ANTI - SMOKING - FUSHATA!

Danae

Primus registratum
Re: ANTI - SMOKING - FUSHATA!

une ashtu isha kunder,shume kunder,po tymosa e di se jam predispozuese te kem asmen,nuk merrja dot fryme ne ambjent me duhan,evitoja gjithmone kto ambjente por nje dite para provimit te statistikes cuditerish kisha nevoje per nje cigare mgjs se pija dot kurre.shoqja ime e dhomes me pa e cuditur,ti do cigare??e ndez nganjehere.
Lr ajo e gjata eshte klas,po nuk e kam marre me vete se me te tymos me shume tangarllek,e kam frike se mund te josh dike te pij duhan /pf/images/graemlins/laugh.gif ke pa foton e kordeles,nuk eshte tejmas joshes ai tymi i cigares??

Le_Routard

Forumium maestatis

Une i kom pa i tjeter pa cinare dhe duket shume ma bukur /pf/images/graemlins/laugh.gif A do ta kallxoj? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Danae

Primus registratum

llulle,pipe apo goce??
jo mos ma trego,se sot sa per vese jam full,edhe pak e bej paf.

Shqiptarja

Primus registratum

s.t.r.a.n.g.e.r

Ti thua qe ke qene kunder duhanit?!! Nuk e besoj! Vete fjalet e tua qe gjoja paske pasur nevoje per nje cigare (cuditerisht?!!) para provimit te statistikes nuk me lene te besoj ne ate qe thua se paske qene kunder duhanit.

E ke te luhatshem vullnetin, forcoje pak ate dhe do te shohish se po te duash e leshe edhe ate menjehere duhanin. /pf/images/graemlins/wink.gif

Mos lejo qe vullneti yt t'i ngjaje pasqyrave mesjetare te berbereve!! /pf/images/graemlins/smile.gif

Mua nuk ka arritur askush, as edhe ato qe me kane kushtezuar per dicka, qe te me japin te ndez ndonjehere cigare, me beso. Jam me shume kokeforte dhe fatmiresisht kam nje vullnet shume, shume te forte, gje qe nuk me lejon te bej gjra qe une nuk i dua!

Le_Routard

Forumium maestatis

Une e kam pire gjithmon cinaren po nuk e kam fillu as i her! /pf/images/graemlins/laugh.gif Po nuk e fute tymin ne mushkri nikotina nuk hyn ne gjak, pra nuk ke sesi drgohesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dhe qe cigarja eshte drog kete nuk e luan as topi!

Danae

Primus registratum

te njejten gje une lr,po ben keq per dhembet dhe fytin,nuk e di madje mund te jete me e demshme.
shqiptare mos e beso,sinqerisht une nuk kam shume nevoje te vij ne af ne temen qe ke hape ti te shkruaj genjeshtra.
karakteri i nje njeriu nuk gjykohet nga nje cigare,mgjth ti je e lire te gjykosh,fare rendesi ka per mua;
piktura qe paraqet si shembull varet ne muret e ekspozimeve te af-se.
Une ne nje moment te caktuar te jetes sime doja nje cigare.e mora cigaren,nuk kisha pire kurre me pare.duke qene se veten time e njoh shume mire dija se me nevojitej dicka qe identifikohej ne cigaren.
Kur dikush pi cigare ben nje levizje te buzeve qe te lejon nje inspirim ajri dhe nje traspirim qe ishte ajo cfare me nevojitej.
Tashi ti je shume e lire te mos e besosh,mgjth sa here hy ktu me vjen te dal jashte e pij nje cigare.

Le_Routard

Forumium maestatis

te njejten gje une lr,po ben keq per dhembet dhe fytin,nuk e di madje mund te jete me e demshme.

me dem se kur e fut nuk mushkri jo nje here! Pastaj sido qe te jete nga goja dhe fyti do kaloj se s'ben!

Danae

Primus registratum

me kercenuan me kancer ne fyt...tip moralisti ish edhe ai qe me dha lajmin ne fakt /pf/images/graemlins/laugh.gif packa se duhanxhi i zoti,max i cigareve te mia ishte 7 ne jave /pf/images/graemlins/laugh.gif sa per te marre tym /pf/images/graemlins/laugh.gif

Danae

Primus registratum

ah se mos nuk e beson shqiptarja qe ka qe e duan duhanin edhe kur eshte ne doza te vogla /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

un.Kambayashi.jpg

"SMOKING KILLS.IF YOU'RE KILLED, YOU HAVE LOST A VERY IMPORTANT PART OF YOUR LIFE!"

BY: Brooke Shields ( aktore Amerikane)

"Duhani te mbyt.Nese mbytesh, e ke humbur nje pjese shume te rendesishme te jetes tende!"

P.S A ja vlen te mbytemi?!!! /pf/images/graemlins/frown.gif

SHQIPTARJA

Shqiptarja

Primus registratum

antimoskingcenter.jpg

NIKOTINA dhe demet qe sjell ajo

Efektet afatshkurtra.

Nikotina stimulon sistemin nervor simpatik. Ne perdoruesit e rregullt te duhanit, rrit perqendrimin, liron tensionin dhe lodhjen e kundershton merzitjen e monotonine. Keto efekte kane jete te shkurter, pra kemi inkurajim te perdorimit frekuent. Ne efektet fizike mund te fusim, ngushtimin e eneve te gjakut, rritjen e ritmit te zemres e te presionit te gjakut dhe reduktim ne sasine e urines. Perdoruesit per here te pare shpesh kane marrje mendesh e ndjenje te vjellash, disa dhe mund te vjellin.

Efektet afatgjata.

Nikotina e marre rregullisht mund te shkaktoje nje rritje te acideve yndyrore ne gjak. Ky efekt, kombinuar me efektin e saj ne ritmin e zemres (rritjen) dhe ngushtimin e eneve te gjakut, mund te rrise shancin per semundje te zemres si dhe ato te qarkullimit; perfshire anginen, presion te larte te gjakut, semundje vaskulare periferale, hemorragji cerebrale e tromboze koronare. Gjithashtu efektet e saj stimulatore sjellin mbiprodhim te acidit te stomakut, duke kultivuar keshtu nje terren per ulcera peptike.

Keshilla praktike :
^ Mos filloni duhanin; Nikotina eshte TEPER adiktive.
^ Nese jeni pires i Duhanit, lere sa me pare dhe ne qoftese nuk keni AKOMA efekte te pakendeshme.
^ Kerko keshilla e mbeshtetje nga Doktori i familjes.
^ Kontakto me te tjere persona ose grupe te cilat ndihmojne njerezit te lene duhanin.

Marrë nga faqja: "www.rruzull.net"

Shqiptarja

Primus registratum

Pikez moj, ashtu qoft sic thua ti, vec mos fillo duhanin.Nese nuk e pi dhe nese mendon se hyrja ne kete faqe te ben ta pish, atehere ja te them me gjithe zemer qe mos hyn asnjehere, vetem e vetem MOS e pi duhanin!

Uroj qe asnjehere mos e pish duhanin!

Shqiptarja :thumbsup: /pf/images/graemlins/wink.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Dicka te re dhe te mire per kete teme, ju rekomandoj qe ta bleni librin me titull:
"EASY WAY TO STOP SMOKING"- "Menyra e lehte per ta nderprere duhanin" (per ata qe e dine Anglishten, nuk e di nese eshte i perkthyer ne shqip!!) nga autori ALLEN CARR, dhe me besoni qe braktisja e perhershme e duhanit eshte e garantuar!!!

GJitha te mirat nga,
Shqiptarja

P.S Kopertina e librit duket keshtu:

stopsmoking_1.jpg

Shqiptarja

Primus registratum

Le ti kthehemi pak kesaj teme "humanitare".

Kesaj rradhe me pamjen:

smoking.jpg

THONI "NDAL" DUHANIT
VETEM PER TE MIREN TUAJ!

Nga,
Shqiptarja :cool:

Shqiptarja

Primus registratum

DITA mund te filloje edhe PA duhan (vec po deshtet ju):

morning_couple.jpg

A NUK ESHTE MREKULLI?!

S6T6N6

Forumium maestatis

mund te filloje sic thote shqiptarja, pa duhan, por po u ndjete keq futini nje te terhequr kokaine... do e harroni duhanin /pf/images/graemlins/laugh.gif