Aforizma , thënie të bukura dhe shprehje nga njerëz të mëdhenj.

Dreamer

Under the Dome
Ma tu chi sei che avanzando nel buio della notte inciampi nei miei più segreti pensieri?
William Shakspeare.
 

tHENIE.ORG

Primus registratum
Kristianizmi është një rebelim kundër ligjeve të natyrës, një protestë kundër natyrës. Në zbërthimin e vet më të skajshëm, kristianizëm do të thotë kultivim sistematik i dështimit të njeriut.

Goditja më e rëndë që ka pësuar ndonjëherë njerëzimi ishte ardhja e kristianizmit. Dhe bolshevizmi është fëmija i tij bastard.

A i bën dija shkencore të lumtur njerëzit? Këtë s’e di, por kam parë nga ana tjetër njerëz që lumturohen me iluzionet e dijeve të rreme.

Kisha me një vetëdije të qartë të interesave të saj, ka bërë një tërheqje strategjike, me rezultat që shkenca ka humbur disi nga agresiviteti i vet. Sistemi aktual i mësimdhënies në shkolla lejon absurditete të këtij lloji: Në orën 10 të mëngjesit nxënësit ndjekin lëndën e katekizmës ku krijimi i botës iu paraqitet sipas mësimeve të “Biblës”, ndërsa orën tjetër ndjekin lëndën e shkencave natyrore ku mësojnë teorinë e evolucionit. Por këto dy doktrina janë në kundërshti të plotë me njëra-tjetrën. Kur isha fëmijë e kam vuajtur dhe vetë këtë përplasje sa i kam rënë murit me kokë. Shpesh iu ankohesha mësuesve të tjerë për ç’më ishte mësuar një orë më parë – dhe më kujtohet se i zinte dëshpërimi. Feja kristiane përpiqet të dalë nga situata duke thënë se “shkrimi i shenjtë” ka vetëm vlerë simbolike. Por nëse dikush do ta kishte thënë këtë para katërqind vitesh do ta kishte përfunduar karrierën në turrën e druve, i shoqëruar nga ndonjë batare me “Hosana!” Duke i hyrë dhe feja valles së tolerancës, ka rifituar nga terreni i humbur gjatë shekujve të kaluar. – Adolf Hitler

Të jesh i mirë është fisnikëri, por t’u tregosht të tjerëve se si të jenë të mirë është më fisnike.

Të vdesësh është e ndryshme nga ajo që çdonjëri supozon, dhe më fatlume.

Ne duhet të kultivojmë kopshtin tonë. Kur njeriu u vu në kopshtin e Edenit, ishte vënë atje me qëllim që të punojë, çka dëshmon se njeriu nuk ishte i lindur për të pushuar.

Në momentet e sëmundjes ne jemi të detyruar të pranojmë se ne nuk jetojmë vetëm, por të lidhur me zinxhirë në një krijesë të një mbretërie tjetër, krejt e një bote tjetër, e cila nuk ka dijeni për ne dhe nga e cila është e pamundur të arrijmë që ta kuptoj
 
Last edited by a moderator:

Dreamer

Under the Dome
[Shenim Moderues]
Personalisht sme pelqejne keto menyrat patetike per te rreklamuar dicka.

Kemi nje seksion te posatshem ne Forum per te rreklamuar WebPages,domains etj etj
Mendoj se aty do ishte vendi i ketij shkrimit te mesiperm.
 

e panjohura

Valoris scriptorum
[Shenim Moderues]
Personalisht sme pelqejne keto menyrat patetike per te rreklamuar dicka.
Kemi nje seksion te posatshem ne Forum per te rreklamuar WebPages,domains etj etj
Mendoj se aty do ishte vendi i ketij shkrimit te mesiperm.
Kush e ka radhen e fshises? :p Une per here te pare hasa ne dicka te ketill!!!
 

tHENIE.ORG

Primus registratum
[Shenim Moderues]
Personalisht sme pelqejne keto menyrat patetike per te rreklamuar dicka.
Kemi nje seksion te posatshem ne Forum per te rreklamuar WebPages,domains etj etj
Mendoj se aty do ishte vendi i ketij shkrimit te mesiperm.
Ok, ma ler te pakten nje link. I sherben komunitetit gjithashtu. [Edituar]
 
Last edited by a moderator:

hareid

Papirus rex


"Për të bërë armiq nuk ka nevojë të shpallesh luftë, mjafton të thuash të vërtetën!"

Martin Luther King
 

Dreamer

Under the Dome
Chi ama riesce a vincere il mondo, non ha paura di perdere nulla. Il vero amore è un atto di totale abbandono.
Paulo Coelho
 

e panjohura

Valoris scriptorum
"Bota do te ishte nje vend i shpifur pa femrat. Femra eshte poezi. Femra eshte dashuri. Femra eshte jete. Falenderoje, idiot!"

| Charles Bukowski |
 
Top