Aforizma , thënie të bukura dhe shprehje nga njerëz të mëdhenj.

Eronita

Forumium praecox
Kush ishte më i miri ?
Dy gra fshatare ishin duke nxjerrë ujë nga një pus, kur një grua e tretë u afrua. Një burrë i moshuar u ul në një gur pranë duke i parë. Një nga gratë thoshte:
<< Biri im është shumë i fortë. Askush në fshatin tonë është nuk është aq i fortë sa ai >>
<< Ju duhet të dëgjoni këngën e birit tim, thoshte e dyta, si një bilbil. Askush se ka zërin si ai>>
Gruaja e tretë nuk thoshte asgjë. <<Po ti,>> e pyetën shoqet e saj, << çfarë mund të na tregosh për tët bir? >> << Cfarë mund t'ju tregoj për të,>> - u përgjgj ajo- '' Ai s'ka ndonjë gjë të veçantë''.
Pastaj gratë morën kovat e tyre dhe u nisën për në shtepi. Burri i moshuar u ngrit nga guri i tij dhe shkoi pas tyre. Gjatë rrugës, gratë ndaluan dhe i ulën kavat perdhe për të pushuar pak. Kovat ishin të rënda, sa krahët e shpina u dhembnin. Papritmas, ato panë tre djemtë në rrugë para tyre. Një nga djemtë bëri kollotumba.
Gratë qeshën me të. Djali i dytë këndoi një këngë para tyre. Gratë kthyen kokën dhe e dëgjuan. Djali i tretë arriti te nëna e tij, mori kovën e rëndë dhe e çoi në shtëpi.
Pastaj tre gratë u kthyen nga burri i moshuar dhe e pyetën:
'' Cfarë mendon për djemtë tanë?
- '' Djemtë?? Ku ishin?? - pyeti i moshuari- '' Unë pashë vetëm një djalë''.

Eronita

Forumium praecox
..Ajo edhe nga ti iku... dhe e di përse? Ngaqë kuptoi sa shumë të dashuronte. E kjo ishte jashtë forcave të saj!

Eronita

Forumium praecox
Të besoj'' është kompliment më i bukur se sa ''Të dua'',
sepse ti gjithmonë nuk mund të besosh dikë që do, por gjithmonë do të duash dikë që beson..

Eronita

Forumium praecox
Dashuria nuk kërkohet, ajo vjen atëherë kur nuk mendon për të, atëherë kur je i pastër shpirtërisht. Dashuria nuk të lëndon kurrë, nëse të lëndon nuk është dashuri o mik, ajo nuk është e ashpër, lënduese apo hidhëruese. Ajo është ndjenjë qetësie, të fal paqe, besim dhe shpresë. Të lejon të mbushësh thellë me frymë pa patur frikë se do të dalin lot. Sa pak të dashuruar që ka në botë...!
~ Erich Fromm

Eronita

Forumium praecox
Mos prit të mbarosh universitetin,
të dashurohesh,
të gjesh një punë,
të martohesh,të kesh femijë,ta shohësh veten të sistemuar,
të humbësh ato dhjetë kilogramë,
që të vijë darka e të premtes apo mëngjesi i së shtunës.
Nuk ka moment më të mirë se ky për të qene i/e lumtur.

Lumturia është nje rrugëtim,jo një destinacion.
Puno sikur të mos kesh nevojë për para,
dashuro sikur të të mos kenë lënduar kurrë,
dhe kerce,sikur të të mos shihte njeri.
Kujto se lëkura rrudhet
flokët behen të bardhë dhe ditët behen vite.
Por kryesorja nuk ndryshon:
Forca dhe bindja jote nuk kanë moshë.
Shpirti yt është ai që largon tutje cdo ngatërresë që mund të jetë krijuar në të.

Pas cdo fundi ka nje fillim te ri.
Pas cdo arritjeje ka nje sfidë tjetër për tu kapërcyer.
Përderisa je gjallë,ndjehu i/e tillë.

Shko përpara edhe kur të gjithë presin rrëzimin tënd!!"

Eronita

Forumium praecox
Kush ka patur fatin të takojë dashurinë në jetë, të bëjë gjithçka për ta mbajtur gjallë, sepse vetëm dashuria nuk plaket kurrë!
Dhe kush nuk e ka gjetur akoma, t'ia dhurojë zemrën shpresës, sepse jeta është e tëra një shpresë dashurie.
~Nicola Abbagnano

Seyfert

Valoris scriptorum
Fjeta i qete sepse isha i rrethuar nga miqte. U zgjova dhe rreth meje pashe vetem ujqer. Nuk e di, nese ujqerit i kishin ngrene miqte, apo miqte ishin bere ujqer!

Seyfert

Valoris scriptorum
Merzitja eshte nje shperdorimi i kohes. Nuk ndryshon asgje, pervecse te ben lemsh mendimet dhe te vjedh lumturine!

Seyfert

Valoris scriptorum
"Vetem njeher ne jete na ndodh qe ne te qajme e Nena te qesh:
Eshte momenti kur vijme ne kete bote...!"

Dreamer

Under the Dome
"Gabimi më i madh që mund të bëni në jetë është frika për të bërë një të tillë."

- Elbert Hubbard • JMS