tjere ne moshen e femijerise.Pa e kompensuar edhe kete Bote ai asnjehere s`behet nje njeri normal u thot dijetari-mjeku!

cufi_bardhit

Primus registratum

ehhh na mungojn shume gjera nga femijeria. un kam qen icik me fat se ekam pas shpine 10 metra larg fushes se Tirones. nga ana tjeter kam pas tregun ushqimor edhe kena pas hapesire sa te duash me loz edhe me bo zjarre naten. Nuk do lej pa permendur vajtjen pa leje nga te shpise tek liqeni artificial.

regisa

Primus registratum

Kur lexova shkrimin e SHIRAZ verte mu duk sikur ajo po pershkruante femijerin time deri diku. Si duket duhet te kemi qene ne nje lagje dhe ne nje shkolle sepse dhe uen si ajo e kam bere punen shoqerore ne selit dhe tek kopshti botanik dhe jam shume kurioze kush eshte se me te verte duhet ta njoh.Na mungojne shume gjera nga femijeria gjera qe verte ishin te bukura po fatkeqesisht nuk mund te kthen dot kurre.Vite qe me vertet i kujtojme me nostalgji ato xhiro tek bulevardi ato lojra femijeri qe vertet po tja tregoshe brezit te sotem do thone qe ska kuptim.

regisa

Primus registratum

O cufo po nuk te shkruajat ty une e kisha me SHIRAZ e jo me ty pastaj dhe selita afer ka qene atehere me shkollen Vasil Shanto apo jo Gega ka ka lu dhe anej me duket qe shiste akullore Megjithate per kohen qe ka qene dhe selita ka qene e bukur se tani eshte bere lere mos e pyet ska lene kuc e mace nga rrethet pa ardhe e pa ndertu shtepi.Ciao cufo mjafton qe jemi nga i lagje dhe kemi pi ujin eselites apo jo ?

S

Scorpion

Guest

Po po ne mos uje selite, uje boville keni pi te gjithe. /pf/images/graemlins/laugh.gif

mostro

Putraku

ju paskeni qon te gjith kalamoj me kuptimin e plote te fjales.
Mu per vete me mungon dashnorja e pare.stela,shkurt estela.U name kur mvjtem ne klase te pare,per nji stilolaps Bic.

cufi_bardhit

Primus registratum

Me shume me mungojn kuajt, kam edhe video.
Gjithashtu edhe fushata qe behej vere per vere. Spastrim zhapikash nga muret e fushes se tiranes /pf/images/graemlins/laugh.gif. Te mos flasim per shkuarjen naten ne varreza, qe e kishin bo shoket me muhabet me me lon vetem aty edhe iken me vrap. Kisha nje shok metalar i cili mbante edhe ne dhome te tij kafk njeriu. Edhe ai si shume lider te metalit ka perfunduar. OVERDOZE

nirvana_m

Primus registratum

vallaih gjo e hidhur me fol per femijerine gjithsesi i gjo e kujtoj qe me mungon ala ste hyshin leket ne pune

VoGeLuShI

Primus registratum

Gjithashtu edhe fushata qe behej vere per vere. Spastrim zhapikash nga muret e fushes se tiranes /pf/images/graemlins/laugh.gif. Te mos flasim per shkuarjen naten ne varreza, qe e kishin bo shoket me muhabet me me lon vetem aty edhe iken me vrap. Kisha nje shok metalar i cili mbante edhe ne dhome te tij kafk njeriu. Edhe ai si shume lider te metalit ka perfunduar. OVERDOZE

[/ QUOTE ]

po ku e gjeti ate kafken e njeriut ai mo cuf??? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

mostro

Putraku

[/ QUOTE ]
Ali hoxha plako?

nirvana_m

Primus registratum

me kaq material sa paska ketu jam i menit ta bojm i film.
cufi materiali jot perjashtohet se ndikon keq ne edukimin e rinise sotshme /pf/images/graemlins/smile.gif

ados

Primus registratum

fasule me buke misri, me djath dhe ullinj me presh..
paguaj 15 euro kush gatuan

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

me kujtohet kur luanim tek Lana...poshte ures tek ekspozita "shqiperia sot"...ishte nje ure e vogel e ngushte...qe shkonte tek pallatet "1 maji"... ne shkonim nje tufe kalamajsh dhe hidheshim fort qe ajo te tundej...kishim shume qejf te binte...por ishte e forte nuk ra asnjehere...kishte nje te krisur...ne futeshim poshte ures dhe shikonim nga ajo e krisura kur kaloni mamat ose tetat... me shpresen se do arrinim te shikonim ndonje gje... kishim qejf ti shikonim mbathjet grave me fustan...s'pashe asnjehere asgje...por e di qe me mesonin çunat e pallatit te luanim keshtu... /pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/grin.gifKur ishte shume nxehte ne vere...futeshim brenda ne uje tek lana ...qe ishte pothuajse e shteruar dhe benim sikur notonim...nje dite na kapi nje roje qe kujdesej per barin anash...dhe nga frika ikem me varp dhe rame te gjithe brenda ...te gjithe ishim qulle pa perjashtim...u ulem te shkallet e ekspozites per tu thare ne diell...dhe aty na erdhi nje tjeter roje i atyre lulishteve te vogla qe ishin mu aty perpara...dhe per dreq... na lagu me zorren qe po ujiste lulet...asnje shanc te shkonim te thare ne shtepi...qe ate dite e kishim te ndaluar te kalonim kufirin e lulishtes ...sa per uren dhe te krisuren e saj... do kisha shume deshire ta gjeja edhe njehere... /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

regisa

Primus registratum

Ajo ure deri sa kam ikur une ashtu ka qene( pra 7 vjetesh) dhe sa here kaloja aty dhe une ate kujtosha qe hidheshim dhe ura tundeshe.Gjithashtu duhet te te kujtohet dhe ura qe ka qene midis ures qe thua ti dhe asaj te shkolles se vasil Shantos dhe ajo tundeshe.Biles nqs te kujtohet aty tek ekspozita ka qene dhe nje si pune shatervani qe mbusheshe me uje dhe gjithe veres lageshim e beheshim qull.Aty kemi bere dhe oret e ekonomis shtepiake apo oret e mesimit qe kishim ne natyre ju kujtohet gje juve ??? Apo oret e fiskultures qe na merte shpirtin ne vrape zyshe Li.... .Lere se na cuat dhe njeher ne ato viti .Po akulloret dhe pastat e paticeris tek kinema dajti ju kujtohen Po filmat qe na conte shkolla tek kinemaja ju kujtohen??? Po loja raqi raqi kiko sa gishta kam ketu ju kujtohet tek pemet e ekspozites??? Shkurt na mungon femijeria qe skthehet me se dhe po deshem ne te kthehemi dhe njehr ne kete moshe qe jemi skemi ku te luajme se vendin e atyre pemeve tek ekspozita atij shatervanit e kane zene pallatet shumekatesh qe te vjen te qashe qe ska lene njeri pa u shkulur nga rrethet dhe sma ha mendja qe te kete ngelur gje akoma .harova tju them se dhe shkolles ja kane nderuar emrin ja kane bere PJETER BUDI nga ALQI KONDI Dhe ne po te shkojme aty sma ha mendja te na njohi njeri .Megjithate ka qene ndryshe nga femijeria qe po riten sot ky brez po per mendimin tim ka qene nje femijeri e cilter dhe e paster.

cufi_bardhit

Primus registratum

Akoma ekziston ajo ura ne gjendje te njejte. Ndersa nje tjeter pak me siper ajo tek Taivani, me ka rastisur ta shof 3 vjet rrjesht per naten e bardhe ose per vit te ri mbushet plot per plot edhe njerezit kalojne neper tubat e ujsjellsit.