Cfarë i ndodh trupit tonë kur ne agjërojmë? (VIDEO)

hareid

Papirus rex
Me habite me ate nervozizem te papare!!!!! Megjithese, me duhet te e pranoj se nga nje ateist i llojit tende, as qe do te prisja gje tjeter pervec se pacavureve dhe derdellisjeve te kota me plot fjale ofenduese. Kush te ka mesuar ore te ofendosh ne menyra te tilla?: Dawkinsi, Stalini, Mao....apo ndonje ateist tjeter.... dhe ti je ai qe flet per humanizem, per barazi, per paqe???? Ti qe me ate fjalor te piset qe e ke, me ato pak njohuri fetare qe i ke, mundohesh te i bindish te tjeret per perrallat e HICIT. Ti se pari duhet te mesosh se ne perrallen e HICIT te mohosh dicka me "absolutizem" do te thote te keshe njohuri pakufi per univerzin....Te mohosh dicka me absolutizem eshte kunder rregulles te fillozofise....

Per viktima flas dhe do te flas o mjeran, sepse ato miliona njerez te pafajshem u vrane nga bashkebesimtaret e tu ateiste te cilet poashtu flisnin dhe perrallosnin per humanizem, per paqe, per barazi...... Mirepo e verteta qenka per ty e idhet, sepse per nje "mendjendritur" sikur ti vlen vetem thenja se cdo vrasje qe behet ne emer te fese, duhet mveshur kesaj apo asaj feje, dhe cdo gje qe ka te bej me paqen duhet te kete lidhje me "jobesimtaret"...epo ja qe nuk eshte ashtu, ja qe edhe ju ateistet i keni perly dhe sterperly duart me gjake. Ja pra, kjo eshte fytyra e vertete e atyre qe ende nuk e kane mesuar qellimin e jetes, kjo eshte fytyra vertete e atyre qe mendojne se e perdorin logjiken, duke besuar verberisht se se bashku me kusherijte e tyre me emrin majmune, e kane prejardhjen prej HICIT dhe ne HIC do te shkojne....

Nese une qenkam si ato "felliqesirat fetare kudo ne bote" ti i bjen qe te jesh si ato gjakpiresit stalinist qe ende ka sa te duash anembane globit te tokes....

PS Sa per "Ignore" ma prishe gjizen fare.... Nuk do te jete as edhe e cuditshme nese shkrimet e mia, nga nje admin sikur ti, edhe fshihen, gje te cilen e ke be edhe me heret duke i kushtu rendesi te vecante FJALES SE LIRE....

Eléonoré

Valoris scriptorum
Agjerimi eshte nje ritual fetar te cilit i duhet dhene kuptimi i duhur.

Ne qofte se bota eshte nje godine ne te cilen une duhet te futem per te pare dhe vezhguar ate qe eshte bere me te dhe ti me mbyll deren duke me lene "perjashta" atehere une do te ngelem pas dere pa ushqim trupor, shpirteror apo mendor.

Sigurisht dy opsione jane te mundshme.

1. Une jam e vetme pas porte dhe jam jashte dhe e deshperuar;
2. Une jam ne boten time jashte kesaj bote dhe nqs ti nuk me lejon te futem brenda, une si pronarja ligjore i rezervoj vetes te drejten qe t'i fus nje bombe dhe te shoh qejfin tim. Ne kete rast une nuk do te paralajmeroja dhe nuk do dergoja ultimatume. Cdo gje do te mbaronte shpejt dhe pa dhimbje.

Por ceshtja eshte me e komplikuar se kaq. Ne kete bote une kam babane tim dhe familjen time. Keshtu qe une vihem ne nje pozite teper te veshtire. Ne qofte se une do te perdorja dritaret e godines per te pare familjen time, tashme te identifikuar, cdo persekutim qe i behet asaj me behet edhe mua. Po te shihja femijen tim i cili nuk ha dhe pi a do te isha une ne gjendje te fusja nje kafshate buke ne goje?! Une nuk jam babai i Faramirit i cili zhgryhej me pula dhe arra e fruta e perime ndersa i biri vritej ne fushen e betejes jashte keshtjelles prej se ciles ai e kishte nxjerre.

Fetaret agjerojne ashtu si agjeroi Krishti per dyzet dite. Po keshtu edhe cifutet brodhen per rreth 40 vjete neper shkretetira deri sa mberriten ne token e premtuar.

Myslymanet agjerojne diten dhe hane naten. Ky nuk eshte agjerim. Atehere cfare nenkupton ky rit?

Trupi i cili e ka humbur imunitetin e tij eshte me i brishte se sa nje trup normal. Trupi normal kerkon energji qe te jete ne gjendje vitaliteti. Kete energji ai e merr nga ushqimi. Te gjithe hane mengjesin para se te shkojne ne pune. Dreken e hane brenda nje ore te rezervuar gjate orarit te punes. Kjo eshte sjellja normale e nje trupi normal.

Nje trup i kompromentuar fizkisht nuk mund te haje per arsye se e gjithe energjia e tij shkon per tretjen e ushqimit. Problem mbi problem. Qe te kem energji une duhet te ha dhe pasi ha une duhet te perdor energji per t'a tretur. Pas kesaj te fundit trupi pas ngrenies bie ne nje gjendje apatie dhe gjumi. Ai nuk ka me energji. Ky lloj trupi megjithate mund te funksionoje normalisht ne qofte se ai nuk ha. Keshtu qe ai permbys orarin e ngrenies. Ai ha naten dhe ia fut me gjume dhe gjate dites rri i pangrene duke perdorur energjine e grumbulluar gjate nates nga ngrenia.

Imagjinoni tani te shihni femijet tuaj te vdesin per buken e gojes ndersa ju i shihni nga dritaret e shtepise.

Ne qofte se ti me shtyn qe une te te nxjerre nga kjo godine, gje te cilen une dua te bej, duke me mbajtur peng femijet te cileve ti u vodhe te gjitha burimet e jetes, une e bej por mos me thoni se jam vrases ne qofte se ti nuk je i evoluuar mjaftueshem per te jetuar jashte kesaj godine.

E vetmja mundesi qe une kam te te mbaj ty gjalle dhe te shpetoj femijet e mi eshte te futem nga dritaret e godines dhe te terheq vetem ato qenie te cilat jane gati dhe te gjithe ata te cilet une mund t'i fus nen nje cader ose fllucke mbrojtese.

Elohim