Dont worry,njerin e fshiva une /pf/images/graemlins/smile.gifFillimisht postuar nga abel:
[qb]Kerkoj ndjese per postimin e dyfishte,por se kuptova si u bo.....[/qb]
Shkrim i bukur. Megjithate shpresen dhe fatin i ke kritikuar nje cike si shume. Nuk jemi heronj ose supernjerez qe cdo perpjekje te dale me sukses. Mundohemi,po, perpiqemi, e rendesishme eshte tentativa por eshte e qarte qe gjerat nuk varen vetem nga tentativat tona. Ti vete e the.. kete jete nuk e deshe nuk e kerkove.. Dhe perseri..Cdo gje ka nje pse, nje arsye nje pasoje..e pra edhe ardhja jone ketu me ose pa dashjen tone duhet te kete nje pse qysh tek. Mbase eshte e drejte qe ne nje pike te jetes tende ta mbyllesh.. i referohem shkaterimit shpirteror superior ndaj atij fizik. Kjo eshte e drejte. E megjithate nje shkaterrim i tille ka vetem nuk ka vetem nje alternative, pra vdekjen. Mbase kapercimi i nje momenti kritik qe te ben te mendosh vetevrasjen, mbase lenia e mundesise per nje rilindje ..pra jeta me mundesite qe te jep e te heq cdo dite mund te ishte nje alternative tjeter. Ne fakt me vdekjen mbaron.. ose ka edhe me..por per sa jemi ne qe shkruajme, ka mbaruar. Kurse duke zgjedhur jeten ti i jep vetes nje mundesi per neser. Sa here jemi gjendur para situatave kritike..kur cdo gje dukej e mbaruar. Dhe sa here papritur me kohe gjerat kane kaluar dhe ne kemi gjetur nje motiv tjeter per te jetuar?Fillimisht postuar nga ProteusP:
[qb] Gjithkush ka probleme! Nga me te ndryshmet! Nga me te zgjidheshmet apo te pazgjidhshmet! Shpresa?! Fati?! Per mua keto dy koncepte nuk ekzistojne! Shpresa eshte ai koncept te cilin e nxjerrim ne kur jemi dembele ose kur nuk bejem ate qe duhet te bejme! Fati eshte ai koncept tjeter qe ne e nxjerrim atehere kur nuk kane ndodhur ato qe duam ne; dhe ne aresyetojme duke thene qe nuk paskemi pasur fat! Me thejshte se kaq nuk ka; Nuk erdhem ne kete bote me deshiren tone, por me deshiren e te tjereve! Shpresa??? Fati??? Te pamundura!!! Shifeni vete qe ne fillim nuk ishte ne doren tone! Qe ne fillim!...
Perse duhet te shkaterrojme veten tone? Perse? Duhet te kemi te pakten nje qellim! Vetem nje te pakten! E kam fjalen ketu per shkaterrimin duke qendruar ne kete jete e cila na ehste dhene kundra deshirave tona! Une per vete nuk e kam kerkuar kete jete! Ka ndonje qe mund te dale dhe te thote qe PO, JA UNE E KAM KERKUAR! Askush nuk mund ta thote kete! Mund te thone qe PO DO E KISHA KERKUAR PO TE ISHTE NE DOREN TIME por qe te thote ate tjetren, jo kurre! Mos genjeni veten! Atehere kush mund te me thote se perse duhet te qendrojme? Per deshirat e te tjereve? Per interesat tona apo thjesht hajde mo, te dale ku te dale? Nje gje prej meje; shkaterrimi moral dhe psikologjik ehste me miliona here me i keq sesa shkaterrimi fizik! Dikush tha qe ata qe vetevriten jane persona te dobet! Jo! Nuk ehste e vertete! Mund te jene te dobet shpirterisht! Kjo po! Por qe te jene te dobet; JO KURRE! Jane personat me me kurajo qe mund te ekzistojne! Me me kurajo sesa ne qe kemi zgjedhur te rrime ketu dhe ti "nenshtrohemi fatit", atij fati qe ne vete me doren tone, me veprimet tona e kemi krijuar! Sa per dobesine shpirterore nuk duhet ti fajesojme ata! Ne asnje menyre! Duhet te fajesojme veten tone qe i keqtrajtuam, i perbuzem, i shame, i ofenduam, i ndame, i larguam; shkurt : I SHKATERRUAM! Nuk jane ata fajtore per aktin e tyre! Jemi ne qe i cuam ne ate veprim! Cdo akt ka nje shkaktar, nje qellim dhe nje pasoje! Isha, Jam, Do te jem! Cdo gje, cdo gje ka nje shkaktar, nje qellim dhe nje pasoje! Mundohuni te rishikoni dhe njehere ne vetvehte cfare keni bere, perse e keni bere dhe cfare ka shkaktuar ajo qe keni bere! Merreni ne vecanti ne analize cdo aksion apo veprim tuajin! Dhe do te shikoni dhe kuptoni se sa te dobet jemi ne qe qendrojme ne kete jete!...
Eshte apo nuk ehste zgjidhje??!! Varet nga kendveshtrimet! [/qb]
Rrofshin kendveshtrimet thuaj.Fillimisht postuar nga ProteusP:
Eshte apo nuk ehste zgjidhje??!! Varet nga kendveshtrimet!
Dritat e nje skene publike te verbojne. E vertet te japin famen dhe kjo ka nje cmim.. megjithate nuk eshte pak pesha e nje opinioni te tere kritikues (duke te vleresuar apo hedhur poshte). Te jesh ne qender te vemendjes, te te duhet te jesh gjithmone komunikues me masat por nderkohe besnik ndaj vetes duhet te jete mjeshteri per te pakte. Fama shumefishon talentin por njekohesisht dobesite. Mungese karakteri thua???Fillimisht postuar nga Metallicupo:
[qb] VETVRASJA = MUNGESE KARAKTERI
dmth
zgjidhja me e shkurter per di dhene fund problemeve,dhe ata kengetare kane qene njerez me shume probleme,duke kaluar nga goja e gjithe botes,me cilsime te ndryshme.
i kishin gjithe te tjerat,por jo karakterin e fuqishem per ti kundershtuar ose perballuar akuzat dhe abuzimet...e ndryshme........ [/qb]
JOFillimisht postuar nga Ema:
[qb] Gi De Mapupasant,Jim Morrison,Janis Joplin,Kurt Cobain...
Ata qe i dhane fund jetes,ata qe vendosen per veten.
Vetvrasja-Eshte zgjidhje??? [/qb]