Aforizma , thënie të bukura dhe shprehje nga njerëz të mëdhenj.

brenatohyseni

Forumium maestatis
te gjitha qeniet njerezore bashkohen ne nje pike ne shpirt. Pikerisht aty ne shpirt ska ndarje ska diferencime ska urrejtje. Aty gjendet qetesia e plote, aty gjendet dashuria , aty gjendet dituria, aty gjendet pajtimi njerezor enddra dhe rruga drejt se ciles synojme qe te shkojme.

brenatohyseni

Forumium maestatis
rremuje, zhurma, zera, njerez qe vene e vijne, makina, kamione, tym, pluhur, teknologji, konkurence, urrejtje, intrige, zhvillim, revolucin shkencor, luftra, monotoni...dashuri..... a ekziston valle.

brenatohyseni

Forumium maestatis
Kam pasur shume thika te ngulura ne trupin tim. Kur me dhurojne nje trendafil, s'arrij te kuptoj se cfare eshte ne te vertete.

brenatohyseni

Forumium maestatis
jam mes erresires se nje tuneli tpafund ku une kam vrapuar gjith kohen per te arritur ngrohtesine e diellit por sa me teper me duket se afrohem kesaj ngrohtesie ajo me largohet une perseri vrapoj por forcat po humbin shpirti po plaket para kohe e vetmja qe sndryshon eshte terri.

brenatohyseni

Forumium maestatis
Ndjesi abstrakte thellesi akustike kateder gjykimi deshmi gabimi qe gjykon distancat tona korniza intime vonesat moderne stacion pendimi bekim udhetimi me drejt.... me drite.... me dashur... si ti tani qe zbret per faqe onde me falje krejt frymen zbathur vorbull urrejtje bashke pa radhe.... pa fjale... pa amen... me titull pa titull hyjnore kapituj ... tempull latuar me shemb mua shemb ty e gjith besimet ndryshe pertej ta dish ta ndjesh....

brenatohyseni

Forumium maestatis
Dua te flas sa shume dua te flas dhe filloj te flas me mikun me tmire.... Vetveten, a po harrova dhe goten qe e kam mik tpa ndare. Flas me ta dhe clirohem ne shpirt. Sepse vetvetja dhe gota arrijne tme kuptojne me se miri.

Monroe

Valoris scriptorum
Mendo per nje moment per lotet qe ke derdhur deri me sot. Do te duhen shume, pafundesisht shume buzeqeshje per t'i kompesuar, per te krijuar nje kunderbalance lumturie. Fillo qe tani, te lutem: Buzeqesh!

| Anton Vanligt |

Monroe

Valoris scriptorum
Bota është në duart e atyre që guxojnë të ëndërrojnë dhe që marrin përsipër rrezikun t'i jetësojnë ëndrrat e tyre.

| Paulo Coelho |

Monroe

Valoris scriptorum
Kur njerëzit nuk e dinë se ç'ndodh në jetën tënde ata spekulojnë; kur mendojnë se e dinë ata shpifin; dhe kur e dinë se ç'ndodh ata kanë inat.