ANTI - SMOKING - FUSHATA!

Shqiptarja

Primus registratum
Re: ANTI - SMOKING - FUSHATA!

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] mund te filloje sic thote shqiptarja, pa duhan, por po u ndjete keq futini nje te terhequr kokaine... do e harroni duhanin /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
SATANA, mos i satanizo ti njerezit, shiko vehten tende!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Njerez, THUANI JO,JO,JO duahnit per inat te Satanait!

Shqiptarja

Primus registratum

PASOJAT NGA DUHANI:

ugly.jpg

SHQIP:

1. Ramje e flokeve : duhani e çregullon sistemin e imunitetit, keshtu qe ai nuk funksionon mire, duke ju lene te hapur ne nje numer te madh gjerash, ne mes te cilave, shkaktim i ramjes se flokeve, ulcerë ne goje dhe puçra.
2. Katarakte (perde tek syte) : Nese pini me shume se 20 cigare ne dite, keni gjasa shume me shume te fitoni katarakte. Duhani i iriton syte si dhe hemikaljet (substancat kimike) qe shkojne tek mushkerite, depertojne tek sistemi i qarkullimit te gjakut dhe pastaj arrijne larte tek syte.
3. Rrudhosje : Duhani ju ben te dukeni me i/e vjeter, por jo ashtu sic ju keni shpresuar se do te dukeni. Duhani do ta perthaje lekuren. Lekura e juaj do te rrudhoset me shpejte sesa ne rastet e mos konsumimit te duhanit!
4. Humbja e degjueshmerise : Duhanthithesit i nenshtrohen humbjes se degjueshmerise me shpejte sesa ata qe nuk e pine duhanin, dhe ka gjasa qe te humbin degjueshmerine nga shkaku i zhurmave te medha ose infektimeve.
5. Kanceri i lekures : Ju ne fakt nuk fitoni kancer te lekures nga pirja e duhanit, por per shkak se sistemi i imunitetit tuaj eshte i dobesuar, ka gjasa me shume qe te vdisni nga ai (duhani).
6. Prishja e dhembeve : Pirja e duhanit e ndryshon balancen kimike ne gojen tuaj duke e lehtesuar ndertimin e pllakave bakteriale dhe keshtu vjen deri tek zverdhja e dhembeve.
7. Semundje e mushkerive : Mund te fitoni bronhit kronik (ndertim i mykut dhe mukozes, duke ju bere te kolliteni shume, tingellon me te vertete shume terheqese gjithashtu), emfizemë ( qeset e ajrit ne mushkeri ënjen (fryhen) dhe shperthejne), dhe sigurisht fitoni edhe kancer gjithashtu.
8. Semundje e zemrez : Pirja e duhanit i shpeshton te rahurat e zemres dhe e ngren shtypjen e gjakut. Ekziston reziku i madh edhe i bllokimit te arterieve.
9. Kanceri : a) i mushkerive-„ tek duhan piresit meshkuj ka gjasa te zhvillohet kanceri ne mushkeri 22 here me shume se tek ata qe nuk e pijne duhanin, b) i gjuhes, c) i gojes, gjendrave te peshtymes dhe faringut.

Perpunoi dhe shqiperoi,
Shqiptarja

P.S. Vleresoni vet nese duhet apo jo t'i shkaktojme gjithe keto deme organizmit tone!!!

Shqiptarja

Primus registratum

Me kishte marre malli te shkruaja ne kete teme, u be nje kohe e gjate qe e lash pakez anesh!

E tash po e rifiloj shkrimin (postimin) ketu me nje postim te nje anetari te AF-se qe me ra ne sy:

Sado qe m kan dhon 2 3 here nai cinare ja kom kthy mrapsht dhe u kom thon sa tjua harxhoj kot pijeni vete se sme be Efekt Fare...

Sa postim i mire apo jo?!

:thumbsup:

Kordelja

Valoris scriptorum

Kurse une te sugjeroj ta heqesh ate foton me lart se na e shpife!!

Fushaten vazhdoje si ta kesh qejf po PA pamje te tilla monstruoze!!

Shqiptarja

Primus registratum

KORDELJA!

Secili KA te drejte te veproje ashtu sic deshiron, mjafton mos t'i beje dem askujt!

Une mendoj se FOTOJA qe kam vene siper, nuk eshte qe une e kam bere apo improvizuar, dhe qellimi qe kam vene pikerisht ate justifikon qellimin qe une kam qe kam HAPUR KETE TEME! /pf/images/graemlins/wink.gif

P.S Shpresoj fotoja te te kete bere ta nderpresish duhanin! :thumbsup: :wave:

Kordelja

Valoris scriptorum

Goce, nuk du t'i hyj debateve me ty. Nese e nis apo le une duhanin s'eshte diskutim as per ty as per kend tjeter. Fotoja eshte shqetesuse dhe aspak realiste. Nese s'e heq ti do e heq une si moderatore. Ka pamje te tjera qe t'i mund t'ja bashkangjises fushates tende largpamese dhe te bejne ndonje far efekti tek ata qe u ka ngel ta marrin impulset nga shkrimet e tua per te lene duhanin. Kjo qe ke vene ti me lart i tejkalon masat. Mendoje dhe nje here!

Shqiptarja

Primus registratum

Meqe une Shqiptarja, sipas teje Kordele jam "goca" e jo "Shqiptarja" atehere ja po te them edhe njehere se, qellimi postimit te fotos se mesiperme ka qene qe une te bej perkthimin e shkrimit qe eshte ne ate foto (qe pefat te keq une nuk e kam bere por e kam zgjedhur)!

Nese do te mundesh ti si "moderatore" ta heqesh foton dhe ta lesh aty te postuar vetem shkrimin, nuk ka problem! Une jam nje njeri i kompromisit dhe njekohesisht i respektoj edhe mendimet e te tjereve duke i respektuar edhe "nofkat" e tyre!

Falemnderit
Shqiptarja (goca)!

P.S He se harova te te them, foton mund ta largosh ne adresen si vijon:

http://rds.yahoo.com/S=96062883/K=smokin...visual/ugly.jpg

/pf/images/graemlins/laugh.gif

RAUL

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb] PASOJAT NGA DUHANI:

ugly.jpg

SHQIP:

1. Ramje e flokeve : duhani e çregullon sistemin e imunitetit, keshtu qe ai nuk funksionon mire, duke ju lene te hapur ne nje numer te madh gjerash, ne mes te cilave, shkaktim i ramjes se flokeve, ulcerë ne goje dhe puçra.
2. Katarakte (perde tek syte) : Nese pini me shume se 20 cigare ne dite, keni gjasa shume me shume te fitoni katarakte. Duhani i iriton syte si dhe hemikaljet (substancat kimike) qe shkojne tek mushkerite, depertojne tek sistemi i qarkullimit te gjakut dhe pastaj arrijne larte tek syte.
3. Rrudhosje : Duhani ju ben te dukeni me i/e vjeter, por jo ashtu sic ju keni shpresuar se do te dukeni. Duhani do ta perthaje lekuren. Lekura e juaj do te rrudhoset me shpejte sesa ne rastet e mos konsumimit te duhanit!
4. Humbja e degjueshmerise : Duhanthithesit i nenshtrohen humbjes se degjueshmerise me shpejte sesa ata qe nuk e pine duhanin, dhe ka gjasa qe te humbin degjueshmerine nga shkaku i zhurmave te medha ose infektimeve.
5. Kanceri i lekures : Ju ne fakt nuk fitoni kancer te lekures nga pirja e duhanit, por per shkak se sistemi i imunitetit tuaj eshte i dobesuar, ka gjasa me shume qe te vdisni nga ai (duhani).
6. Prishja e dhembeve : Pirja e duhanit e ndryshon balancen kimike ne gojen tuaj duke e lehtesuar ndertimin e pllakave bakteriale dhe keshtu vjen deri tek zverdhja e dhembeve.
7. Semundje e mushkerive : Mund te fitoni bronhit kronik (ndertim i mykut dhe mukozes, duke ju bere te kolliteni shume, tingellon me te vertete shume terheqese gjithashtu), emfizemë ( qeset e ajrit ne mushkeri ënjen (fryhen) dhe shperthejne), dhe sigurisht fitoni edhe kancer gjithashtu.
8. Semundje e zemrez : Pirja e duhanit i shpeshton te rahurat e zemres dhe e ngren shtypjen e gjakut. Ekziston reziku i madh edhe i bllokimit te arterieve.
9. Kanceri : a) i mushkerive-„ tek duhan piresit meshkuj ka gjasa te zhvillohet kanceri ne mushkeri 22 here me shume se tek ata qe nuk e pijne duhanin, b) i gjuhes, c) i gojes, gjendrave te peshtymes dhe faringut.

Perpunoi dhe shqiperoi,
Shqiptarja

P.S. Vleresoni vet nese duhet apo jo t'i shkaktojme gjithe keto deme organizmit tone!!! [/qb]
urime per kete teme kaq te bukur dhe keshilla kaq te vleshme. /pf/images/graemlins/wink.gif :thumbsup: :kiss:

ajo fotografia qenka shume e bukur.. :lol:

Nadia81

Primus registratum

edhe te dua ta le une sme le ai:))Por puna eshte qe mua me pelqen te pi cigare dhe do ta le kur te me mbushet koka ime.Fotot montruoze sme bejne piken e pershtypjes dhe e shijoj deri ne fund cigaren duke e ditur shume mire pasojat qe te sjell.Degjo ketu,para pak ditesh degjova per vdekjen e nje cuni 23 vjecar nga kancer ne mushkeri,qe nuk kishte pire asnjehere cigare pa le me te tjerat.Qe te gjithe do vdesim...puna eshte te shijojme ate qe duam ne kaq pak kohe sa na lejohet.Lerini fushatat boshe pavaresisht se synimi eshte i mire.(ose te pakten duket i tille).Ai qe do ta leri, duhet te gjeje forcen brenda vetes, dhe sma ha mendja se fotot e tua apo deklaratat e tua pompoze kane ndonje vlere te madhe.Mua me ndollen deshiren per nje cigare tjeter..

Shqiptarja

Primus registratum

E nderuara Nadia81!

mendoj qe nuk ka nevoje per shfryrje te tilla ne kete teme, pasi tema PIKE SE PARI ka qellim bamires, dhe si e tille qe eshte une nuk e di, as edhe nuk mund ta kuptoj se perse njerezit te kene nje mendim kaq negativ xhanem, edhe plus kesaj, te me drejtohen mua pikerisht. Eshte e vertete qe une jam postuesja e temes, mirepo nuk do te thote qe ju duhet te me drejtoheni mua, biles edhe me ate menyre, sepse une kam qellim te mire ketu! kujt nuk i pelqen kjo teme, ka shume te drejte te mos postoje ne te! Shume e thjeshte apo?!

E pra, sa per fotot, une kam bere nje sqarim se perse e kam vene ate foto! Qellimi nuk ka qene qe une t'iu bej juve duhanpiresve qe te rrenqetheni nga ajo foto, por thjeshte e kam postuar ate sepse e TEKSTI qe eshte i bashkangjitur me foton me pelqeu, pra shkaku i tekstit ishte, si te thuash e paevitueshme qe une te mos e postoja edhe ate foto!

Sic e kam thene edhe me pare ne kete teme e nderuara NAdia81, TE LUTEM shume mos u inkuadro ne kete teme nese ajo te ben qe edhe me teper ta pishe duhanin...
Ti bej sikur kjo teme nuk ekziston, do e keshe me lehte, madje aq lehte sa ndoshta do te thithish nje cigare me pak gjate dites!

Qellimi im bemires nuk dua te keqkuptohet. Per mua do te ishte shume me mire qe t'i udhezoja njerezit, miqte e mi qe mos ti nenshtrohen nje gjeje per te cilen e dine shume mire se ben dem, sesa une t'iu them atyre "Vetem vazhdoni te pini duhan"!

Me respekt per te gjithe ju,
Shqiptarja

Nadia81

Primus registratum

rrofsh ti nena Tereze.Lum ne per bamireset tona virtuale..vazhdo vazhdo,s'kisha ndermend te postoja me gjithesesi, vetem se me ishe drejtuar mua dhe smu ndjet pa tu pergjigjur.Shnet

just_me

Primus registratum

xhoni ti na le se nuk e pi me cigaren...po edhe une tek ai grup do bej pjese se shpejti...sot kam pi vetem dy cigare...fitore!ciao nga sere! /pf/images/graemlins/smile.gif

xhoni

Primus registratum

Sere,mos e ki menjen aty hic.Thuaj vetes do rri tre dit pa pi dhe shife.Une nuk e di sa pin ti por une per vete pija dy paketa ne dite,keshtu qe duhet ta lija medoemos sepse ndihesha shume keq.Per ta rralluar se rralloja dot sepse une kur pi cigare me rri mendja aty dhe bej cbej pi cigare derisa me vinte per te vjelle.
Sado qe te pish ne dite vetem kater pese cigare i shijon.Te tjerat pihen si rrjedhoje e zakonit ,vesit qe te eshte bere.
Tani jam rehat shyqyr Zotit.
Me shkon nganjehere mendja per cigare po kur mendoj dhimbjet e kokes,eren e qelbur,kollen, ushqimin qe e haja per pese min ngaqe doja te ndizja duhan,lodhjen saqe mezi ngjisja dy shkalle etj etj,nuk dua tja degjoj emrin cigares.

Shqiptarja

Primus registratum

Mesohet qe 72 milion $ do te shpenzohen per t'iu bashkangjitur foto nga me trishtueset pakove te cigareve, foto te cilat do te bejne duhanpiresit te mendohen me gjith mend, te pine apo jo duhanin?!

Pergezime per kete fushate kaq madheshtore dhe dashamirese! :thumbsup:

P.S. Si t'ia bejne me ato duhanpires qe s'duan te shikojne perdite foto te tilla ne pakot e e ciagereve qe ato blejne?! :confused:
Zgjedhja me e mire, po nuk deshet te shihni foto trishtuese, atehere braktisni duhanin!!! /pf/images/graemlins/wink.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Duhani demton aspektet e jetes seksuale!

Sipas nje studimi britanik, pirja e duhanit demton te gjitha aspektet e jetes seksuale dhe ne menyre te vecante aftesite per rriprodhim, kane arritur ne perfundim shekncatre britanik ne nje studim te botuar dite me pare.
Studimi i kryer nga kerkuesit e Shoqates mjekesore britanike (BMA) ka arritur ne perfundim se rreth 120,000 britanike, te moshes nga 30 deri ne 50 vjec, vuajne nga probleme seksuale qe lidhen me konsumimin e duhanit.
"Burrat te cilet duan te perfitojne nga jeta e tyre seksuale do te duhet te shmangin ndezjen e nje cigareje, duke ditur se duhani eshte shkaku i shume rasteve te impotences seksuale mashkullore", eshte shprehur doktoresha Vivienne nathanson, anetare e BMA-se.
Studimi me titull "Pirja e duhanit dhe jeta riprodhuese", shprehet se duhani eshte nje faktor ne rreth 1200 raste te kancerit te uterusit, te regjistruara cdo vit. Per me teper, grate grate qe pijne duhan gjate shtatzanise se tyre kane tre here me shume rreziqe per te lindur nje femije te pazhvilluar.
Por pervec rasteve te kancerit dhe semundjeve te zemres te shkaktuara nga konsumimi i duhanit, pirja e duhanit, edhe ne menyre pasive eshte shkak per 3000 deri 5000 deshtime cdo vit ne Britanine e Madhe. Sipas studimit te BMA-se pireset e duhanit kane gjithashtu 40 perqind me teper rreziqe per te qene sterile.
"Burrat dhe grate qe mendojne te kene femije, nje dite do te duhet t'i hedhin ne koshin e pleherave cigaret e tyre", perfundon Nathanson.
Kontakti pasiv me pirjen e cigareve prek seriozisht femijet, thekson gjithashtu studimi. Ai nenvizon se mese 17.000 britanike te vegjel, me pak se pese vjec, pranohen cdo vit ne spital per probleme te frymemarjes.
"Fakti i pirjes se duhanit ka nje pasoje te rende mbi cdo aspekt te jetes riprodhuese, duke filluar nga puberteti deri ne moshen e rritur", permendi doktori Sinead Jones, i cili ndodhet ne krye te studimeve te BMA per duhanin.

Artikull i marre nga nje gazete shqiptare,
Shqiptarja

anny

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ConTe_DrACuLa:
[qb] cjam ty pi i cgare per qef tani ahhh /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
po do te te marri frymen mo,do te te behen mushkrite e zeza. po hjat mo thuaj ketu sme degjon babi do me degjosh ti

Shqiptarja

Primus registratum

Conte, shih se paku kur ta ndezish ki kujdes, vere nje mbrojtese ke buzet, se nuk i dihet, nga deshira e madhe per ta ndez cigaren mundet ta ndezish kah e prapa, e i ndez buzet pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif :

smoker.jpg

/pf/images/graemlins/laugh.gif