ANTI - SMOKING - FUSHATA!

Shqiptarja

Primus registratum
Re: ANTI - SMOKING - FUSHATA!

poster7.jpg

crazy

Primus registratum

ore une vajta tre vjet e gjys qe e pi e me ne fund ma morren vesh te gjithe,jo se do te thote ndonje gje,po ja une se kam lene kur sa e fillova,tani as qe behet fjale se jam perpjek me qindra here e kur e kam rifilluar kam pire edhe ato qe nuk kisha pire.ca thoni o njerez?ju qe se pini rrini rehat e mos na mgacmoni ne te tjeret. :wave:

Princesha

Primus registratum

Tash po bahesh si ajo vajza me ata dhamt e tmerrshem moj, shife iher shife

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb]
Fillimisht postuar nga Rozalina:
[qb] Me kerkesen e inciatores me shum te drejt dmth, erdha dhe un.

Qe do t'jua heqim do t'jua heqim juve duhangjinjve, po pse te na lodhni se /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
MIRE SE NA ERDHE ROZALIN!!! :thumbsup:

sI THUA, DO IA ARRIJME QELLIMIT?!..
/pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Miresejugjeta, po tashi po munohena per njat pun, shohim, por po nuk deshen vet duhangjinjt ne rradh te pare, dmth nqs nuk e dojn vedin, as doktori ska ca me i ba :shrug:

Florus

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Penelja e V.G.:
[qb] Une dua ta filloj , po me duhet nje ndihme , kush eshte paketa me me pak nikotine?! [/qb]
Ti paske problemin tim per zotin :shrug: kam pyt po spo ma thojn :mad: shqiptare do na ndihmosh ti :rolleyes:

llapaqeni

Primus registratum

qe thoni ju popull mos pini duhan se ju be me kancer dhe do vdisni...

por pini mall te pakten te vdisni te lumtur

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb]
Fillimisht postuar nga Penelja e V.G.:
[qb] Une dua ta filloj , po me duhet nje ndihme , kush eshte paketa me me pak nikotine?! [/qb]
Ti paske problemin tim per zotin :shrug: kam pyt po spo ma thojn :mad: shqiptare do na ndihmosh ti :rolleyes: [/qb]
Vetem per TY Flobo si dhe per Penelen e V.G nje ndihme, por me vjen keq, jo asi lloj ndihme qe kerkoni ju:

lifesaver.gif
:thumbsup: /pf/images/graemlins/smile.gif :cool: :thumbsup:

Prodigychild01

Primus registratum

Une kam nje prblem tjeter... Une pjerdh shume...

Po nuk jam "addicted" akoma... Jam me teper pordhac shoqeror... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Antari 160:
[qb] kjo tema esht hapur nga ex=smokers apo nga 2nd hand smokers? [/qb]
Antari me numer 160: Pyetja parashtrohej per te zoten e temes apo? E meqe une jam ajo, atehere po te pergjigjesm qe tema eshte hapur nga dikush qe eshte teper, jashtezakonisht teper KUNDER duhanit, per shkaqe tani me te njohura! E nese deshiron te me pyesesh drejteperdrejt mua, nese jam "ex-smoker" apo "second hand smoker", po iu tregoj (pasi qenkeni shume kureshtare te dini) qe e kam provuar ate dikur, loooong time ago, por pa vetedije, pasi kam qene çupe e vogel dhe me kane mashtruar, por per fat te mire, meqenese e vogel une kam qene dreq mbi dreqer dhe per inat te te gjithe atyre qe megjithate deshten te me bejne edhe mua si vehten e tyre, pra te jem "smoke addicted" une nuk vazhdova se piri duhan! Keshtu qe, meqe e pashe se nuk kishte asgje te mire nga ai tym qe e futa ne bark per nje kohe shume te shkurter, qe zgjati vetem disa minuta, mos te them sekonda, une e lashe ne vend ate, dhe qe nga ajo kohe nuk kam aspak "simpati" si te thuash per ate dreq "killer" te njerezve! Une jam shume e kenaqur qe vertete kam ditur te sjell vendime te mira, ne dobi te organizmit tim, edhe kur kam qene femije dhe tash ndihem "cool" dhe e lumtur qe nuk e pi, andaj edhe deshiroj qe me cdo kusht t'iu bej edhe juve qe ta leni ate "tym" nga i cili nuk ka asnje lloj dobie, por perkundrazi ka shuuuume dem, dem mbi dem....

Pershendetje nga bamiresja,
Shqiptarja

Florus

Forumium maestatis

Shqiptare flm per inkurajimin vertet /pf/images/graemlins/smile.gif por nuk eshte se dua ta filloj "me pakete ne xhep" :shrug: vetem ca here ne jave sa per qejf :cool:

Shqiptarja

Primus registratum

[qb] Shqiptare flm per inkurajimin vertet /pf/images/graemlins/smile.gif por nuk eshte se dua ta filloj "me pakete ne xhep" :shrug: vetem ca here ne jave sa per qejf :cool: [/qb]
FloBo, vet fakti qe po e viziton kete teme do te thote se edhe ti je kunder duhanit, por nuk e pranon.... /pf/images/graemlins/wink.gif
Me gezon fakti qe nuk je i varrur nga duhani, mirepo, mos po ben vaki pastaj qe, sot nuk ke pakete ne xhep e neser mund t'i mbash dy, nuk i dihet asnjehere!!!... :cool:
Une per vehte nuk shoh ASNJE arsye te pirjes se duhanit, andaj edhe as qe me shkon madje mendja te filloj te pij.

LEXONI kete me poshte:

smoking2.jpg

Smoking is a major risk factor leading to heart disease. Nicotine present in the cigarette damages the heart and blood vessels. Nicotine makes the heart beat faster and work harder and therefore more oxygen is required. It also increases the thickness of the blood.
Smoking not only causes heart disease but also increases the risk of getting lung diseases and even lung cancer. Smokers not only harm themselves but also harm the environment and others around them.

Pirja e duhanit eshte faktori me i madh i rrezikshem qe sjell deri tek semundjet e zemres. Nikotina qe eshte prezente ne cigare, e demton Z-E-M-R-Ë-N dhe enet e gjakut . Nikotina ben qe zemra te rrah me shpejte dhe te punoje me teper se qe duhet, keshtu qe kerkohet me shume oksigjen. Ajo gjithashtu e shkakton ngjizjen e gjakut. Duhani nuk shkakton vetem semundjen e zemres por gjithashtu e rrit rrezikun per te fituar semundjen e M-U-SH-K-E-R-I-V-E , madje edhe kancer te mushkerive. Duhanxhinjte, nuk e demtojne vetem vehten e tyre por ato e demtojne edhe ambjentin dhe te tjeret perreth tyre!

Florus

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb]
[qb] [/qb]
FloBo, vet fakti qe po e viziton kete teme do te thote se edhe ti je kunder duhanit, por nuk e pranon.... /pf/images/graemlins/wink.gif
[/qb]
E kapshme /pf/images/graemlins/smile.gif

STOP DUHANIT :smash:
PO CIMCAKIZIT :thumbsup:

Shqiptarja

Primus registratum

[qb]

STOP DUHANIT :smash:
PO CIMCAKIZIT :thumbsup: [/qb]
Te LUMTE FloBo, tani ma ke bere qejfin qe haj me det!

E ne nderkohe them qe, pse jo, eshte nje ide e mire qe njerezit ne vend te cigres te "pertypin" çamçakiza xhanim, apo?!!

Njrez, iu rekomandoj te ndiqni idene e shkelqyeshme te FloBos pasi jam e bindur qe do iu ndihmoj te braktisni dhe flakni cigaret!!!! :cool: :thumbsup:

korcari12

Primus registratum

Kur filluat cigaren ju dukej vetja si te ardhur ne jete para kohe dhe me burerore sec ishit, tani bjerini murit me koke, kerkoni ndime.

Florus

Forumium maestatis

ka cimcakiza apostafat qe ndikojne ne lenjen e duhanit me duket :rolleyes:
Shqiptare me shpetove jeten (te pakten nje pjese te saj) :angel: flm te jam shume mirenjohes :angel: :cry:
:kiss: :kiss:

Shqiptarja

Primus registratum

[qb] ka cimcakiza apostafat qe ndikojne ne lenjen e duhanit me duket :rolleyes:
Shqiptare me shpetove jeten (te pakten nje pjese te saj) :angel: flm te jam shume mirenjohes :angel: :cry:
:kiss: :kiss: [/qb]
FloBo, me vjen mire qe sadopak kam arritur ate qellimin qe kam dhe kam pasur kur une e kam inicu kete teme, por aritja e qellimit do te behet e plote atehere kur te shoh se shume anetare te forumit do te me pergjigjeshin ne kete menyre, sikurse ju!
Qellimi i im eshte gjithmone te kontriboj per te mire, per te bere njerezit te vetedijesohen dhe te kuptojne perfundimisht se "duhani" pike se pari, por edhe te tjeret artikuj te demshem nuk eshte mire te konsumohen, perdoren....Por sidoqofte, dikush e kupton kete me seriozitet, e dikush jo...Une nuk e kam qellimin "te kap per fyti" dike e t'i them MOS, apo STOP, por vetem te ndihmoj ne njefare menyre te flakin nga vehtja cdo gje qe demton, me kete rast CIGAREN!

Pershendetje,
Shqiptarja :wave:

Shqiptarja

Primus registratum

z_fea2.jpg

TE GJITHE NDIQNI POROSINE QE ESHTE SHKRUAR NE FOTON E MESIPERME!

"Lereni duhanin, ajo eshte nje katastrofe...!"