Ata qe vendosen te shkonin...

Ema

Goddes
Re: Ata qe vendosen te shkonin...

...
te kish qene ne doren time...
e di mor e di... /pf/images/graemlins/frown.gif !

Guest

Une personalisht nuk do te doja te jetoja ne monotoni dhe nese ndonjehere do te vendos ta ndermarr hapin pa urdher nga lart apo sugjerim nga poshte, mendoj qe kjo do te ishte the last straw. Besoj qe zgjedhja jete a vdekje eshte e drejte e cdokujt, e padrejte me duket qe ne kete zgjedhje te tregohesh i papergjegjshem e egoist ne lidhje me ata mbi te cilet ajo do te kete impakt te konsiderueshem (nese ekziston/jne dikush/e qe permbush/in kritetret per tu klasifikuar ne kete kategori njerezish).

Dhe pastaj, a nuk ka secili conceptin e vet te se drejtes?!

abel

Primus registratum

To be or not to be,that's the question. HAMLET Te rroc apo te mos rroc kjo eshte pietja, e une e vendosa; Do te pij deri ne fund.POPULLI. Ktheni kupa e puthni cupa, thote KAJAMI. Nje here nje plak epyeten: O xhaje, a ke frike nga vdekja? E ai u pergjigj; E pse duhet me pas? Sa here qe jam aty ajo s'eshte, e sa here qe ajo eshte aty s'jam une, keshtu qe s'takohemi asiher..... kurse per jeten mendoj se edhe dicka qe ne dukje eshte e shemtuar, ka edhe dicka ne vetvete qe eshte e bukur. Lum ata qe arrijne ta shohin.Ne kete bote ku perdite bombardohemi nga kotesia dhe boshesia dhe ku qellimi eshte hutimi dhe humbja e orientimit, perzgjedhja shpetimtare mbetet vjelja e vlerave te mirfillta. Duke shetitur ne mes te tregut gumezhites ne Greqine e lashte,SOKRATI thoshte:"O ZOT,sa shume gjera per te cilat s'kam nevoje". live and let live :cool: :cool: :cool:

abel

Primus registratum

Kerkoj ndjese per postimin e dyfishte,por se kuptova si u bo..... :cool:

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga abel:
[qb]Kerkoj ndjese per postimin e dyfishte,por se kuptova si u bo..... :cool: [/qb]
Dont worry,njerin e fshiva une /pf/images/graemlins/smile.gif

abel

Primus registratum

Ne qofte se ndonje dite prej diteve do ta takoja vetem syte do ti shikoja.Atje ka pergjigje per cdo shpirt qe ka egzistuar, egziston dhe do te egzistoje. See you in top of the hill /pf/images/graemlins/wink.gif

Zeus

Primus registratum

Gjithkush ka probleme! Nga me te ndryshmet! Nga me te zgjidheshmet apo te pazgjidhshmet! Shpresa?! Fati?! Per mua keto dy koncepte nuk ekzistojne! Shpresa eshte ai koncept te cilin e nxjerrim ne kur jemi dembele ose kur nuk bejem ate qe duhet te bejme! Fati eshte ai koncept tjeter qe ne e nxjerrim atehere kur nuk kane ndodhur ato qe duam ne; dhe ne aresyetojme duke thene qe nuk paskemi pasur fat! Me thejshte se kaq nuk ka; Nuk erdhem ne kete bote me deshiren tone, por me deshiren e te tjereve! Shpresa??? Fati??? Te pamundura!!! Shifeni vete qe ne fillim nuk ishte ne doren tone! Qe ne fillim!...
Perse duhet te shkaterrojme veten tone? Perse? Duhet te kemi te pakten nje qellim! Vetem nje te pakten! E kam fjalen ketu per shkaterrimin duke qendruar ne kete jete e cila na ehste dhene kundra deshirave tona! Une per vete nuk e kam kerkuar kete jete! Ka ndonje qe mund te dale dhe te thote qe PO, JA UNE E KAM KERKUAR! Askush nuk mund ta thote kete! Mund te thone qe PO DO E KISHA KERKUAR PO TE ISHTE NE DOREN TIME por qe te thote ate tjetren, jo kurre! Mos genjeni veten! Atehere kush mund te me thote se perse duhet te qendrojme? Per deshirat e te tjereve? Per interesat tona apo thjesht hajde mo, te dale ku te dale? Nje gje prej meje; shkaterrimi moral dhe psikologjik ehste me miliona here me i keq sesa shkaterrimi fizik! Dikush tha qe ata qe vetevriten jane persona te dobet! Jo! Nuk ehste e vertete! Mund te jene te dobet shpirterisht! Kjo po! Por qe te jene te dobet; JO KURRE! Jane personat me me kurajo qe mund te ekzistojne! Me me kurajo sesa ne qe kemi zgjedhur te rrime ketu dhe ti "nenshtrohemi fatit", atij fati qe ne vete me doren tone, me veprimet tona e kemi krijuar! Sa per dobesine shpirterore nuk duhet ti fajesojme ata! Ne asnje menyre! Duhet te fajesojme veten tone qe i keqtrajtuam, i perbuzem, i shame, i ofenduam, i ndame, i larguam; shkurt : I SHKATERRUAM! Nuk jane ata fajtore per aktin e tyre! Jemi ne qe i cuam ne ate veprim! Cdo akt ka nje shkaktar, nje qellim dhe nje pasoje! Isha, Jam, Do te jem! Cdo gje, cdo gje ka nje shkaktar, nje qellim dhe nje pasoje! Mundohuni te rishikoni dhe njehere ne vetvehte cfare keni bere, perse e keni bere dhe cfare ka shkaktuar ajo qe keni bere! Merreni ne vecanti ne analize cdo aksion apo veprim tuajin! Dhe do te shikoni dhe kuptoni se sa te dobet jemi ne qe qendrojme ne kete jete!...
Eshte apo nuk ehste zgjidhje??!! Varet nga kendveshtrimet!

Essenza

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ProteusP:
[qb] Gjithkush ka probleme! Nga me te ndryshmet! Nga me te zgjidheshmet apo te pazgjidhshmet! Shpresa?! Fati?! Per mua keto dy koncepte nuk ekzistojne! Shpresa eshte ai koncept te cilin e nxjerrim ne kur jemi dembele ose kur nuk bejem ate qe duhet te bejme! Fati eshte ai koncept tjeter qe ne e nxjerrim atehere kur nuk kane ndodhur ato qe duam ne; dhe ne aresyetojme duke thene qe nuk paskemi pasur fat! Me thejshte se kaq nuk ka; Nuk erdhem ne kete bote me deshiren tone, por me deshiren e te tjereve! Shpresa??? Fati??? Te pamundura!!! Shifeni vete qe ne fillim nuk ishte ne doren tone! Qe ne fillim!...
Perse duhet te shkaterrojme veten tone? Perse? Duhet te kemi te pakten nje qellim! Vetem nje te pakten! E kam fjalen ketu per shkaterrimin duke qendruar ne kete jete e cila na ehste dhene kundra deshirave tona! Une per vete nuk e kam kerkuar kete jete! Ka ndonje qe mund te dale dhe te thote qe PO, JA UNE E KAM KERKUAR! Askush nuk mund ta thote kete! Mund te thone qe PO DO E KISHA KERKUAR PO TE ISHTE NE DOREN TIME por qe te thote ate tjetren, jo kurre! Mos genjeni veten! Atehere kush mund te me thote se perse duhet te qendrojme? Per deshirat e te tjereve? Per interesat tona apo thjesht hajde mo, te dale ku te dale? Nje gje prej meje; shkaterrimi moral dhe psikologjik ehste me miliona here me i keq sesa shkaterrimi fizik! Dikush tha qe ata qe vetevriten jane persona te dobet! Jo! Nuk ehste e vertete! Mund te jene te dobet shpirterisht! Kjo po! Por qe te jene te dobet; JO KURRE! Jane personat me me kurajo qe mund te ekzistojne! Me me kurajo sesa ne qe kemi zgjedhur te rrime ketu dhe ti "nenshtrohemi fatit", atij fati qe ne vete me doren tone, me veprimet tona e kemi krijuar! Sa per dobesine shpirterore nuk duhet ti fajesojme ata! Ne asnje menyre! Duhet te fajesojme veten tone qe i keqtrajtuam, i perbuzem, i shame, i ofenduam, i ndame, i larguam; shkurt : I SHKATERRUAM! Nuk jane ata fajtore per aktin e tyre! Jemi ne qe i cuam ne ate veprim! Cdo akt ka nje shkaktar, nje qellim dhe nje pasoje! Isha, Jam, Do te jem! Cdo gje, cdo gje ka nje shkaktar, nje qellim dhe nje pasoje! Mundohuni te rishikoni dhe njehere ne vetvehte cfare keni bere, perse e keni bere dhe cfare ka shkaktuar ajo qe keni bere! Merreni ne vecanti ne analize cdo aksion apo veprim tuajin! Dhe do te shikoni dhe kuptoni se sa te dobet jemi ne qe qendrojme ne kete jete!...
Eshte apo nuk ehste zgjidhje??!! Varet nga kendveshtrimet! [/qb]
Shkrim i bukur. Megjithate shpresen dhe fatin i ke kritikuar nje cike si shume. Nuk jemi heronj ose supernjerez qe cdo perpjekje te dale me sukses. Mundohemi,po, perpiqemi, e rendesishme eshte tentativa por eshte e qarte qe gjerat nuk varen vetem nga tentativat tona. Ti vete e the.. kete jete nuk e deshe nuk e kerkove.. Dhe perseri..Cdo gje ka nje pse, nje arsye nje pasoje..e pra edhe ardhja jone ketu me ose pa dashjen tone duhet te kete nje pse qysh tek. Mbase eshte e drejte qe ne nje pike te jetes tende ta mbyllesh.. i referohem shkaterimit shpirteror superior ndaj atij fizik. Kjo eshte e drejte. E megjithate nje shkaterrim i tille ka vetem nuk ka vetem nje alternative, pra vdekjen. Mbase kapercimi i nje momenti kritik qe te ben te mendosh vetevrasjen, mbase lenia e mundesise per nje rilindje ..pra jeta me mundesite qe te jep e te heq cdo dite mund te ishte nje alternative tjeter. Ne fakt me vdekjen mbaron.. ose ka edhe me..por per sa jemi ne qe shkruajme, ka mbaruar. Kurse duke zgjedhur jeten ti i jep vetes nje mundesi per neser. Sa here jemi gjendur para situatave kritike..kur cdo gje dukej e mbaruar. Dhe sa here papritur me kohe gjerat kane kaluar dhe ne kemi gjetur nje motiv tjeter per te jetuar?

nike palkola

Primus registratum

Kam lexuar dy libra për fenomenin *afër vdekjes* kur personat që kanë rënë në koma kanë dalur nga trupi dhe kanë përjetuar përvoja jashtëtrupore, të botës shpirtnore. Ata që kanë rënë në koma për shkak të tentimit të vetëvrasjes, kanë dalur nga trupi dhe kanë pasur përjetime shumë të hidhura. Nuk i ka shkruar autori i librave dr. R Mudi çka kanë përjetuar, vetem se ata persona kurrë më nuk kanë tentuar që të vetlvriten.
Pajtohem që nuk janë persona të dobët, se më vështirë është me vra veten se të tjerët, por është fakt që në atë moment shumë u zvogëlohet vetëdija.
Është krim me bërë vetëvrasje!

nira

Primus registratum

eshte krim te besh vetevrasje?? :confused:
ndaj kujt eshte krim
ndaj "njerezimit te dehur me budallallikun e vete" apo ndaj "vetes se torturuar"?
"nje here takova nje hije dhe ajo me tha se ne bote kishte vetem dy ngjyra
ne shohim vetem ylberin ndersa ata shohin dy ngjyrat dhe vrasin veten"... veten apo ate pjese tonen qe eshte fajtore per ta..
I wonder...

durrsakja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ProteusP:

Eshte apo nuk ehste zgjidhje??!! Varet nga kendveshtrimet!
Rrofshin kendveshtrimet thuaj.
Une nuk do bashkohem kurre me pergjithesimin qe eshte bere gjithnje mbi gjendjen mendore te indiviidit ne momentin qe ia heq vetes...dmth nuk eshte ne gjendje arsyetimi normal.
Nje djalosh 23 vjecar e mbushi torben me tulla e i dha fund jetes nen kembet e ures...dhe letren e lamtumires ia kisha lene mamase 1 muaj para e kjo nuk e kish marre seriozisht.

Sa per zgjidhjen e te ardhurit ne jete, jam dakort qe nuk na pyeti njeri. Ka momente qe me te vertete me duket mbytese idea qe e kam kete detyre te rende te jetoj. Me gjithe cektesirat e dobesite e mia, nuk do isha duke derdellitur me ane te tastieres ketu.Mua ate guximin ma ka mposhtur frika e se panjohures.Frika ime perkufizohet nga dashuria e prinderve dhe pasojat e mekatit.
Thoni c'te doni, por ne njohim vetem kete jete...e ka dhe nje lloj guximi tjeter...ai i te ecurit.

Reziii

Primus registratum

VETVRASJA = MUNGESE KARAKTERI
dmth
zgjidhja me e shkurter per di dhene fund problemeve,dhe ata kengetare kane qene njerez me shume probleme,duke kaluar nga goja e gjithe botes,me cilsime te ndryshme.
i kishin gjithe te tjerat,por jo karakterin e fuqishem per ti kundershtuar ose perballuar akuzat dhe abuzimet...e ndryshme........

Essenza

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Metallicupo:
[qb] VETVRASJA = MUNGESE KARAKTERI
dmth
zgjidhja me e shkurter per di dhene fund problemeve,dhe ata kengetare kane qene njerez me shume probleme,duke kaluar nga goja e gjithe botes,me cilsime te ndryshme.
i kishin gjithe te tjerat,por jo karakterin e fuqishem per ti kundershtuar ose perballuar akuzat dhe abuzimet...e ndryshme........ [/qb]
Dritat e nje skene publike te verbojne. E vertet te japin famen dhe kjo ka nje cmim.. megjithate nuk eshte pak pesha e nje opinioni te tere kritikues (duke te vleresuar apo hedhur poshte). Te jesh ne qender te vemendjes, te te duhet te jesh gjithmone komunikues me masat por nderkohe besnik ndaj vetes duhet te jete mjeshteri per te pakte. Fama shumefishon talentin por njekohesisht dobesite. Mungese karakteri thua???

safe

Primus registratum

Personalisht tema e vetevrasjes me ka ngacmuar shume kohet e fundit jo per ta kryer si akt por per ate qe perfaqson.
Kamy thote se te jetosh eshte te mbash absurdin gjalle pra ata qe ikin nuk e duan kete absurd.
Sa per karakterin e dobet ,kush jeni ju per te gjykuar cfare eshte e dobet dhe cfare jo?
Ju nuk jeni perballur ndoshta me problemet ,shqetesimet ,ankthin ,monotonin e te jetuarit deri ne ate shkalle sa t ju bente te hiqnit dore nga gjithcka.
E dini kush eshte gjeja me e llahtarshme te tejngopesh nga jeta.Te zgjohesh kote,te vazhdosh diten kot ,dhe pastaj te flesh per tu zgjuar prape te nesermen kot.Te mos emocionohesh me per asgje ,te ndjesh sikur te merret fryma prane cdo njeriu,te ndjesh qe asgje nuk ka rendesi pasi ta keni ndjere ndonjeher kete nuk do te thonit se ata qe zgjedhin vdekjen jane me karakter te dobet .Sepse vetem nje i dobet do vazhdonte te jetonte sikur asgje te mos kishte ndodhur.

nike palkola

Primus registratum

Nira, është krim me e ndalë misionin Tënd që ke në këtë botë, që mund e duhet të jetë e mrekullueshme dhe parajsë, por njerëzit me urrejtje, mëkate, krime e egoizem e kanë shndërruar në skëterrë. Është krim ndaj natyrës, ndaj të afërmëve, të dashurve etj.
P.s. Edhe sikur të mos ishte ashtu, a është mirë për persona të pa formuar të reklamohet e preferohet si zgjidhje?!...

Guest

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] Gi De Mapupasant,Jim Morrison,Janis Joplin,Kurt Cobain...

Ata qe i dhane fund jetes,ata qe vendosen per veten.
Vetvrasja-Eshte zgjidhje??? [/qb]
JO
po eshte me mire qe te vrasesh vetem sesa mos te te kuptojne te tjeret apo jo :sleep:

nike palkola

Primus registratum

Prototipe! Aqë shumë e çanë kokën për opinionin, e të kuptuarit nga të tjerët! Njerëzit më shumë nuk kuptohen se kutohen. Sikur të gjithë të vritnin veten pse nuk e kuptojn të tjerët, kishte pasur më shumë viktima se nga luftërat, sëmurjet dhe aksidentet e trafikut. Je gabim! Nëse dikush nuk të kupton, apo të kupton gabim, vazhdo jetën! Dikush do të kuptojë, pa tjetër.

Reziii

Primus registratum

moj <<ESSENZA>>....... mungese karakteri eshte,nuk perballonin dot ate qe kishin arritur.
Mos kundershto kot se e kam te lexuar ok?
STAY HEAVY