ABORTI!

gezim lame

Primus registratum
Re: ABORTI! *DELETED* *DELETED*

na lejohet 1 pytje per mamat e reja meqe edhe e dine c'do te thote te jesh ose jo me femije.
ne rast se aksidentalisht do kishit dhe nje shtatezani te padesheruar qe nuk mund ta mbanit ekonomikisht psh ke 1 femije dhe nuk do te 2 ose ke 5 nuk do 6... do kishit abortuar??

kete mendojeni si nje rast qe mund tu ndodhe padashje edhe ne moshe mbi 40 vjec.

sweet eda

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
na lejohet 1 pytje per mamat e reja meqe edhe e dine c'do te thote te jesh ose jo me femije.
ne rast se aksidentalisht do kishit dhe nje shtatezani te padesheruar qe nuk mund ta mbanit ekonomikisht psh ke 1 femije dhe nuk do te 2 ose ke 5 nuk do 6... do kishit abortuar??

kete mendojeni si nje rast qe mund tu ndodhe padashje edhe ne moshe mbi 40 vjec.

[/ QUOTE ]

une e kam thene edhe me perpara, kjo lloj pyetje qe ben ti e kam bere une mbase ka qene indirekte, po te njejten kuptim kishte. edhe e di qe shummica e aborteve, behet nga nena pikerisht per arsyet e siperpermendura.

gjithashtu bashkohem me mendimin e Lares, eshte mese e drejte, e jo krim nje abort i tille.
une isha ne rrezik per jeten ne kohen kur linda bebin tim, por nese do e dija para se te arrija ne muajin e lindjes, qe femija, do me shkaktonte keto lloj rreziqesh, atehere mund te merrja vendimin e abortit. Tani cdo gje eshte mire, por rreziku qe mund te kem te njejtin problem edh eme shtazanite e tjera, do me detyroje ti jap drejtim problemit. si thoni juve mos po tregohem egoiste?

Guest

Lara, quhet vrasje! Nese nje personi i therret me emra te ndryshem nuk ndryshon kuptimi dhe rendesia e veprimit. Ti ke te drejte te quash problematike nje situate te tille, sepse keto jane probleme dhe jo ato qe shume "nena" shfaqen deri tani. PAsi argumentuan bukurine e femijeve si rendesi perzgjedhjeje.
Ke te drejte te mendohesh dy here para nje situate te tille...se eshte e tmerrshme. Se ne cdo rast do sillte trauma te medha! Kam marre pjese ne disa situata te tilla dhe te siguroj qe ne ate moment nuk do doje te ishe ne vendin e atij cifti...

ps. keto jane probleme te jetes e jo pallavrat me mbret qe kane treguar shumica nga ju...jo dashnori e jo u shpu prezervativi!

Guest

Lara fenks!!!

Parimet e mia duken idealiste...ama une jetoj me to dhe sme kane penguar kurre te jem rehat me kete bote. Edhe une si cdo kush bej kompromise ne lojen jete...por nuk ve jeten ne loje!!!

^^MIA^^

Forumium maestatis
Re: ABORTI!

Aborti dihet nga te gjithe qe eshte krim,ndoshta nje krim i vetvetes e i ndergjegjies sesa nje krim qe mund ta ndaloj une apo ti,(te tjere).Kur merr vesh qe ke ngelur shtatezane tronditesh dhe zgjidhja e vetme qe te vjen ndermend eshte te abortosh,por kur mendon se brenda teje po rritet dicka behesh keq.E ndaluar apo jo,femra e vuan me shume se cdo fjale,ligj,denim a ku di une.Sduhet te ndodhe aborti ,por ja qe kushtet sjane per te gjithe njesoj,jo te gjithe kane mundesi te mbajne nje femije kur jane femije vete,apo kur jane ne nje kohe qe skane kushtet me minimale.Aborti denohet nga kisha,nga shteti kur femra eshte mbi 40 jave,por ju siguroj qe me shume se te gjithe aborti denohet nga vete ajo femer qe e merr kte vendim.Sdo donte te ndodhte kurre,por ja qe ske ku shkon.Papritur vendos te largosh nga vetja ate qe shume ne jete e enderrojne : Nje femije.Para ca kohesh degjoja ne lajme per ca klinika private ku akuzoheshin qe abortet i benin ne menyre te paligjshme,dhe se nje vajze gati kishte humbur jeten.Mendoni pak tju ndodhte ju.Nuk eshte kaq e lehte te flasesh per abort,e lehte eshte te thuash qe perdor kontraceptive,etj ,por ajo eshte dicka aksidentale,kujt mund ti vihet faji per kete?Skam si te jem pro abortit,sepse po te ishte gjithe bota kunder mbase sot sdo kishim kaq vrasje ndergjegjie dhe sdo e lejonim te ndodhte,por skam si edhe te mos e pranoj qe per nje cift te martuarisht,te dashuruarish,te lidhur do ishte zgjidhja me e mire.Me keqardhje dhe ate mundesi qe Zoti na dha:te krijojme jete,e vrasim!

Vdeksh

Primus registratum

Me sa po shof une ne te gjithe ketu vetem me nje gje po merremi:Te dalim kundra njeri tjetrit.Une mendoj se do jete me mire qe keto gjera tja lejme me mire atyre qe jane ne nje pozite per te zgjedhur nqs duhet te abortojne apo jo.Mbase dikush mund te kete te drejte dhe dikush tjeter jo,mbase eshte me mire te abortohet por mbase eshte me keq ose e palejueshme per tu bere kjo gje.Le ta leme ne dore te atyre qe jane ne kete pozite per te vendosur...

melankolikjaE

Primus registratum

Un personalisht jam Kundra abortit!Eshte me te vertete krim, me keqardhje ju them ti hidhni nje sy ketij linku,por nuk eshte e vertete qe vetem pas 3 muajsh embrioni mund te quhet njeri!

http://www.mttu.com/abort-pics/ /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/cry.gif

Ne cfaredolloj situate qe nje femer shtatezane te jete nuk e e konceptoj dot qe te arije te beje nje gje te tille!
Nqs me te vertete do te ishte zgjedhja e fundit apo e vetme qe mund te beja po te me ndodhte,pastaj nuk do te arija kurre me t ja falja vetes !

Person1

Primus registratum

Shume e dhimbshme nese sheh linkun qe ke ven, megjithate ka raste te vecanta : I qendroj mendimit tim

besim231071

Primus registratum

Mos luani me ndjenjat.
Po abortit,me kushte qe embrioni te kete me pak se 40 jave.
Vendimi ju takon te implikuarve.

Hoqa vetem deleted deleted nga titulli. Me falni nderhyrjen.

pinkparadise

Forumium maestatis

shum HARD linku jot EA&amp;AN, por kjo nuk do te thot qe vendimi i nje femre per abortin duhet te influencohet nga nje pamje e tille, gjithashka varet nga situata dhe gjendja e femres.
nejse un vazhdoj te jem gjithmon PRO abortit.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Jo vetem e femres,por e te dy personave qe kane bere dicka te tille.Nuk mund ti ngelet pergjegjesia vetem femres,nuk eshte e drejte!

Guest

Jo nuk ju detyron njeri te ndryshoni mendim...mjafton te jeni koshient per zgjedhjen tuaj. Duhet te jeni ne dijeni qe keni marre pjese ne nje vrasje( te mishit,gjakut tuaj).

MLK

Primus registratum

Mashkulli dhe pse mund ta vuaj abortin e te dashures apo gruas se tij, kurre ska per ta arrit te kuptoj dhimbjen e nje femre qe ben abort, pasi nuk i ka dhene mundesine natyra qe te ket nje embrion, pra nje jete ne bark qe duhet ta vdese nepermjet abortit!
Gjithesesi ne shoqerine qe jetojme ka raste qe aborti behet thuajse i domosdoshem sidomos per vajzat e reja qe nuk kane mundesine finaciare qe te rrisin nje femije.
Nese shtojme dhe besimet fetare ketu brenda çeshtja behet akoma me e komplikuar per ti dhene drejtim!

pinkparadise

Forumium maestatis

Jo nuk ju detyron njeri te ndryshoni mendim...mjafton te jeni koshient per zgjedhjen tuaj. Duhet te jeni ne dijeni qe keni marre pjese ne nje vrasje( te mishit,gjakut tuaj).

[/ QUOTE ]
shiko personalisht mendoj se je shum radikale, kush je ti per te gjykuar i here?ça ke jetu ti nga keto qe je duke thene???a ke abortu noj here???a je nene???e ke qene noj here ne noj pozicjon te till qe do te duhej te vendosje per gjer te dhimbshme.
Mendoj se ke shum paragjykime, me vjen keq qe sot ka akoma njerez e mbi te gjitha femra qe mendojne si ty.

Guest

Bukuroshe,
Kur paska fillu me ndryshu kuptimi i fjales femer???!! se sipas teje te jesh femer u dashka me kurvnu, me abortu?

Meqe mu drejtove mua...po te pergjigjem.NUk ja lejoj kurr vetes ne vendosem ne situata te tilla. Une do quaja problem po te kisha nje femije me ndonje sindrome gjenetike qe nuk ka kurim, me ndonje keqformim qe do i sillte probleme gjate jetes. Pa se nuk bleva nje rimel e bleva nje pako me pelena nuk me ra nuri per toke. Se nuk dola 2 here ne jave ne pub po dola nje here ne muaj nuk do vdes. Se nuk hengra darka e dreka neper restorante po ulam menderen e gatova vete dhe e mora buken nga shtepia nuk me zuri turpi.
dhe e dyta nuk do rrija nje sec me nje njeri qe nuk di vleren e jetes... dhe i duhem sa per te shfry....(edi vete ti ca)

Hajt shnet e jete ishalla ty dhe atyre qe nuk jane si une!!!!!!

ana karenina

Primus registratum

Kurse mua me vjen keq qe ka akoma anetare qe flasin me tone emotive te pakontrolluara. Ne eshte apo jo nene Margerita apo ndonje tjeter, ne ka abortuar apo jo etj pyetje te tilla nuk kane pse te shtrohen fare per diskutim, sepse sipas kesaj llogjike u dashka provuar gjithcka ne jete per te pasur nje opinion apo bindje, e rrjedhimisht meshkujt kur te lexojne ketu nuk do kuptojne asgje. Nese dikush mendon dhe argumenton mendimin e vet pse eshte pro apo kundra kjo nuk nenkupton paragjykim vetem e vetem sepse mendimi i tij/saj eshte kthyer dhe na ofrohet edhe ne te tjereve ne formen e bindjes.

<font color="purple">
Ju lutem mos e ktheni temen ne replika personale! </font>

MLK

Primus registratum

Mendoj se pink ka pak te drejte kur thote qe kur nuk ke qene ndonjehere ne nje situate te tille eshte e veshtire te japesh nje mendim!
Normalisht te gjithe jane koshient qe te besh abort do te thote te mos i japesh mundesine nje embrioni te zhvillohet e te behet femije, problemi eshte se kontekstet ne te cilat zhvillohet nje abord e arsyet jane me mijera keshtu qe nuk mund tepergjithesosh e te gjykosh njerez te cilet e kane bere.
Une per vete njof femra qe kane bere diçka te tille dhe e vuajne akoma sot kete gje, dhe jetojne me ndjenjen e fajesise, dhe pse ndoshta nuk kan pas rruge tjeter e cila mund ti nxirrte nga ajo gjendje!
Nuk mendoj se ka njeri ketu qe te kerkoj monopolin e dhenies se leksioneve morale mbi diçka pasi diskutimi kthehet ne qesharak.
Cdo njeri ka moralin dhe principet e tija e ska nevoje per moralin e te tjereve, pasi po te kishim te gjithe te njetin moral do te ishim si njerez te klonuar.

pinkparadise

Forumium maestatis

jo ne fakt nuk e kam iden per çfare lloj shfryrje e ke ti fjalen, por ti qe e the duhet ta dish me mir.
nuk me duket se te thash qe te jesh femer do te thot te jesh kurve ose te abortosh,çfare po te them eshte qe si femer qe ti je, qe un jam, qe te gjitha jan, kemi te drejten qe marrim jeten tone ne dore,ta zgjedhim te ardhmen tone,te bejme te mundur tju jepim femijeve tane jeten qe "ndoshta" neve nuk kemi pasur, dhe mundesit financijare qe nenat tona nuk kan pas mundesin te na e japin.
Me vjen keq por ti duhet ta pranosh qe ke shum paragjykime, kam pas njof femra te cilat kishin te njejtat bindje si ty dhe kur i ka ra atyre ky pbm ne kurriz dhe qe i kan pas kembet ne nje kepuce, e kan kthy muhabetin si i ka interesuar me shum.
Por gjithsesi mqse ti NUK ja lejoke vetes te vihesh ne pozita/situata te tilla, nese ke nje femij me sindrome gjenetike (sinqerisht larg qoft) me vjen keq por ti do te jesh po aq kriminele, edhe vrasese si ato te tjerat qe abortojne per arsyje te tjera, sepse akti ngelet po ai nuk ka rendesi arsyja.

pinkparadise

Forumium maestatis

Kurse mua me vjen keq qe ka akoma anetare qe flasin me tone emotive te pakontrolluara. Ne eshte apo jo nene Margerita apo ndonje tjeter, ne ka abortuar apo jo etj pyetje te tilla nuk kane pse te shtrohen fare per diskutim, sepse sipas kesaj llogjike u dashka provuar gjithcka ne jete per te pasur nje opinion apo bindje, e rrjedhimisht meshkujt kur te lexojne ketu nuk do kuptojne asgje. Nese dikush mendon dhe argumenton mendimin e vet pse eshte pro apo kundra kjo nuk nenkupton paragjykim vetem e vetem sepse mendimi i tij/saj eshte kthyer dhe na ofrohet edhe ne te tjereve ne formen e bindjes.

<font color="purple">
Ju lutem mos e ktheni temen ne replika personale! </font>

[/ QUOTE ]
dmth ti thua qe nuk duhen provuar te gjitha per te dhene mendim apo opinion...po me ça te drejte disa shprehin opinionin e tyre duke e cilesuar abortin si "vrasje"...si rrjedhoj ato femra qe e bejne jan vrasese/kriminele...po keto terma sipas teje nuk jan pargjykime???

ne fakt e di çfare,nuk e marr aspak personale...sepse nuk kam arsyje, sepse nuk i kam jetuar keto gjera, dhe pikerisht pse nuk e di se çfare eshte ndaj nuk ja lejoj veres te them qe aborti eshte vrasje, edhe te bej moral.

ana karenina

Primus registratum
ABORTI

Jane mendime, ose me sakte bindje te dikujt. Nese une nuk jam dakort me te kam argumentat e mia dhe jam une ajo qe vendos ne duhet ti shpalos keto argumenta per diskutim apo jo. Nese vendos te marr pjese ne nje debat publik si ky i ketushmi atehere kjo nenkupton se jam e gatshme te shkembej mendime me te tjeret. Nuk kuptoj pse duhet te ndjehem e cenuar nga mendimet e kunderta. Nese dikush i vesh nje fenomeni nje emer negativ apo te pavend, do ishte mire te argumentonim pse nuk jemi dakort dhe jo te indinjioheshim e te fillonim te akuzonim per paragjykime. E perseris, nuk eshte paragjykim, eshte bindja e saj. Une e mendoj ndryshe dhe rrjedhimisht nuk ndjehem vrasese ne rastin konkret, sepse nje femer qe aborton sipas meje nuk eshte e tille. Duke e menduar ndryshe i ve nje emer ndryshe, pra jo vrasje. Mendoj se Margerita eshte e vendosur ne qendrimin e saj, dhe kjo nuk i sjell ndonje te keqe shoqerise edhe sikur ajo te mos kete te dejte, keshtu qe ju lutem lini menjane sulmet e indinjatat personale!