Re: Bar kafe "ANTIREZISTENCA"
Ersi lexo Buxatin me poshte:
....Rend me galop, ik, rend me galop, o fantazi e mbijetuar.E etur per te shfarosur, bota e qyteteruar te ndjek kemba kembes, kurre ndonjehere s'ka per te te lene te qete.
D.Buxati
Tregimi titullohet Gogoli, ka qene nje teme para ca kohesh (tek Filozofia !!!!) qe kish te njejtin titull dhe qe me beri te zgerdhihem jo pak (!!!).Sigurisht qendroj ne mendimin qe nuk eshte teme filozofike sidoqofte, sa gogole kemi ne jete!!! Jetojme ne dot jashte ambientit, a nuk eshte snobizeme te mendosh se je jashte tij, a jeton dot vetem per veten, a thua je i zhveshur nga te tera paragjykimt, ne nje menyre qe te thuash me gojen plot "Une jam ky qe jam dhe s'ka rendesi se si jane te tjeret"??!! A e pohon dot kete me siguri absolute.Une them jo, edhe kur perfshihesh ne nje MENDIM (te strerzgjatur) i ke dhene rendesi pa dashur faktoreve anesore, askush nuk shpeton dot nga efektet anesore...por ndoshta ne nje rast konkret ne nje sitate edhe me konkrete ndodh ndryshe, po ne nuk gjykojme rastin, gjykojme pergjithesine, nuk i shpetojme dot te folurit a priori.Mos harro bezdisjen..
P.s.Olti je shume zemergjere, e di.