CFARË ËSHTË DASHURIA?

romeo

Forumium maestatis
Re: CFARË ËSHTË DASHURIA?

dashuria eshte :
kur fillon kendon rrugeve dhe njerezit te shikojne te çuditur
kur je super i sjellshem me komshiun qe deri para pak kohesh po te kishe mundesi do e hiqje qafe
kur niveli i tolerances rritet mbi ate qe mund te jete mesatarja jote
kur kthehesh ne shtepi dhe nuk te duket kaq e nevojshme te hash dreke
kur ndodhin disa nga keto gjera ndoshta je i dashuruar:):)

we_dont_play

Primus registratum

kur te le e dashura qe je vertet i dashuruar pas saj! ose kur motive familjare nuk te lene te jesh me personin qe dashuron dhe ti nga ky shkak ja fut vetes kokes(vret veten per dashurine) kjo esht dashuria! ose mund te jete edhe cmenduria po e gjitha shkaktohet nga dashuria per ate person!

abs

nuk e di...

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
CFARË ËSHTË DASHURIA PËR JU?
A MUND TË THUHET SE DASHURIA OSE TË DASHUROSH ËSHTË
NJË VETI NJERËZORE DHE QË VETEM NE NJERËZIT E DIJMË SE CFARË ËSHTË DASHURIA?

[/ QUOTE ]

1. Asht fjal e ndyt /pf/images/graemlins/goofy.gif oops fjal e huj deshta me than /pf/images/graemlins/crazy.gif, dmth <font color="red"> qe flitet ne te gjitha gjuht me te njejten gjuhe</font> /pf/images/graemlins/grin.gif e thash mir /pf/images/graemlins/grin.gif

2.Vetine njerezore do e zevendesojsha e veti e qenieve te gjalla, se psh: nje peme palme qe kam ne shpi, kur s jam ktu, ajo nga merzija var gjethet e saja poshte, sikur po qan me duket,kur jam larg per muaj te tane, mendoj per te.Sa vij ktu, e ndien qe e du, ajo lulzon. /pf/images/graemlins/grin.gif

Njehere kam pas nje mace, qe o zot sa e kam dashte, i qepsha dhe rroba biles /pf/images/graemlins/wub.gif dhe i kam pa ba dhe shtrat/krevat, duheshim fort, kur vija nga shkolla me ndiente nga larg e me hidheshe ne qafe, ah...e bukra e dheut /pf/images/graemlins/shrug.gif
Njehere tjeter kam pas nejte dy muaj tek nje familie qe kishte shume kafshe, nder to kishin dhe disa qeni (shumes qenj(?),geshtenjeza /pf/images/graemlins/angel.gif help me), njeri nga kto qeni(njt) ishte Balo,kuptoheshim me shikim, kur lagesha lulet me nje zorre uji, te gjithe qeni(njt) ikshin nga frika, ky me shifte ne sy, e une i thoshja:- s te lagi jo, as ato s desha ti lag, por... ato jane njashtu sic jane, prandaj ikin /pf/images/graemlins/laugh.gif,flitsha me te, ndiehesha sikur kuptoheshim mire, nganjehre me vinte afer dhe vente te dy kamet e pare mbi gjunjet e mije e me shihte ne sy, i thosha:- jemi shoke te mire, te du for, tuj e pa ne sy /pf/images/graemlins/wub.gif ai u ulte afer meje. Gjate javes se fundit qe do ikesha prej aty, sa largohesha dikund, me ble apo...vinte me vrap, e mi vente dy kamt e para ne gjoks, me kuptimin MOS IK /pf/images/graemlins/wub.gif
E kam pas pa ne anderr kur ka vdek, edhe pse kishim vite qe s shiheshim ma!

Te mos filloj me fol per njerezit /pf/images/graemlins/wub.gif, se s dalin faqet /pf/images/graemlins/grin.gif

Also, cfare eshte Dashuria? /pf/images/graemlins/smile.gif

abs

nuk e di...

dashuria eshte :
kur fillon kendon rrugeve dhe njerezit te shikojne te çuditur
kur je super i sjellshem me komshiun qe deri para pak kohesh po te kishe mundesi do e hiqje qafe
kur niveli i tolerances rritet mbi ate qe mund te jete mesatarja jote
kur kthehesh ne shtepi dhe nuk te duket kaq e nevojshme te hash dreke
kur ndodhin disa nga keto gjera "ndoshta" <font color="red"> je </font>i dashuruar:):)

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/smile.gif

terepervetezotipertegjith

Primus registratum

mos ca halli tani do qaj

[/ QUOTE ]
Po e pate me te qame shko tek tema "Lotet e nje djali" /pf/images/graemlins/tipsy.gif

[/ QUOTE ]

kam qare i her per femra e pashe ca karlliku ishte

ja vle te qash vetem per nen e bab per juve ahaa jeni kap nje e hudh andej /pf/images/graemlins/wink.gif kshu qe mos ma qaj hallin

ere

Primus registratum

bo bo sa e padurushme eshte goca nuk mundet me ngel bosh /pf/images/graemlins/eek.gif

[/ QUOTE ]
pse ka ndonje gje te keqe?

mos na u hiqni si te virgjert /pf/images/graemlins/lol.gif

S

Scorpion

Guest

Erdhe ti mi, kush qenka i virgjer ketu mi /pf/images/graemlins/laugh.gif

ere

Primus registratum

ku di une ma thuaj ti /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

S

Scorpion

Guest

Sme dogji mre. Po kjo pretty e ka fajin qe se thote /pf/images/graemlins/laugh.gif

S

Scorpion

Guest

Merru me te verteta pra /pf/images/graemlins/laugh.gif

HUMER

Primus registratum

thashethemi qysma e te vertetes
ose ndryshe
ku ka ze seshte pa gje

S

Scorpion

Guest

Nuk ka fjale ta pershkuaj dashurine eshte si te mbyllesh universin ne nje bidon coca-cole,me ane te pershkrimit dashuria masakrohet
Dashuria eshte tere libri ne nje fjale, tere oqeani ne nje pike loti, shtate pale qiej ne nje shikim, furtune ne nje psheretime, rrufe ne nje prehje, nje mije vjet ne nje cast...............
Nese nuk te ka prekur dashuria,je duke ecur neper terr.(Platoni)
Dashuria eshte motiv i jetes ,ajo ka nje ndikim te fuqishem ne formimin e personalitetit te njeriut.Asnje element tjeter ne zhvillimin e njeriut nuk eshte aq me rendesi per punen dhe suksesin e tij ne jete,sepse ne thellesi te natyres njerezore ekziston deshira e pakundershtuaeshme dhe nevoja per te dashur dhe per te qene i dashuruar.

Dashuria eshte celsi ,qe tek njeriu prek motivet me te bukura ,mendimet ,fuqite qe rrokin edhe me te pamunduren

Ajo zhvillon tek njeriu qellimet dhe respektin ndaj njeri tjetrit,deshire per te kuptuar,deshiren per miresjellje te pergjithshme. Pra thellimi i ndjenjes se dashurise “nje nga problemet e rendesishme te jetes se perbashket.

Kjo eshte nje fakt ,sepse njeriu jeton me dashuri , me ate dashuri qe si nje pishtare ndricon rrugen e jetes ,i ndez zemrat dhe i mbush me nje ndjenje te ngrohte.

Vetem ndjenja e dashurise nuk mjafton ,duhet patjeter qe ajo duhet te provohet e te konfirmohet me mjetet e shpreses ,si per shembull,me ane te fjalve dhe bisedave te ngrohta dhe shume gjeste jetesore si keto.Dashuria ka shume kushte ,qe te kete nje stabilitet,para se gjithash ,duhet te jemi te sinqerte ,larg hipokrizise ,e paster nga cdo dyshim ,larg artificializmit.

Ajo duhet te buroje nga thellsia e shpirtit.

Se fundi ,dashuria e siqerte eshte nje ndjenje fisnike ,qe nuk ka moshe .Ajo nuk pret asnjehere ate qe do te takoje dhe nuk njeh asnje lloj kushti.Femra ,nepermjet dashurise ,mund te kultivojne ne zemren e nje mashkulli ndjenja te medha e plot vitalitet.Ajo penetron ne zemren e tij per te zene vendin qe i takon e per te influencuar tek ajo .

Qendrushmeria e dashurise do te thote :-rritje e shpreses .,e asaj shprese, qe ne rrugen e saj ,fshin tronditjen dhe shqetesimin per ti zevendesuar me qetesi dhe siguri. Nje dashuri e tille do te jete mbeshtetje e fuqishme per mbrojtjen e femres nga zemerimi i mashkullit .Jeta pa dashuri duket bosh , pa dashurin e ketij burimi te paster e plot ndjenja stabiliteti ,qetesie dhe gezimi.Po e mbylle me nje thenie ,ashtu edhe si e fillova kete teme ,qe ke shume te flasesh ,por une mblodha pak nga gjithe ajo shume qe duhet te shkruaja .

TE DASHUROSH?? , EDHE ME KEQ TE MOS DASHUROSH,POR ME E VESHTIRE ESHTE TA GJESH ATE QE DO !

Ali_DemsI

Primus registratum

Scorpion Urime /pf/images/graemlins/smile.gif Goxha Koment Goxha Shpjegim Sdi Cte Them Me Ke Lene Pa Fjale.Romantik Ne Maksimum Etj Etj Etj /pf/images/graemlins/smile.gif

S

Scorpion

Guest

Rrofshi /pf/images/graemlins/smile.gif Hummer, kisha nje ore mer qe po shkruaja e mendohesha /pf/images/graemlins/laugh.gif

S

Scorpion

Guest

Esht me shume se jeta sepse qe te te duket jeta e bukur duhet te kesh shume gjera qe do rreth e rrotull.
Ne momentin qe gjerat qe nuk i do behen me shumë se ato qe do atehere jeta te behet e veshtire.

HUMER

Primus registratum

dashnia asht pjese e jetes lind dhe vdes njesoj si ne /pf/images/graemlins/wub.gif