Cfare eshte per ju 11 shtatori?

Cfare eshte per ju 11 shtatori?

Sot u mbushen plot 3 vjet nga dita kur aroplanet boing te fluturimit amerikan u perdoren nga rrembyesit e alkajedes si bomba kunder 2 kullave binjake te Njew jorkut duke shkaktuar vdekjen e
afersisht 3000 njerzve te pafajshem.
Sot, ashtu sic deklaroj edhe presidenti amerikan Bush, bota ka ndryshuar shume e sidomos ne konfiguracionin e dy grupeve armiqsore deri ne vdekje, demokracise dhe lirise te udhehequr nga USA nga njera ane dhe terrorizmit nderkombetar te udhehequr nga bin ladeni ne ane tjeter.
Sigurisht e ardhmja i takon demokracise dhe lirise se popujve, ndersa terroristve kudo ne bot i pret fundi vdekjeprures.
Keto jane disa nga mendimet e mia , desheroj qe gjithe secili te shpreh mendimet e vehta ashtu si i mendon ai, si dhe rruget se si mund te kalohet ky kolapes i rrezikshem qe ka mberthyer gjithe boten sot.
Une mendoj se ky problem eshte i nje rendesia te vecante per te ardhemen e botes dhe gjithe kush eshte i shqetesuar se si do jet e ardhmja?

amar

Primus registratum
Re: Cfare eshte per ju 11 shtatori?

Fillimisht postuar nga *Nahar*:
[qb] amar...kjo per info te pergjithshme, une dhe kur shkruaj ajete shkruaj ato qe di vete dhe s'e kam per politike te shkruaj diçka qe s'eshte e imja e qe s'e kam huazuar te pakten...asnjehere ne AF.

<< ESTAGFIRULLAH SI GUXON TE SHKRUASH AJETE KUR`ANORE QE DIN TI?? VALLE A MOS KUR`ANIN E PASKE ZBRITUR TI QE TI SHKRUASH AJETET ASHTU?? RUAJNA ZOT NGA NJEREZIT E TILLE!!.>>

Nje ajo, dy tashi hapi veshet :

Nuk po te shes ty devotshmerine time, e kam teper te shtrenjte. Nese jam uahabij apo jo nuk e diskutoj me ty se sido qe te jeye pozita ime, nje disktutim i tille do te te fuste ty ne gjynah.

<<MU KETA TIPAT E TILLE SIKUR TI ME MJEKRA I KANE PERCARE MUSLIMANET NE TERE RUZULLIN TOKSORE,UNE SHPRESOJ QE DEVOTSHMERIA YTE TE JETE E TILLE ,POR MOS LUAJ ME DEVOTSHMERINE SE DIGJESH.>>

Tani te rreshtosh tre trema arabisht rresht nuk do te thote te kesh dije me koqe, po sot injoranca eshte ne mode e narcizizmi mban robin gjalle ndaj s'jemi duke ndare fajet.

KETE E KE THENE KOT E KOT,BILE SE KE SHKRUAR EDHE MIRE

Nuk e di se ç'deshe te tregoje me ato tre termat e fikhut. Qe edhe ti i ke degjuar ?!!??! Qe dhe ti di diçka?!?!?! S'e ve ne dyshim se ka thene i derguari i Zotit (kete shpejt e shpejt pa copy paste /pf/images/graemlins/wink.gif )

TI JE I DITUR,DUHET TE KUPTOSH VETE,UNE NUK I KAM DEGJUAR POR I KAM STUDJUAR JO TE TRE POR TE KATER TERMET DHE PRANDAJ TI PERMENDA ,PA COPY/PASTE.

"Dija eshte Obligim per çdo besimtar"
Ibn Maxhe, Muakaddime.

<< DHE BESIMTARE>>
/pf/images/graemlins/smile.gif

Nuk e di se ç'sheh ti tek mjekrra e nje besimtari, po une shoh shume tek fjalet e tua. Nxirre koket se qelbi do rruge te dali, po s'doli behet gangrene!

<< SHOH VETEM SHERR ,POR INSHAALLAH MJEKRA YTE NUK ESHTE E TILLE ,NESE SHEH DICKA TEK FJALET E MIJA TREGOM SE CFAR??

Kur them une sesi me imagjinojne ...qeshni ju. Uahabi /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
JO NUKI QESHI ME TY AS ME MJKREN TENDE POR DUA TE TE THEM SE VETEM EHLI SUNEH WEL XHEMAA ESHTE RRUGA E DREJTE DERI TEK ZOTI. /pf/images/graemlins/wink.gif

Presidenti

Forumium maestatis

Po po kam i Kur'an timin, e kam bo une. Me ate punoj...ik er kanoz, a i mendo gjith ato fjale ti a flet se po s'fole plas?!?!??!

amar

Primus registratum

[qb] Po po kam i Kur'an timin, e kam bo une. Me ate punoj...ik er kanoz, a i mendo gjith ato fjale ti a flet se po s'fole plas?!?!??! [/qb]
---------------------------------------------
ee ke ngelur pa fjale a?? hehehe

Demetrio Scutari

Primus registratum

Për mua 11 shtatori është, si çdo person me mendje të shenjtë beson, një ditë tragjike kur disa terroriste gjakatare përbënë një krim të tmerrshëm dhe absolutisht të pajustifikueshëm kundër 3000 personave të pafajshme... dhe nuk do të jetë paqe në botë përderisa ato mbeturi nuk do të kapet dhe egzekutohet pamëshirshëm...

mostro

Putraku

per mua 11 shtatori eshte nje dite qe ndryshoi shume gjera, popullit amerikan sidomos atij te Manhatan,u dha nji mesim te mire.Sepse deri para 11 shtatorit new york ishte kthyer ne nje vend palaços,ku as kush nuk e rruante per as kush.Ne vetem ne,big pear e lesh,me djall vafshin te gjithe ne jemi moda,bukuria,perrla e botes.Kete nivel te shemtuar qe kishte arritur shoqeria e mollve te mdhaje,e pranojne dhe vet amerikanet,qe pas 11 shtatorit dolen ne dukje ato pak tipare njerezore.Proud to be this and that and lesh me presh.Takonin duart rrugve,neper protesta paqesh e laqesh...
Une per vete i shoh ne kete pik veshtrim gjerat.SA per ceshtje politike po ja u le juve se keni shume qef me u honger...
Me vjen tmerresisht keq qe per te arritur ne kete situat u deshen te vdisnin tre mije te pafajshem...ama kur sheh qe presidenti qe zgjodhen me voten e tyre te tallet ne kete manyre,ateher ne qaf e pacin veten dhe befshin sa me shume qef sa pa hudh nai godine tjeter..
shpresoj qe filmi i michael moore te mos jete i vertet sepse ishte shume turp e faqe e zez...
ika tashi se me ka kap uria...
pershendes te gjithe shqiptaret qe jetojne ne new york :wave:

p.s amon mos e dramatizoni me temen se nuk ja vlen fare...

antares

Primus registratum

Plutark! Fatkeqesisht filmi i Moore tregon vetem majen e ajzbergut qe eshte politikisht korrekte. E verteta kurre nuk do te merret vesh plotesisht, por ka shenja qe eshte shume shume me e shemtuar se sa tregohet ne film......
Per te tjerat jam plotesiht dakord me ty.

amar

Primus registratum

[qb] Jo, por po te injoroj... [/qb]
---------------------------------------------
pse ,injorimi eshte keshtu /pf/images/graemlins/laugh.gif ,nejse flm /pf/images/graemlins/wink.gif

neta

Forumium praecox

amar,
nje keshille kisha per ty, mbase do te kishe shum sukses me u ba shkrimtar. Dukesh teper i zoti per thurjen e perrallave. Pastaj ti edhe "anetares" dilni ne nje fushate me librin tend te perrallave (ai/ajo po deshi mund te kontriboje me shkrimin e saj/tij, se ka edhe ai/ajo shume talent), dhe jepjani me cmim te lire patrioteve te tu terrorista qe ta perdorin ne vend te gjethit te fikut (letra higjenike e tyre). Turp te keni te dy, me vjen keq qe flisni shqip.

Ndersa persa i perket temes, 11 Shtatori me kujton nje dite katastrofike. Telefonatat e te afermve dhe shoqerise nga e gjithe bota (per te marr vesht a jena gjall). Me kujton edhe faktin qe mund te kisha ken aty, si shume prej diteve te tjera ...

Cfar do bindjesh politike te keni, mos harroni se ato qe kan vdek duke u djeg, duke u hedh prej kateve 100+, duke iu ba trupi hi qe as kocat mos ti gjehen, ishin vetem civila dhe njerez te pafajshem qe po punonin sic punoni shumica prej jush. /pf/images/graemlins/frown.gif
:mad:

antares

Primus registratum

Po! po ne teme tjeter pak perpara sapo flitej per jo 3000 viktima po 50 000 000 viktima te terrorit shteteror Janki!
Keshtu qe me duket hipokrizi e madhe te hidherohem per keta Janki! Vetem pas 11 shtatorit Jankite me satelitet e tyre (duke perfshire dhe nizamet shqiptare) kane masakruar mbi 30 000 civile te pafajshem!
Kush ben gjen! (Megjithese nuk besoj se kemi te bejme me doren e rezistences islamike!).

OROSHI

Primus registratum

Normalisht populli shqiptar duhej te ishte nje "Israel" i Ballkanit,me ndihmen e Amerikes,kuptohet.Po te le Antaresi e Amari?
/pf/images/graemlins/laugh.gif

DFV

Primus registratum

Jam plotesisht dakort me postimin e mesiperm te Putrakut, duke shtuar keqardhjen per vdekjet makabre te 3000 njerzve plotesisht te pafajshem.
Megjithate , duhet ta pranojm se per vet USA kjo ishte vertet e rend, por nga ana tjeter u tregoj amerikanve qe te jene me te vemendshem ndaj te keqes e cila ndoshta po te mos kish ndodhur 9/11
mund te ishte katastrofale.
Tani njerzit jane me te vemendshem, po ashtu shteti amerikan dhe presidenti i kushtojne nje kujdes teper te madh sigurimit te USA bile dhe ne detaje teper te thjeshta.
Pra ky ishte mesimi qe nuk do harrohet kurre!!

Filthy Bastard

Primus registratum

Antares dhe Amari jane 2 letra haleje te perdorura,prandaj mos i kushtoni vemendje jashteqitjes dhe fekaleve njerezore me 2 sy se duket sikur me gjith men po ju jepni rendesi.

Sa per temen,11 shtatori eshte dita kur disa arabe psikopate i shkaktuan Amerikes dhe Perendimit nje zgjim te befasishem nga endrra e ushqyer qe nga renia e komunizmit,pervec natyrisht humbjes se 3000 jeteve te pakthyeshme mbrapsht.Ishte endrra se me ne fund pas 1991 bota do te mund te shkonte gradualisht drejt paqes,harmonise,lumturise,perparimit.11 shtatori i kujtoi pjeses se civilizuar te llojit njerezor se rreziku eshte gjithmone afer dhe shfaqet ne forma nga me te paimagjinueshmet,fale edhe pafundesise se ligesise idiote dhe budallallikut njerezor!

P.S.Shqiperia,me perkrahjen entuziaste pa rezerva dhe proamerikanizmin me te theksuar te botes,eshte de facto "Izraeli" i Ballkanit!

gurax

Pan ignoramus

DukeNukeMX, harxho pak kohe te lexosh referenca dhe neper tema te tjera perpara se te shprehesh mendimin tend per endrren e lene pergjysem ne 11 Shtator, perpara se te fillosh te thuresh lavde per ate qe ndoshta eshte nje vella binjak i Pearl Harbour, perpara se ta kthesh temen ne nje kopje te lire te shprehjes "Vdekje fashizmit, Liri popullit".

------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?" -- Marcus, Babylon 5

Filthy Bastard

Primus registratum

Gurax kam nje keshille per ty-Go get laid! Mos rri prit si ata koleget e tu letra haleje te perdorura me endrrat "e lagura" se do e perdorin me ne fun veglen e tyne mikroskopike /pf/images/graemlins/laugh.gif qe ka zone merimanga /pf/images/graemlins/laugh.gif diku dhe ne nje bote tjeter hipotetike me 72 ku.rva te virgjera! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shko me vrap pra se ke nevoje urgjente per nje blowjob! /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S.Po me tregoke ti "referencat" dhe Pearl Harbour-in! /pf/images/graemlins/laugh.gif

gurax

Pan ignoramus

Cfare e di Pearl Harbour ti, ekuivalentin e 1 Majit per Ugandan?

-------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?" -- Marcus, Babylon 5

OROSHI

Primus registratum

E clidhje kishte tani Pearl Harbouri me 11 shtatorin Gurax???Po pate mundesi me sqaro pak plako.

gurax

Pan ignoramus

Ne fakt varet se ne cilin kendveshtrim e sheh 11 Shtatorin Orosh. Une jam shume i bindur qe eshte nje tragjedi dhe me vjen sinqerisht shume keq per te tere fatkeqet qe u ra per hise te ndiejne mbi vete nje tmerr te tille.
Gjithashtu eshte nje simbolizem. Ketu prape ndahen dy dege mendimi: E para si simbol i pashpirtesise se terrorizmit qe aktualisht eshte ne nivele qe rralle here jane arritur me perpara. E dyta eshte simbol i hakmarrjes me te tera menyrat per padrejtesite qe u behen popujve te shtypur. Personalisht une mbeshtes idene e pare dhe nuk jam fare dakort me filozofite e llojit "qellimi justifikon mjetin". Nuk ka qellim permbi jeten e qenieve njerezore.
Gjithashtu eshte maja e nje ajsbergu makinacionesh politike. Ne kete aspekt ka mjaft ngjashmeri me Pearl Harbour ne idene se goditja japoneze ne Pearl Harbour ishte e ditur dhe ne momentin qe u morr vesh nje lajm i tille u fsheh dhe u varros qe te jepte nje shtyse per hyrjen e ShBA ne lufte, pikerisht me faktin qe nje masaker e atyre permasave do te shkaktonte indinjaten dhe solidarizimin e tere popullit, (me te drejte, me aq informacion sa paraqitej).
Qe ne kohen kur ndodhi 11 Shtatori e deri me sot perhere e me shume dalin ne drite fakte dhe pohime qe 11 Shtatori nuk ishte nje "intelligence failure", por me teper nje skenar i tipit "mbyllim njerin sy per kete qe do te ndodhe". Nese tema ecen me njerezillek do te sjell dhe ndonje burim per keto informacione. Por se fundi edhe kjo teme po i kalon shume prane rruges per ne gremine dhe s'dua te jem pjese e turmes qe flet me mendt e verberise.

---------

amar

Primus registratum

si perhere ofendimet nuk kane te ndalur ,po nejse une nuk merzitem /pf/images/graemlins/smile.gif ,e kam thene 100 here ,dhe do e them se kjo eshte nje edukate e juaj familjare dhe fetare,ashtu u ka eduakuar nena,baba dhe prifti juaj.
kalojme tek tema lexova nga disa anetare se mire eshte qe shqiperia te jete nje israel ne evrope ,heheh kete e ka thene ish ambasadori i shqiperise ne maqedoni ne kohen e berishes ,kur eshte pyetur nga arabet se cfar mund te bejme per shqiperine?? ai thjesht ue eshte pergjigjur aAS MA SHUME E AS ME PAK SA NJE ISRAEL NE MES ARABEVE QE E BERI AMERIKA.

per mua 11 shtatori eshte dita kur cifutet dhe amerikanet bene mesakren ma te madhe ndaj popullit te vet ,dhe per mutlleqet qe i bene ia hudhen fajin AL KAEDES ,bile bile MUHAMED ATTA personi qe njihet si truri i ketyre akcioneve ,ai kishte vdekur ne egjipt nje vite me pare se te ndodhte kjo ngjarje. keto jane me se te verteta .si te doni pyetnja BUSHIN dhe SHARONIN do ju tregojne vete ata /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

Po ta kuptosh thenien e atij ambasadorit Shqiptar Amaro,do ishe i madh /pf/images/graemlins/wink.gif