A ka dallime midis shqiptareve dhe kosovareve?

Legjionixx

Forumium maestatis
Re: Kosova & Shqiperia

....caesar......kam merakun te debatoj me ty ka koh qe te kerkoj po nuk mundem te ze pisk,uredhero ketu jame e mos ik

ere

Primus registratum

tani mu kujtua ajo kenga : Jo ti mos ik..jo mos me ler..jo mos me ler....
caesar ike ore?
po te pret legjioni me shpat ne dore...dil ne shesh te burrave e lufto si Skenderbeu..

Legjionixx

Forumium maestatis

....pretty-girl.....ke filluar ti kuptosh gjerat me themel /pf/images/graemlins/smash.gif

kokeakulli

Primus registratum

legjion mos u merr me veglat e serbve. ti cezar ose je serb, ose je dehur, ose je nje kafkevogel xheloz qe duhet te te keputet njehere zverku me dore. UCK shoket e tu i ka derguar ne ferr

abs

nuk e di...

Ne lidhje me gjuhen e shoh kosoven si zvicra me gjermanine dhe austrine, te tre shtetet flasin gjermanisht me dialekte te ndryshme.
Po te shohim ne kte kendveshtrimi, nje zvicerian e njeh gjuhen letrare sepse e meson ne shkolle, plus flet dialektin e tij, ndersa gjermanit i duhet nje perkthyes kur te flasi me zvicrianin nese s dine englisch pershembull.

Ne zyrih jetojne mbi 20mije nga kosova, prandaj me jepet rasti te lexoj shpesh here sic permenda ne mesazhin e kaluar. Por kjo gja si ka penguar kosovaret qe te mos mesojne kulturen e punes zviceriane.

Shume vajza e djem qe kam njoft, kur lexonin ndonje poezi ne shqip, dmth ne gjuhe letrare, ju shkelqente fetyra si diell.

Pervehte kur flas me kosovaret perpiqem te pasuroj fjalorin me dialektin,saqe ne banken e tiranes me thane:- E kosoves je moj? posi i thash, Gjakoven e kam kojshi. /pf/images/graemlins/smile.gif

kokeakulli

Primus registratum

nga gjith keto qe kam lexuar kam arritur ne perfundim se kosovaret na duan me shume se ne ç'i duam. sjan mikpritesa si ne shqipetaret e shqiperise fjala vjen, por kane dhen jeten per shqiperine me shume se ne. qe ne kohen e lidhjes se prizrenit.
shqiperin nuk e lejojne smiraxhinjt dhe njerzit e dobet nga nervat te perparoje

kameleoni

Primus registratum

une i kam dash shume shqiptaret e kosoves bile kam pase nje familje nga Mitrovica ne shtepi gjate luftes dhe me te vertete njerez shume patriote e te mire por qe kur ata kane vendosur te ndahjne identitetin e tyre kam filluar ti marr inat se ju duket vetja heronj.Heronj e sytrim jane te pakte kosovaret qe kan luftuar si burrat e nuk iken si k.... gjate luftes se 99' ne Shqiperi.bile kam njof shume cuna ne qytetin tim nga kosova qe qaheshin e ankoheshin se kishte zbrit shkau e po i hapte varre.shume gje patettike kjo si luftetare qe e quanin veten

Kush i sterviti oficerat e UCK?Oficeret e ShiSh e Ushtrise Shqiptare.

Kush ju dha armet kosovareve qe luftuan?97' e Shqiperise.U deshen te vriten 7000 shqiptare te pafajshem qe te krijoheshe justifikimi per trafikimin e armeve ne kosove.

PO me qesharakja shkojne e i japin voten Rugoves qe i tradhetoi ke milloshevici.e tani ai don edhe me i nderrue flamurin me gjak shqiponje.Nuk e imagjinoj dot pse kane ndryshuar kaq shume.

sa per legjionin une jam gati per debat me ty dhe se mua me gjen vetem tek temat patriotike.nuk jam as i pire e as nuk me kane ikur trute.

hajt tung

ere

Primus registratum

pacim /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

ere

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
....pretty-girl.....ke filluar ti kuptosh gjerat me themel /pf/images/graemlins/smash.gif

[/ QUOTE ]
me themel? une kam filluar po bej pallatin 20-katesh ti thua themel....
ej po pse me godet? /pf/images/graemlins/confused.gif...apo ngaqe me ke xhan shume /pf/images/graemlins/devil.gif

premtim

Primus registratum

Ja nje dallim mes shqiptareve e kosovareve:
Shqiptaret sillen gjithmone njesoj, mire apo keq, gjithnje ne menyre konstante, gjithnje veprime te lexueshme.
Kosovaret afrohen me shqiptaret vetem kur ndihen te kercenuar, vetem per interes. Kur jane zotet e vetes jane njerezit me indiferente ne bote dhe nuk te kryejne nje nder. Rrine gjithmone bashke, madje as nuk te flasin po nuk qene te interesuar. Te gjitha per ekperience personale.
E sheh se edhe ju keni ndjenjen "tuaj" te vecante kombetare. Ne disa vende jashte shteti ku jeni me shume se ne ne numer, silleni me "ato te Shqiperise" njesoj si me te huajt.

P.S. Gjithsesi punet e mia i kam kryer gjithmone duke u munduar mos ti kerkoj ndere njerezeve. Po ama kosovaret i njoh, se jeta te fut ne muhabet dikur (ne nje fare menyre).

[/ QUOTE ]

G R O W U P C H I L D ,apo rritu ritu /pf/images/graemlins/wave.gif vendi im..more mistrec...mos te ishin kosovaret me siguri sot do te ishit grek apo sllav dhe ne prapashtese te emrit do ta kishe ....VIC....apo ...OPULOS

premtim

Primus registratum

Po se eshte e thjeshte fare Legjioni, ata qe une kam pas rastin te takoj e te frekuentoj ne jete kan qene te tille, edhe kaq se kupton! Une skom dal ne forum mi i kref bishtin robeve, po me thene ate qe mendoj te bazuar ne ate qe di e kam jetuar.
Ti nese ke ekpserienca te ndryshme je i lire ti sjellesh e te japesh mendimin tend, me duket e thjeshte fare!

[/ QUOTE ]

SHIQONI TE GJITHE....kjo ka te beje me nje gje te vetmen dhe asgje tjeter e kjo eshte se xhaxhi Enver , duke ditur se me ke i ka punet, e ka bere punen asisoji sikur cekur nga une me pare ne temat tjera se VELLEZERIT KINEZ e sot VELLEZERIT GREK DHE ITALIAN dhe miqët Kosovarë ende sot e kesaj dite ekziston...mirpo mendoj megjithate se se paku anetaret e ketije forumi (qe parimisht duhet te jene gjeneratat e reja) e ne vecanti "hosting" dmth shqipetaret e shqiperise duhet te jen shume te miresjellshem ne vecanti me grupin e "vogël" te Kosovareve prezent ne kete forum...Mirpo gjate kesaj kohe te kaluar ne kete forum dhe "debateve" te "nxehta" per temat te llojit une te dua e ti nuk me do...apo ne jemi shume te mire ndersa ju jeni funderrine e pashe nje gje te vetmen se ky forum ne krye me editorialin e vet si duket teorine e xhaxhit ENVER...don ta vazhdon prandaj LEGJION...po te foli si vella mos harxho energji te shkruash apo te komentosh asgje ne lidhje keto tema te postuara dhe te "editoriuara" ne menrye "demokratike" dhe "transparente" sepse ke te bene me nje "politike" editoriale te gabuar ku ti, sikur edhe une, ke menduar that we can make a difference...por pasi qe kjo eshte e kote...atehere ti (Legjioni) dhe une dhe te tjeret nese ka te tjere, vetem mundemi ta vezhgojme kete forum dhe te ushqehemi me urrejtje ndaj bashkekombasve te mi/tone gje qe ata po mundohen ta ushqejne tek populli/rinia e tyre

tung......assholes

kokeakulli

Primus registratum

jo defacto seshte ashtu, duhet menduar se kete e deshiron dhe Drashkoviqi perqarjen perfundimtare qe ujku(vuku) ta kete me te lehte.
edhe une jam prekur nga disa krimba qe po i imitojne serbet dhe vjellin helm kundra jush. por mos harro keta jane vec krimba, kurse ju jeni mposhtesit e gjarperinjve. shqiperia eshte toka nene ku te gjithe ne pa perjashtim e marrim bekimin. Ajo ju ka dashur dhe ju do

kokeakulli

Primus registratum

te trashe jane ata qe shesin motrat dhe kusherirat per prostituta per ca lek(ne kosov kosovari kurre se shet kosovaren e jo me kusheriren).
te trashe jane ata qe shesin femijet
qe akoma me gjakmarrje me mijera te ngujuar ka shqiperia(ne kosov ska me qe n'kohen e anton qetes qe i ndrite shpirti),
qe i shesin nafte armikut te tyre kur ai kishte nevoje per tja vrare vellezerit.
qe skane nje kampion te vetem boteror ne sport. kosova ka enver idrizin, azem maksutajn, luan krasniqi(eshte afer),shpend abazi.shqiperia ska nje luan krasniq
te trashe jana ata qe ndrrojne emrat, nga luan ne leonidhas. te trashe jane ata qe 15 vjet liri e akoma skane nivelin ekonomik te kosoves te sapodal nga nje luft shkaterrimtare. qe 10 vjet roberi te arsimit dhe diplomat e prishtines njihen ne perendim me shum se te tiranes. edhe pse nen roberin serbe ata kane perparuar ne nivel te mjaftueshem.

jam dakort qe dikush habitet pse ata apo din me lidh 2 fjal, thjesht se flasin kosovarqe, me aq sa eshte bstardhuar gjuha shqipe letrare me italianizma edhe ata skane faj. pse skane akademi te arteve, baletit operes, por ju mos harroni se ato i keni peshqesh prej diktatures para 40 viteve. kosovaret ishin ne lufte per mbijetese nga gjenocidi atehere,

ne nje situate te ngjashme me ta ishin dhe jane hungarezet e vojvodines ne serbi, kurdet ne turqi, basket ne spanje, madje dhe palestinezet. dhe shume popuj ne bote.
kosovaret e treguan me veper se sishin thjesht injorant apo te trash. por krejt dicka tjeter. ata meritojne respekt prej nesh madje do shtoja dhe adhurim. e jo zili e cmire prej vellezerve te nje gjaku. ne fund te fundit kot e keni qe i shani. si ben gje pleshti shqiponjes

dicka interesante. kane nje fiksim. p.sh meshkujt martohen me femren qe nuk duhet te jete nga fshati nga eshte vet as nga fshati i nenes, ne dukagjin dhe drenice deri ne 7 fshatra nuk martohen mes veti. pra i bie me meshum se brezi i dhjete. por ky fiksim ka bere qe te dalin meshkuj te persosur gjenetikisht p.sh luan krasniqi eshte thjesht nje fshatar juniku dhe azem maksutaj e shume te njohur tjere. prandaj eshte i vetmi popull ne bote qe triumfoi mbi nje shtet te fuqishem. asnje popull nuk mund tju afrohet.
per kete arsye nje mashkull kosovar bie ne sy e dallohet nga ai shqiptar(uroj qe mos terboheni ju grindavecet e vegjel) ne fshatrat shqipetar spyesin shume as per kusherirat e dyta nga nena dhe dalin me te dobet nga shendeti e te tjerat. me te dobet dhe nga nervat si albforumistat tane qe e flliqen gjuhen

Marathonman

Primus registratum

Caesari shkruan se ;
... oficeret e Shish e U.Sh. i ushtruan ushtarét Kosovaré...
- ndoshta disa, por mos harro se shumica kishin pérvojé nga obligimi ushtarak né A.P.J. e kjo ishte ushtria e 4 né Evropé sa i pérketé aftésisé luftarake, ( fakt i marrun nga rev. COMBAT)
- Kosovarét kishin ofiser té dalur nga Akademia ushatarke Jug.
- ishte F.A.R.K.-u né Shqipéri dhe i ushtronte né pérgjithési Kosovarét nga Evropa, Kontinentet tjera si dhe ata qe kishin ikur nga A.P.J.
- pér fate té keqé né kété kohé ushtria e Shqipérisé ishte totalishte e shkatruar mé heret nga "revolucionaret" lexo REBELAT qe i vjedhén depot e ushtrise, policise e shkatruan qdo gjé me vleré ne Shqipéri edhe identitetin e femrés-gruas Shqiptare e shitén pér ca LEKÉ né Itali e Greqi.
-...armét té cilat ti pohon se Kosovarét i moren nga ushtria e Shqipéris, kété ke plotsishté gabim, kjo eshte GÉNJESHTÉR, uné dhe mija e mija Kosovaré kemi paguar 3-10 % pér qeveriné dhe ushtriné e Kosovés e cila i pagoi me Marka-Dollaré armét e BLERA nga Shqipéria.
- ty té duket qesharake te votojme pér Rugovén.....
- kupto se Rugova éshté Lideri i vetém Shqiptaré i cili né ményré demokratike me vota éshté zgjedhur Lider i popullit, qe 25 vite, pra nése ti nuk respekton Rugovén thjesht nuk respekton as demokratin e as déshirén e popullit te Kosovés,
- sa i pérketé flamurit qeveria e Shqipérisé ka ndryshuar flamurin , sé pari e vuat yllin RUS ne mes dy krenave dhe tani e hoqét, .-.Kosova-Dardania si shtet i panvarur duhet dhe do té keté flamurin dhe himnen e saj, Rugova i pastroi mékatet e gjithé Shqiptaréve té cilét ia kthyen prapanicén Turkut dhe e hoqén yllin 6 cepa (ylli i Davidit) mes dy krenave.

kameleoni

Primus registratum

Ca po thua ti mer daje.Stema e Skenderbeut kurre nuk ka patur yll Davidi.Ke degjuar ndonjehere per Moikom Zeqon?Eshte njohesi me i mire i Skenderbeut i Heraldikes se Arberise.Ai ylli qe thu ti eshte shtuar nga nje koleksionist hebreo-danez qe ne shekullin e 18 bashke me disa SHTOJCA TE TJERA NE NJE VULE JO-AUTENTIKE.Dmth te krijuar vete.

Megjithate vlla lexo pak histori sidomos ate te Arbrit dhe do te kuptosh qe nuk kemi lidhje me HEBRENJTE

-Rugova tradhetoi dhe uli koken para Milloshevicit.Shqiptari kurre nuk e ul koken para pushtuesit por lufton deri ne vdekje.Nga Cercizi "Ja Vdekje Ja Liri".Dmth Rugova ka qene Shka sic i thoni ju ne kosovarce se ajo gjuhe shqipe nuk eshte.E tregon edhe vete emri -ova ne fund qe dikur ne te kaluaren e larget ai ka patur PARAARDHES SERB dmth gjak pushtuesi e jo gjak shqipe.

-Rugova nuk respekton deshmoret e Kosoves qe rane per liri per flamurin KUQEZI.Injoron flijimin e tyre per atdhe dhe te Shqiptareve ne Shekuj qe kane luftuar per KUQEZI.

-Rugova ju ka pjer.dh.ur. trute me ato deklaratat se do ta beje Kosoven te pavarur me negociata.[ndaluar]!!!!!!!!!!!!

-Kush te siguroi ty se do te behesh i pavarur.Apo se do te bashkohesh me Shqiperine???????????Apo deklaratat nacionaliste e tua e te miat?