Ata qe vendosen te shkonin...

Essenza

Primus registratum
Re: Ata qe vendosen te shkonin...

Fillimisht postuar nga Metallicupo:
[qb] moj <<ESSENZA>>....... mungese karakteri eshte,nuk perballonin dot ate qe kishin arritur.
Mos kundershto kot se e kam te lexuar ok?
STAY HEAVY [/qb]
Edhe ta kesh lexuar edhe ta kesh kenduar pak rendesi ka. Ai qe e ka shkruar ka pasur ate mendim.. une kam nje tjeter..

eM

Paper Moon

Vetevrasja eshte vjedhje....

Jeten nuk ja dhe ti vetes, ta dhuruan!

Normalisht eshte dhurate e dashurise!

karamel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Paper MooN:
[qb] Vetevrasja eshte vjedhje....

Jeten nuk ja dhe ti vetes, ta dhuruan!

Normalisht eshte dhurate e dashurise! [/qb]
SME PELQEJNE DHURATAT MU! DHE SIKERKOVA NJERIUT AS NJE GJE! DOJA QE MOS ME SHQETESONIN!

B

briiigi

Guest

Fillimisht postuar nga Metallicupo:
[qb] po mire mos me fal........... :smash:

:cool: [/qb]
Ty ste shkon te kerkosh falje /pf/images/graemlins/tongue.gif
Nqse ke nje mendim, vazhdo ta mbash dhe ta mbrosh, dhe mos e ndrysho sepse dikujt nuk i pelqen.
Une bashkohem me ato qe ke shkruar ti, pra qe eshte shenje dobsie. Njerezit qe nuk jane ne gjendje te perballojne jeten, realitetin, zgjedhin vetvrasjen!!

Turing

Primus registratum

E perse duhet ta shofesh vetevrasjen si shenje dobesie te karakterit?

Per mendimin tim duhet te kesh me te vertete kurajo dhe nje karakter teper te forte per te bere nje vetevrasje dhe per me teper ta parashikosh ne detaje(curt cobain,jim morrison).

Gjithkush eshte i afte te shtyje ditet e tij qofte duke bere nje jete monotone apo duke perfituar dhe e shijuar si mos me mire ate, por jo te gjithe jane gati te vetevriten per te mos perballur me peshen e jetes.

Ajo qe dua te them une eshte qe eshte po aq e veshtire te besh nje jete normale sa te vendosesh ti japesh fund asaj.Eshte thjeshte nje zgjidhje me shume qe na duhet te perballojme ne jeten tone.

TDSH

Primus registratum

Nuk e di se cfare veleresimi ti jap vetevrasjes, megjithate do te thonja se ka dicka me shume se sa dobesi karakteri ne faktin qe dikush ngre nje kobure drejt vetes dhe e shkreh, ben nje hap ne asgjesine e nje ure per te mbytur, apo injekton veten me nje doze nga e cila do te gjeje vdekjen...Ndoshta ajo quhet frike apo edhe te mos qenurit "burre" kur njeriu perballet me dhimbje qe tejkalon mundesite per ti dhene nje zgjidhje...dhe zgjedh vetevrasjen, por per mua ka nje fare trimerije, kurajoje apo cfare do lloj force qe mos te ta beje syri terrt qe ta privosh veteveten nga e drejta per jete...

Te kisha qene aq burrnesh do ta kisha bere dhe ri-bere me qindra here, por ne fakt me duket kjo eshte ajo qe na mba neve te tjereve gjalle...pikerisht frika! Te tere kemi patur momente deshperimi dhe depresioni, atehere kur te ze nata dhe ndjen panikun e idese se agimi sdo te vije kurre...nuk kam patur kurajon asnjehere ti ushqej vetes deshira vetevrasjeje per vete faktim qe kam qene frikacake...

Po ju le me fjalet e nje poeti i cili vari veten ne dhomen e nje hoteli, dhe ne mungese se bojes e cila ishte thare, preu damaret nga i cili te merrte gjak per te njomur penden e cila do te shkruante fjalet e tija te fundit...

"Lamtumire mik pa fjale e lote!
vetullat ti ngrysesh ske perse,
vdekja s'eshte gje e re ne bote,
as te rrosh nuk eshte gje e re...!"

nira

Primus registratum

njeriu qe fillon te gjykoje aat qe ishin "te dobet " nuk ehste me i forte, ehste thjesht komode te shikosh nga pozicioni outsider dhe te brockullitesh ...
per ata qe vendosen te shkonin ju qofte paqja e lehte dhe rruga e mbare

eM

Paper Moon

Ndonese mendoj se leja jote te eshte dhene dhurate nga Ai dhe ti nuk ke asnje te drejte ta maresh para Atij gjithemone kam menduar se njerez te tille nuk mund te quhen te dobet.

Mendoj se te vendosesh ti japesh fund jetes edhe nje vendim jo i rendeishem po eshte literary lethal. Keta njerez nuk mund te quhen te dobet!

eM

gjekec

Primus registratum

Kur shkon tek vetvrasja nuk ka fare per frike. Thjesht s'te le dashuria per jeten te ikesh. Mendimi im ky.

nike palkola

Primus registratum

Edi! Për mua je burrneshë që nuk e ke bërë! Besoj se diçka e mistershme të ka ruajt, sepse e ke merituar të jetosh më gjatë! Po përsëris: janë të guximshëm ata që e vrasin veten, sepse është më vështirë se me vrarë tjetërkënd. Atyre në atë moment u zvogëlohet shumë vetëdija. Në anën tjetër, shprehin edhe dobësi, që nuk duan të përballen me problemet. Në një mënyrë janë edhe egoistë, sepse nuk kanë menduar për të afërmit, megjithëse kanë punuar kundër trupit të vet, duke e nxjerrë shpirtin prej tij. Mistikët predikojn se egoistët më së shumti veprojn kundër vetes.
Nuk është aspak mirë me bërë vetëvrasje. Vuajtjet kontribojn që të përparohet shpirtnisht, edhepse ato ia sjellim vetes me veprimewt tona të mëparshme (e kuptoj edhe si ekzistenca të mëparshme).
P.s. Mos jeto me frikë, se e çon jetën kot! Bëhu DASHURI! Bëhu krijesë spirituale(shpirtnore)!

edda

Primus registratum

Ashtu siç u tha me lart nga safe gjeja me e llahtarshme eshte te tejngopesh nga jeta.Te zgjohesh kote,te vazhdosh diten kot ,dhe pastaj te flesh per tu zgjuar prape te nesermen kot.Te mos emocionohesh me per asgje ,te ndjesh sikur te merret fryma prane cdo njeriu,te ndjesh qe asgje nuk ka rendesi pasi ta keni ndjere ndonjeher kete nuk do te thonit se ata qe zgjedhin vdekjen jane me karakter te dobet .Sepse vetem nje i dobet do vazhdonte te jetonte sikur asgje te mos kishte ndodhur.
Nuk e di nese jam e dobet apo e forte dhe nuk e di nese ishte faji im qe jeta me rridhte ashtu..aq monotone..aq pa kuptim..aq pa dashuri.
Kujtoj qe kaloja dite te tera mbyllur ne shtepi duke fjetur. Sa me shume flija aq me e lumtur isha sepse sapo me zinte gjumi shikoja endrra mbushesha me fryme ne nje bote tjeter qe ishte shume e larmishme se kjo qe po jetoja.
Kjo e meposhtmja eshte nje poezi qe e kam shkruar ne ate periudhe:

E lodhur ndjehem në këtë jetë monotone
që ngjan me fjalimet në televizione.

E lodhur ndjehem mes njerëzve hipokritë,
që veç ndërrojnë maskat përditë.

E lodhur ndjehem në këtë qytet,
ku çdo ditë i përngjan një ferri të vërtetë.

E lodhur ndjehem në këtë botë.
ku çdo dëshirë kthehet në lot.
Elbasan, 30.11.1997

Here mendoj qe ka qene periudha e tille shume stresante dhe une s'e perballoja dot gjithe kete stres..boo. Sidoqofte po te isha perseri ne te tilla kushte dhe te me duhej te zgjidhja midis vuajtjes se te shkurter (vetvrasjes) dhe vuajtjes se gjate (jetes) do zgjidhja perseri te paren

Turing

Primus registratum

Shkruajtur më 25. Shkurt 2003 04:13
Edi! Për mua je burrneshë që nuk e ke bërë! Besoj se diçka e mistershme të ka ruajt, sepse e ke merituar të jetosh më gjatë! Po përsëris: janë të guximshëm ata që e vrasin veten, sepse është më vështirë se me vrarë tjetërkënd. Atyre në atë moment u zvogëlohet shumë vetëdija. Në anën tjetër, shprehin edhe dobësi, që nuk duan të përballen me problemet. Në një mënyrë janë edhe egoistë, sepse nuk kanë menduar për të afërmit, megjithëse kanë punuar kundër trupit të vet, duke e nxjerrë shpirtin prej tij. Mistikët predikojn se egoistët më së shumti veprojn kundër vetes.
Nuk është aspak mirë me bërë vetëvrasje. Vuajtjet kontribojn që të përparohet shpirtnisht, edhepse ato ia sjellim vetes me veprimewt tona të mëparshme (e kuptoj edhe si ekzistenca të mëparshme).
Ah, te lutem vetem citime biblike apo sektare mos na be se nuk eshte vendi ketu!!!

nike palkola

Primus registratum

Turing, nuk janë as biblike as sektare. Janë nga pikëpamja spirituale e mistike. Nuk i kam shkruar me i pëlqyer. Shpreha opinionin tim. Shprehe opinionin tënd, që po supozoj se do jetë i ndikuar nga edukimi i yt në bazat e ateizmit e marksizmit?!