A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???

woooooow

Primus registratum
Re: A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???

Une i kam lexuar me vemendje te gjitha ato cfare keni shkruar.
Une mendoj se ne historine shqipetare ka ane pozitive dhe ane negative.
Anet pozotive jane se shqipetaret gjithmone kane qene trima per te mbrojtur shtepine dhe vendin e tyre.
Ndersa mund te them se ne disa momente shqipetaret nuk kane gjetur gjuhen e perbashket per te qene te bashkuar, gje qe ka ndikuar ne percarjen e sotme.
Po te hidhemi ne ditet tona une gjykoj se shqipetaret kane arritur shume. Me kete dua te them qe ceshtja shqipetare diskutohet shpesh ne kancelarite e botes, kjo ka ardhur edhe si rezultat i njohjes te luftes se drejte te popullit te kosoves, si dhe vetedijes te atyre politikaneve shqipetare (kudo qofshin ata) qe interesi kryesor eshte ceshtja kombetare. ( Ne teori kjo qendron ndersa ne praktike ndodh fare ndryshe)
Ka shume politikane qe jane aq te ceket sa vene interesat e partise tyre ose te xhepit te tyre para interesit te kombit.
Te drejtosh nje shtet duhet te jesh profesionist me kete nenkuptojme qe duhet te kesh mbaruar shkollen e dipllomacise qe egziston ne boten e zhvilluar.Nga politikanet tane zor se gjen ndonje te tille. Pjesa me e madhe si te pa afte qe jane shikojne (te rregullojne familjen e tyre) dhe si perfundim nuk perballen dot para botes. Te gjitha kto i them se brezi jone qe kemi hapur dhe diskutojme kete teme kemi shume pergjegjesi qe me profesionalizem dhe te shkolluar te dime te zgjidhim kte problem qe eshte nje nga problemet me te mdhaja te kombit tone.
Sigurisht deshira ime eshte qe ky problem te zgjithet sa me shpejte dhe mos ti ngeli brezit tone ta bej realitet.

burimi

Primus registratum

Vetem deshta te prononcohem rrethe kesaj teme.
Sa me perket mua si kosovare,une e niej per obligim qe ti them disa fjale se a eshte kosova me shqiperin nje apo jo:Simbas mendimit tim jo qe jan nje por nuk ka asnje argument qe munde ta mohoje kete se Kosova dhe Shqiperia jane nje kur kemi nje gjuhe nje tradite nje kulture edhe me heret para se te na sundoj Turqia kemi pasur edhe nje religjion apo fe si i thojme ne,historia e deshmon kete por me vjen keq qe ju paskeni folur ne chat me ndonje njeri qe fare nuk e din se a eshte shqipetare me se pari e pastaj historine e shqipes tone te dashur.
Besoj dhe shpresoj se nje dite do ta kemi shqiperin e madhe siq ka qene dikure dhe ajo eshte enderr e qdo shqipetari te vertete.

Baton84

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] Pershendetje!
Ne Kosove ka parti politike qe e permbajne kete ceshtje ne programin e tyre, e jam e bindur se edhe ne Shqiperi ka.
Por deshiroje te sqarohem pse thashe une qe duhet te kemi iniciative te gjithe ne per nje ribashkim. Ja si mendova, deshiroje te filloj pak nga e kauara e te mberrij ketu ku qendrojme sot:

E dim te gjithe se Shqiperia fitoi pavarsine me 1912 dhe me shume se gjysma e trojeve ngelen jashte shtetit pa deshiren tone.
Tani dua ti referohem Kosoves jo pa arsye por sepse jam shqiptare nga Kosova dhe me se miri i di ngjarjet qe rrodhen aty
Dhe do filloj keshtu, Shqiperia fitoi pavaresine dhe Kosova mbeti jashte saj,Kosova mbeti nen Serbi por shqiptaret nuk u pajtuan me kete gje, ata paten inciative nuk e pranuan kurre kete gje, prandaj edhe vazhuan luften, nje lufte me nje ujke te terbuar. Ishte lufte e veshtire dhe keqtrajtime te pa para kishte nga ana e serbeve ne ate kohe, kufiri yne ishte gjer tek molla e kuqe si i thome ne e serbet me dhune na larguan nga aty, sot si kujtim i atyre vendeve shume shqiptare mbaj mbiemra te vendeve ku kane jetuar, u be nje kasaphane e madhe sa qe ne popull lindi fjala "hyp se te vrava zhdryp se te vrava" pra i vrare ke qene nese ke rene ne duar te serbeve. Por ashtu te mundur ne mbijetuam duke luftuar.
Mbaroi lufta e dyte boterore e ne prape ishim nen Serbi, nuk kishim shkolla, nuk kishim liri elementare as flamuri nuk na lejohej, por prape punuam su dorezuam, vijn vitet 68 kur u zgjua populli dhe kerkoi gjuhe dhe flamur dhe i fituam, erdhi viti 70 dhe ne fituam edhe universitetin, tani kishim ku te fitonim dituri dhe dite e me shume behej vetdijsimi i pupollit, dhe shqiptaret me nuk ishin majmuna me bishta (sic na quanin serbet),( i referohem nje poezie te Esad Mekulit) por njerez qe tani pos sopates qe mbanim ne krahe, kishim ne krahun tjeter edhe librin, pastaj erdhi 81 prape u kerkua republika e Kosoves, erdhen vitet 90 kur Kosova u deklarua se kerkon pavaresi, dhe ne fund lufta e lavdishme qe e bene bijte me te mire te kombit tone, qe dhe jemi deshmitare te saj.

Gjate gjithe kesaj kohe Serbia cdo here ka thene se shqiptaret duan nje "velika Albania" (Shqiperi te madhe), e kane thene kete gje sepse ata e din fare mire se cfare duan shqiptaret.
"Shqiperi e madhe" e quajne ata duke mos e pranuar faktin se ne jemi pjese e shtetit ame Shqiperi.

Kosova nuk heshti kurre dhe sdo te heshte.

Kjo per mua eshte iniciativa. Shqiptaret nga Kosova kur filluan luften e tyre per clirim nuk kishin parti qe te deklaroheshin se cfare duan, por ishte shpirti i cili u deklarua dhe su ndal kurre dhe se besoj qe do ndalet gjere sa te coj ne fund amanetin e te pareve.

Pastaj e njejta gje behet edhe ne ILIRIDE, ata shpallen republiken e tyre fituan universiteti (universiteti i Tetoves), dhe luftojne sepse duan ende, ata nuk ndalen...

mendoj se ku ishim ne arritem shume, ecim ngadal por shkojme drejte ndicimit e jo drejte territ.

Dhe jo pa qellim e tashe se per kombin nuk eshte shume te pritet 100 apo me shume vite per tu ribashkuar jemi apo sjemi ne deshmitare. Dhe kjo arrihet vetem nese ne jemi nje ne shpirt, dhe e themi haptas cdo kund.

Gjithe te mirat! [/qb]
Betina
Atehere, sipas teje, ne duhet te presim, te hyme ne BE dhe do te kemi lirine tone? Pra, Shqiperia te hy ne BE ashtu e coptuar siq eshte tani? Dhe tokat tjera jasht Shqiperise te hyne veq?

tirona

Primus registratum

Atehere, sipas teje, ne duhet te presim, te hyme ne BE dhe do te kemi lirine tone? Pra, Shqiperia te hy ne BE ashtu e coptuar siq eshte tani? Dhe tokat tjera jasht Shqiperise te hyne veq? [/QB][/QUOTE]

Them qe ky eshte gabimi me i madh qe neve mundet te bejme, te hyme ne Be te coptuar , sepse po hym
te coptuar ne Be nuk mundet e presim qe te bashkoena sepse ashtu cdo gje ka marr fund masanej !!!

bono_plisat

Primus registratum

une mendoj se jon 2 mundsi per bashkimin e trojeve etnike....e para eshte ndoshta ma veshtire me u realizu.....
1.me luft..... nashta 1 dit duhet me tregu sa jemi tvendosun edhe smunet kerkush me na e mohu at te drejt......

eH e 2 osht qe Kosova me u pavarsu me hi nbashkimin evropian(si 2 shtete por ni komb)
e mandej me an t'referendumit mujm mu bashku....
ose p.sh. shtetet mujn me leju 2shtetsi,me e hek doganen....tek e fundit ska kush na ndalon ....

p.s. sosht e vertet ** shumica e shqiptarve (nashta muj me fol ma shum per ata ** jetojn ne Kosove)jon kunder bashkimit kombetar.......

tirona

Primus registratum

p.s. sosht e vertet ** shumica e shqiptarve (nashta muj me fol ma shum per ata ** jetojn ne Kosove)jon kunder bashkimit kombetar....... [/QB][/QUOTE]

Nuk po e marr vesh tani a jan per nje bashkim apo jo ????

vlera

Primus registratum

pershendetje!

Kam pyetje per ju tre shkruesit e fundit:

kur do te hyjm ne evrope, edhe sa kohe parashihet qe te presim dhe a e dini cfare kushtesh duhet te plotesojme qe te vijme deri aty.

citoj Zogun:
te dyja vendet deri tani i mban asistenca perendimore, ato s'jane ne gjendje te ushqehen vete.

Derisa te jemi ne kete gjendje ska asgje, as bashkim e as evrope. Shume uje do te shkoj nder ure thote populli,...

gjithe te mirat!

tirona

Primus registratum

Degjo ne per para se te futena ne Be duhet te shofim qe ti rregullojme problemet... si mundet te pretemdosh ti te futesh ne Be kur ske akoma uj edhe korent te bollshem...e mir kjo ... por ne po u futem ne Be , te coptum i japim me kuptu botes qe neve skena pas ndonjeher me te bashkohena ...
mendoje nje her kete gje !!!

Flamuri

Primus registratum

Edhe pse me vones per shkake te festave nuk jame
pergjegjur ne pyetjet qe mi kishte bere zogu ne mos gabohem se pari e pershendes duke ia uruar festa qe lame pas me te vetemen deshire qe sa me
pare te jemi te Ribashkuar Kombetarisht,dhe kete urese ia percielle te gjitheve,mbare Botes Shqipetare kudo qe gjendet dhe jeton mbrenda dhe jashte kufijve politik te Shqiperis sone Meme.
Nuk kame princip te replizohem ne kete forume sepse deshira e ime eshte qe te jape mendimin time personal por vetevetiu diqka e cuditshme me nxiti qe prap te flase per pyetjet e lartepermendura te zogut.I nderuar nese nuk e ke kuptuar Gjermania eshte e bashkuar edhe pse tani po ballafaqohet me probleme ekonomike.Tani juve do tu kisha bere ca pyetje.Ne shqipetaret a duhet
se pari te na lidhe interesi reciprok e pastaj te
bashkohemi!?.Pastaj me cfar te drejte merre shembuj pse te tjeret nuk paskan interes te bashkimit edhe ne po duhet te bejme sipas diktatit te tjerve,nese te pakten nuk te mungon sensi i intelegjences qka besoj se nuk te mungon,
lufta e fundit qe ndodhi,ndodhi ne trojet shqipetare e jo ne Zvicer,Austri...,etj.Pamvarsia
e Kosoves eshte trasimi i rruges drejt Bashkimit
Kombetar dhe per funde te lutem me kupto drejte se nuk e kame ndermend te replizohem.Me pershendetje vellazrore nga Flamuri:-Shqiperia e
Bashkuar drejt integrimit Evropian.

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jim_morrison:
[qb] edhe ne nuk eshte plotesisht nje tani do te behet shume shpejt. [/qb]
Cfar de behet shum shpejt ??? :confused:

DEUS_MORTEM_EST

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] nje pyetje per Flamurin;

e pse s'jane bashkuar Austria me Gjermanine (te dy popujt jane gjermane), zviceranet gjermane me gjermanine, zviceranet franceze me francen, zviceranet italiane me italine. belget franceze me francen, ose belget hollandeze me hollonden. he?

po ta tregoj vete, ngaqe BASHKIMI eshte pothuaj gjithnje INTERES. pra po s'gjete interesa te perbashket bashkimi behet i pamundur.

cilat jane interesat e perbashketa te shqiptareve dhe kosovareve? kjo eshte çeshtja. a do te jene me te pasur nga ky bashkim, a do kene drita, uje, buke me shume.

e pa sigurte, te dyja vendet deri tani i mban asistenca perendimore, ato s'jane ne gjendje te ushqehen vete. [/qb]
o zogu po si pyeske ti çfare interesash kemi ne per tu bashkuar me kosoven. po çfare interesi me te madh dashke ti se sa "i njejti komb". sa me shume kohe te rrime te ndare aq me larg do e ndjejme veten nga njeri tjetri dhe nuk do e quajme me njeri tjetrin shqiptar nga kosova apo shqiptar nga shqiperia po siç ka filluar te quhet kosovar dhe shqiptar. sikur jemi te ndryshem. dhe per kete arsye austria me gjermanine nuk arrijne te bashkohen, apo italia me zviceroitalianet, france me.... tashme nen komunitetin europian te bashkuar qe te bashkuar jane. po mos te harrojme edhe renjen e ideve nacionaliste gati ne te gjithe europen perendimore. hitleri apo musolini duke qene ultranacionalist e bene bashkimin e gjithe tokave gjermane apo italiane ...dhe jo vetem aq.

ilirjan

Primus registratum

[qb] nje pyetje per Flamurin;

e pse s'jane bashkuar Austria me Gjermanine (te dy popujt jane gjermane), zviceranet gjermane me gjermanine, zviceranet franceze me francen, zviceranet italiane me italine. belget franceze me francen, ose belget hollandeze me hollonden. he?

Te gjithe keta pupuj (keta shtete) qe permend e kane shtetin etnik "AME" kurse Shqipnia nuk eshte e tille , shqipnia nuk eshte shtet etnik , me kushtetute quhet "Republika e Shqiperise" dhe jo "Republika Shqiptare" ( ky ndryshim u vendos me kushtetuten e re)

ilirjan

Primus registratum

[qb] mendoj se gjerat duhet lene ti bej koha, vullneti politik mbi nje qellim te perbashket mbeshtetur mbi idealizma nacionale te lihet jashte. kasova duhet te ndjeke rrugen e saj drejt PAVARESISE, shqiperia duhet te ndjeke rrugen e saj drejt PROSPERITETIT. neqofte se rruget e te dyjave perkojne, aq me mire, ne qofte se rruget e te dyjave s'perkojne, aq me mire gjithashtu.

kesaj une i them URTESI. [/qb]
Jam dakord me ata qe thu, edhe une mendoj qe kemi diferenca ne menyren e jeteses, ne kemi jetu 50 vjet ne izolim, dhe kjo ka lene pasoja tek ne, kurse shqiptaret e Jugosllavise kan jetuar disi ndryshe, tek ata jane praktikuar metodat e asimilimit" , kane jetuar ne nje komb tjeter dhe ne nje gjuhe tjeter.
Keshtu pra ata kane nevoje per ne (ne ndihme kulturore, gjuhesore, arsim, etj.) dhe ne kemi nevoje per ta persa i perket "bashkpunimit ekonomik" dhe ne shume aspekte te tjera.
Sikur mbas 97 u vendos nje "mur i padukshem"
qe na pengon te lidhemi njeri me tjetrin, dhe une besoj se kjo eshte e qellimshme.
Valet televizive shqiptare nuk shkojne ne Kosove, dhe anasjelltas, Kosovaret kane frike te vijne ne Shqipni se mos i grabisin "banditet" ,,,,,,,ku ishin keta "bandite" perpara vitit 97 ??????????
Apo mos jane njerez te paguar!!!!!!!!!!!

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LIR111:
[qb]
[qb] mendoj se gjerat duhet lene ti bej koha, vullneti politik mbi nje qellim te perbashket mbeshtetur mbi idealizma nacionale te lihet jashte. kasova duhet te ndjeke rrugen e saj drejt PAVARESISE, shqiperia duhet te ndjeke rrugen e saj drejt PROSPERITETIT. neqofte se rruget e te dyjave perkojne, aq me mire, ne qofte se rruget e te dyjave s'perkojne, aq me mire gjithashtu.

kesaj une i them URTESI. [/qb]
Jam dakord me ata qe thu, edhe une mendoj qe kemi diferenca ne menyren e jeteses, ne kemi jetu 50 vjet ne izolim, dhe kjo ka lene pasoja tek ne, kurse shqiptaret e Jugosllavise kan jetuar disi ndryshe, tek ata jane praktikuar metodat e asimilimit" , kane jetuar ne nje komb tjeter dhe ne nje gjuhe tjeter.
Keshtu pra ata kane nevoje per ne (ne ndihme kulturore, gjuhesore, arsim, etj.) dhe ne kemi nevoje per ta persa i perket "bashkpunimit ekonomik" dhe ne shume aspekte te tjera.
Sikur mbas 97 u vendos nje "mur i padukshem"
qe na pengon te lidhemi njeri me tjetrin, dhe une besoj se kjo eshte e qellimshme.
Valet televizive shqiptare nuk shkojne ne Kosove, dhe anasjelltas, Kosovaret kane frike te vijne ne Shqipni se mos i grabisin "banditet" ,,,,,,,ku ishin keta "bandite" perpara vitit 97 ??????????
Apo mos jane njerez te paguar!!!!!!!!!!! [/qb]
Mendoj se ke te drejt... sepse kur vjen puna qe nigjone kosovaret qe jena prej shqiperis thojne ...REBELAT !!!
Edhe besoj qe kjo menyr komunikimi me njeri tjetrin nuk na len neve te behemi nje komb !!!
Por besoj se edhe me dasht edhe neve edhe kosova nuk e kena edhe aq kollaj , sepse si pas mendimit tim shqiperia edhe kosova jan ne dore te amerikes ...edhe sbejn dot asgje pa DAKORTIN e AMERIKES.
TURP!!!! :smash:

eli

Primus registratum

A eshte shqiperia me kosoven Nje ?

Me me fal po ça asht Kosova ? Ka kene nji vilajet, asht nji krahine e asgja ma shume. E shqipnia asht vendi i shqiptareve, ku flitet shqipja. E pra kjo pytje s'ka kuptim (edhe pse e di se se kishte me kyt kuptim ai/ajo qe e ka shtruar pyetjen). E tham kete gje se kam shume shoke e miq Kosovare e m'a dashte shume kohe per me arrite prej tyne e me thane se jane shqiptare se sa here i pyeste kush prej ça jane, ata thojshin "kosovare" si me kene naj shtet a kush e din se ça. E ikjo s'm'vjen mire hiç prej tyne e prej tjerve qe vazhdojne me thane ishtu. Kosova asht krahine e asgja ma teper. Po a jena nji, shiptare te kosoves e shqiptare te shqipnise ? Po jena, se gjaku s'bahet uje, se na lidh gjuha e besa, na lidh buka e na lidh deka. Jena popull qe s'kena kushrij neper bote (si latinsat, anglosaxonet, sllavet e ku di une) veç vllazen na kan mete. E me hi me pyt ksi soji asht per ne turp. Se edhe gjermania u bashku (e ti Zog ma ke pak menen hava kur me flet per zviceran, franceze, italiane, belg... se ne jena shqiptare e me na krahasu me ta s'asht silogjizem i mire). Shoh edhe diça tjeter ktu : "kam nigju e kam pa e m'kan thane". E atehere ? Thojne se ça ta ban i joti s'ta ban kush, por harroni ate fjalen tjeter : i joti mishin ta han po kocin ta run. Keshtu qe s'asht ma me u diskutu kjo pune. Ky muhabet asht ba prej burrave ma t'nderum se na qysh n'Prizren e ne veç na duhet me e vu n'jete. Nqs s'ju pelqen rrini secili ne pune tujen (ne nji Shqipni te shqiptareve veç), po mos prisni ideale apo qellime te perbashketa apo vulnet politikan me u bashku. Jena shqiptare e kaq mjafton. Se kur te bashkohena atehere kena me dite se ça dojm e ku dona me shku se kshtu si jena sakat et t'smut skena me pa dite kurre (njana dore lan tjetren e te dyja lajne faqet). E mos thoni pse por Si me u bashku qe me u taku ma shpejt e qe ata qe dhane jeten per kyt ideal te shtrejt me u prehe ma ne fund n'paqe.

Baton84

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga elibubazheli:
[qb] A eshte shqiperia me kosoven Nje ?

Me me fal po ça asht Kosova ? Ka kene nji vilajet, asht nji krahine e asgja ma shume. E shqipnia asht vendi i shqiptareve, ku flitet shqipja. E pra kjo pytje s'ka kuptim (edhe pse e di se se kishte me kyt kuptim ai/ajo qe e ka shtruar pyetjen). E tham kete gje se kam shume shoke e miq Kosovare e m'a dashte shume kohe per me arrite prej tyne e me thane se jane shqiptare se sa here i pyeste kush prej ça jane, ata thojshin "kosovare" si me kene naj shtet a kush e din se ça. E ikjo s'm'vjen mire hiç prej tyne e prej tjerve qe vazhdojne me thane ishtu. Kosova asht krahine e asgja ma teper. Po a jena nji, shiptare te kosoves e shqiptare te shqipnise ? Po jena, se gjaku s'bahet uje, se na lidh gjuha e besa, na lidh buka e na lidh deka. Jena popull qe s'kena kushrij neper bote (si latinsat, anglosaxonet, sllavet e ku di une) veç vllazen na kan mete. E me hi me pyt ksi soji asht per ne turp. Se edhe gjermania u bashku (e ti Zog ma ke pak menen hava kur me flet per zviceran, franceze, italiane, belg... se ne jena shqiptare e me na krahasu me ta s'asht silogjizem i mire). Shoh edhe diça tjeter ktu : "kam nigju e kam pa e m'kan thane". E atehere ? Thojne se ça ta ban i joti s'ta ban kush, por harroni ate fjalen tjeter : i joti mishin ta han po kocin ta run. Keshtu qe s'asht ma me u diskutu kjo pune. Ky muhabet asht ba prej burrave ma t'nderum se na qysh n'Prizren e ne veç na duhet me e vu n'jete. Nqs s'ju pelqen rrini secili ne pune tujen (ne nji Shqipni te shqiptareve veç), po mos prisni ideale apo qellime te perbashketa apo vulnet politikan me u bashku. Jena shqiptare e kaq mjafton. Se kur te bashkohena atehere kena me dite se ça dojm e ku dona me shku se kshtu si jena sakat et t'smut skena me pa dite kurre (njana dore lan tjetren e te dyja lajne faqet). E mos thoni pse por Si me u bashku qe me u taku ma shpejt e qe ata qe dhane jeten per kyt ideal te shtrejt me u prehe ma ne fund n'paqe. [/qb]
Shume mire!! Shqiperia eshte shtet i shqiptareve... E nese Kosova behet shtet, atehere edhe vilajeti Shkodra, Manastiri ... behen shtete, qe do te thote, se shqiptaret perqahen... nuk eshte shume mire ashtu, sipas mendimit tim ...

loni

Primus registratum

Askush nuk mund te thote qe shqiptaret nga Kosova nuk kane qene dhe nuk jan per bashkimin e trojeve shqiptare ne qofte se e mbani mend himnin e UcK-se atehere aty do shihni se cfare thone ata...
Por pyetje duhet te behet pikerisht anes shqiptare nga Shqiperia te cilet jane degjenuar dhe nuk e mbajne pavarsine ne Shqiperi si duhet e lere me per nje Bashkim Shqiptar,,,

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga loni:
[qb] Askush nuk mund te thote qe shqiptaret nga Kosova nuk kane qene dhe nuk jan per bashkimin e trojeve shqiptare ne qofte se e mbani mend himnin e UcK-se atehere aty do shihni se cfare thone ata...
Por pyetje duhet te behet pikerisht anes shqiptare nga Shqiperia te cilet jane degjenuar dhe nuk e mbajne pavarsine ne Shqiperi si duhet e lere me per nje Bashkim Shqiptar,,, [/qb]
Degjo ti nuk ja ven dot fajin shqiptareve te shqiperis per kete qe nuk behet dot bashkimi i shqiperis te madhe ... vetem se mundet te ket disa persona qe jan kundra ... por mendo nej gje tani ... kur kosovaret thojne ( nuk flas per te gjith por flas per nje pakic kosovaresh )
QE NEVE KUR NUK DUAM TE BEHEMI NJE SHETE ME SHQIPERINE ( edhe eshte e vertet qe shume kan thon sepse i kam nigju vet ) !!!
Me thuj ti mu se si do reagojne shqiptaret me mir ???
Edhe neve kena nderin tend edhe shqiptaret e shqiperis gjithmone jan gjind kosovareve ne koh te mira edhe jo aq te mira , prandaj faji nuk i vehet shqiptareve te shqiperis !!!
Por edhe kosovaret duhet te ndryshojne pak mend !!!