A ka dallime midis shqiptareve dhe kosovareve?

shkodranlover

Primus registratum
Re: A ka dallime midis shqiptareve dhe kosovareve?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
per ka dialekti ma shum dallim ka mes shqiptarve te veriut dhe te jugut. shqiptart e kosovs edhe shqiptart e shqiperis veriut me ça kam pa edhe traditat i kena pak a shum njesoj. sado dallime t'kena mes njeni-tjetrit nuk ka rendsi perderisa armiqt i kena te perbashkt.

[/ QUOTE ]

Cile armiq moj/ mor? Un si shqiptar i Shqiperise nuk kam armiq, shkoj mire me kedo e mundohem te respektoj kedo qe me respekton, pa paragjykime. Cilet jane armiqte e perbashket. Ka Shqiperia Armiq???? Ku jane armiqte e perbashket, se po na fusni edhe ne ne sherr per hater te tjeter kujt???

vlera

Primus registratum
Re: Kosova & Shqiperia

Abs sugjerimin e kame une, kritik me vend kjo

nese deshiron qe ti zdhukesh apo ti minimalizosh rastet e tilla duhet pune, puno pra qe reagimi te shkoj ne vendin e duhur, duhet edhe ti dhe te gjithe ata qe mendojn se e zoterojne te shprehurit dhe shkruarjen e gjuhes te jene organizues te ketyre festave, apo ndonje manifestimi tjeter.

Ne me shume kritikojm sesa punojme, jam per kritiken por te behet aty ku eshte vendi pra ne adrese te sakte, sepse vetem ateher mund te shohim ndryshimet.

shpesh, e kam fjalen per diaspor ai qe eshte komunikativ mund te arrij ne nje pozite qe ndoshta nuk i takon, te perfaqson si komunitet e ndoshta nuk ka njohuri te thella per gjuhe dhe kulture, andaj them me reagim ne adrese te sakte mund te arrihet dic.

zog

Primus registratum

Mendoj se, me te kerkuarit e ndryshimeve ne keto Momente, nuk perfitojme.

<font color="green">

A eshte e mundur te shkruaj njeri se si mund te plotesojme njeri tjetrin? Kosova dhe Shqiperia?

Permua ne integrimin e jetes se perditshme ne te gjitha drejtimet eshte Gjuha.
Deshiroj qe Kosovaret te jene me te hapur ne kte pike, ndersa Shqiptaret me tolerant. </font>

Personalisht me gezon fakti qe mund te komunikojme bashke.

Nuk me gezon fakti qe prezantohemi me nje gjuhe jo korrekte ne ambjent te hapur.
Te shtunden e kaluar mora pjese ne festen e `gjuhes se lire`,te gjitha shtetet kishin pllakatat e tyre me fjalen Miresevini, ndersa ne kishim kte:

ah.jpg

Natyrisht qe ne Kosove kane munguar kushtet ne te gjitha drejtimet per gjuhen, sot kemi te gjitha mundesite, dhe besoj eshte deshira e dyaneshme.

Si mund te zgjidhet ky problem, per cdo sygjerim ju jam mirnjohese.

PS:personalisht ne jeten e perditshme ne mes njeri- tjetrit s me shqetson dialekti,ne media dhe Publik te hapur, deshiroj te reduktohet sa me shume ky "defekt"

Me mirenjohje, abs

[/ QUOTE ]

nuk eshte se s'dine gjuhen tek ky rast, vej bast qe edhe labt ne njejes do e shkrunin ket shprehje.

me teper eshte reagim psiqik sesa gjuhesor, megjithese vet gjuha eshte rrjedhoje psiqike. shqiptari mendon ne NJEJES e natyrisht drejtohet ne NJEJES, megjithese i flet turmes.

mire se vjen ! secili prej nesh kur e lexon e merr DREJTPERDREJT thirjen, eshte si TE DUA dhe jo JU DUA.

miresevini duket sikur s'na drejtohet neve personalisht por kolektivit ose grupit ose tufes ku edhe ne bejme pjese. duket sikur, babai dhe vellai mundet nga (te ftuarit, sepse edhe ata jane shumes) te pranuar me gjithe zemer ndersa UNE (sepse ne fund te fundit jam une, secili prej nesh, ai qe lexon) nuk e meritoj PERSONALISHT por "pranohem si i tille" prej babes ose vellait qe me shoqeron.

pra se u zgjata, eshte ME DREJT, ME SAKTE, ME BUKUR gjithashtu, kur i drejtohesh gjithkushit me MIRE SE VJEN !
une te dua TI, çdonjerit prej JUSH (ti + ti + ti + ti + &amp; ).

heh te ka shpetu rasti atyre zviceraneve tu beje nje leksion per kete, qe edhe ata ti drejtohen botes me TE FTOJ, TE UROJ, TE DUA. pra DREJTPERDREJT e pa dredha.

pinkparadise

Forumium maestatis

hhhheeemmmmmmm....un kam jetuar e rrethuar me kosovar edhe kam vene re qe neve te shqiperis jemi me te predispozuar te mesonim gjuhen edhe shprehjet e tyre se sa ata te mesojne shqipen "Korrekte", dhe nuk bejne asnje sforcim, sepse nuk duan. biles just for fun : nje here i degjova duke then, e pse ta mesojme neve gjuhen e keti shtetit, pse nuk e mesojne ata tonen /pf/images/graemlins/laugh.gif ...
eshte e vertet qe kosovaret flasin shqip hapur dhe me kete gje jam shum dakort, shm mire, por kam degjuar shpesh rruges qe kur flasin shqip e kan gojen shum te piset sidomos çunat, dhe sidomos perfitojne qe dine nje gjuh qe te huajt jo vetem nuk e dine por as qe ja kan iden nga bie, edhe offendojne robt kot, duke i fol me fjal te pista, si alabak, sepse kujtojne se jan vetem ata qe din shqip dhe sigurisht nuk i shkon menja qe mund te ket edhe shqiptar te tjer, dhe mbi te gjitha femra shqiptare.
por kjo eshte tek te gjith çunat shqiptar veçse tek kosovaret eshte me e theksuar.

MLK

Primus registratum

Une biles qe Kosoven e ka zili dhe vet Zvicra, po zvicerroneve ta bejn dhembin sa te elefantit ne si jep njeri azil ne Kosove!

pinkparadise

Forumium maestatis

Une biles qe Kosoven e ka zili dhe vet Zvicra, po zvicerroneve ta bejn dhembin sa te elefantit ne si jep njeri azil ne Kosove!

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

MLK

Primus registratum

Nje bace qe kemi pas ne Zvicer, e mundohej te mesonte shprehjet shqiptare, bente shpesh pyetje e degjoi shprejen qe "filoni osht martadell fare" edhe pyti ça do me thon!
I than qe do me thon "rob per se mari".
Pas nja 6 muajsh ishte me pusime ne Shqipni Baca dhe e ftuan ne nje dasem, nga vitet 98 e ky shkoi me qef.
Gjete gjithe dasmes haeng e raki e ketij ju bo zemra mal e nga fundi i dasmes kerkoi qetesi se do u thoshte diçka te gjitheve. Atehere baca ne fjale, fillon fjalimin;
Me kishin thon per traditat e mikepritjen tuj po tani qe e pashe me syte e mija si me keni prit du me ju pergezu e me ju thon qe jeni te gjithe krej martadella!
Si si i thane ata, jeni bash martadella te gjithe ju shqiptaret!
ne moment, nga brezat dolen nja 20 kobure (98 gjithe Shqipnia ka qen e armatosme) e baca u fut posht tavolines!
Deri para nja dy vitesh kerkonte akoma ate qe i kishte bo perkthimin e fjales "Maratadell".

Legjionixx

Forumium maestatis

..MLK..Me duket se edhe ti qenke nje kaliber si ai Kosovari,e sa per Zvicerr eja llafosu me mu

pinkparadise

Forumium maestatis

MLK kaliber???MLK eshte class rob /pf/images/graemlins/kiss.gif .

pse je ekspert zviceranesh ti???
edhe mund ta shtjellosh me shum shkrimin tend te me parshem qe ta kuptojme te gjith se ku do te dalesh me mendimet e tua.

pinkparadise

Forumium maestatis

hahahahaha...un te urrej kosovaret???pse skam pun tjeter un???
thjesht doja qe ti te shpjegoheshe per çka ke shkrujt me siper, per punen e zviceraneve...sepse e ke lene pak pergjysem mendimin tend.

debatiks

Primus registratum

Fol,debatik

[/ QUOTE ]

jo re dajo jooo, se kisha fare me ty.
c'pune kam me kosovaret qe ti urrej.

hajde me te mira