A jane romantike meshkujt...?

@d@

Primus registratum
Re: A jane romantike meshkujt...?

Po te deshi eshte, por s'te deshi s'eshte .. easy fare dihet muhabeti /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy:

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Lilly:
[qb] ç'lidhje ka patriotizmi me te qenit romantik??? [/qb]
nji tash duhet me dash te dashurin me shum se nonen shqipni....

zecovina

Primus registratum

UNE PRAPE JAM E MENDIMIT QE TE GJITHE NJEREZIT JANE ROMANTIKE..TANI VARET SITUATA DHE AMBJENTI NQS I LEJON APO JO TA SHPREHIN KETE ROMANTIZEM...
NQS NJE NJERI KA SHUME NGARKESE PSIKOLLOGJIKE ESHTE E PA MUNDUR NE SHUME RASTE KY ROMANTIZEM TE DALE NE SIPERFAQE....UNE AKOMA BESOJ QE EKSISTON....DHE PO KA SHUME ROMANTIKE NE KETE BOTE....

epiphany

Primus registratum

nuk ka te bej shume mashkull femer...sdq menyra se si nje mashkull e shpreh romanticitetin e tij ndryshon shume nga menyrat qe zgjedh nje femer...eshte dhe me e bukur per mendimin tim...

marina s.

Forumium maestatis

A varet romanticizmi nga realiteti shoqeror? vini ne krahasim kohen ne te cilen ka jetuar CASANOVA me kohen ne te cilen jetojme ne duke filluar nga revolucioni industrial.kam lexuar nje veper ne lidhje me kete çeshtje e do te citoj disa vargje me vone.tani jam kurioze te di opinionin tuaj.do te ishte intersant diskutimi mbi romanticizmin duke e pare ate nga nje kendveshtrim tjeter...duke hyre me thelle ne argument.

Rambla

Primus registratum

Ke te drejte.
Nje mashkull i cili ka marr nje 'edukate pak antike' (dhe ketu e kam fjalen per menyrat e rafinuara te koheve te kaluara, tip dandy p.sh.) di te sillet bukur me nje femer /pf/images/graemlins/wink.gif .

Erison700

Forumium maestatis

hahahahaha antikiteti.........
pranej lejn koken femrat per drakulen....

xhufipatufi

Primus registratum

Jane janeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..............shume... :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep:

albavina

Primus registratum

cfare pyetje :rolleyes: ka meshkuj qe jane romantike ka dhe nga ata qe nuk e dine as cfare kuptimi ka fjala "romantike"

marina s.

Forumium maestatis

Une po them qe ta konsideroni romanticizmin,ne debat,si pjese e kultures se nje shoqerie.Pra ta trajtoni si dukuri shoqerore,jo si nje banalitet.Per kete arsye kerkova te beni krahasime kohore.Mos harroni se Romanticizmi ka qene edhe rryme e artit te shkruar e atij viziv.mos kembengulni tek banaliteti.

S6T6N6

Forumium maestatis

Nuk mund te konsiderohet romanticiteti i meshkujve apo femrave si dukuri shoqerore pasi eshte ndjesi individuale. Disa jane dhe disa nuk jane romantike dhe nuk ka te beje hic me kulturen apo traditen... mendoj se kjo teme duhet te transferohet tek dashuria!

Rambla

Primus registratum

Epo Navajo shyqyr qe femrat dhe meshkujt nuk jane njesoj..do ishim shume te merzitshem!

Romanticizmi qe flet ti Lilly, dmth rryma letersise (andej nga fillimi i 1800), ka pak te bej me fjalen 'romantik' si e kupton shumica njerezve: dmth ai qe te blen lule, etj etj.

Si dukuri shoqerore
Ne linje gjenerale do thoja qe sa me e zhvilluar te jete shoqeria aq me mire mashkulli di te sillet me femren. Nje shoqeri e shendetshme, e kulturuar pa dyshim bazohet tek nje raport solid mashkull-femer, kjo implikon qe te dy te bejne shume gjera per njeri - tjetrin (sakrifica, tolerance, mbeshtetje...te jene dhe romantik ).

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Mua me duket sikur cunat jane me romantik se gocat. [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif true!

Ishte nje çift, te dy perdore duke ec ne breg te detit. Thote çuni:
- e dashur, neser marim dhe ne nje vark me qera. si thua?
Goca mendohet dhe pastaj pergjigjet njekohesisht me çunin:
ajo- pse jo, nga ora 12 kur te kete diell, qe ben içik ngrohte.
ai - andej nga darka duke pare perendimin e diellit!
dhe shton: oh, po ti s'qeke romantike.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

marina s.

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Sceptical:
[qb] A varet romanticizmi nga realiteti shoqeror? vini ne krahasim kohen ne te cilen ka jetuar CASANOVA me kohen ne te cilen jetojme ne duke filluar nga revolucioni industrial.kam lexuar nje veper ne lidhje me kete çeshtje e do te citoj disa vargje me vone.tani jam kurioze te di opinionin tuaj.do te ishte intersant diskutimi mbi romanticizmin duke e pare ate nga nje kendveshtrim tjeter...duke hyre me thelle ne argument. [/qb]

Rambla

Primus registratum

Qe nga koha Casanoves deri ne kohet tona kane ndryshuar shume gjera, kane ndryshuar kostumet e shoqerise. Sa per revolucionin industrial e shpjegon bukur Dickens (charles, e jetoi boom-in prandaj). Qe nga ajo kohe njeriu eshte bere shume me teper pragmatik, llogarit si ta kaloj kohen, sidomos ne vitet e fundit i eshte dhene teper karries (fenomeni eshte perhapur shume edhe tek femra jo vetem tek mashkulli), duke humbur, ose me mire duke lene pas dore 'aktivitete' te tjera.

Ritmet e jetes jane bere shume te larta dhe njeriu gjendet perball zgjedhjesh qe gjithashtu duhet te bej shpejt.
Keshtu qe edhe per mungese kohe, romanticizmi nuk hyn tek prerogativat e 'qytetarit te mesem'.

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga rambla:
[qb] Epo Navajo shyqyr qe femrat dhe meshkujt nuk jane njesoj..do ishim shume te merzitshem! [/qb]
Tema gjithsesi duket sikur te thuash "a jane meshkujt meshkuj" apo "a jane femrat femra".
Nuk mundet te jet qe fjala romantik te ket dal nga nje reagim i nje femre dhe aq me keq kur me perpara (100-200 vjetesh) ka qen "rreptesisht" e ndaluar qe nje femer ti propozonte nji mashkulli. dhe kan qen gjithmone meshkujt ata qe hidhnin hapin e pare...e si mund ti thuash nji femre qe eshte romantike kur ajo as nuk te vjen verdalle apo nuk te fton te hash dark nen driten e qirinjve, apo nuk te con ne nje restorant ku ndjehen vetem veglat violine dhe piano...
sigurisht qe mund edhe te ndodhi por nese jane te fejuar por kur kerkon takimin e pare, ne 1000000 raste mundet nje femer ti bej ato qe thash me siper....
dua te them qe fjala romantik ka dal nga sjelljet e meshkujve pastaj eshte ndar ne gjini (romantike)...
e si mund te behet nje pyetje e till? ather le te bejme dhe pyetjen: a ka qen me te vertete shkencetar Isaac Newton (dicka ka marr mbiemrin e tij sot) apo ka qen pizajol?... :shrug:
Mbase dikush, sot, i thot pizes margarita piza Newton :lol: :lol: :lol: