buxheti 2006

pppppaa

Primus registratum
Re: buxheti 2006

Shume e drejte fakti qe kane qene selektive. Por vetem ne qytete me nen 20%pagese, sidoqofte.... (te siguroj dhe per nje gje tjeter qe une jam nga nje nga keto qytete qe kane vuajtur selektivitetin dhe e kam vuajtur per nje 2 vjet rresht /pf/images/graemlins/smile.gif )... Ajo qe une u nisa te evidentoja si fakt nuk ishte ky, por ishte nje gje tjeter, nese me perpara ne nuk kemi pasur energji per shkak te PAAFTESISE PER TE SIGURUAR ENERGJI, apo PER SHKAK TE NJE POLITIKE TE CAKTUAR qe mund te ndjek KESH. Sidoqofte....

Leopardii

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
realitet,rritja e pagave eshte me e madhja qe do behet qe prej vitit 1996

[/ QUOTE ] Kur u be kjo ????!!!! Te te jap nje detyre ekonomie ta zgjidhesh ne shtepi. Une po te jap perfundimin qe me te dhenat e buxhetit rritja reale e pages do te jete 5.7% (eshte si keto teorite qe ju pelqen ju te merreni). Gjeje pse???? Nuk eshte shume e veshtire...Ti mund tia dalesh, se ti i di shifrat, s'ta qaj hallin..... S'ka nevoje t'ia japesh mesuesit....

[/ QUOTE ]

sikur te na e shpjegonin me mire kete punen e pages reale vetem me 5,7% nuk do te ishte keq.

T_E_A

Primus registratum

Shume e drejte fakti qe kane qene selektive. Por vetem ne qytete me nen 20%pagese, sidoqofte.... (te siguroj dhe per nje gje tjeter qe une jam nga nje nga keto qytete qe kane vuajtur selektivitetin dhe e kam vuajtur per nje 2 vjet rresht /pf/images/graemlins/smile.gif )... Ajo qe une u nisa te evidentoja si fakt nuk ishte ky, por ishte nje gje tjeter, nese me perpara ne nuk kemi pasur energji per shkak te PAAFTESISE PER TE SIGURUAR ENERGJI, apo PER SHKAK TE NJE POLITIKE TE CAKTUAR qe mund te ndjek KESH. Sidoqofte....

[/ QUOTE ]

Ti je shume i pasigurte ne ate qe thu se i ndryshon gjithmone shkrimet dhe une e kam te veshtire te debatoj (sinqerisht). Por ajo qe parafolesit kane thene ka qene qe kriza ka ekzistuar, pra s'ka pase drita mjaftueshem ne Shqiperi. Tashi se ti ke qejf ta quash kete politike te KESH e jo paaftesi monetare dhe teknike per te siguruar energji, une s'kam ca te them.
Une jam qytetar i thjeshte qe s'di shume detaje te KESH dhe di qe Shqiperi ka pase edhe para Korriku 2005 krize.

pppppaa

Primus registratum

Une????!!!!!!!
Gabim
1. I vetmi rast kur une kam permendur KESH ka qene thjesht ne nje nga postimet e mia te fundit, pasi ne fillimisht po debatonim vetem per buxhetin dhe ceshtjen e inflacionit dhe papunesise si dhe per rolin e Tatimit mbi Pagen ne Investimet private, per KESH une fola vetem kur nje nga keta permendi faktin e nje "pritshmerie qeverisese shume te suksseshme".
2. Faktin qe ti kerkon te hapesh nje debat per shkak te pozicionit tim antagonist me qeverine (ne rastin me te keq te pritshem me shefin e saj), mos e interpreto kot si nje "pasiguri" timen ne debat (qe me fal qe te korrigjoj po fjalia jote do te kishte me shume kuptim sikur ne vend te fjales "i pasigurte" te perdorje fjalen "i paqendrueshem", sidoqofte.... ) Thuaj thjesht: plako mua sme pelqen qe shan qeverine dhe pike! S'eshte nevoja ti biesh nga Kina. Ne ate moment ne e nisim debatin ATY KU ti vertet deshiron qe ta nisim.
Por ti nuk e ben sepse "TI je shume I PASIGURTE per ta bere , o qytetar i thjeshte"

pppppaa

Primus registratum

Mos prit kot plako, s'kane per ta bere. Me teper sesa paaftesia, dyshoj te padeshira e tyre per ta bere.... Se ju del Doktori zbuluar pastaj..... /pf/images/graemlins/goofy.gif

pppppaa

Primus registratum

E shof e shof, kam vetem 4 dite dhe me duket sikur kam 4 vjet..... /pf/images/graemlins/smile.gif

Leopardii

Primus registratum

Gramatike ekonomike shqip(per te gjithe ata qe kane probleme me terminologjine ekonomike europiane, e cila sherben njekohesisht si terminologji edhe ne shqip) :

E majta - Orientim politiko-ekonomik, gjate se cilit shteti shikohet si proaktiv ne jeten ekonomike te nje vendi dhe gjithashtu si nje element i nevojshem per ekonomine e tij. Karakteristikat e nje orientimi te majte:
- Inflacion i ulet
- Shtet pjesmarres ne ekonomi
- Deficit i ulet
- Taksa te konsiderueshme
- Investime publike te medha (rruge, shkolla etj)
- Investime private ne ekonomi te uleta
- Disnivel ndermjet shtresave ekonomike i ulet
- Perkrahje sociale e larte per shtresat ne nevoje
- Sherbime publike te medha
- Treg i kontrrolluar nga shteti
- Niveli i korrupsionit i larte/pf/images/graemlins/mad.gif
- Niveli i spekullimit i ulet
- Publiku i garantuar

E djathta-Orientim politiko-ekonomik gjate se ciles aplikohet modeli i shtetit te vogel dhe me shume pak ndikim ne jeten ekonomike. Rolin kryesor ne performancen ekonomike e luan biznesi.
Karakteristikat e nje orientimi te djathte:

- Papunesi e ulet
- Shtet "spektator"
- Deficit i larte /pf/images/graemlins/booki.gif
- Taksa te uleta
- Investime publike te uleta
- Investime private te medha
- Disnivel i larte ndermjet shtresave te shoqerise
- Perkrahje e vogel e shtresave ne nevoje
- Sherbime publike gati zero ose dhe zero fare/pf/images/graemlins/ooo.gif
- Treg i pakontrolluar deri ne treg "anarkik" (laissez faire)
- Administrate shteterore e vogel
- Nivel korrupsioni i ulet:thumbsup: /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
- Nivel spekullimi i larte
- Publik i pambrojtur

[/ QUOTE ]

duhet thene qe politikat ekonomike nuk jane kaq te prera me "thike" sic jane shkruar me siper edhe duke e quajtur si "te drejte" ndarjen e kritereve te mesiperme ne te djathte e te majte ....preferoj te jem i djathte.

pppppaa

Primus registratum

Ben shume mire. Eshte shume nice. Nese do te ishte e kunderta do te shfuqizonte websitin qe te perfaqeson /pf/images/graemlins/smile.gif.

Keto qe une kam shkruar me siper jane disa prej elementeve qe dallojne te majten klasike te keynes me te djathten e fridmanit. Po ka disa vjet qe dhe keshtjellat e fundit respektive si Europa-per te majten dhe SHBA-per te djathten i kane zbutur pak tonet e kornizimit klasik, dmth jane bere pak me mikse. Ajo c'ka vertet po evidentohet tani eshte ajo qe quhet "Third Way" qe e ka promovuar Klintoni. Kjo eshte nje e majte e modernizuar me shume elemente te djathte brenda sidomos ne aspektin e "Lirise se Konkurrences", e cila shifet si "grasoja" qe pastron ndryshkun qe ze makineria e ekonomise private gjate qeverisjes se majte. Problemi kryesor i orientimit te e majta e aplikuar deri tash ne gjithe bastionet e majta, kryesisht Europe, ka qene ceshtja e keqadministrimit te shume prej elementeve sociale qe permban e majta klasike ne vetvete. Evoluimi i shoqerise njerezore ne nje kahje jo fort te moralshme ka nxjerre si detyre pershtatjen e struktures rendore ne menyre te tille qe te jete sa me pak e prekshme nga spekullimi dhe mos shfrytezimi ne eficence i gjithe potencialit njerezor, pare kjo edhe ne aspektin konsumator. Gjithe ceshtja eshte se e majta, ne kushtet e reja qe zhvillimi human po prezanton, i duhet te jete me SELEKTIVE dhe per kete i duhet te fuse ne fushe KONKURRENCEN, jo thjesht ate ekonomiken me teper sesa filozofikën e termit konkurrence. Kjo do ta beje te majten me KONKURRUESE perballe nje alternative shume trendy per momentin qe qe krahu tjeter ka hedh ne treg NEO-LIBERTARIANIZMI. Dhe ky eshte nje moment qe ha shume debat dhe ketu po perqendrohet faktikisht debati mes te djthteve te rinj dhe te majteve te rinj. Dhe do te me pelqente qe ketu te diskutohej nje ceshtje e tille. P.sh ajo qe ti ke evidentuar shume mire dhe qe eshte nje debat vertet i kendeshem me ato mimikat eshte debati Korrupsionizem vs Spekullantizem. (te majtet kane korrupsion me te larte dhe spekullim me te ulet, ndersa te djathtet kane te kunderten)
Po mesa shof ketu robt e kane mendjen me mbrojt Berishen dhe ca me vjen mu per te qesh eshte se pas nje force te Qendres se Djathte , ketu ne Shqiperi, per cudine e gjithe Rruges se Qumeshtit, qendroka nje procesion i tere hordhish te papunesh. Hayeku do te kishte vrare veten po te ishte gjalle dhe ta kishte pare me syte e tij kete gje... /pf/images/graemlins/cry.gif

Nakenak

Primus registratum

Prandaj po te them qe leje fare, se je pa lidhje me ekonomine . Me mire po vazhdoj debatin me Santiagon, se te pakten me ate merrem vesh, se flasim shqip te dy. Po ti s'ke faj... Je vetem 15.000 km larg dhe Shqiperine e ke me te lexuar ne Internet.

[/ QUOTE ]

Ti je nga ata njerezit qe ulen ne internet center per 30 min, edhe shkruaj e shkruaj, cfare ti vijne ne mendje dhe kur te kene kohe kthehen dhe vazhdojne te njejte business cycle. Sa per dijenin tende para se te pergjigjem juve apo kujdo ne kete forum i medoj disa here, kontaktoje professore me email per te marre pergjegje te sakta si per "Depresionin e Madh" si per deflacionin ne Gjermani,etj etj, por njerez si ju kur nuk dinte cte thone, merren se sa kilometra jane njerezit, cfare gjuhe flasin, apo ke citojne...

Une shkruaj anglisht disa terma qe me duket me e pershtashme ne ate gjuhe, sepse ashtu i kam mesuar, dhe ma merr mendja se nqs nuk dy fjale ato do i kuptosh. Ti perktheje si te duash por Keynes eshte conservative demand sider (i kerkese) kurse Friedman consevative supply sider (oferta).
Ku I merrni ju ato informata per te majte e te djathtet
Si mundeni ti veni Adam Smith te njejten vije me John Maynard Keynes?

Keyness qe shkruan:

http://www.panarchy.org/keynes/laissezfaire.1926.html

Nese do kutosh se cfare kuptohet kur thuhet demand sider (I kerkeses) dhe supply sider (I ofertes) lexo:

http://www.bized.ac.uk/virtual/economy/library/theory/keynesian1.htm

Por juve nuk e kuptoni asnjeren sepse jeni vetem nje kuminist, ej lufta e klasave dhe e selektivitetin nuk ja doli mbane...

Sa do qe mendohem se cfare pergjigje te jap kthehem prap tek citimi i T_E_A-s

Te heqesh dore nga debati me forma te tipit si ti s'di e s'merr vesh, eshte mungese argumenti.
Me gjithate ishte shume kenaqesi qe ti hoqe dore nga debati.

[/ QUOTE ]

bob

Primus registratum

POSTER

jetoj ne SHQIP me shume se gjysmen e vitit.
lexoj perdite faqet shqiptare te gazetave dhe i ndjek problemet shqiptare me shume vullnet
ketu ka dicka qe na ndan,menyra e te parit te ketyre problemeve
per mua e disa te tjere te cilet arsyes duan ti japin te drejte tashme keto probleme e kane zanafillien shume kohe perpara.per ty jane trashur nga shtatori e ketej
nese te zogu i zi ke pluhur eshte faji i rames,nuk mund te pretendosh qe deklarosh 2200000 euro per ndertimin e nje mbikalimi kur vlera reale e tij eshte ne kufijte e 500000
euro.nese mungon leja e ndertimit firma eshte nje firme fantazem,apo jo?si thua ti
rritja me e madhe e rrogave sepse mendohet qe inflacioni te jete ne kufijte 2-4%
gjithmone duke shkuar drejt nje sistemi te qendrueshem
ne SHQ ushtroj nje sh.p.k dhe kam pare vete se si zyrave fshihen e korrigjohen te dhenat nga vete admins.
kam kaluar neper doganat shqiptare dhe duhen 5x50000 lekesha per te kaluar mallin,keto per firma e vula
paradoks;numri jeshil ku thuhej telefono per cdo abuzim e dem te shkaktuar firmosur,MIN.FINAN.SHQI.
kjo eshte ajo SHQI qe ti nuk permend,te cilen ti nuk e sheh
duke folur me te mite ne tel.nuk me kane treguar per keto tmerre qe shkruan ti!
ke cituar nje ek te majte nje te djathte,e kuptuar trashe kjo!
e majta deshtoi ne pol.sociale,pa nje pol.ekonomike mbledhje taksa tatimet perhere deficitare,ne 8 vjet nuk futi ne binar ekonomine e nje vendi,ej jane 8 vjet
shtoi varferine skamjen,normale qe u ndertua zbukurua.korrupsioni sjell edhe keto!
lexo diku per AZERBAJXHANIN gati po i ngjanim ketij vendi sikur e majta te merrte edhe per 4 vjet pushtetin!
shqipto SHQI.per gjithcka mbledh e jo vetem per dritat e plururin qe tashme eshte bashkudhetar i joni!

komino

Valoris scriptorum

edhe?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cfare permiresimi po sjell ky projektbuxhet ne aspektet qe permende?

si permiresohet gjendja ne dogana?

si permiresohet procesi i mbledhjes se tatimeve (aq me teper kur volumi i punes rritet rreth 30 here per administraten tatimore)???
Cfare ndihme sjell, psh, heqja e detyrimit te deklarates integrale te te ardhurave?????

ky eshte e mira e heqjes se tatimeve per lojrat e fatit?

ku eshte e mira e heqjes se subvencioneve per librin shkollor?

bob

Primus registratum

ishte pergjigja per poster ti -----------------

shko tek faqja web e do mesosh per projketb

me shume lehtesira per privatin me shume invest me shume te punesuar me shume te ardhura e keshtu varg

arsimi eshte prioritet me kete qeveri,e keqinterpreton cka thua

H

harap

Guest

anetari ------ doganat kane qene si mos me keq.Eshte frika ajo qe mban vreshtin thone edhe e tille eshte gjendja sot ne dogana e tatime.Njerezit kane frike te kekrojne lek dhe jane te detyruar te cdoganojne te rregullt.Me pare te kerkonin lek edhe po te doje ti te paguaje cdo gje te rregullt pasi vete ligjet doganore i kishin bere te tilla.
Te te tregoj diçka : Para nje java pagova ne dogane rreth 700 000 lek te vjetra borxh ndaj doganes per nje cdoganim te parregullt ne korrik.Nderkohe qe doganieri me kishte marre leket per ate pune.Ti thoje atehere si dua te vinin gjoba te shkaterronin,sot te pakten ate gje se bejne me se e dine qe perfundojne ne burg.
Edhe nga IMF projekt buxheti eshte vleresuar si i sakte edhe brenda kushteve qe mund te realizohen.

komino

Valoris scriptorum

e mora vesh per ke ishte pergjigja ti great

meqenese eshte forum publik dhe jo diskutim personal, pergjigja eshte per te gjithe ata qe e lexojne. (perngryshe ka MP)

E kam lexuar projektbuxhetin dhe, ty qe te pelqen, te parashtrova disa nga dyshimet e mia ne lidhje me vlefshmerine e tij.
Je ne gjendje te me japesh nje pergjigje sado te percipte?

si e ndihmon arsimin heqja e subvencioneve per librin shkollor?
si perputhet me vizionin (dhe premtimin) e qeverise kunder lojrave te fatit heqja e tatimeve per te ardhurat nga bixhozi (sic e quan dr. berisha)?

Si perputhet me vizionin (dhe premtimin) e qeverise per nje administrate te vogel rritja me 30 here e volumit te punes per administraten tatimore per shkak te tatimit mbi te ardhurat nen 14.000L qe konpeson uljen e tatimit per te ardhurat e larta.

Ne c'menyre lehtesohet procedura tatimore nga heqja e detyrimit te taxapaguesit per paraqitjen e delarates integrale te te ardhurave?

Ne c'menyre parashikon buxheti permiresimin e gjendjes ne doganat shqiptare (psh nivele te larta informatizimi, trasparence ne procedurat, intensifikim te kontrolleve - te gjitha keto kerkojne mjete e personel)

Nuk ka nevoje ti japim pergjigje te gjitha dyshimeve menjehere. Fillojme me keto e pastaj ka te tjera plot.

komino

Valoris scriptorum

harap

keto qe permende ti jane nje hap normal i tranzicioni qeverises.
jo vetem ne dogana por ne cod institucion, ne keto momente reforme, te gjithe nepunesit jane ne tension e nuk guxojne as te ngrene koken. Kjo eshte nje flake kashte si enderr rinore e kur doganieret te jente caktuar nga selia e PD do te rehatoen ne kolltuk e gjithcka fillon nga e para. (kjo ndodhi edhe pas ardhjes ne pushtet te PS)

Ketu behet fjale per projektbuxhetin e dmth per hapa serioze e te qendrueshem ne drejtim te reduktimit te abuzimeve. Hapa serioze jane investimet ne strukture e burime njerezore e te gjitha reflektohen ne buxhet (mbase edhe jane reflektuar e une nuk i kam vene re - po ti?)

bob

Primus registratum

1.RRITJA E TRASPARENCES
THJESHTESIMI I PROCEDURAVE
APLIKIMI I PERSHTATSHEM I LEGJIS.TATIMOR
KOMUNIKIMI PERFEKT ME TATIM PAGUESIT
pra nje admin.me e afte per te kryer punen

2.NUK DO TATOHEN FITUESIT POR ORGANIZATORET E LOJRAVE SIC NDODH NE SHUME VENDE
KJO PSE NE PRAKTIKE ESHTE VESHTIRE TE ZBATOHET
3.hiqet vetem detyrimi i paraqitjes se deklarates integrale
pasi mungojne te dhenat elementere mbi tatim paguesit
akoma e parakohshme,nuk ka te dhena te sakta mbi indvidin,duhej te beheshin ne keto 8 vite!

kujdes,do tatohen me 1%rrogat nga 14000-40000 e keshtu me rradhe deri ne 20% per rrogat mbi 200000 lek

per arsimin nuk e di si e koncepton ti subvencionin pak me e qarte ne ide
edhe te thashe lexoje me kujdes paktene fiskale!

pppppaa

Primus registratum

Ti je nga ata njerezit qe ulen ne internet center per 30 min, edhe shkruaj e shkruaj, cfare ti vijne ne mendje dhe kur te kene kohe kthehen dhe vazhdojne te njejte business cycle. Sa per dijenin tende para se te pergjigjem juve apo kujdo ne kete forum i medoj disa here, kontaktoje professore me email per te marre pergjegje te sakta si per "Depresionin e Madh" si per deflacionin ne Gjermani,etj etj,

[/ QUOTE ]

E te lutem se e kam mbaruar oren e qeshjes jo politike per sot. Plako, te lutem se kleto jane mburrje te nje 15 vjecari qe kerkon te genjeje nje femer, per ta bere te dashur.... Shume pak i rritur plako.... Mos e merr per ters, po po ta shikosh veten nga ekrani im, s'te jep pershtypje tjeter pervec kesaj
Si mundeni ti veni Adam Smith te njejten vije me John Maynard Keynes?

[/ QUOTE ] Tani qe shqipen s'e di aq mire, kete e mora vesh, po qe te kishe dhe probleme me shikimin kete tani e mesova. Te lutem a ka mundesi qe listen me personalitetet e te majtes dhe te djathtes t'i printosh dhe ti mesosh te gjithe permendesh. Me lart une kam shkruar:

Keynes - I majte

Smith - I djathte

Te lutem fillo te gjesh argumenta nese do te debatosh. Per kete te del si detyre imediate qe te shkosh urgjent te okulisti si fillim dhe me pas te fillosh te lexosh, po shume fare dhe jo vetem internet po LIBRA, fiksoje LIBRA se nese lexon vetem internetin do mbetesh kaq sa je...
Por juve nuk e kuptoni asnjeren sepse jeni vetem nje kuminist(mos do e thuash "KOMUNIST") , ej lufta e klasave dhe e selektivitetin nuk ja doli mbane

[/ QUOTE ]
Nese une jam nje komunist atehere i bie qe Tony Blair te jete pasardhesi dishendent i Leninit.... Se ti per Bolshevizmin e Leninit ben fjale kur permend Luften e Klasave, apo jo???!!!
Sa do qe mendohem se cfare pergjigje te jap kthehem prap tek citimi i T_E_A-s

[/ QUOTE ]
Nuk e di se kujt ia ka derguar kete "kryeveper", po po i them atij qe i eshte derguar ky mesazh "Je me fat plako....T_E_A s'debaton me me ty. Ishallah ta thote dhe Pepaj qe te shpetosh nje here e mire...."

pppppaa

Primus registratum

jetoj ne SHQIP me shume se gjysmen e vitit.

[/ QUOTE ]

Te lumte plako, e papare, cuditem si ia del, meriton nje duartrokitje per kete dhe bashke me duartrokitjen dhe urimin "Hajt 2006 ta befte 3/4 ishallah"

nese te zogu i zi ke pluhur eshte faji i rames,nuk mund te pretendosh qe deklarosh 2200000 euro per ndertimin e nje mbikalimi kur vlera reale e tij eshte ne kufijte e 500000

[/ QUOTE ]
Nje lajm i fundit fare.... KRRT e Tiranes, e mbledhur vete nga Dr.Jeckil (e ke lexu librin besoj Dr.Jeckil &amp; Mr.Hide) miratoi VAZHDIMIN e punimeve pa i levizur ASNJE PRESJE asaj qe ishte miratuar ne fillim dhe pa u paraqitur as edhe nje dokument shtese. E cuditshme eee???!!! /pf/images/graemlins/confused.gif /pf/images/graemlins/confused.gif Tani jam kurioz te shikoj sesi do ti pergjigjesh kesaj... Po te lutem mos me cito prape zedhenesin e Ministrise se Transporteve se eshte totalish nje bole tradicionale shqiptare....
nese mungon leja e ndertimit firma eshte nje firme fantazem,apo jo?si thua ti

[/ QUOTE ]
Plako eshte firma EUROTEOREMA, ka ndertuar gjysmen e Tiranes. Nuk eshte dhe aq fantazem dhe te siguroj qe gjate 13 vjeteve te aktivitetit, e ka gjet nje gjysem oresh qe te nxjerre lishencat per te kryer aktivitetin (nje firme quhet "fantazem" kur i mungon "LISHENCA", leja e ndertimit s'ka te beje fare me kompanine po me vepren)....
rritja me e madhe e rrogave sepse mendohet qe inflacioni te jete ne kufijte 2-4%

[/ QUOTE ]
D.m.th se paske zgjidhur ushtrimin qe te dhashe. Atehere po ta zgjidh une
- Rritja e miratuar ne Buxhetin 2005 nga pozitaret e athershem, qe duhej te kryhej ne nentor ishte 15%. Pra ka pasur nje Buxhet te Miratuar nga ata te paret per kete rritje, te cilen qeveria "ne diete" sic duket e ruan per Marketing. Kjo rritje nuk u be dhe u shkri bashke me rritjen e vitit 2006 qe eshte 22% (jo 20%). Pra si diference ketu "rritje reale" eshte bere vetem 22-15=7%. Nga keto 1.3% kompensohet nga gabimi i mundshem i nje mbivleresimi te USD (e cila eshte monedha me te cilen ndertohet Buxheti shqiptar) qe do te jete ne masen 1.3% dhe mbetet nje rritje reale 5.7%. E qarte pse rritja eshte vetem 5.7%? Nese jo, mos me thuaj se sta sqaroj prape...
ne SHQ ushtroj nje sh.p.k dhe kam pare vete se si zyrave fshihen e korrigjohen te dhenat nga vete admins.
kam kaluar neper doganat shqiptare dhe duhen 5x50000 lekesha per te kaluar mallin,keto per firma e vula
paradoks;numri jeshil ku thuhej telefono per cdo abuzim e dem te shkaktuar firmosur,MIN.FINAN.SHQI.
kjo eshte ajo SHQI qe ti nuk permend,te cilen ti nuk e sheh
duke folur me te mite ne tel.nuk me kane treguar per keto tmerre qe shkruan ti!

[/ QUOTE ]
Eshte fjali pa kutpim, ose me sakte kontradiktore. Fjalia e fundit eshte ne kundershtim me gjith c'thua me perpara... Sqarohu me mire.... Ose me mire leje fare.... e di vete pse....
e majta deshtoi ne pol.sociale,pa nje pol.ekonomike mbledhje taksa tatimet perhere deficitare,ne 8 vjet nuk futi ne binar ekonomine e nje vendi,ej jane 8 vjet
shtoi varferine skamjen,normale qe u ndertua zbukurua.korrupsioni sjell edhe keto!

[/ QUOTE ]
E te lutem kur po flisja per te majten, e kisha llafin per ate nderkombetaren....Ok? Te lutem, mos e ngaterro PS me te majten nderkombetare, se ka aq lidhje sa c'ka Pepaj me ekonomine...

bob

Primus registratum

njehere tregon shifrat shqiptare dhe tani flet per nje te majte nderkombetare /pf/images/graemlins/shrug.gif
cka te thashe rreth doganave dhe diteve te "bukura"qe kam kaluar edhe neteve,nuk kane nevoje per koment
duken pa lidhje sepse nuk te pelqen ty. /pf/images/graemlins/idea.gif
nuk ka si te jete kontradiktore kur,perpara paguaja 250000 te vjetra per te bere kalimin e nje TIR.pra per te marre lejen e kalimit,akt zhdoganimin ,une, kupton qe une i kam dhene doganiereve ne dore 10000 jeshile i njeh keto leke.
ate rritjen e 15% PS nuk e ka bere te ditur,une nuk e kam degjuar deri tani.
thua qe do rritet 22%,bukur,ruajtja e inflacionit dhe vazhdueshmeria e dollarit jane aprosimativ,jo strikt
nese eshte miratuar shume mire,kjo do thote qe qeveria nuk kerkon kaos qytetar,njehere mbaron puna pastaj te gjithe kalohen ne tezge
pastaj kur te thashe leje ndertimi apo licence mos qendro gur pak me elastik
disa gjera edhe nenkuptohen,me fal tani
nuk do pajtohemi me ide thjesht pse mendojme ndryshe
duhet te jesh me se i sigurte qe ne fund te 4 viteve legjislature nje pune e mire do jete e bere
MKGT ushtrohet nga firmat private dhe shtetit nuk i ka ngel gje te promovoje per qytetaret e tij
bindu qe heqja e barrierrave per privatin lehteson me shume gjithcka.

meqe lajmet e fundit i ke qejf
ky projekt buxhet 37% me shume se i 2005 per pushtetin vendor.10 miliarde leke gati per vitin 2006.

pppppaa

Primus registratum

njehere tregon shifrat shqiptare dhe tani flet per nje te majte nderkombetare

[/ QUOTE ]
Nuk ishte per ty!!! Kot u vure ne siklet... Ishte nje debat i kendshem me Leopardii qe, nese ju procesaret e Berishes nuk do te kishit nderhyre, do te kishte qene shume interesant. Po me e keqja eshte se te ju imazhin e te Majtes e perfaqeson PS dhe te se Djathtes PD. Dhe kjo pastaj ju frymezon te ngrini struktura boshe ideologjike qe s'kane te bejne as me nocionin E majte dhe E djathte, dhe sju le te ngriheni mbi nivelin e .... dhe ju duket e cuditshme qe dikush mund edhe te merret.......
nuk ka si te jete kontradiktore kur,perpara paguaja 250000 te vjetra per te bere kalimin e nje TIR.pra per te marre lejen e kalimit,akt zhdoganimin ,une, kupton qe une i kam dhene doganiereve ne dore 10000 jeshile i njeh keto leke.

[/ QUOTE ]

Po ca eshte kjo hiokrizi e shprehur me kaq kapadajllek sikur ke bere ndonje trimeri, ku hajduti bertet kunder vjedhjes. Se kuptoj sesi del dhe ankohesh kur ti ke qene vete pjesmarres ne korruppsion, madje me peshe me te madhe, sepse ke qene ti ai qe ke mitdhene...Dhe me e keqja ketu ne Shqiperi kjo eshte qe vete korrupsionaxhinjte dalin dhe bertasin "Poshte Korrupsioni", me nje hipokrizi tejet te peshtire....Edhe une punoj ne nje kompani private po s'kam qene asnjehere i detyruar te korruptoj dike, as te jap rryshfet...Thjesht paguaj detyrimet ne shtet dhe kaq dhe asnje s'me thote as marshallah... Mundohu ta provosh dhe ti ndonjehere, eshte shume e thjeshte....
ate rritjen e 15% PS nuk e ka bere te ditur,une nuk e kam degjuar deri tani

[/ QUOTE ]
Po kete ke te keqe ti, qe ke filluar ta lexosh buxhetin tani qe fitoi PD. Ka pas buxhet dhe me perpara....
nese eshte miratuar shume mire,kjo do thote qe qeveria nuk kerkon kaos qytetar,njehere mbaron puna pastaj te gjithe kalohen ne tezge

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif Kjo ishte pergjigjja..... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
pastaj kur te thashe leje ndertimi apo licence mos qendro gur pak me elastik

[/ QUOTE ]
Nuk isha aspak gur. Pergjgigjen ta dhashe njesoj sikur te kishe thene LISHENCE dhe sqarimin ta dhashe ne kllapa
ky projekt buxhet 37% me shume se i 2005 per pushtetin vendor.10 miliarde leke gati per vitin 2006.

[/ QUOTE ]
Po ulja si pasoje e pergjysmimit te takses per BV sa eshte????