A jane romantike meshkujt...?

arun

Primus registratum
Re: A jane romantike meshkujt...?

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[qb] Ka kalu koha e poezive dhe romantizmit; ka ardhe kohe leku dhe interesi. [/qb]
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

kjo thenja jote eshte klasifikim ideal per femrat e sotme shqiptare

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga INDULGENCE:
[qb] Ne qofte se te njihte, ndoshta nuk e kishte per gjestin "dergim lulesh" reagimin "jashte orbite" por per personin... (nothing personal, really!)

Femrat rrefuzojne apo nuk vleresojne dhurata, gjeste apo akte galanterie nga meshkuj, jo se nuk vleresojne romanticitetin e gjestit, por sepse s'duan te kene te bejne me personin... [/qb]
:tipsy: :tipsy: :tipsy:

ku e dija une se ajo donte nje mashkull gorrille hamshor materjalist , po nejse ... ajo jeton ne shqiperi une ne itali ,ajo kishte nje rroge rreth 500 euro ne muaj , kurse aruni merr 1500 euro ne muaj, ajo ne fund u pendua shume por cedo se aruni kishte gjet nje tjeter me te mire se ajo ........... :rockband: :rockband:

epiphany

Primus registratum

kush po tregohet materialist ne keto momente?
me keto qe the tani e ndrite fare.ke gjithe keto here qe ankohesh per femrat dhe materializmin e tyre por e tregove veten qe je shume i perfshire vete ne kete bote.cfare tu dashkan femrat "e ndershme" ty? ti kaloke pa problem nga njera te tjetra.

do vdes per ty

Primus registratum

aman aman ja ZEMRA E THYER si shaka "gorrile hamshor materialist" , kush nuk eshte materialist/materialiste seshte ne rregull se bota sote rreth pares rrotullohet se kur hyn varferia nga dera del dashuria nga dritarja me vrap. pastaj thjesht fakti qe ste pelqente ty sdo te thote se ai tjeteri eshte i keq kshu eshte bota te tjere duam te tjere na duan realitet cik i hidhur. ate pjesen kur u kujtua ajo sdoja me une te lutem shume thoja ndonje tjeteri se kur do femra te qepet kemba kembes ste le ti ikesh dmth ajo ste donte pa te la te ikje( sikunder do bente edhe mashkulli) te lutem shume ate : ajo ishte ne shqiperi ndersa ti na ishe larte shume :ITALI leri menjane se na u neverit pse kush epaska thene qe italia qenka me larte se shqiperia apo se ne itali u trajtojne si qeni , me rracizem ne kulem mos me thuaj qe ty te respekojne se sa i duam neve jevgjit aq na duan italianet rracizem mbytes. pranoje humbjen edhe fol cik me me mend sidomos kur vjen puna tek shqiperia aaaaaaaaaa aty slejoj njeri te me shaje token ku linda edhe u rrita. sa per rrogat nuk besoj se asaj i behet shume vone, njeriu mund te beje cdo gje ne jete mjafton deshira edhe vullneti por dashuria nuk gjendet lehte, dashuria e paster kshu qe me mire me rrogen 500 mije te saje edhe me djalin qe do.
hajde pac fat edhe mos vill kaq shume vrer, me i qete edhe i dashur nga te tjereve se jemi nje gjak arun. wish u best of luck
bye bye now

Rambla

Primus registratum

se ne itali u trajtojne si qeni , me rracizem ne kulem mos me thuaj qe ty te respekojne se sa i duam neve jevgjit aq na duan italianet rracizem mbytes.
:confused:
Nga e dike kaq mire ti? Fliske dhe me bindje madje.

zog

Primus registratum

[qb]

Femrat rrefuzojne apo nuk vleresojne dhurata, gjeste apo akte galanterie nga meshkuj, jo se nuk vleresojne romanticitetin e gjestit, por sepse s'duan te kene te bejne me personin... [/qb]
pikerisht ketu duket hashiqare qe ato (ti, ju) e keni menien veç per interes. normalisht nje femer e squt dhe e bukur (pra romantike) ka nevoje te rrethohet nga ADHURUES, sa me te shumte aq me mire. kjo s'do te thote se ajo i dashuron ata, megjithese i mirepret gjestet e tyre BUJARE (du me thone, asnjegje s'ka pse e pengon nje gjest per me u konsideru bujar).

pra si perfundim konkludojme, neqofte se nuk ka me çuna romantike, eshte ngaqe, gocat sot jane INTERESAXHIJE.

seks per leke, menjefjale, edhe ato qe s'jane tek semafori.

gjynah per zot !

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga arun:
[qb]
[qb] Ne qofte se te njihte, ndoshta nuk e kishte per gjestin "dergim lulesh" reagimin "jashte orbite" por per personin... (nothing personal, really!)

:tipsy: :tipsy: :tipsy:

ku e dija une se ajo donte nje mashkull gorrille hamshor materjalist , po nejse ... ajo jeton ne shqiperi une ne itali ,ajo kishte nje rroge rreth 500 euro ne muaj , kurse aruni merr 1500 euro ne muaj, ajo ne fund u pendua shume por cedo se aruni kishte gjet nje tjeter me te mire se ajo ........... :rockband: :rockband: [/qb]
aruno me 500 euro rroge ne shqiperi hyn tek pasaniket (dmth tek ajka e shoqerise), ndersa me 1500 euro ne europe s'je as tek te mesmit.

keshuqe diferenca behet shume e madhe.

po s'pate porche (veture) nje femer qe paguhet kaq, ne shqiperi, zorr se e shtjen ne dorre. ato e hudhin shurren me lart se shatervani ne gjeneve /pf/images/graemlins/laugh.gif

epiphany

Primus registratum

tani une nuk arrij ta kuptoj... ju ose keni njohur vetem 3 femra gjithe jeten tuaj ose flisni keshtu thjeshte nga ndjenja e theksuar e inferioritetit... kaq shume ju vret qe nuk keni nje porche dhe rrobat firmato? me gjithe keto qe po thoni po tregoheni shume me shume materialiste se ato femrat per te cilat po flisni.

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga denna:
[qb] tani une nuk arrij ta kuptoj... ju ose keni njohur vetem 3 femra gjithe jeten tuaj ose flisni keshtu thjeshte nga ndjenja e theksuar e inferioritetit... kaq shume ju vret qe nuk keni nje porche dhe rrobat firmato? me gjithe keto qe po thoni po tregoheni shume me shume materialiste se ato femrat per te cilat po flisni. [/qb]
Shoqëria e sotme, dhe kaosi i saj moral

Shoqëria e sotme po lundron në një kaos moral, ashtu siç edhe po lundron edhe në një kaos ekonomik, i cili po ashtu është edhe një nga elementet kryesore frymëzues të këtij kaosi moral. Mirësjellja dhe respekti ndaj tjetrit, ekzistojnë në bazë të kriterit material, pra, të pasurisë dhe jo të aftësisë për të përçuar mirësi dhe shembull të lartë morali, qoftë të një familjari të rregullt njëkohësisht edhe të një individi të vlefshëm sadopak për shoqërinë që e rrethon. Shoqëria është duke gjykuar shkurt: kriteri i saj është pasuria, paraja, për pasojë je i zgjuar dhe i ditur sepse ke mbrritur të vendosësh sasira të konsiderueshme parash. Një vilë trekatëshe, një Mercedes Benz 500, celularin në brez, flokët sipas modës së fundit, një grua në një krah dhe një të dashur në krahun tjetër: kjo është pamja e një njeriu të lumtur sipas një këndvështrimi shumë të përhapur dhe mentaliteti të krijuar këto vitet e fundit. Një ëndërr pas së cilës po rendin të gjithë pa përjashtim dhe po e shikojnë ditën dhe natën, ku disa vetëm po e ëndërrojnë dhe të deziluzionuar më pas i nënshtrohen punës dhe monotonisë së përditshme që i kanë sajuar vetes, ndërsa disa të tjerë me një egërsi të pashoqe po i shfrytëzojnë të tjerët në mënyrë të paskrupullt dhe janë duke shkelur mbi këdo dhe çdolloj parimi të thjeshtë njerëzor dhe logjik vetëm për t'ia arritur qëllimit. Pasurimi me çdo kusht është bërë motoja e jetesës së tyre dhe e kanë lënë pas dore shpirtin të dyja palët, i janë nënshtruar këtij mentaliteti të mbrapshtë me gjithsej, duke krijuar idhujt dhe idhujtarinë moderne. Vendin e gurëve dhe të drurëve të zakonshëm e kanë zënë idhuj të rinj, emra pasanikësh, emra këngëtarësh, emra aktorësh, të cilët këta të shkretë duke mos pasur asnjë lloj vizioni iu shkojnë pas dhe i imitojnë deri në hollësitë më të vogla. Moda e fundit është bërë një preokupacion i dorës së parë për femrat dhe snobizmi ka dalë në plan të parë. Por kemi të bëjmë me një snobizëm ordiner, me atë më vulgarin që nuk të ngjall gjë tjetër veç neverisë. Në këto çaste, njeriu normal s'mund të bëjë gjë tjetër veçse të shfaqi forcën e tij të moralit dhe të mos bjeri në kurthin e mentaliteteve të mbrapshta.

Në mund ta ruash arsyen
kur bota humbet fillin
E fajin ty ta hedh e vetes t'i besosh
Sa herë te ti dyshojnë e s'të përfillin
Por edhe dyshimet drejt t'i gjykosh...

Këto janë vargjet e poetit të famshëm anglez Ryduard Kipling dhe me të vërtetë që në një kohë të tillë po jetojmë. Njerëzit e kanë humbur fillin dhe si të tillë i janë lidhur sendeve dhe janë bërë robër të botës që i rrethon dhe i reklamave të një jete luksoze që nuk munden t'ia arrijnë dot kurrë. Në këto çaste që po kalojmë vetëm besimi është ai që e shpëton njeriun duke i dhënë ekuilibrin e nevojshëm shpirtëror duke e mbajtur larg streseve të përditshme, brenda telasheve, pa e larguar prej tyre, porse duke i falur atë qetësi që të gjithë e kanë nevojë por që nuk e gjejnë dot në mënyrën e jetesës që po bën shoqëria e sotme. Jemi vetë që i vështirësojmë dhe i komplikojmë gjërat pa qenë nevoja.Sendet janë të nevojshme për aq sa kryejnë nevojat njerëzore dhe jo të bëhen pjesë e jetës individuale duke u bërë idhuj të pazëvendësueshëm, duke sjellë si rrjedhojë humbjen e qetësisë shpirtërore në çastin kur këto na mungojnë ose i humbim.

epiphany

Primus registratum

gjerat nuk jane o te bardha o te zeza.duhet te jesh me kembe ne toke.ca kujton se te gjithe jane keshtu si i pershkruan dhe ti je viktima e kesaj bote te ndyre materialiste?ktheu dhe lexoi njehere ato qe ke shkruar deri tani ne kete e ne tema te tjere dhe shiko se sa shume i perfshire je dhe ti ne te gjithe kete.jam shume dakort me ty qe njeriu nuk duhet te humbi anan e vet njerezore e shpirterore po ama edhe keto idealizmat e tua totalisht hipokrite nuk i duroj dot fare.

arun

Primus registratum

[qb] gjerat nuk jane o te bardha o te zeza.duhet te jesh me kembe ne toke.ca kujton se te gjithe jane keshtu si i pershkruan dhe ti je viktima e kesaj bote te ndyre materialiste?ktheu dhe lexoi njehere ato qe ke shkruar deri tani ne kete e ne tema te tjere dhe shiko se sa shume i perfshire je dhe ti ne te gjithe kete.jam shume dakort me ty qe njeriu nuk duhet te humbi anan e vet njerezore e shpirterore po ama edhe keto idealizmat e tua totalisht hipokrite nuk i duroj dot fare. [/qb]
problemi eshte se une nuk jam idealist por realist , dhe per kete te siguroj , por nga ana tjeter te siguroj se femrat e sotme sidomos ne tirane jane bere shume te djallzuara dhe materjaliste, dhe ne rrethana te tilla te kerkosh meshkuj romantike eshte njesoj sikur te kerkosh gjilperen ne nje mullar me kashte .....

nuk thoshte kot qazim mulleti ish prefekti i tirones se: ne shqiperi lulet i hane gomeret

epiphany

Primus registratum

gjerat nuk jane o te bardha o te zeza.ka nje ser rrethanash qe shpesh here te detyrojne te behesh pak materialist, pak egoist...pak nga te gjitha.po ti je shume i zene me moralizmat e tua per te njohur njerezit per ate qe jane.

arun

Primus registratum

[qb] gjerat nuk jane o te bardha o te zeza.ka nje ser rrethanash qe shpesh here te detyrojne te behesh pak materialist, pak egoist...pak nga te gjitha.po ti je shume i zene me moralizmat e tua per te njohur njerezit per ate qe jane. [/qb]
problemi eshte se nuk jam aspak materjalist dhe egoist , dhe gjerat fatmiresisht dhe lavdi zotit i shikoj me ngjyra dhe jo bardhe e zi , por edhe durimi im si durimi i cdo mashkulli te kasaj bote ka nje limit , pra une nuk mund ti qurravitem askujt me teper se ce meriton ,

ke degjuar ti dena , per ate qe quhet as kompleks inferioriteti dhe as kompleks superioriteti , qe ka te beje me ate qe quhet ekuilibri i plote mendor qe eshte aq shume i cmuar per ditet tona , e pra ta vesh ne zbatim kete lloj sekreti pra te jesh i balancuar sot , femra te tilla si ajo edhe si shume te tjera te quajne pa pike turpi me lloj lloj epitetesh

nejsa varja ............

une mendoj se ne nje shoqeri te varfer si ajo e shqiperise te jesh romantik te quajne jashte realitetit , ndersa te jesh materjalist te quajne njeri modern dhe i kohes qe ecen me vlerat pseudo morale te kohes tone
do nje shembull shiko dhe fillo qe nga kryeministri dhe vazhdo e mbaro deri tek qytetari dhe fshatari me i thjeshte

ciao

epiphany

Primus registratum

po te kishe ate lloj ekuilibri qe pretendon se ke do arrije te gjeje e te njihje mjaft femra qe i vleresojne e per me teper i kultivojne vlerat per te cilat ti flet.nuk jane aq pak sa te duken ty...por tashme kam pershtypjen i ke futur te gjithe femrat ne nje kategori.me vjen keq sinqerisht...

arun

Primus registratum

[qb] po te kishe ate lloj ekuilibri qe pretendon se ke do arrije te gjeje e te njihje mjaft femra qe i vleresojne e per me teper i kultivojne vlerat per te cilat ti flet.nuk jane aq pak sa te duken ty...por tashme kam pershtypjen i ke futur te gjithe femrat ne nje kategori.me vjen keq sinqerisht... [/qb]
jo te gjitha femrat ne nje thes nuk i fus sepse ndyshojne shume nga njera tjetra dhe femrat ne pergjithesi jane me shume romantike se meshkujt , dhe sidomos ti , je ndryshe ha buke vec ti je vajze e zgjuar ...............

por po te erdha aty ne fakultet ku je ti do te jap nje tufe me lule te bukura thjesht per te treguar ty me fakte se meshkujt shqiptare jane vertet shume me romaktike se cduken

nejse tani po iki se fillon ndeshja shqiperia me turqine dhe dua ta shikoj, dhe diskutimin e vazhdojme njeher tjeter , mbas pashkeve kuptohet sepse do jem me pushime disa dite , dhe te uroj gezuar pashket

ciao dena

epiphany

Primus registratum

nuk ka te bej femer a mashkull.nje person eshte romantik ose jo pvaresisht nga seksi.e vetmja gje qe ndryshon eshte menyra se si nje femer dhe nje mashkull shpreshin romanticitetin e tyre.

spartan00

Forumium praecox

[qb] nuk ka te bej femer a mashkull.nje person eshte romantik ose jo pvaresisht nga seksi.e vetmja gje qe ndryshon eshte menyra se si nje femer dhe nje mashkull shpreshin romanticitetin e tyre. [/qb]
Ate mendoj edhe une,nuk ka te beje,formulimi i temes nuk ka te beje...