Re: browseri më i mirë!!!
1. Safari te ben te nxjerresh zorret perjashta. E instalova, dhe sa hapej, provoja te konfiguroja opcionet dhe per magji, CRASH. Midis Safari dhe IE 7 do preferoja kete te fundit. Le qe dhe nga ana e dizajnit, eshte pertoke, me ca ngjyra qe te duket vetja sikur je ne nje film bardh e zi. -> Mendimi im personal ky /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
2. Tregu i browserave sot per sot ne PC (sistemi Windows) ndahet (jo ne te barabarte) midis IE dhe Firefox, pjesa tjeter i shkon Opera's. Prandaj mos dilni per tellall per Safari, eshte akoma heret ta percaktoni si konkurrues te forte.
3. ITunes!!!! Lol, eshte programi me i bezdisshem ne PC pas Windows. Te futet ne listen e programeve qe hapen me ndezjen e kompjuterit pa autorizimin tend, transmeton ne serverat e Apple informacione mbi kenget qe ke ne librarine tende, vetvendoset si programi standart per te degjuar MP3 (mgjs mund te kesh Winamp te instaluar), tamam parametra tipike te nje aplikacioni spiun /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Fitoi terren ne PC vetem sepse eshte i vetmi aplikacion qe te lejon te blesh (ne fakt shprehja me e sakte do ishte marrje me qera), degjosh dhe transportosh ne IPod kenge qe kane DRM nga Apple (praktikisht nje monopol, por qe jo te gjithe e vene re, pasi Microsoft duket si djalli, kur realisht Apple ka kohe qe po "perfiton" nga strategjia tipike alla-Bill Gates).
4. Personalisht perdor IE 7 (per shume arsye qe nuk varen drejtperdrejt nga une) si dhe Firefox mqs jam i interesuar te vizitoj website ku vetem Firefox te garanton siguri ndaj viruseve/trojans etj etj etj. Ah po, dhe Thunderbird per email, aplikacion me fantastik nuk ka.
Ajo qe dua te them si perfundim eshte kjo: Secili prej nesh ka apo pelqen te perdore 1, 2 ose me shume browser sipas preferencave. Fakti qe ne nuk na pelqen, nuk do te thote qe duhet medoemos qe dhe te tjeret te mos e pelqejne. Secili browser ka te mirat dhe te metat e tij/saj (nuk e di ne ka gjini dhe browseri
). Fakti qe mua nuk me punoi Safari, nuk do te thote qe dikujt tjeter qe mos i punoje, apo qe dhe te mos e pelqeje vetem se une pata probleme, mua keshtu me ndodhi dhe ate paragjykim kam,perjashto ITune. Secili browser ka disa parametra qe e bejne me cilesor se tjetri, dhe asnje browser nuk i ka te gjitha, dhe as qe do ti kete ndonjehere. Prandaj, eshte e kote te dilni dhe te rrihni gjoksin per browserin qe keni, asnje nuk eshte Top Of The Line, te gjithe kane te metat e tyre, perfektja nuk ekziston, eshte utopi.