ANTI - SMOKING - FUSHATA!

terepervetezotipertegjith

Primus registratum
Re: ANTI - SMOKING - FUSHATA!

shqiptarja nje her do vdesim gjith /pf/images/graemlins/wink.gif kur ta ken shkruar ai qe kemi mbi koke /pf/images/graemlins/wink.gif ka pas rob qe kan pi ka 2 paket ne dit e kan vdek 120 vejca /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/wink.gif kshu qe mire e ke ti ne fakt dam ben po zoti e ka ne dore kaq me pak llafe ster mbyt duhani te mbyt noj makine rruges ty ec per qef tat po dita nuk nderron nderron vetem menyra /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Conte, faleminderit qe me ne fund u pajtove me qellimin tim qe kam pasur e akoma e kam me hapje te kesaj teme!
Sigurisht qe do vdesim nje dite, por qellimi eshte te shkohet sa me i paster atje te shpija e perjetshme, e jo te na vije era duhan, jashte e brenda trupit!!!! /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ConTe_DrACuLa:
[qb] o rrush kur shkojm andeja ta siguroj une qe sna vje kurr far lloj ere /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Pse mer Conte, nga e di ti?!S'jam aq e sigurte ne kete qe thua!Se edhe po perdorish sapune, e shampone me te mire e ke kot, duhanxhinjeve iu vjen qe iu vjen ere duhan qe c'ke me te! Shyqyr une qe nuk bej pjese ke ai grup!!!! /pf/images/graemlins/wink.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Pse e shqiptare ne qe e pijm Dahonin ca t keqe ka ...

Shqiptarja

Primus registratum

RIAKTIVIZIM I TEMES!

LAJMI me i fresket:

LIGJI MBI NDALIMIN E DUHANIT NE ITALI, NJE NGA ME TE ASHPRIT NE EUROPE .

Rome - E diela, 9 Dhjetor, 2005 ishte dita kur duhanxhinjte e Italise paten paf-pufet e tyre te fundit te duhanit ne bare e restorante, disa ore perpara se te hynte ne fuqi ligji per ndalimine pirjes se tij ne vendet publike, ligj ky, me i ashpri ne te gjithe Europen.

Edhe nje motiv plus ky qe me shtyn te vazhdoj me temen kunder duhanit! per t'ua bere me te lehte kete gje duhanxhinjeve, po postoj nje material origjinal ne gjuhen angleze, por sigurisht, edhe perkthimin e tij qe flet mbi anen negative te duhanit!

-- WHY GIVE UP? The good news

_ Take a look at the benefits below to see how worthwhile it is and you can use our Smoking calculator to see how much better off you'll be.

Physical benefits

- You breathe more easily
- Your risk of serious disease starts to fall
- Your blood vessels begin to reopen and your circulation improves
- Your energy levels start to rise as the carbon monoxide leaves your body
- Your skin warms up and begins to glow again
- Increased chance of conceiving and having a healthy pregnancy and baby
- No more stinging, watery eyes

Lifestyle benefits

- Cleaner, fresher house
- No more holes in your clothes and cigarette burns on your furniture
- You no longer put those around you at risk
- Healthier children who are less likely to start smoking
- Financial benefits
- You'll be a lot richer!

Social benefits

- Better tasting food
- Be more attractive to the opposite sex
- Your clothes, hair, breath and skin no longer smell of stale smoke
- You can go out and enjoy yourself without feeling that you have to smoke

Emotional benefits

- More confidence and self-esteem, knowing you've had the determination and willpower to give up
- Your energy levels are higher making you feel more alive and positive

ne SHQIP

PSE TE DORREZOHEMI (nga duhani)? Lajmi i mire !

Hidhni nje sy dobive me poshte, te shihni se sa e vlefshme eshte (te dorrezoheni nga duhani) dhe te kuptoni se sa me te pasur do te jeni !

Dobite fizike (pas dorrezimit nga duhani)

- Merrni fryme me lehte
- Rreziku nga semundjet serioze (te renda) fillon te ulet
- Enet e gjakut fillojne te ri-hapen dhe qarkullimi i gjakut permiresohet
- Nivelet e energjise fillojne te rriten pasi karbon dioksidi e leshon trupin tuaj
- Lekura e juaj fillon te ngrohet dhe fillon te skuqet (ne kuptimin qe merr ngjyren e duhur)
- Rriten gjasat per te mbetur shtatezene dhe per te patur nje shtatzani dhe femije me te shednoshe
- S’ka me perlotje syshe

Dobite e menyrres se jeteses

- Nje shtepi me te pastert dhe me te fresket
- S’ka me vrima ne veshmbathjet tuaja dhe te djegura cigarresh neper mobiljet e shtepise
- Nuk i rrezikoni me te tjerret njerez perreth jush
- Femije me te shendoshe te cilat kane shume me pak gjasa per te filluar konsumimin e duhanit

Dobite financiare

- Do te jeni shume me te pasur !

Dobite shoqerore

- Shije me e mire e ushqimit
- Nje terheqje me e theksuar nga gjinia e kundert
- Veshmbatjes, frymes dhe lekures suaj nuk i vjen me era tym bajat
- Mund te dilni jashte dhe te kenaqeni pa pasur ndjenjen se duhet te pini duhan

Dobite emocionale/shpirterore

- Me teper besim dhe vleresim per vehten, duke e ditur qe keni pasur vendosmeri dhe vullnet per t’u dorrezuar nga duhani
- Nivelet tuaja te energjise jane me te larta qe te bejne te ndjeheni me te gjalle dhe me pozitiv.

Shqiptarja :thumbsup:

godfather

Primus registratum

e kam thene edhe me perpara: me prag shpie Sirchia-s e gjithe stafit te vet!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif ta kishin fut ligjin ne fuqi andej nga maji apo nga vera te pakten... do morim noj plevite tu hy e tu dal prej lokaleve vetem per me pi duhon...

Shqiptarja

Primus registratum

Ky ligj eshte dashur te vehet ne fuqi qysh para sa e sa vitesh, nderkaq botes sot i eshte kujtuar se duhani eshte i demshem...pfff! :rolleyes:

Shqiptarja

Primus registratum

Ndiqni shembullin si vijon:

boy2b.gif

:thumbsup:

Danae

Primus registratum

Fillimisht postuar nga s@ilor:<br />[qb]
Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb] Salo, po he mer, vesh ti roba banje, e provo, ndoshta ke me e nderpre duhonin!!!!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
e di sa shkon paketa posht llastikut te rrobave te banjes e?

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
hahahahahahahahahahahahhahahaha
ankandin e deklaroj te hapur

moonlight

Primus registratum

...Po shkatrrohem nga nervat!
U mbush nje jave pa pi cigare; m'qe be si moter kohet e fundit (kohe rreth pothuj 3 vjet). Une e konsideroja veten 'irregular smoker' (per sa kohe qe irregularitetit i perbahesha jo me shume se dy dite pa cigare dhe kur ndizja nje I'd chainsmoke).
Anyhow, kam fillu me heng shume suqe keto dite (mendoj e kam mendore se pres te me hapet oreksi, so filloj ha sup si budallai gja si me pak kalori).
...Kam frike se neser do takoj nje shoqen time te vjeter (my ex-smokin'buddy) dhe do tundohem...
Vec mendimi tani po me cmen per nje 'puff'!
...Did I mention qe po shkatrrohem nga nervat?

Anyone here feeling my pain???

disku

UNI

Ne lagje (Teologjia) mos hec me dahon nez se do na morresh ne qafe. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Smoking%20kills%20you.JPG

Ps: Welcome Back :wave:

moonlight

Primus registratum

Dje nuk piva cigare. E kishte lene e poshtra!
Pse me jane ven te gjithe kundra?! :mad:

p.s. Uni, thnx.