ABUZIMET ME ROBËRIT NE IRAK

ABUZIMET ME ROBËRIT NE IRAK

Te pakten tre te burgosur lufte jane vrare ne burgjet e kontrolluara nga ushtria amerikane ne irak cka ka nisur nje furi hetimesh ne te gjitha burgjet e luftes perfshi Guantanamon ne Kube.

Presidenti Bush do jape sot intervista per televizionet arabe Al Hurra dhe Al Arabia ne nje perpjekje per te kontrolluar demin politik te fotografive poshteruese shkrepur nga ushtaret amerikane dhe britanike. Nje minister Iraken i vendosur ne pergjegjsi nga amerikanet dha dje doreheqen. Disa eksperte shprehen se zemerimi qe shkaktojne keto vrasje dhe keqtrajtime nder irakenet mund te kthehet ne dhune kunder ushtareve te huaj ne Irak.

ra1082750186.jpg
r641987406.jpg

........ ...
r2377536700.jpg

Futbollisti

Forumium maestatis
Re: ABUZIMET ME ROBËRIT NE IRAK

/pf/images/graemlins/frown.gif ,
Une
ps:Renea, ajo foto me siper nuk eshte origjinale...

Danae

Primus registratum

pertej stereotipeve...e mgjth kaq te vertete.
Prit nje prit dy i thone...

albana

Lara Croft

J'adore, ajo qe ke thene ti eshte e pamundur. Te garantoj une qe trainimi mbi Ligjet e luftes dhe gjithe konventave qe kane te bejne me te u eshte bere atyre ushtareve ne javen e pare te tranimit baze te luftes dhe me pas ne nje nga javet e fundit mbi menyren sesi kerkohet nje trup dhe si raportohen krimet e luftes. Ajo qe thua ti nuk ka sesi te jete e vertete.Une punoj me rezerviste dhe te siguroj se nuk jane aspak te paditur per keto ceshtje.Eshte e pamundur qe roberit te jene torturuar nga ushtare te thjeshte pa dijenine e komandes apo pa nje urdher, mua per kete me vjen plasja :mad:

Presidenti

Forumium maestatis

ky fakt ka disa dit qe me ka prish moralin!!!
e kur shkruj per te bohem me thy tastieren!!!

Une nuk kuptoj sesi mund te dallohet barbarizmi i disa ushtareve amerikan nga ushtria amerikane, e faji te indivudaulizohet me lehtesi e dnersa dikush nga lindja e mesme, çfardo lloj psikopati per çdo lloj gomarlliku qe ben a thote, faji behet prone publike e nje populli a nje feje!

amar

Primus registratum

sidoqofte tash fillojne te dalin per mejdani pislleqet e amerikaneve dhe cifuteve sepse ata jane te cilet bejne rrezilleqe te tilla,pastaj mundohen te na bindin se ne luftojme terorizmin,une njehere hapa nje teme me titullin ku jane pro amerikanet,ata filluan te dalin si kepurdhat pas shiut duke u munduar te i mbrojne amerikanet mirepo ata tash kane turp te flasin per kete gje ose po do mundohen ne menyren e SHOW AMERICAN dhe JEWISH SHOW te na bindin se ata te burgosur kane qene terorista e kshu me radhe ,vec pritni..... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Admir

Forumium maestatis

Per ato foto qe pashe ktu, origjinaliteti i tyre mbetet i dyshimte. Dihet qe ushtaret amerikane jane nder ushtaret me pergatitjen me te larte ushtarake dhe edukative, krahasuar me me vendet e tjera. Amerikanet njihen gjithashtu si respektuesit me te medhenj te lirive dhe te drejtave te njeriut. Me duket e pabesueshme qe ushtaraket te pozojne bashke me te burgosurit. Perse duhet ta bejne kete? Ligji i luftes nuk i lejon torturat, sidomos per nje ushtri te disiplinuar si ajo amerikane, dhe ushtaraket aty e dine se e tille sjellje eshte e denueshme nga cdo instance ushtarake. Perse pastaj mbulohen fytyrat e te burgosurve nese kerkohet portretizimi i torturave? Cecenet, e ruset shfaqin gjithcka, duke dramatizuar luften akoma me teper nepermjet frikes ndaj torturave. Kjo me ben te dyshoj se "te burgosurit" nuk jane gje tjeter pervec se aktore, identiteti i te cileve eshte i shtrenjte. Ne lidhje me foton e reneas nuk kam koment se duket qarte se eshte montim. Qellimi i asaj fotoje shkon pertej cdo arsyeje per tu pozuar, sikurse dhe mimika eshte e pazakonte per te tille shkrim. Ja shikojeni kete version ku ndryshe nga ai i pari shkruhet "Lcpl Boudreaux saved my dad th(en) rescued my sister!"

savedrescued.jpg

Megjithate, torturat, nuk jane ajo cfare autoritetet qendrore amerikane ndjekin. Edhe ne qofte se eshte e vertete se kane ndodhur tortura, Bush dhe administrata e tij i ka denuar dhe ka kerkuar investigim te menjehershem.

Danae

Primus registratum

pfff nomad,pfffff se nuk kam nerva te te lexoj deri ne fund.
ke dyshime ti,une cuditem qe akoma ka njerez qe besojne ate cfare amerikanet eksportojne me thase qe nga lufta e ftohte,perfektesine.

D-J

Forumium maestatis

Kjo eshte shume tallese. Nuk e kam fjalen per fotot. Te shkelesh te gjitha ligjet nderkombetare dhe te pushtosh nje vend dhe pastaj te kapesh tek Konventa e Gjeneves si dokumenti legal me me pavlere ne kete bote eshte njelloj si ti biesh ndonjerit me nje topuz ne koke dhe pastaj si pa te keq ti thuash me fal se te prisha modelin e flokeve.

Kjo histori ne fakt eshte transmetuar ne tv qe kur Sadami ishte akoma ne pushtet. Djetra e dhjetra trupa irakene te kapur rober te lidhur dhe me kapuc jane parakaluar para kamerave pa rene akoma Bagdati. Nuk k

D-J

Forumium maestatis

hmmm me vone /pf/images/graemlins/laugh.gif

disku

UNI

Historia e Fatias:
Nje e burgosyr ne burgun E Abu Graig i dergon leten familjes se saj ne menyre ilegale.
Ju lutem me nxirrni prej ketej. Me kane abuzuar seksualisht edhe kam frike se do te mbes shtatzane. Po rrita deri aty do vetvritem.
/pf/images/graemlins/frown.gif :mad:

Jo vetem kaq por evidenca qe eshte ne dore te CIA-s flet per perdorime aktesh barbare sidomos gjate vjeshtes se vitit te kaluar. Te burgosurve i dergohen foto te marra gjate perdhunimit te anetareve te tjere te familjes apo fisit qe ndodheshin ne te njejtin burg. Jo vetem kaqpor ato detyrohen te masturbojne perballe kamerave.
Jane perdorur drunjte edhe gurat per te keqtrajtuar te burgosurit. :mad:

E pra kjo eshte demokracia made in George W. Bush.

zog

Primus registratum

oj lare, ça ngatarro mi gru. pashnerit leni lilozofite per here tjeter. si thu ti, ata italionet qe permene po te behej fjale per rober franceze, (supozojme se midis tyre ka lufte) a do te silleshin njesoj si me somalezet, po amerikanet me francezet a do te silleshin njesoj si me irakianet.

sa per ata "derrat" qe po tregon dhe qe sipas teje ka ne çdo ushtri te botes, po te them, qe: derri sillet lirshem vetem ne GRAZHD te tij. e pra keta lloj ushtaresh vetem aty ku gjejne shesh, bejne pershesh.

ps; italianet pushtuan dhe shqiperine, e jo vetem s'torturuan njeri e as perdhunuan femrat, por pati dhjetra italiane qe u martuan me to.

sjellja e keqe e trupave, e ka burimim tek komanda e keqe e saj. ndersa komanda e keqe, tek ato "gjerat" qe permenda une me lart.

ps; o **** (o ti me emrin qe te del me yje) o lal, konventa e gjeneves nuk i ndalon shtetet te bejne "lufte te dobishme", ndryshe kosova do ishte zbraz me kohe. por ajo i ndalon te persekutojne njerezit ose roberit e luftes. gjithashtu mos harro se iraku pushtoi kuvaitin, por bombardoi me raketa dhe izraelin shtet qe s'e ka hiç ne kufije te tijet, duke sjelle pasiguri ne rajon.
ne rast te kundert asnjeri s'do ta kishte sulmu, ngaqe s'do te mund te gjenin aresye te forta.

D-J

Forumium maestatis

ky kompi im kaiher i ka butonat ne vende ku sduhet te shkojne gishtat e mi /pf/images/graemlins/laugh.gif alloraa...

Irakenet bejne mire ti injorojne keto foto ose mos tju kushtojne vemendjen qe po merr tani(ne lufte keqtrajtimi i roberve eshte me se normal nga te dyja palet) pasi keto lloj fotosh ne Europe dhe ne vendet arabe jane pare qe ne fillim ne kundershtim me te gjitha ligjet e luftes po censura amerikane nuk ja ka lejuar publikut amerikan sepse nuk i interesonte.

Per fotot ne fjale ne fillim u be zhurme ne Europe pastaj ne Amerike pasi publiku amerikan shihet si me pak i sofistikuar ose si perkthehet kjo ne Europe "pak si i trashe" dhe qe censura e ka bere te jete kombi me injorant per sa i perket kesaj lufte. Fotot ne gazeten angleze ka shume mundesi te jene fallco, hetimi vazhdon per kete po qe pak veta e mohojne qe keto akte kane ndodhur.

Kurse tani administrata amerikane perpara zgjedhjeve presidenciale e gjen veten me te izoluar ne arenen nderkombetare per deshtimet e kesaj lufte dhe per kete aresye i intereson te flitet per keto foto, qe jane vetem dytesore per nga rendesia, duke shkarkuar fajin tek disa individe, gjenerale ndoshta, apo dhe vete Ramsfeld. Me kete rast duke denuar disa persona dhe duke distancuar veten nga keto akte qe nuk perfaqesojne shtetin amerikan administrata ka rastin te mbroje shtetin ligjor dhe vlerat e demokracise amerikane qe po perpiqet te ngreje ne Irak dhe qe nuk po krijon kredibilitet.

Gjithashtu, me mire te pranosh nje fare kriticizmi (Bush as nuk kerkoj falje!) dhe te mbash hapur kete debat se sa te flitet per masakren me te madhe te kesaj lufte ne Falluxhaj. Mbi 600 civile te vrare vetem para pak ditesh. Krim kundra njerezimit qe se shpejti besoj se do ze faqet e para dhe ne Amerike pasi per momentin njihet apo pranohet vetem si lufte midis rebeleve dhe ushtrise amerikane. Po nuk mendoj tani, censura mund vetem t'a lejoj pas zgjedhjeve presidenciale.

Ne Angli pritet te filloj gjyqi kundra ushtrise britanike per civile irakene te vrare nga britaniket ne territorin e tyre. Do bej dhe Amerika te njejten gje apo do t'i interesonte qe keto ngjarje te zene faqet e para te shtypit para zgjedhjeve presidenciale? Une them me mire disa ushtare "having fun...".

After all Bush is not as stupid as it looks.

P.s fotot jane kinda cool, ate me me kapuc do ta ve per avatar /pf/images/graemlins/laugh.gif

D-J

Forumium maestatis

o zog tka ardh zoni si shum me duket kto kohet e funit, mos u perzie per gjona qe je tutkun /pf/images/graemlins/laugh.gif

Cruel_Intentions

Primus registratum

J'adore, ajo qe ke thene ti eshte e pamundur. Te garantoj une qe trainimi mbi Ligjet e luftes dhe gjithe konventave qe kane te bejne me te u eshte bere atyre ushtareve ne javen e pare te tranimit baze te luftes dhe me pas ne nje nga javet e fundit mbi menyren sesi kerkohet nje trup dhe si raportohen krimet e luftes. Ajo qe thua ti nuk ka sesi te jete e vertete.Une punoj me rezerviste dhe te siguroj se nuk jane aspak te paditur per keto ceshtje.Eshte e pamundur qe roberit te jene torturuar nga ushtare te thjeshte pa dijenine e komandes apo pa nje urdher, mua per kete me vjen plasja
Albana,
Nuk jam e sigurt. Postimeve qe kam bere ne kete teme u kam shtuar edhe burimin e lajmit ne fund. Ate lajm e kam marr nga CBS news ketu web page

dhe deri tani nuk kam lexuar dicka qe ta kundershtoje kete fakt pasi nese esht e vertete, esht nje akuze shum e rende ndaj ushtrise amerikane. Fakti qe ata nuk e kan kundershtuar do te thote dicka besoj. ??!!!!

Megjithate mund te kesh te drejte, un thjesht e lexova dhe me beri shum pershtypje.
pic01.jpg
nje ushtar qe ka lidhur nje rrip ne qafen e nje te burgosuri Iraken.

pic09.jpg

The image of a hooded Iraqi prisoner hugging his son, which won the 2003 World Press Photo

zog

Primus registratum

dalrington o trou du cul, s'foli njeri per ty po per ato qe ke shkrujt (gjeneven pra). vepro njesoj ndryshe do te shaj nga mami bukur.

Kordelja

Valoris scriptorum

Mua me kujtohen marinsat e pare ne shqiperi. Pinin neper klube, nuk paguanin, kapnin femra me zor e rrihnin kamariere...derisa u kthyern ne te semes nja kater veta me thase te zi dhe komandantet e tyre para se te zbrisin u thonin "Kini kujdes, ketu nuk eshte Tailande"
Ti me siguri tallesh!!!

Presidenti

Forumium maestatis

pa lidhje me temen...s'desha me u bo koment pa vend ndaj e prisha, per asnje arsye tjeter!