A ka dallime midis shqiptareve dhe kosovareve?

Mirlinda

Primus registratum
Re: A ka dallime midis shqiptareve dhe kosovareve?

Fillimisht postuar nga Luanesha:
[qb]
E di qe shqiptarve goxha nenqmim ju duket me prit paren nga gruaja.
Aiiiiiiiiiii budallakinat e shqiptarve skan ska
Ne rradhe te pare ti MERLIN meso te shkruash shqip /pf/images/graemlins/wink.gif
masanej mos u merr me budallakinat :lol: e shqiptareve se nuk ke mundesi

JET.. TE KAM PER ZEMER
:wub: [/qb]
tregom edhe mua qka eshtè aq interesant me at fjal qe qeshesh oj luanesha, te qeshi edhe une. Ne nga vi un keshtu i themi vasho, edhe a esht ketu tema per korigjimin e shkrimit te gjuhes shqipe?!

Oliver/Andi

Forumium praecox

keshtu qe merruni me vendin tuaj e mos u merrni me neve se nuk kemi nevoj per ju ,ashtu sic nuk kemi pasur nevoj kurre per juve. /pf/images/graemlins/laugh.gif :book: :rockband: [/QB]
Vertete?
Hmmm se ato 1 milion e ca qe erdhen ne 2000 ishin Hebrenje kshtu??
Nejse mund te ken ardhur edhe per Turizem????
si thua ti?

D-J

Forumium maestatis

brain drain /pf/images/graemlins/laugh.gif

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SS KOSOVA:
[qb] Keto poshtrime qe jan duke u shkruajtur nga GREKET e te ashtuquajtur SHQIPERI, mi kujtojn ato kohera ne ish jugosllavi kur na nencmonin popujt tjer jugosllav,e atyre ju dolem dardh me bisht e keshtu do te ju dalim edhe juve edhe do te ju shpartallojm ne cdo fushe te jetes .Kete e them nga ajo se ne jemi nga natyra me superior se ju , ju prej fjaleve jeni BABUSH po kur vjen te vepra jeni ASKUSHI.Nuk keni KOQE ju tu beni balle SHQIPTAREVE TE VERTET TE KOSOVES sepse jemi te pandalshem ,kete e ka vertetuar edhe HISTORIA.BEHUNI GATI SE ERDHEM! :smash: [/qb]
O ss KOSOVA

kur na doli ti kaq trim mor na trego i here sa brisqe ke harxhu der itesh ?????

ktu nuk po te flet as i greek e as i serb po po te flasin shqiptart e asjat toke ku i thone edhe ihere shipni e kan zakone e tardita q1 shum si ti nuk e dine ma se ça jane !!!!

si sna e patet nevojen ju po ski faj kur flet ne emen te kosovarve t'atyne q1 hangren buken e shqiptarve te shipnise q1 u shtrune e u mlune e paten strehe mi kry!!!!

historia e tregoj se kush jeni ju e kush jena na e po e tregon prape !!!!

keni 40vjet ne bote e su bate njerz hala !!!!

ne çar fushash don me na shpartallu nuk keni per ta pas kurre zemren e nji shqiptari te shipnis kta e msute qysh kur iku komunizmi e shqiptart erdhen ne europe !!!!!

fatmirsisht trapat si puna jote je specie ne zhdukje !!!!

mos e kruj grethin me krane se po krun t'zezen tane!!!!

ti ik e mso ihere pse e ke emnin shqiptar sot masanej hajde na trego grekun e serbin !!!!

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SS KOSOVA:
[qb] Shiqo ti Oroshakitis, mutin coja babes tone e jo mua o coban/malok,. /pf/images/graemlins/laugh.gif :book: :rockband: [/qb]
Orosh djali t'vete baben se m'duket je ba me vlla ?????

kshu thote ky miku ktu :lol: :lol:

hej bela hej se paskena mete me na tregu ky ss trimnite e dallimet ky q1 nuk din pse i thote vedit shqiptar sot ?????

enver llapi

Primus registratum

Orangutan 57,evropa dhe krejt bota e morren vesh se cfare krijesash jeni dhe jo vetem ne kosovaret per fat te keq ,pra i treguat vlerat e juaja te nje shoqerie te qelbet.Merrni njeher gazetat e juaja e lexoni se cfare krimesh familjare dhe shoqerore behen ne vendin tuaj dhe jashte saj nga fara e juaj.Deri ne vitin 1990 kur ju filluat te dilni nga kafazi i juaj,shqiptaret nuk kishin epitetin qe kan tani si njerez te degjeneruar dhe kriminel.Nuk them qe edhe te kosovaret apo edhe te nacionalitetet tjera nuk ka kriminel por jo ne ate mase apo perqindje te popullsis si te krijesa e juaj e mbrapsht.Une kam thene dhe prap po them se NE nuk kemi nevoj per ju dhe as qe kemi pas ndonjeher dhe mos permendni refugjatet e luftes, se ate ndihme humanitare do ta bente edhe zezaku sic e beri edhe Maqedonia por edhe Mali i Zi.Kur thash se ne nuk kemi nevoj per ju, thash ne kuptimin politik,ekonomik,ushtarak si edhe ne fusha tjera te jetes, pasi qe te gjitha keto i kemi bere vete deri tani pa ndihmen e juaj.E ju keni bere te kunderten edhe ato arme qe gjate luftes na i keni shitur shumica e tyre na dilnin te pafunksionueshnme.Kryeministri i juaj me 1997 ne Krete te Greqis i thote Millosheviqit se kryeqyteti i kosovareve eshte Beogradi,dhe ja se fundi ministri i juaj i jashtem nenshkruan dokumentin ku pranon sovranitetin e Serbis mbi Kosoven.Edhe historikisht ju keni bere tradhti ndaj kosovareve,marrim rastin e Ahmet Zog ka..t pasi humbi pushtetin nga Noli iku ne Beograd dhe i premtoi Serbis se atehershme, se ne qofte se i ndihmon mbreteria serbe qe ta kthej pushtetin prapa,ateher ky si shperblim per ta do ti ndaloj guerilet kosovar qe ne ate kohe luftonin kunder Serbis , u armatoseshin dhe kishin bazat ne veri te GREQIS :eek: gje te cilen edhe e beri.Kurse sa per ate qe mos te ishte bashkesia nderkombetare serbet do te na shfarosnin,ajo teori nuk pi uje askund edhe pse lufta do te ishte me e gjate dhe sigurisht qe do te kishte viktima ne civil me shume por ne fund do te fitonim ashtu sic bene kroatet dhe boshnjaket.Mos harroni se ne fillim te luftes ne Bosnje boshnjaket kishin humbje te medha si ne civil ashtu edhe ne territore,por me kalimin e kohes ata konsoliduan rradhet ne ushtrin e tyre dhe kan pasur suksese te jashtezakonshme ne aspektin strategjiko-ushtarak ,ku kthyen mese 40% te territoreve qe kishin humbur.Kur bashkesia nderkombetare pa se boshnjaket kan marre ofanziv dhe po korrnin rezultate dhe nga frika se mos po fitonin e po ktrijojn nje shtet boshnjak te paster ne mesin e Evropes, ata nderhyn kinse po e ndalin luften, e dihet se kishin kaluar tre vjet qe luftohej dhe se viktimat me te medhaja kishin ndodhur ne dy vitet e para.Ta dini se serbi nuk eshte edhe aq trim por kishte prapa gjithe ushtrin jugosllave e krijuar nga popujt jugosllav,e ushtria e tyre eshte ne gjendje katastrofale qa kam lexuar ne nje forum serb . Nje serb qe sapo kishte mbaruar detyrimin ushtarak serb ne forcat ajrore,tha se vetem kanale hapnin gjithe diten se nuk kishin armatim dhe gjera tjera materiale pra nje gjendje katastrofale sipas fjaleve te tij.E sa per temen lidhur me dallimin mes nesh dhe juve,dallimi eshte si dita me naten .Dita jemi ne kurse nata jeni ju, se ju jeni huta dhe hajna te nates /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy: :book:

LUANESHA

Primus registratum

tregom edhe mua qka eshtè aq interesant me at fjal qe qeshesh oj luanesha, te qeshi edhe une. Ne nga vi un keshtu i themi vasho, edhe a esht ketu tema per korigjimin e shkrimit te gjuhes shqipe?!
MERILIN asht me :cry: se si shkruan ti

A e shikon pra ku eshte ndryshimi /pf/images/graemlins/wink.gif
SE sa te hapni gojen, ju flitni budalliqe
po ta perseris prap hidhi edhe 1 sy gjuhes shqipe se ke nevoje :book:

JET..ALE JU KAM PER ZEMER :wub:

bebi

Primus registratum

Ndryshime nuk ka vetem midis Kosovareve dhe Shqiptarve, por ka edhe nga familja n'familje, prandej ma kadal ifije, sidomos prej disave q1 i ka hi hunda n'goje e i thojne t'tjerve shif sa e ke hunden /pf/images/graemlins/wink.gif

ps: Kosovar' kam njoft pak, por aq sa mjafton me e dit q1 brina n'kry s'kane, jan' si na t'tjert.
:wave:

LUANESHA

Primus registratum

HA HA HA
kush paska ardh me na dhan mend :eek: ,t paten hum celsat pranej gjete vec kete dere??? :shrug:

e ransishme asht qe ditke qe s jan me brina /pf/images/graemlins/laugh.gif do kesh experienc :devil:

:cool:

Mirlinda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] Ndryshime nuk ka vetem midis Kosovareve dhe Shqiptarve, por ka edhe nga familja n'familje, prandej ma kadal ifije, sidomos prej disave q1 i ka hi hunda n'goje e i thojne t'tjerve shif sa e ke hunden /pf/images/graemlins/wink.gif

:wave: [/qb]
Te ne themi, aq din aq vepron. Spo ja ze per te madhe.

Bye

LUANESHA

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Merlin Monroe:
,Eshtè fakt qe per nga ana intelektuale ne jemi ende jemi me mbrapa me krahasuar me shqiptart nga Shqipria,
MERLIN HIDHI EDHE 1 SY KETIJ SHKRIMIT TEND DHE MASANEJ GJEN PERGJIGJEN ATY, ME FJALET E TUA NGA ANA IME :thumbsup:

MERLIN :wave:

OROSHI

Primus registratum

Nigjoni,mos ja merrni per te madhe SS.KOSOVES,nigjoni mu /pf/images/graemlins/wink.gif nuk e ka me seriozitet!!
Ne kete shkrimin e fundit me duket se kishte perparu shum ne gjuhen shqipe /pf/images/graemlins/laugh.gif ndoshta i ka taku me nejt me Dullistat disa muaj!
Blue,nuk e di se cfar hyjne "brinat" ne ket teme??
Luanesha,mos ban korrigjime gjuhesore moj burrnesh se po i ban me u ndi "papaka" /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Ore njerez,nuk jemi ktu per me sha njani-tjetrin sa te mundena,jena ktu per me analizu ndonji gabim/te mete qe mund te kemi te dy krahet!!

Mos u kapni mbas postimeve amatoresh(ss kosova),kapuni mbas postimesh profesionale(te Betines)dhe te gjejme ndonji zgjidhje se :si mund te bashkejetojme bashke gjith shqiptaret,kur te vijne puna e te bashkohemi ne nje TERRITOR!!!

Jam i detyrum te sqarohem edhe nji here persa i perket shkrimeve te mija:kritikoj sepse dua te rregulloj,sepse deshiroj qe te metat(e te gjitha paleve)te permirsohen,jam tip pesimisti,pra jam gjithmone per PERMIRESIM!!!! :wave:

Kondrapedali

Kondrapedali

Shikoni shkrimet e "palës" kosovare dhe shikoni shkrimet e "palës" shqiptare. A shikoni ndonjë dallim? Nuk më duket! Ka toça në të dy krahët, ka të mençëm në të dy krahët.
Gjuha shqipe ka shumë dialekte dhe për këtë edhe quhet një gjuhë e pasur. Nëse një shqiptar Shqipërie nuk kupton një shqiptar Kosove për këtë fajin e ka vetë sepse i mungojnë njohuritë për gjuhën amë!

bebi

Primus registratum

Merlin, ke t'drejt, fatkeqsisht e mjerisht edhe n'Shqipni kena t'prapambetun randshem, si n'Kosove. ((shembujt per ilustrim i ke varavingo te kjo faqja /pf/images/graemlins/smile.gif ).

Orosh, me fjalen brina kam nenkuptu njat q1 ti e din mir. nks s'm'ke kuptu prep m'thuj se ta thjeshtoj ma fort /pf/images/graemlins/smile.gif
ps: mos prit pergjigje shpejt po ja fillove pytjeve, se nisem n'vakance prep neser.

:wave:

Rambo

Primus registratum

o Kondre tashti ja fute kot sepse ka nje gjuhe letrare shqipe qe mesohet ne shkolle dhe kete gjuhe e kuptojm te gjithe po kosovaret e kan perzi gjuhen e tyne me serbo-kroatishten he skem pse me i kuptu ne ato, ato duhet te adaptohen me shtetin ame, e jo shteti ame te ndrroj gjuhen prej tyre

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Shikoni shkrimet e "palës" kosovare dhe shikoni shkrimet e "palës" shqiptare. A shikoni ndonjë dallim? Nuk më duket! Ka toça në të dy krahët, ka të mençëm në të dy krahët.
Gjuha shqipe ka shumë dialekte dhe për këtë edhe quhet një gjuhë e pasur. Nëse një shqiptar Shqipërie nuk kupton një shqiptar Kosove për këtë fajin e ka vetë sepse i mungojnë njohuritë për gjuhën amë! [/qb]
41.gif

paskena than t'njejten gja. /pf/images/graemlins/smile.gif , kisha shtu vetem q1 mungesat jane jo vetem ne g'juhen ame ne aspektin g'juhsor po ne ate te pergjithshem /pf/images/graemlins/smile.gif !

baboku

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Shikoni shkrimet e "palës" kosovare dhe shikoni shkrimet e "palës" shqiptare. A shikoni ndonjë dallim? Nuk më duket! Ka toça në të dy krahët, ka të mençëm në të dy krahët.
Gjuha shqipe ka shumë dialekte dhe për këtë edhe quhet një gjuhë e pasur. Nëse një shqiptar Shqipërie nuk kupton një shqiptar Kosove për këtë fajin e ka vetë sepse i mungojnë njohuritë për gjuhën amë! [/qb]
pershendetje ne rralle te pare:
Me vjem keq ne disa shkrime ketu lart...sidomos
SHARJET nga te dyja palat kos/shq.C jane keto dallime midis shq dhe kos,per mendimin tim nuk eshte e
drejte te behen keto dallime,arsyet jane 2 gjuha dhe zakonet.
te gjithe jemi (koshient) qe ka dallime ne familje e jo me ne mes kombesh.
Nuk me vjen mire qe shaheni e grindeni per disa gjera qe besoj qe tregojne njohurite tuaja.Per mua eshte thjesht 1 IGNORANCE e patolerueshme,ne vend qe te shikoni sesi mund te ndimojme 1/tjetrin me aq sa kemi mundesi.TURP TRUP TURP te duja palet. kaq kisha une

Kondrapedali

Kondrapedali

Ajo që po them unë Renea është se duhet të jemi në gjendje të kuptojmë dialektet e njëri-tjtrit.
Ne kemi mësuar gjuhën letrere në shkollë ashtu si edhe kosovarët por mos harro që ti e unë jemi rritur në mes të Tiranës, aty ku bashkoheshin gjithë dialektet ndërsa në një krahinë ku dominon një dialekt gjuha letrare është paksa e vështirë për tu ngulur. Shiko shkodranët, pjesa më e madhe e tyre përdorin q në vend të ç. Pastaj, mos flasim për huazime se po të lexosh njË gazetë shqiptare, po nuk dite 3 - 4 gjuhë të huaja nuk arrin kurrë të kuptosh gjithë ç'është shkruajtur. Po këto janë çështje të tjera.

E rëndësishme është që ajo që bënë shqiptarët për shqiptarët (të Shqipërisë për të Kosovës) ishte me të vërtetë një tregues i fortë për ndjenjën e përkatësisë. Aty u pa se shqiptarë e kosovarë nuk dallojnë nga njëri-tjetri. Leri kanoçet adoleshente si puna e Sorrës Serbe të Kosovës të llapin se si thotë populli, nuk ka pyll pa derra! E derri dihet që qelb goxha po kur i vjen koha e thikës nuk ka nga ja mban!

arun

Primus registratum

ala me kto gjona ju, qekeni ftof te tajare me duket

nejse ne lidhje me temen

kosovaret jane nje popull si gjithe te tjeret me te mira dhe te keqija

kam njoft plot kosovare dhe kosovare qe kane per se mbari dhe plot te tjere qe kane qene plehra fare

per ta mbyll jane nje popull si gjithe te tjeret as me shume dhe as me pak

ai qe mendon ndryshe eshte thjeshte naiv qe nuk i njef mire kosovaret