ANTI - SMOKING - FUSHATA!

xhoni

Primus registratum
Re: ANTI - SMOKING - FUSHATA!

Per shume arsye qe pak a shume dihen e kam lene duhanin prej 2-3 javesh.(pija dy paketa ne dite)
Shpresoj te vazhdoj keshtu se ndihem shume me mire edhe pse deshira per ta ndezur eshte shume e madhe.
Nje rol te rendesishem ne lenien e duhanit ke luajtur dhe ti Shqipetare qe hallall ta befte Zoti.(te kujtohet qe kemi bisedu edhe tek temat e tjera).
Po vazhdova keshtu(jam shume optimist)dhe nja 1 muaj them se e hodha lumin,megjithese me duhanin nuk behet shaka.
Per duhanpiresit:
1-Leneni se ajo kenaqesi qe te jep duhani pas buke eshte nje pike ne krahasim me oqeanin e pafund te kenaqesise se frymemarrjes lirshem,ngrenies me oreks dhe shijimit me mire te ushqimeve.Dhimjes se kokes,pagjumesise,eres se keqe,kolles ja kam harru bojen.
Ishalla o Zot po vazhdoj keshtu.
Ah se harrova gjene me kryesore.Kam degjuar ketu (njeri qe e mendoja keshtu isha dhe une)se nje cigare pas buke dhe sidomos pas seksit eshte mrekulli.BUDALLALLEQE!!!!!!!!
Flobo e mban mend car te thoshte mjeshtri ke tema tjeter,qe po te hash ashtu si mu ban seks randshem.?
E pra,tani qe spi duhan mu ka rrit akoma me shume uria per ate placken me te shijshme ne bote. /pf/images/graemlins/tongue.gif (apo se perdor shume llapen une)
HEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII PIPELLLLLLLLLLL.
MOS PINI CINARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Edhe dicka tjeter.Kryesorja ne lenien e duhanit per mua.
Nuk dua tja di se shkakton kancer apo semundje pas njezet vjetesh,ku i dihet ca behet deri atehere,E LASHE SEPSE PO JETOJA KEQ TE SOTMEN.Po me merrej fryma,zgjohesha ne mengjes ma nje dhimbje keke te tmerrshme dhe ajri qe leshoja nga goja ngordhte mizat qe mund te fluturonin rastesisht para meje.Skisha pike fuqie,ngjisja dy shkalle me merrej fryma,duart me dridheshin si plak.E pakta 2 paketa ne dite /pf/images/graemlins/frown.gif :cry: /pf/images/graemlins/frown.gif
Tani????????????
:thumbsup: :thumbsup: Shkelqyshem!!!!
Kafese nuk dua tja shof bojen se me ben te pi cigare.
Ha pi q.....ma fort :lol: dhe marr fryme lirisht.
Sono contentissimo. :rockband:

xhoni

Primus registratum

Sere,kur e lashe une qe pija aq shume,sa me mungonte vetem ta beja pershesh dhe ta haja me luge,ska njeri mos ta leje.
Ik me gjithe duhan se po me bie shpirti rehat avash-avash.

helios

Primus registratum

edhe une spo e filloj hic /pf/images/graemlins/tongue.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Xhoni, me vjen mire qe paskam qene une shkaku (njeri nga shkaqet) qe ti te braktisish duhanin. Une besoj se vullneti i juaj ka qene me i forte se sa tema qe une kam hapur ketu kunder duhanit! Gezohem te lexoj shkrimin tuaj dhe sinqerisht do te doja qe sadopak me kete teme te ndikoja per te mire tek te gjithe duhanpiresit! /pf/images/graemlins/wink.gif . Juve xhoni, ju deshiroj te vazhdoni edhe me tej per te mbajtur "paster" organizmin tuaj nderkaq te tjereve duhanpires ju deshiroj qe sa me shpejt edhe ato te ndjekin shembullin tuaj!

Me respekt per te gjithe,
Shqiptarja e cila eshte shume, jashtzakonisht kunder duhanit dhe mendon per TE MIREN TUAJ!!!

PosterKid.jpg

xhoni

Primus registratum

E kam thene dhe me lart dhe po te falenderoj serish nga zemra se nje dore te madhe ma dhe dhe ti.
Tashme eshte bere gati nje muaj e ca qe nuk pi dhe shpresoj te vazhdoj keshtu.Sa me shume kalon koha ,aq me pak e ndiej mungesen e duhanit edhe pse kurre nuk mund te thuash qe se pi me, se nuk i dihet.
I feel better now :thumbsup:

taqo2000

Primus registratum

edhe une e pi duxanin. kame kohe qe e pi. e beje ne menyre mekanike, pa e kuptuar. ta prese duhanin me ka shkuar ne mendje por, nuk jame gati akoma. kjo sakrifice kerkon fuqi shpirterore te madhe. nuk e kame ate. i kame provuar te gjitha menyrat(camcakiz, sprei) por pa rezultat. pres me padurim zbulimet e reja ne shkencen e mjeksise per te prere cigaren pa sakrifica nga ana ime.

xhoni

Primus registratum

Taqo,keshtu si ty e pija dhe une.Mundohu ta lesh se edhe po doli ndonje ilac per ta lene do te te duhet vullneti perseri se sben.
Degjo mua ......mnblidh nja pese gjashte shoke ose njerez te familjes dhe betohu qe per kater dite sdo pish duhan,jo me teper kater dite pastj thuaju se do besh cte duash.
Kur te te vije per te pire cigare duro,thuaj mendjes ,hemo se tre dite jane pastaj do ta pi.
Po arrite ta lesh kater dite ndize nje dhe mos e fut brenda,mbush gojen me tym derisa te te veshtiroset dhe mundohu te mos e ndezesh me.

taqo2000

Primus registratum

XHONI ke te drejte me ato qe thua por e kame te veshtire, me beso. mendoj se nje hap i madhe per mua eshte ta ralloj pake . e kam filluar ta ralloj dhe kame rezultate te mira. PO JU JAPE NJE MENYRE TE THJESHTE PER TA RALLUAR CIGAREN GATI 30% . I lini cigaret ne vendin me te larget ne shtepi ose ne pune. mos i mbani afer. do te pertoni ti merni shpesh. shifni rezultatin ne fund te dites. e kame provuar vete. XHONI , DHE TA RALLOJME ESHTE FITORE E MADHE.

xhoni

Primus registratum

Jam shume dakort me ty.
Por une nuk e beja dot keshtu.Me rrinte menja ke cigaret.Ishte me teper shtyrje kohe,fiksim.
Me behet qejfi qe e paske rrallu :thumbsup:

tesoro

Primus registratum

kam kohe qe pije cigare, e fillova kot fare, ahere per te qene cool, tani smund ta ndaloj dot, ndoshta dhe nga arsye te miat por dhe nga weakness imi.
pershendetje te gjitheve!!

Shqiptarja

Primus registratum

Njerez, vetem per pak shikojeni kete foto me poshte, si mendoni, ia vlen te shkaterroni organizmin por edhe jeten duke thithur duhan?!!!

Kjo pamje besoj duhet t'iu bej te mesoni ti flakni cigart tej, sa me larg jush dhe te mos mendoni me per te ndezur ate.

Pa mendoni pak, sikur eshte nje krize duhani, c'do benit, a mendoni se do vdisnit pa pire cigare?!! JO, kuptohet, e pra eshte shume lehte te braktisni duhanin vetem nese keni pak me shume vullnet dhe mundoheni pak me teper per te miren e shendetit tuaj!

Kjo pamje me poshte mua me trondit, eshte e tmerrshme, po per ju a nuk eshte e tille?!!!

_727103_tray.jpg

Danae

Primus registratum

kur buzet levizin sesi merr fryme thelle,pastaj e nxjerr aahhh,te tymosurit eshte dicka perfekte ne stilin e vesit,pervec eres qe mban,kujdesit qe duhet tu kushtosh dhembeve,shendetit,por jep shume relaks pavaresisht se shkurton jeten.
Fushata duhet bere parafillimit se po e njohe...eshte seksi /pf/images/graemlins/laugh.gif

Danae

Primus registratum

e kisha lene une gjasme,po para provimit ma ben me sy,sidomos llulla.

Heheheh fushata anti-smoking eshte duke me ndjelle nje neps te papare per nje te tymosur. Goxha mire po ju shkon puna , edhe atyre si une qe e kishin lene, po u kthehet mendja /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kam 4 dite qe nuk ka futur cigare ne goje!
Dua ta le po e shoh shume te veshtire,nejse nuk e di se sa do te rezistije!
Duhet vullnet i hekurt!

Shqiptarja

Primus registratum

X-Ray!

Me beso, qe do te mund ta leshe duhanin, sic thua edhe vet qe duhet nje vullnet i madh i juaji qe ta leni.Une besoj dhe jam e bindur qe njerezit qe mendojne ne kete menyre, me nje logjike te shendoshe sikurse ju, e shume te tjere para teje qe e braktisen dhe e lane duhanin jam e bindur qe do te jete shume e lehte per ta lene ate!

Fundja, mjafton qe njeriu vetem njehere po te mendoje se cigarja nuk eshte dicka pa te cilin organizmi jone nuk mund te mbijetoje, jam e bindur 100% qe mund ta lere cigaren edhe ate me shume, shume lehtesi!

Provojeni do te bindeni edhe vet. Jepni pak me teper te drejte dhe liri logjikes se shendoshe dhe do ta shihni se do te mund ta leni. Kete po ta them edhe ty Nelk@. /pf/images/graemlins/wink.gif

LARGOJUNI RREZIKUT!!!

sign100.gif

Danae

Primus registratum

shqiptare ke premisa per duhanxhie,po e fillove se ndal dot,ta ruj gje temen per kujtim /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Otomi!

Nuk kam ide se c'doje te thoje me kete:

"...shqiptare ke premisa per duhanxhie,po e fillove se ndal dot..." ????

Besoj qe nuk mendon se edhe une jam duhanxhi, apo?! E nese mendon keshtu, atehere ty duhet te ta beje me dije tema qe kam hapur se une jam vertete, ndoshta edhe me shume se c'mund te thone fjalet KUNDER, SHUME KUNDER duhanit!

Sidoqofte, besoj se do ia arrij qellimit edhe ty te te bej te braktisish duhanin, nese jo sot, me siguri neser po!.. /pf/images/graemlins/wink.gif

Pershendetje,
Shqiptarja

POROSIA PER TE GJITHE:

LARG, SA ME LARG CIGARES!!!!

Le_Routard

Forumium maestatis

e kisha lene une gjasme,po para provimit ma ben me sy,sidomos llulla.

Llulles froncezi i thote 'la pipe' dhe kjo ste bo dom per shnetin, por perkundrazi... /pf/images/graemlins/laugh.gif