Aforizma , thënie të bukura dhe shprehje nga njerëz të mëdhenj.

Dreamer

Under the Dome
Kulmi i kujdesit: te ecësh me duar nga frika se nje tjegull do te bjerë kokës !
Alphonse Allais, Le Tintamarre

Dreamer

Under the Dome
S'kam asnjë dyshim që kam merituar armiqtë e mi, ama s'jam akoma i sigurtë që kam merituar miqtë e mi !!

Walt Whitman

Dreamer

Under the Dome
Sepse jeta eshte me shume sesa kuptojme ne
e per kete rreziston , sepse nqs do ishte e tille do kishte mbaruar me kohe.
E ne e ndiejme e ndiejme qe nga momenti ne moment mund te na ndodhe dicka e pafundte , e atehere cdonjerit nga ne nuk i mbetet vetem nje gje , Te Perkulemi , te kujtohemi te perkulemi ndonjehere Botes , Te Perulemi dhe te gjujnezohemi perballe EGZISTENCES !!

Roberto Benigni / I dieci comandamenti

Dreamer

Under the Dome
Dhe Ujku fillon e vje rrotull djalit, kthetrat e zi prej hekuri , lekura e zeze si nata , syte e kuq si zjarri si diamante te ferrit... Ujku nuhat.. Ndien profumin e nje ushqimi te gatshem.Nuk eshte frika qe e mbizoteron djalin,por perceptimi i larte i gjerave,ajri i ftohte ne mushkeri , pishat e perkulura nga era e nates qe kercenon ... Duart e tij nuk levizin, forma e tij... Prefecte

Marre nga Beteja e Termopileve ..

Hope

dans ton coeur

Thone se fjala entuziazem vjen nga en-theo qe ka kuptimin "me pase nje zot perbrenda". Kur humbet entuziazmi, na krijohen rrudha ne shpirt (Samuel Ullman)

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
«L’amore è quella cosa che tu sei da una parte, lui da un’altra, e gli sconosciuti si accorgono che vi amate. Chest’è.» Massimo Troisi

Hope

dans ton coeur
Paratë u bëjnë përshtypje grave dembele. Kur një grua punon fortë, një burrë me para është thjeshtë një bonus, jo një shkallë për tu ngritur!

|Bill Gates|

Dreamer

Under the Dome
Ne qofte se historia ime do lexohet dikur le te thone qe kam ecur me gjigandet.Burrat ngrihen e bien si nje kokerr gruri dimeror,por keta emra sdo bien kurre.Te thone qe jetova ne kohen e Hektorit,stervitesh kuajsh .Te thone qe jetova kohen e Akilit ...
Odisea

Mystique

Larg
Kohët e lumtura, janë të shkurtra. T'i mbledhësh të tilla momente në jetë, nuk bëjnë as sa një javë. E megjithatë ne prapë themi se
jeta është e bukur.
Anna Magnani

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Koha eshte Shkaterruesi i te gjithave te Mirave dhe te Keqijave.
Jeta eshte e gjdo Gjallese e veqant se si do ta jetoj jeten e vet.
Sahit Keca