Cfare eshte per ju 11 shtatori?

Cfare eshte per ju 11 shtatori?

Sot u mbushen plot 3 vjet nga dita kur aroplanet boing te fluturimit amerikan u perdoren nga rrembyesit e alkajedes si bomba kunder 2 kullave binjake te Njew jorkut duke shkaktuar vdekjen e
afersisht 3000 njerzve te pafajshem.
Sot, ashtu sic deklaroj edhe presidenti amerikan Bush, bota ka ndryshuar shume e sidomos ne konfiguracionin e dy grupeve armiqsore deri ne vdekje, demokracise dhe lirise te udhehequr nga USA nga njera ane dhe terrorizmit nderkombetar te udhehequr nga bin ladeni ne ane tjeter.
Sigurisht e ardhmja i takon demokracise dhe lirise se popujve, ndersa terroristve kudo ne bot i pret fundi vdekjeprures.
Keto jane disa nga mendimet e mia , desheroj qe gjithe secili te shpreh mendimet e vehta ashtu si i mendon ai, si dhe rruget se si mund te kalohet ky kolapes i rrezikshem qe ka mberthyer gjithe boten sot.
Une mendoj se ky problem eshte i nje rendesia te vecante per te ardhemen e botes dhe gjithe kush eshte i shqetesuar se si do jet e ardhmja?

amar

Primus registratum
Re: Cfare eshte per ju 11 shtatori?

Fillimisht postuar nga Creed:
[

----------------------------------------------

qenke shume i kufizuar ne tru /pf/images/graemlins/wink.gif

lule-bore

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Nahar*:
[qb] Nje mysliman nuk mundet kurren e kurres te jete terrorist e nje terrorist nuk eshte kategorikisht e mundur te jete mysliman!!!

Feja nuk eshte komb e nuk e ben myslimanin as emri e as fjala por vetem sjellja e tij.

ka thene i Derguari i Allahut Muhamedi a.s. qe

"Mysliman eshte ai prej dores se te cilit jeta, nderi e malli i kujtdo nuk sheh dem e eshte i sigurte"

çdo percaktim jasht ketij konteksti eshte dhune e krim. Aq sa eshte dhune e krim i menduar e i organizuar titulli islamik i terrorit, kunder fese. [/qb]
.................................................

Jam plotesisht dakord te lumte dora per qfare ke shkruar

antares

Primus registratum

Ti Creed mos u cudit fare per kete gje se eshte e mundur qe cke me te. Bile nje Ish-Minister Gjerman i sherbimeve sekrete ishte nga te paret qe tha qe kjo nuk eshte nje pune e ca djelmoshave islamike po pune e sherbimeve sekrete dhe shume te fuqishme bile.
Pastaj nuk eshte hera e pare qe amerikanet veprojne ne kete menyre me qellim qe ti hedhin qytetareve te saj trute e gomarit dhe te shkojne te vriten me mmiljona per cifutet (si bene ne dy luftra boterore). Operacioni "Northwood" i pregatitur nga CIA ne fillim te viteve 60 i aprovuar nga Presidenti Kenedi ne nje nga pikat e veta thoshte se do te rrembeheshin aeroplane pasagjeresh te linjave amerikane dhe do te perplaseshin ne qendra te banuara qe kjo ti artibuohej Kubes dhe te sherbente pastaj si pretekst per pushtimin e Kubes....
Keshtu qe mos na thuaj "Amerika i beri gropen vetes" e pse? se vdiqen 3000 veta? Po jane po ata amerikane qe stacionuan ushtrine (divizione te tera kembesorie) dhe bene ne afersi shperthim berthamor per te pare efektin e radiacionit tek ushtaret.......
Jane po ata amerikane qe po perdorin arme me Uran te varferuar (ai i uruar semur me kancer si irakenet, afganet, serbet e shqiptaret ashtu dhe ushtaret e tyre apo bashibozuket e Nanos ne Irak e Afganistan).
Pastaj me shpjego njecike qe si eshte e mundut qe mengjezin e 11 shtatorit u vrane me qindra angleze franceze gjermane e filipinas, bile dhe 3-4 shqiptare dhe vetem 5 cifute kur dihet qe ato godina ishin prona cifute dhe shumica e punonjesve aty ishin cifute.
Ndoshta do me thuash qe 10 000 cifute vrapuan si me komande tek dentisti se u dheembnin dhembet e qenit? Nuk te duket njecike si shume komode?
Kush dha urdher qe pas goditjes se pare (pati te dyte dhe te trete) qe interceptoret apo gjuajtesit nuk levizen nga vendi (apo Bin Ladeni kontrollon Shtepine e Bardhe dhe Pentagonin?)
Mor djale! njgjarjet histrike gjykohen se kush humbet dhe kush fiton.....
Dhe me cfare po shohim te humburit jane evndet islamike dhe te fituarit jane cifutet (bile te humbur jane indirekt Europa dhe amerika bile)
Dhe une sa per dijeni nuk jam islamist po e respektoj ate fe ashtu si dhe budizmin dhe cdo fe tjeter.......

GJENERALI

Primus registratum

[ 24. Shtator 2004, 17:39: Mesazhi u ndryshua nga vetë Pellazg ]
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Po te mendonim pak si Shqiptare te thjeshte:11 shtatori eshte edhe dita kur nen kullat binjake mbeten edhe 4 shqiptare te ndershem e punetore,apo jeni per politiken e madhe ju :tipsy:

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Po te mendonim pak si Shqiptare te thjeshte:11 shtatori eshte edhe dita kur nen kullat binjake mbeten edhe 4 shqiptare te ndershem e punetore,apo jeni per politiken e madhe ju :tipsy: [/qb]
-----------------------------------------------
orosh njeriu edhe me nuk e pat ndermend per ty urejtur amerikanet,krishteret,modernizmin ,cifutet,europen,demokracine etj,etj... ju e coni me zor me i mar inat ,me i urejt te gjithe keta gjera duke i lexuar postimet tuaja /pf/images/graemlins/tongue.gif

bebi

Primus registratum

per kete temen besoj se s'ka nevoje per komente te shumta.
hapeni nji teme per aktin terrorist ne RUSI, (edhe atje si duket cifutet e kishin fajin), edhe keni me lexu ate q* s'besoj e imagjinoni prej mejet.

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga the doors:
[qb] per kete temen besoj se s'ka nevoje per komente te shumta.
hapeni nji teme per aktin terrorist ne RUSI, (edhe atje si duket cifutet e kishin fajin), edhe keni me lexu ate q* s'besoj e imagjinoni prej mejet. [/qb]
-------------------------------------------
mos haro se edhe komunizmi eshte pjelle e cifuteve,kshu qe edhe sllavet kane dicka te perbashket me cifutet,pastaj mund te paramendoni se sa eshte liria dhe pavarsia e gazetareve ne rusi ,pervec atyre video incizimeve cka pate tjeter ?? asgje pffff :lol:

bebi

Primus registratum

si nuk ke turp te qeshesh. si nuk ke turp dhe nuk hesht para nji akti kaq te ulet te terroristeve.
atyne personve duhet me ja pre mishin e me i fut krype e me i ba tortura cnjerzore.
gjithsesi, un mendoj se ata si puna jote jane pasqyra e atyne terroristeve qe do ti tretet shpirti ne ferr.

mos me repliko ma te lutem se tipat si ti me perzijn stomakun.

assassino26

Primus registratum

Une habitem se se si se keni njohur akoma amarin...Por me teper habitem si mundet te lejohen ne forum kafshe te tilla
Amarit ja kam thene edhe here tjeter:-Ne shpi e fis tate ishalla do zoti e i dergo ato gjojna me te cilat ti zgerdhihesh,u shofte rraca jote

amar

Primus registratum

[qb] si nuk ke turp te qeshesh. si nuk ke turp dhe nuk hesht para nji akti kaq te ulet te terroristeve.
atyne personve duhet me ja pre mishin e me i fut krype e me i ba tortura cnjerzore.
gjithsesi, un mendoj se ata si puna jote jane pasqyra e atyne terroristeve qe do ti tretet shpirti ne ferr.

mos me repliko ma te lutem se tipat si ti me perzijn stomakun. [/qb]
he moj mos na u trego tash aq humanitare,perse behesh se gjoja te vjen shume keq,perse nuk e ke hapur gojen e te flasish per ata femije qe mbreme amerikanet i gjaujten neper shtepia duke fjetur(besoj qe i ke pa insertet) perse nuk e hapen gojen per ata femije ne palestine,ne ceceni,e ne shume vende tjera,apo valle ata jane teroriste,perse plletni dhe lishoni lote krokodili per femijet e teroristeve qe per cdo dite vrasin femije ne ceceni a? pashe Zotin mos na tregoni se kush eshte teroriste sepse e gjithe shpia e bardhe dhe kremlini tallen me ju dhe qeshen me budallalleqet tuaj.

p.s. peshkatare akoma spaske ndryshuar mendova qe je ne kurs per mesim te sjelljes dhe kultures tende ,por e shoh se pa rezulltat,rradhen tjeter meso me shume dhe mere me vete edhe oroshin /pf/images/graemlins/tongue.gif

mostro

Putraku

ehh kane bere goxha ndryshime,i vetmi problem eshte qe kane dy vjet qe nuk po e kalojne dot klasen vetem per nji lende,hedhje se gjati..fiskultura ja u prish mesataren.Kshu ne sjellje mooo!!jane me te miret /pf/images/graemlins/laugh.gif

assassino26

Primus registratum

Putrarko se hudhe e ti i llafe te mire ke presori i fiskultures /pf/images/graemlins/laugh.gif E ti amerikon i keq paske qene :smash:

bebi

Primus registratum

amar ti keke edhe ma i neveritshem se mendova.
vomit-smiley-014.gif

mu me jan dhimt ne shpirt edhe femijet ne kosove, bosnje apo kudo tjeter, por femijet ne rusi kane pa tortura ne trupat e tyne, kane vdek te uritun e te etun, kane pa terror me dite te tana e nuk mund te krahasohet me asnji rast tjeter, as me 11 shtatorin!!!
une i kam ndjek tana kanalet live ne ato dite, e stomaku jem ka refuzu ushqimin per dite te tana, nuk me hahej tuj pa kaq poshtersi ne bote e femije ne torture qe s'kishin as me hanger.
nuk m'pelqen me e zgjat me ty, se me cove mbrapsht ne ato dite te zeza, vec t'uroj ishalla te zbardhet shpirti ndoj dite sadopak!

ps: oroshi flm per temen, po sic e thash ma siper me krijon gjendje shum te keqe shpirtnore biseda me njerz te tille, per ma teper kur flitet per femije.

pps: ka fat ai amari qe s'jam ne pushtet, se jo vetem njerzit qe bajne akte te tilla i kisha denu me vdekej, por edhe ata qe flasin per gjana te tilla me nji shpirt kaq te keq po ashtu.
njiri pa skrupuj e moral, pa ndjenja njerzore, taman sic tha peshkatari: kafshe!

Presidenti

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga amar:
he moj mos na u trego tash aq humanitare,perse behesh se gjoja te vjen shume keq,perse nuk e ke hapur gojen e te flasish per ata femije qe mbreme amerikanet i gjaujten neper shtepia duke fjetur(besoj qe i ke pa insertet) perse nuk e hapen gojen per ata femije ne palestine,ne ceceni,e ne shume vende tjera,apo valle ata jane teroriste,perse plletni dhe lishoni lote krokodili per femijet e teroristeve qe per cdo dite vrasin femije ne ceceni a? pashe Zotin mos na tregoni se kush eshte teroriste sepse e gjithe shpia e bardhe dhe kremlini tallen me ju dhe qeshen me budallalleqet tuaj.

[/QB]
Or çun a je n'mend tuja ti mer daj a jo???

M'plasi suma shum mu osht katil e terrorist Kremlini e shpia e bardh...Fmija eshte i pafajshem me qen edhe fmija i vet!!!Gjynaf te Zoti mer pall se te dine per mysliman kto ktu e me kto mendime adoleshenti kujtojn se msylimont e kan da mendjen se rusia izraeli e usa jan terrorista ...e o burra ti bim.

Pash t'modhin Zoti perjashtojeni kte ktu prej af-s se osht tu u mundu ma shum se ata zanatlinjt me nxi faqen fese.

A ke naj shok er amar ktu ti? A t'ka thon ndokush "Hallall plako se fole mire tashi???" A i ke thon kujt naj gjo te bukur t'fese tate e ai te ket thon..."E bukur kjo"?

hesht er ti se ka thon Pejgameri ty e i imi, "Kush te mos jet i zoti me fol hajer, te heshti!"

Nuk lejohet gjakderdhja e asnje te pafajshmi, asnje civili, asnje gruaje femije a plaku e askush qe s'te lufton haptazi.Edhe sikur nje i afermi i tyre te kete vrare tere boten, femija, babi,biri,vellai, motra, gruaja...askush prej te afermeve te tij s'mban barren e tij e Allahu denon krim, dhunimin e nje te pafajshmi. Se eshte thene ne Islam :

"Kush vret nje te pafajshem eshte si te kete shfarosur tere njerzimin"

Edhe me çeçen se çeçent mos u be, se ato e mohuan e s'e moren persiper (perveç noj palloshi me gjakun zift).

Perball Allahut njerezit nuk kane kombesi amar, e femijet jane kaukazas (edhe kaukazasit s'jane rus po popull i dhunuar historikisht prej ruseve) a palestinez jane amanet ashtu si çdokush i dobet, nen mbrojtjen e besimtarit!

Sepse ka thene i derguari i Allahut :

"Eshte Besimtar i vertete ai prezenca e te cilit i jep siguri te tjereve, e prej dores se secilit s'gjen dem malli, nderi e jeta e askujt"

"Mos trembni po siguroni, mos veshtirsoni por lehtesoni"

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Nahar*:
[qb]
Fillimisht postuar nga amar:

[/qb]
Or çun a je n'mend tuja ti mer daj a jo???

M'plasi suma shum mu osht katil e terrorist Kremlini e shpia e bardh...Fmija eshte i pafajshem me qen edhe fmija i vet!!!Gjynaf te Zoti mer pall se te dine per mysliman kto ktu e me kto mendime adoleshenti kujtojn se msylimont e kan da mendjen se rusia izraeli e usa jan terrorista ...e o burra ti bim.

Pash t'modhin Zoti perjashtojeni kte ktu prej af-s se osht tu u mundu ma shum se ata zanatlinjt me nxi faqen fese.

A ke naj shok er amar ktu ti? A t'ka thon ndokush "Hallall plako se fole mire tashi???" A i ke thon kujt naj gjo te bukur t'fese tate e ai te ket thon..."E bukur kjo"?

hesht er ti se ka thon Pejgameri ty e i imi, "Kush te mos jet i zoti me fol hajer, te heshti!"

Nuk lejohet gjakderdhja e asnje te pafajshmi, asnje civili, asnje gruaje femije a plaku e askush qe s'te lufton haptazi.Edhe sikur nje i afermi i tyre te kete vrare tere boten, femija, babi,biri,vellai, motra, gruaja...askush prej te afermeve te tij s'mban barren e tij e Allahu denon krim, dhunimin e nje te pafajshmi. Se eshte thene ne Islam :

"Kush vret nje te pafajshem eshte si te kete shfarosur tere njerzimin"

Edhe me çeçen se çeçent mos u be, se ato e mohuan e s'e moren persiper (perveç noj palloshi me gjakun zift).

Perball Allahut njerezit nuk kane kombesi amar, e femijet jane kaukazas (edhe kaukazasit s'jane rus po popull i dhunuar historikisht prej ruseve) a palestinez jane amanet ashtu si çdokush i dobet, nen mbrojtjen e besimtarit!

Sepse ka thene i derguari i Allahut :

"Eshte Besimtar i vertete ai prezenca e te cilit i jep siguri te tjereve, e prej dores se secilit s'gjen dem malli, nderi e jeta e askujt"

"Mos trembni po siguroni, mos veshtirsoni por lehtesoni" [/QB]
--------------------------------------------
kadal nahar kadal mos u nervozo se ti me duket se nuk kuptojke dicka ,une nuk jam per ate qe bene ndaj femijev sepse femijet jane te pafajshem,por jam kundra asaj qe u bejne femijeve,une se paku kam thene qe keta njerez te af perse njihere nuk e ngrene zerin per vrasjet qe bejne amerikanet dhe cifutet ndaj femijeve palestines e iraken ?,ketu eshte pointa ime.
kurse ti nahar ,mos na u shit shume i devotshem sepse me siguri edhe ti je me mjeker deri tek gjujte sikur bin ladeni ,vehabist,mos na trego ti neve ketu fe e cka jo tjeter e keni gerditur dynjane me ata pantalona dhe mjekra.te lutem duhet te keshe para syshe ne kohen e sotshme edhe kijasin ,jo vetem Kur`anin ,hadithin dhe ixhmain ,prandaj kur nuk din mos ja fut kot,dhe nje keshille nga une mos e perdore teper COPY/PASTE se islami nuk eshte i tille copy/paste.

amar

Primus registratum

[qb] amar ti keke edhe ma i neveritshem se mendova.
vomit-smiley-014.gif

mu me jan dhimt ne shpirt edhe femijet ne kosove, bosnje apo kudo tjeter, por femijet ne rusi kane pa tortura ne trupat e tyne, kane vdek te uritun e te etun, kane pa terror me dite te tana e nuk mund te krahasohet me asnji rast tjeter, as me 11 shtatorin!!!
une i kam ndjek tana kanalet live ne ato dite, e stomaku jem ka refuzu ushqimin per dite te tana, nuk me hahej tuj pa kaq poshtersi ne bote e femije ne torture qe s'kishin as me hanger.
nuk m'pelqen me e zgjat me ty, se me cove mbrapsht ne ato dite te zeza, vec t'uroj ishalla te zbardhet shpirti ndoj dite sadopak!

ps: oroshi flm per temen, po sic e thash ma siper me krijon gjendje shum te keqe shpirtnore biseda me njerz te tille, per ma teper kur flitet per femije.

pps: ka fat ai amari qe s'jam ne pushtet, se jo vetem njerzit qe bajne akte te tilla i kisha denu me vdekej, por edhe ata qe flasin per gjana te tilla me nji shpirt kaq te keq po ashtu.
njiri pa skrupuj e moral, pa ndjenja njerzore, taman sic tha peshkatari: kafshe! [/qb]
ashtu eshte kur dikush ua kujton te keqijat qe i beni ju vjen me vjelle,une kisha vetem nje pyetje per ty cilin kanal e ke ndjekur ate dite ??kanalet ruse ku xhironin femijet qe iknin.perse nuk xhiruan ku luftohej,perse nuk xhiruan atje ku duhej ,po ishin ngjitur neper kulme e neper ferra dhe incizonin skena sa me te trishtueshme qe ta arsyetoje putini luften kunder ceceneve .dhe te them edhe njehere edhe ate me shkronja te medha ATA JANE SKENA TE PREGADITURA NA KUZHINAT RUSE ne ata recepte i kemi ngrene shume me heret ne ish -jugosllavi prandaj,mos na trego neve ketu demokraci dhe terorizem

P.S. JA UNE KU THEM SE PER FEMIJET ME VJEN KEQ SEPSE ATA JANE TE PAFAJSHEM POR ATE QE E BENE NUK ESHTE BRUM CECEN ,POR BRUM KREMLINI KETE E THEM DHE JAM I SIGURT

mos vjell shume se do te dalin zorret jashte /pf/images/graemlins/wink.gif

bebi

Primus registratum

e tmerrshmeeee!!!

mjere kush te ka bashkqytetar, se ma afer nuk po tham!

ps: sa per me te hek kuriozitetin kanale (europiane dhe jo europiane) te tjera, sepse rusisht nuk di.
s'di c'titull me perdor me ty, se edhe kafshe me vjen gjynah me te thane, kafshet jane aq te mira...

bishe :idea:

o Zot me mbaj lerg prej njerzve t'ktij lloji :angel:

Presidenti

Forumium maestatis

amar...kjo per info te pergjithshme, une dhe kur shkruaj ajete shkruaj ato qe di vete dhe s'e kam per politike te shkruaj diçka qe s'eshte e imja e qe s'e kam huazuar te pakten...asnjehere ne AF.

Nje ajo, dy tashi hapi veshet :

Nuk po te shes ty devotshmerine time, e kam teper te shtrenjte. Nese jam uahabij apo jo nuk e diskutoj me ty se sido qe te jeye pozita ime, nje disktutim i tille do te te fuste ty ne gjynah.

Tani te rreshtosh tre trema arabisht rresht nuk do te thote te kesh dije me koqe, po sot injoranca eshte ne mode e narcizizmi mban robin gjalle ndaj s'jemi duke ndare fajet.

Nuk e di se ç'deshe te tregoje me ato tre termat e fikhut. Qe edhe ti i ke degjuar ?!!??! Qe dhe ti di diçka?!?!?! S'e ve ne dyshim se ka thene i derguari i Zotit (kete shpejt e shpejt pa copy paste /pf/images/graemlins/wink.gif )

"Dija eshte Obligim per çdo besimtar"
Ibn Maxhe, Muakaddime.

/pf/images/graemlins/smile.gif

Nuk e di se ç'sheh ti tek mjekrra e nje besimtari, po une shoh shume tek fjalet e tua. Nxirre koket se qelbi do rruge te dali, po s'doli behet gangrene!

Kur them une sesi me imagjinojne ...qeshni ju. Uahabi /pf/images/graemlins/laugh.gif