bjondet ne shqiperi

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: bjondet ne shqiperi

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
pse mi dahlia gjith katnart e myzeqese dhe labt bjonda i ke, mir thoshte nje shoqja ime: ne shqiperi bjondet jane pjelle e fshatarsise

[/ QUOTE ]

si kudo ne europe. ngaqe fshataret kryesisht (perveç shume fshatrave nge jugu, skrapari, saranda, korça, berati, ku popullsia ka qene bujkrobe e huaj e sjelle fillimisht per te punuar token e bejlereve shqiptare si dhe popullsuar zonen) jane popullsi e paster e autoktone. ne qytetet e medhaja europiane sheh sot vetem zezake e arabe.

keshtu ka ndodh edhe ne shqiperi ne kohe te ndryshme, ka pas latine, vllahe, greke, armene, çifute, turq, etj, ne qytetet shqiptare. emigranti nuk shkon jashte te banoje perseri ne fshat pasi ai ne fshat jeton.

[/ QUOTE ]

Te gjitha rracat e bardha kur lindin ne muajt dhe vitet e para te jetes jane kryesisht bjonde,ose geshtenje e hapur pastaj mund te nderrojne dhe me kalimin e viteve behen brune
S'ka lidhje me katunet por me genet

zog

Primus registratum

s'ma ha mendja qe ti te kesh qene bjonde e vogel. pastaj syte nuk ndryshojne ngjyre, pra s'ka te bejne gjenet ketu.

zog

Primus registratum

Une kam qene pushverdhe per vete ne moshe te vogel, le te themi ne 10 vitet e para te jetes. Tani jam nje alamet bruni, me te gjitha tiparet e erreta...

Shumica e femijeve ne Shqiperi, jane bjonde, ose me floke te celura. Ndersa bjonde te mirefillte, pra ata qe ngelen te tille gjithmone, gjen shume pak. Pra mos merrni parasysh femijet, se po te bejme keshtu, i bie te themi qe 80 perqind e shqiptareve jane tullecer ( edhe pse vetem ne lindje ). Ky tjetri me siper sapo nxori dhjame nga pleshti /pf/images/graemlins/lol.gif

[/ QUOTE ]

ngaqe nuk te shkon per shtat mer koke arab

Dani83

Primus registratum

Ore po nga dolem kaq bijonde te papare ne, kur komshijte i kemi te gjithe si 'harixhinj'..

ka punuar mire gjermani me duket /pf/images/graemlins/angel.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

s'ma ha mendja qe ti te kesh qene bjonde e vogel. pastaj syte nuk ndryshojne ngjyre, pra s'ka te bejne gjenet ketu.

[/ QUOTE ]
Po pse genet percaktojne vetem ngjyren e syve e??
E pse nuk ta ha menja ty qe une kam qene bjonde... te dukem edhe une arabe si Tonçja??
Aman te keqen Zog se arabet nuk kane asnje tipar te perbashket me rracen evropiane

Dani83

Primus registratum

d8el, fjala qe kerkon ti eshte FIENO ne italisht.

[/ QUOTE ]

me falni per daljen e shkurter nga tema /pf/images/graemlins/wink.gif

o Tonce (flm per pergj) une kam fjalorin italisht-shqip dhe fièno eshte: sanë, bar i thatë. Siç i themi ne kashte.
duke kerkuar gjen Stambollin thone /pf/images/graemlins/wink.gif
avéna = tershere, fiocchi d'avena, file tershere
anglisht: 'oats'

zog

Primus registratum

[/ QUOTE ]
Po pse genet percaktojne vetem ngjyren e syve e??
E pse nuk ta ha menja ty qe une kam qene bjonde... te dukem edhe une arabe si Tonçja??
Aman te keqen Zog se arabet nuk kane asnje tipar te perbashket me rracen evropiane

[/ QUOTE ]

e para mos u nxeh, ose mos diskuto fare.
e dyta gjenet syte i tregojne me mire se lekura, kjo nen ndikimin e DIELLIT (por edhe ndikime te tjera, ushqimi, higjena (perpara psh mbretereshat brune laheshin me qumesht qe te zbardheshin), majkell xheksoni psh ka sot lekure te bardhe por syte nuk i ka gje blu e as jeshil ose gri) fillon e piqet, pra ndryshon pore e kjo e vetem KJO e sjell ate ndryshimin qe vihet re ne shqiperi. merre nje shqiptar e fute disa vite mbrena e do te filloje te zbardhet prap. kjo u ndodh shume veteve ne emigrim qe ne shqiperi ngjanin si dy pika uji me arabet duke mos qene FARE te tille.
e treta mendoj se ti s'duhet te kesh qene bjonde e vogel, ngaqe diskutimin ketu po e diskuton me parti prise (partizanllik mnjf). si dhe tonçja.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Hem, e para, nuk po nxehem fare
E dyta, kam qene bjonde dhe shume e bardhe (ti mendo ça te dush) /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
E treta ,nuk po bej partie prise sepse kam qef me fol me ty /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/devil.gif
E katerta,arabet kane lekure me te erret se ne, kane hunden me te gjate, jane te gjithe me sy te zinj ose te kafet,(s'kam pa ndonje here arab me sy blu),e kane fytyren me ovale se ne,dhembet me te medhaja dhe me te bardha,nofullen me te dale.
Mos me pyt a kam shku me ndonje arab sepse pergjigja eshte JO /pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Ah dhe harrova me thene qe ai qe ka hap temen ka te drejte sepse te huajve kur i thu qe je shqiptar, hapin syte derrat dhe thone:"eeeee nuk jeni te zinj ju!!!" "Kujtoja se jeni ne Afrike"... "epo ik e meso gjeografine njehere pastaj hajde fol me mu" me ka qelluar te pergjigjem ne disa raste!!!

i_own_u

Primus registratum

tashi i bien llafi qe ti te jesh ezmere.. qe t'marin per Afrikane DAHLIA /pf/images/graemlins/tonguee.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Do me pelqente te kisha fizik afrikaneje po fatkeqsisht nuk e kam kete shanc,jo per gje po plaken me mire se ne bjondet /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

i_own_u

Primus registratum

spaske pa plak Afrikane ti eheee

me dole bjonde ti tashi mmmmmmm dhe nje pytje.. meqe ra fjala bjonde gjith anej apo ku tbien dielli /pf/images/graemlins/tonguee.gif

ilirjan

Primus registratum

Pse fshataret jane me te bardhe?

po kush ja ka nxi bythen shqiptareve!!! popujt e anadollit, jevgjit etj, keta popuj nuk mund te jetonin ne fshatrat malore shqiptare, bile jane raca qe sillen keq me natyren (nuk dine te punojne token) edhe kafshet i trajtojne keq

keta popuj jevgjito-aziatik kane ardh ne trojet tona qe ne kohet e BIZANTIT (si prifterinj e zedhendesa te shtetit bizantin) e me vone gjate perandorise osmane

qytezat e vogla ishin vendbanimet e tyne

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

spaske pa plak Afrikane ti eheee

me dole bjonde ti tashi mmmmmmm dhe nje pytje.. meqe ra fjala bjonde gjith anej apo ku tbien dielli /pf/images/graemlins/tonguee.gif

[/ QUOTE ]

Gjithanej ...nej...nej. /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

i_own_u

Primus registratum

uauuuuuu INTERESANTEEEE

dreqi e mori sa shum ma vonove kte pergjigje

*po mendoj diçka un tashi per kte vonesen*

OROSHI

Primus registratum

Ore po nga dolem kaq bijonde te papare ne, kur komshijte i kemi te gjithe si 'harixhinj'..

ka punuar mire gjermani me duket /pf/images/graemlins/angel.gif

[/ QUOTE ]

Jo,ne fakt kish punu turku para gjermanit,per ato kojshite e tu e kisha /pf/images/graemlins/goofy.gif!
ne greqi api Itali,femijet nuk lindin bjonde si tek ne!
Pra e ka nje domethenie,megjithse raporti ka shekuj qe eshte prish,prapeseprape shqiptaret jane shumice te bardhe/bjonde,ose lindin te tille dhe pastaj i pershtaten kohes se nxehte!

Ne Shqiperi nuk kemi,ne fakt,perzierje te madhe race,zeshkanet qe mund t'i gjejme edhe ne Puke/Mirdite/Tropoje,jane thjeshte levizje popullsie e bere me kohe,nga jugu-ne veri,e anasjelltas!

Sot per sot ne Shqiperi eshte mentaliteti kryesori qe te ben shqiptar100%,ngjyra ska rendesi,mund te jete i bardhe por mbro afganistanet/sudanezet/magrebinet sikur t'ia kish bere e ema!
Ky eshte problemi me i madh!

Asklipio

Primus registratum

Dahlia eshte e vertete c'fare thua dhe une te besoj.Shume njerez (te bardhe kuptohet) kalojne nje pjese te femijerise se tyre shume bjonda dhe kur riten u ndryshon ngjyra e flokeve ,dmth behen dark bjonda(e zeze pis eshte e pamundur).Ne fotot me poshte kemi nje shembull te paster te atyre qe ne femijeri kan qene 100 % bjonda dhe ne moshe te pjekur jan kthyer ne dark bjonda.

Vitet_e_Para_Qemal_Stafa.sized.jpg

Qemal_Stafa.sized.jpg

Ne_Mesim_P_Luarasi.sized.jpg

Oborri_i_Shkolles_P_Luarasi.sized.jpg

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Heeeeejj Dias super coooool
Gjimnazi "Qemal Stafa" tek nje nga fotot /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
Shumica jane ngjyre geshtenje ose bjonde te erret siç thua ti pse jo!!!