Ata qe vendosen te shkonin...

gjekec

Primus registratum
Re: Ata qe vendosen te shkonin...

Fillimisht postuar nga edda:
[qb] Ashtu siç u tha me lart nga safe gjeja me e llahtarshme eshte te tejngopesh nga jeta.Te zgjohesh kote,te vazhdosh diten kot ,dhe pastaj te flesh per tu zgjuar prape te nesermen kot.Te mos emocionohesh me per asgje ,te ndjesh sikur te merret fryma prane cdo njeriu,te ndjesh qe asgje nuk ka rendesi pasi ta keni ndjere ndonjeher kete nuk do te thonit se ata qe zgjedhin vdekjen jane me karakter te dobet .Sepse vetem nje i dobet do vazhdonte te jetonte sikur asgje te mos kishte ndodhur.
Nuk e di nese jam e dobet apo e forte dhe nuk e di nese ishte faji im qe jeta me rridhte ashtu..aq monotone..aq pa kuptim..aq pa dashuri.
Kujtoj qe kaloja dite te tera mbyllur ne shtepi duke fjetur. Sa me shume flija aq me e lumtur isha sepse sapo me zinte gjumi shikoja endrra mbushesha me fryme ne nje bote tjeter qe ishte shume e larmishme se kjo qe po jetoja.
Kjo e meposhtmja eshte nje poezi qe e kam shkruar ne ate periudhe:

E lodhur ndjehem në këtë jetë monotone
që ngjan me fjalimet në televizione.

E lodhur ndjehem mes njerëzve hipokritë,
që veç ndërrojnë maskat përditë.

E lodhur ndjehem në këtë qytet,
ku çdo ditë i përngjan një ferri të vërtetë.

E lodhur ndjehem në këtë botë.
ku çdo dëshirë kthehet në lot.
Elbasan, 30.11.1997

Here mendoj qe ka qene periudha e tille shume stresante dhe une s'e perballoja dot gjithe kete stres..boo. Sidoqofte po te isha perseri ne te tilla kushte dhe te me duhej te zgjidhja midis vuajtjes se te shkurter (vetvrasjes) dhe vuajtjes se gjate (jetes) do zgjidhja perseri te paren [/qb]
Nqs vete puna aq keq perdor mdma (ecstasy) dhe bej nje seance meditimi, ose nje menyre me konvecionale eshte vizita tek psikollogu. Ka plot zgjidhje. Ne ate bote do shkojme te gjithe nje dite, kush duron fiton. :cool:

Turing

Primus registratum

Turing, nuk janë as biblike as sektare. Janë nga pikëpamja spirituale e mistike
Nqs jane mendimet e tua atehere perpiqu qe te flasesh ne numrin njejes dhe jo ne shumes.

Ne ate bote do shkojme te gjithe nje dite, kush duron fiton.
Eh,cfare do te fitosh po durove?

BLACK_MAMBA

Primus registratum

Dikur e kam provuar...Dikur,nuk me kujtohet kur, pasi jeta ime ka ndryshuar aq shume qe atehere ,saqe me duket se kane kaluar shekuj...
Mbaj mend se ndihesha e lodhur,teper e lodhur...nuk e shihja dot me diellin, me vriste syte,dhe zhurmat,zerat me vrisnin veshin...edhe rrahja e zemres time ishte e patolerueshme per veshet e mi.
vendosa t'i jepja fund dhe ne ato momente nuk ndjeja asgje,as frike...vetem nje deshire te pafund per te harruar...
Eshte e cuditshme por, para se te gelltisja ato 7 kapsula, e vetmja gje per te cilen mendoja ishin librat e mi.C'do te behej me ta???????
Me duket absurde megjithate ishte keshtu...Per fatin tim dhe per merite te nje mikes time nuk ia arrrita qellimit dhe tani jam mese e lumtur qe ndodhi keshtu sepse kam zbuluar tek vetvetja dhe tek jeta ime gjera qe nuk besoja kurre se ekzistonin!
Por pyes veten dhe gjithe ju:po sikur jeta ime te kishte vazhduar si me pare dhe kjo eksperience te mos me kish mesuar asgje,te mos ma kish rikthyer deshiren per te jetuar???????????
Atehere une do te vashdoja te isha,si nje i vdekur mes te gjalleve,si nje i gjalle qe i pergjerohet vdekjes ta marre...
Kurre, asnje cast nuk mendova per boten e pertejme,per cfare me priste,isha mese e bindur qe nuk do te isha me ,nuk do te vuaja me,dhe kjo me mjaftonte...
Ndersa tani...Tani e kuptoj se vuaja sepse zgjidhja te vuaja,sepse une u jepja rendesi gjerave dhe personave dhe mjaftonte qe une t'ua hiqja kete rendesi dhe ata do te me lendonin me pak...
Nejse c'rendesi ka...doja vetem te thosha qe nuk eshte ceshtje dobesie,eshte thjesht GJENDJE(do te thoshte Coelho).

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga BLACK_MAMBA:
[qb] Dikur e kam provuar...Dikur,nuk me kujtohet kur, pasi jeta ime ka ndryshuar aq shume qe atehere ,saqe me duket se kane kaluar shekuj...
Mbaj mend se ndihesha e lodhur,teper e lodhur...nuk e shihja dot me diellin, me vriste syte,dhe zhurmat,zerat me vrisnin veshin...edhe rrahja e zemres time ishte e patolerueshme per veshet e mi.
vendosa t'i jepja fund dhe ne ato momente nuk ndjeja asgje,as frike...vetem nje deshire te pafund per te harruar...
Eshte e cuditshme por, para se te gelltisja ato 7 kapsula, e vetmja gje per te cilen mendoja ishin librat e mi.C'do te behej me ta???????
Me duket absurde megjithate ishte keshtu...Per fatin tim dhe per merite te nje mikes time nuk ia arrrita qellimit dhe tani jam mese e lumtur qe ndodhi keshtu sepse kam zbuluar tek vetvetja dhe tek jeta ime gjera qe nuk besoja kurre se ekzistonin!
Por pyes veten dhe gjithe ju:po sikur jeta ime te kishte vazhduar si me pare dhe kjo eksperience te mos me kish mesuar asgje,te mos ma kish rikthyer deshiren per te jetuar???????????
Atehere une do te vashdoja te isha,si nje i vdekur mes te gjalleve,si nje i gjalle qe i pergjerohet vdekjes ta marre...
Kurre, asnje cast nuk mendova per boten e pertejme,per cfare me priste,isha mese e bindur qe nuk do te isha me ,nuk do te vuaja me,dhe kjo me mjaftonte...
Ndersa tani...Tani e kuptoj se vuaja sepse zgjidhja te vuaja,sepse une u jepja rendesi gjerave dhe personave dhe mjaftonte qe une t'ua hiqja kete rendesi dhe ata do te me lendonin me pak...
Nejse c'rendesi ka...doja vetem te thosha qe nuk eshte ceshtje dobesie,eshte thjesht GJENDJE(do te thoshte Coelho). [/qb]
Po ti mi? :eek:

Reziii

Primus registratum

O BRIIIGI te kam si shpirt rusho /pf/images/graemlins/tongue.gif

Mire e bere qe i dhe nje shpjegim tjeter asaj qe thashe une,sepse per shkak qe nuk gjejme dot fjalet e duhura ndonjehere kujtojne disa <<njerez>> sikur ja fusim kot!!!!!!

TI cupe e xhaxhit mos ma be mesazhin prap ashtu <<jasht teme>>,se ca kuptimi ka....do themi dhe gjera te tjera!

Hajt pra........

STAY HEAVY AND ROCK ON ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Herkuli

Primus registratum

ema pse nuk i keput edhe ti nje vetes per te shpetuar nga mjerimi shpirteror dhe mizerja qe te ka kapluar moj cupe?
Ata qe permende nuk ishin pervetem se disa frikace qe kane frike te jetojne pasi marrin vesh se jeta nuk eshte sic e kane menduar. Por sidoqofte fundja vdekja eshte vetem fillimi. Beteja e jetes eshte vetem per trimat dhe trofeu i luftes eshte po vdekja por me nder.

gjekec

Primus registratum

ps. Kto me siper ishin per shaka, un vete kam kaluar nje gjendje te tille depressive pas nje vdekje te nje familjari shum te afert. Tashi e kuptoj qe ajo zgjidhje s'do i pelqente dhe vet asaj qe iku.

Turing

Primus registratum

Ne mos gaboj je ti ai qe rron me syte te drejtuara poshte lart,majtas e djathtas per ndonje shperblim per durimin e hekurt qe po tregon dhe une isha shume kurioz te dija se cfare je duke pritur mor dak.

Sa per mua,nuk pres ndonje gje te jashtezakonshme por jam ne kerkim te momentit te pershtatshem,dites se pershtatshme temperatures se posacme dhe ajo qe eshte me e rendesishmja ftesen e M.Jack.

Zgalemi

Primus registratum

Thone qe Esenini ka vrare veten.
Thone qe dhe fjalet e fundit qe na la ishin:

Te vdesesh nuk eshte ndonje gje e re, po as te jetosh ama.

Turing

Primus registratum

Ah, more Gjergji, more Gjergji, neve Parisin te hipim tek minareja e xhomise se Hasonit me e pa se keshtu aha vetem nje cop te 15 katshit shofim dhe ate kur ka diell dhe nuk fryn ere.

Po pse more Gjergji Momlisht vetem ne Paris flitet, si djale i zgjuar dhe me horizont te gjere qe je ti duhet ta dish qe Momlishtja eshte gjuhe shume e perhapur.Por si bohet vaki merr qe kapton nga Momlishtja ti morr dak.

Bah ti vallahi,sic thoshte njoni ktu ne forum duhet me duru ene cik sena nuk i dihet per juve me hapesire sena cfare kismeti ju rrun perenia!

gjekec

Primus registratum

Ja prit daku se helikopterin e par per n'Momel n'emrin tat kemi per ta porosit /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga Gjergj Elez Alia:
[qb] ema pse nuk i keput edhe ti nje vetes per te shpetuar nga mjerimi shpirteror dhe mizerja qe te ka kapluar moj cupe?
Ata qe permende nuk ishin pervetem se disa frikace qe kane frike te jetojne pasi marrin vesh se jeta nuk eshte sic e kane menduar. Por sidoqofte fundja vdekja eshte vetem fillimi. Beteja e jetes eshte vetem per trimat dhe trofeu i luftes eshte po vdekja por me nder. [/qb]
Shume dakord jam or Trim! /pf/images/graemlins/tongue.gif

tutu

Primus registratum

sh. respekt per ke pati te ndenjura e s'beri kompromisa b***e

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga tutu:
[qb] sh. respekt per ke pati te ndenjura e s'beri kompromisa b***e [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ku je ti mi?