A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???

asim

Primus registratum
Re: A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???

shqipria dhe kosova jan nje komb jan nje popull kan te njejtat tradita kan nje gjak dhe kan nje idhull qe quhet skenderbeu.per mua ai qe mendon ndrushe do qe te percaj kombin ton

alpacino

Primus registratum

mendoj qe shqiperia eshte me kosoven por shqiperia nuk e mendon seriozisht lidhjen me vllezrit dhe motrat kosaovare dhe nuk do jete larg dita kur kosova ta sorpasoj shqiperine dhe me behet qejfi jashte mase nese kosova bashkohetme shqiperine por eshoh nje gje te pamundur :shrug:

edoni

Primus registratum

Baton

argumentet e tua jan argumente te nje femiu.po nuk eshte me rendesi se cka mendon te per yllin se a eshte cifut a nuk eshte.fakte fakte tregojn te verteten.te lutem mos me fol pallavra per historian te kosoves se nuk paske lidhje.e sa i perket clirimit po kush irakin juve ju cliroi a.a e din se sa persona kane luftuar nga kosova.pallavra pallavra.o ti vella shko lexo histori je jo pallavra te nje grup banditesh me mentalitet te nje personi debil.

une mendoj hahahhaha kujna iraki po i ja nin se cka po mendon ti ku irakin i ki fakte.retard

Baton84

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Damastion:
[qb]Baton

argumentet e tua jan argumente te nje femiu.po nuk eshte me rendesi se cka mendon te per yllin se a eshte cifut a nuk eshte.fakte fakte tregojn te verteten.te lutem mos me fol pallavra per historian te kosoves se nuk paske lidhje.e sa i perket clirimit po kush irakin juve ju cliroi a.a e din se sa persona kane luftuar nga kosova.pallavra pallavra.o ti vella shko lexo histori je jo pallavra te nje grup banditesh me mentalitet te nje personi debil.

une mendoj hahahhaha kujna iraki po i ja nin se cka po mendon ti ku irakin i ki fakte.retard [/qb]
Vella, ti ja fillove me historianet! Tani historianet jan te mire a? Me te mire se sa ata te anglise a? Çka tani?
Per cilet argumete keni fjalen? Dhe nuk kuptova, se çka ka do te thote citat "kush irakin juve u cliroi" ??
Cilen histori? Se Kosova anjeher nuk ka qen bashke me Shqiperine? Dhe se Kosova asnjeher nuk ka qen shtet? Keto jan fakte vella, dhe nese don, qe qes harta. Me vjen mire, qe tani Kosova arriti te heki sllavin nga nalt, por i ka erdh nje tjeter UNMIK (lexo: anmik)!!
Sa per histori, vertete nuk di shume, sepse nuk kam njohuri, nuk kam studjuar historine, por ate qe di, e di. Ate qe nuk e di, nuk e di, dhe do te ishte mire, qe ti te me informoishe meshume!
Nuk vazhdoi meshume, se pashe, se komenti juaj i fundit ishte nje koment "hajt, te jesha une ai i fundit, qe shkruan", sepse ne ate koment asgje nuk eshte thene, vetem se duhet te mesoi meshume.
Ate e pranoi, se vertete nuk di shume. Ju qe jeni besoi me i menqur dhe me i ditur, me plak, me meshume eksperience, me tregoni diçka, qe te mesoi une! E kam me gjithe mend!

Tungi

tirona

Primus registratum

Mir ateher po qe keshtu qe me verte Rugova nuk do bashkimin e Shqiperise e te kosoves ( qe nuk mendoj qe eshte vetem ai qe nuk don por ka edhe shum te tjere besoj )pse i la rugova popullin kosovar te shkojne ne shqiperi edhe te gjejne atje strehi, kur mendon qe SHQIPERIA me KOSOVEN NUK ESHTE NJE POPULL pse e pa si nje gje normale qe shqiptaret e shqiperise te hapshin derat e tyre per kosovaret?
Un them qe eshte nje gje normale qe ndodhi keshtu edhe nuk do kishte qen normale te mos ia hapshin derat ... por ateher juve ose rugova meqe ju thoni qe ju doni te jeni nje me shqiperine ( edhe pse nuk e besoj saher)
A mos e pat shqiperine vetem si nje shpetim te shpejt, edhe keni pas nevoj vetem ne ata momente te veshtira per shqiperine ???

Baton84

Forumium praecox

Pershendetje MissTirona15

Une vetem desha te jap nje koment, qe kam degjuar, dhe qe besoi se ka ndodhur. Me ka treguar babi, i cili ka shume kontakte si me Shqiptaret ne Shqiperi, ne Kosove dhe ne IRJM, pra me Shqiptar nga gjithe trojet Shqiptare.

Nje familje nga Kosova iku nga Kosova gjate luftes 1998/1999. Kur mberiti ajo familje ne nje fshat ne veri te Shqiperise, shqiptaret nga Kosova kerkuan nga kreu i familjes, qe tu ndihmoin atyre, sepse jan ne nje pozite shume te vershtire. Kreu i familjes e pranoi familjen Kosovare vetem me tre fjali: "Vllezer dhe motra, edhe pse nuk kemi shume vend, sepse edhe ne jemi familje e madhe, edhe pse nuk jemi familje e pasur, do te mundohemi tu ndihmoim. Nje gje dihet, kete buke qe kemi do te ndajm tani ne dy! Do te hajm buken me vllezerit tane nga Kosova!"

Me te vertete, mu mbushen syte me lot! Nuk jam as shovenist, as nacionalist, por jam patriot! Dhe e dua shume kombin! Prandai mu ngriten pak emocionet!

Te fala

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Fillimisht postuar nga misstirona_15:
[qb] Kete teme e kam hapur, sepse spesh her me ka ndodhur qe kam qene ne chat me shqiptar te kosoves edhe qe me kan thene qe SHQIPERIA me KOSOVEN nuk kan lidhje bashk ... edhe pse neve kena nje gjuhe te perbashket ...jena nuk jena nje komb ???
tani desha te dija mendimin tuaj edhe te Shqpitareve te shqiperise edhe te kosovareve !!!!! [/qb]
Keto fjale qe thua ti misstirana mund ti te degjosh edhe po te hysh ne nje chat te Shqiperise, kjo ndodhe edhe po ketu ne Albforum, kur shume pavetdije thone fjale jo te mira per Kosoven, per Shqiperine disa aq larg shkojne sa kosovaret i quajn serb etj. Por kjo nuk duhet te mirret si baze per te treguar se deshirojme te jemi bashke apo jo.
Ne e deshmuam ate se jemi NJE shume here dhe se fundi ne luften e Kosoves, kur shume shqipatare nga te gjitha viset ju pergjigjen thirjes se atedhut, i dolen ne ndihme vllezerve kosovare dhe thuajse te gjithe u hapen zemrat kosovareve kur mbetem pa kulm mbi koke si ne Shqiperi e po ashtu edhe ne ILIRIDE , Malesi Presheve e Bujanovc. E deshmuam qe jemi nje shume deshmor qe keto dite tona me te mira i lane me gjakun e tyre.
Dhe mendoj se populli shqiptare qe nje kohe te gjate kurre nuk ka qene me MIRE dhe me I AFERT se sa qe eshte sot, duke shpesuar qe nje dite do te coj ne vend edhe amanetin e te pareve RIBASHKIMIN E TROJEVE TONA.

Gjithe te mirat!

Baton84

Forumium praecox

Ndersa, kam degjuar, se ne Iliride, per falemnderimin qe kan qendru atje, familjet nga Kosova kan ndihmuar familjaret e Ilirides ne punet e shtepise!!

tirona

Primus registratum

pershendetje gjithashtu baton 84...meqe kena a arritur te historit....un kam degjuar nje histori qe me te vertet me ka bere te mendoj shum ...
Kur filloj lufta , nje familje kosovare me me shum se 20 persona i trokiti deres e nje shqiptarit te maqedonis. zoti i shtepis i futi brenda edhe i premtoj qe do ti mbaj deri sa ata te duan edhe te ken nevoj, zoti i shtepise ishte ne gjendje edhe ne fillim nuk e kishte te veshtire ti mbante edhe ti ushqente mystafiret e vet ...por mbas nje kohe te gjat gati 6 muaj, leket qe kishte nuk i mjaftoshin edhe vendosi te shiste makinen e vet por pa i thene mystafireve qe mos ta nishin veten fjator per kete... pa i thene mystafireve te vet u nis per ta shitur makinen...vetem kur i del nje nga mystafiret e vet perpara edhe i thot: Ku po shkon? Do shkjo te shes makinen thot!!! E pse e pyet ai ?
Sepse nuk na dalin leket tha qe mos te ngelim pa buk duhet me e shit makinen !!!
Mystafiri vet e pyet e sa do me e shit ? 5.000 marka thot zoti i shtepis !
Ani i thot , po ma shit mu makinen ne vend se po ti jap un 5.000 marka!!!!!!!!!

Ia edhe kjo ka ndodh ... edhe them qe kjo eshte nje gje ANORMALE !!!!!!!!!!
te hapi nje njeri deren , te ushqej edhe te vi deri ketu qe eshte agti me shitur makinen duke pasur ti lek aty !!!!!

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

[qb] pershendetje gjithashtu baton 84...meqe kena a arritur te historit....un kam degjuar nje histori qe me te vertet me ka bere te mendoj shum ...
Kur filloj lufta , nje familje kosovare me me shum se 20 persona i trokiti deres e nje shqiptarit te maqedonis. zoti i shtepis i futi brenda edhe i premtoj qe do ti mbaj deri sa ata te duan edhe te ken nevoj, zoti i shtepise ishte ne gjendje edhe ne fillim nuk e kishte te veshtire ti mbante edhe ti ushqente mystafiret e vet ...por mbas nje kohe te gjat gati 6 muaj, leket qe kishte nuk i mjaftoshin edhe vendosi te shiste makinen e vet por pa i thene mystafireve qe mos ta nishin veten fjator per kete... pa i thene mystafireve te vet u nis per ta shitur makinen...vetem kur i del nje nga mystafiret e vet perpara edhe i thot: Ku po shkon? Do shkjo te shes makinen thot!!! E pse e pyet ai ?
Sepse nuk na dalin leket tha qe mos te ngelim pa buk duhet me e shit makinen !!!

te hapi nje njeri deren , te ushqej edhe te vi deri ketu qe eshte agti me shitur makinen duke pasur ti lek aty !!!!! [/qb]
E nderuara misstirana me sa po shihet si shume po mirreshi me thashetheme qe nuk qendrojne dhe jane shume te paverteta,... te lutem shume nese ke fakte argumentoje e mos fol si me qene ne kanagjegj. :eek:

Gjithe te mirat!

Baton84

Forumium praecox

Betina, keto gjera nuk mund te deshmohen! Por tek çdo popull egzistoin disa gjera te keqija! Edhe une kam degjuar nga fshatri te dajes sim (ne Maqedoni), kur nje familje nga Ilirida morri nje familje nga Kosova. Ajo familje ishte nga sheri (apo qyteti), dhe keshtu, ajo famile u qudit, kur pa lope afer saj! Ata nuk pranoshin, te banoin me ate familje!! Dhe keshtu, ai shqiptari nga Maqedonie u tha: "Mire pra, shkoni ne Kosove, nese nuk doni ketu! Çka menduat, do te shkoni neper hotela ??"

vlera

Primus registratum

Baton

Thuhet nje fjale: Cka s'ka n'deti, por se di smund te besoj, ndoshta ka edhe njerez te tille.
Por mund te them per veten time 3 jave kemi qendruar une dhe familja ime tek nje familje tetovare ne Iliride, qe nga ajo kohe e gjere me tani kemi kontakt me ta, ata jane pjese e familjes sone dhe do te jene gjithmone. Kurre ne jeten time se harroj mikpritjen e tyre dhe perkrahjen qe na e ben, dashte zoti e te mirat qe na u bene te mos i harrojme kurre dhe ua kthefshim me te mira.

dhe mos harro e njejta gje ndodhi edhe kur shqipatret e Ilirides ishin ne Kosove gjate trazirave qe paten, edhe ata u mirepriten nga ne

Por keto qe thuhen ketu jane thashetheme apo gjysme te verteta dhe thjesht si nje njeri me vullnet te mire jam e sigurte dhe mund te them lirisht keto qe ju thuani nuk percaktojne te qenit nje apo jo.

misstirana

ju thoni se ne chat kosovare thuhet se Shqiperia dhe Kosova nuk jane nje dhe se fliten fjale jo te mira per Shqiperine, kam nje pyetje te thejsht per ju " po ju valle cfare thoni, cfare doni te thoni me keto fjale"... mos valle keni gjete vendin qe te shfyheni ndaj atyre personave qe nuk jane sillur mire me ju ne chat dhe tani ketu mundoheni te vini njolla pa bere dallime, apo cfare,...

Misstirana une mendoj se po t'ju preukupoj shume ceshtja kombetare nuk ben te mirreni me thashesheme, edhe nese ato jane te verteta qe se besoj ato i bene ca individe qe ne fakt as atehere e as tash nuk e din se cka jane. Prandaj nuk ja vlen te mirresh dhe ti vesh keto gjera ne qender te vemendjes kur realiteti eshte ndryshe.

Gjithe te mirat!

Dua

Primus registratum

te lutem shume nese ke fakte argumentoje e mos fol si me qene ne kanagjegj. :eek:

:lol: :lol: :lol: :lol:

D.

receli

Primus registratum

Kjo ngjarje qe dikush e tregoi :

pershendetje gjithashtu baton 84...meqe kena a arritur te historit....un kam degjuar nje histori qe me te vertet me ka bere te mendoj shum ...

te hapi nje njeri deren , te ushqej edhe te vi deri ketu qe eshte agti me shitur makinen duke pasur ti lek aty !!!!!
---------------------------------------------

eshte afer se vertetes..

edhe ne Shqiperi ka ndodhur nje gja e tille.

Shum familje te Shqiperise strehuan familje Kosovare. Disa familje te shqiperise i mbajten familjet kosovare me buk e gjithcka pa i u marre atyre asnji mark ose dollar.
Disa perkundrazi i trajtuan sipas ligjevete biznesit..pra sa do rrish do paguash per fjetje e ushqim dhe me kte menyre shum te Shqiperise u pasuruan.
Kjo nuk ka ndodhur ne Iliride. Aty Kosovaret jan mbajt pa asnji Mark.
Mirpo dhe ne Shqiperi disa familje kosovare qe mbaheshin falas nga ata te Shqiperise kur dilnin ne pazar blenin akullore e veshje luksi e nuk kujtoheshin ti jepnin te zotit te shtepise ndonji Lek ose dojcmark megjithse e shikonin se i zoti Shtepise sakrifikonte shume per ta.
Kam pare familje te Shqiperise me origjin Tirane Durresi ose Vlore qe kan mbajt nga 20-30 kosovare dhe nuk u kan marre asnji dojcmark dhe kam pare se komshiu i tyre me origjin Kosovare por banues ne Shqiperi nuk ka pranuar asnji Kosovar ne shpi bile as uj nuk u ka len te mbushin ne cezmat e tyre.
Kjo tregon se ne te dy anet e kufirit kemi te mire dhe te keqij.
Psh ne Kukes sic kishte qindra familje Kuksiane qe i mbajten falas kosovaret kishte dhe kuksian me Maska qe i perdhunuan ose i vodhen familjet Kosovare.
Ky eshte populli yne. Ka ashtu dhe keshtu.

Vitet kaluan. Ajo cka bie ne sy eshte se Shumica e familjeve Kosovare te cilat u mbajten falas nga familjet e Shqiperise nuk jan kujtuar as tu cojne nje kartolin mirnjohjeje atyre strehuesve te tyre e jo me tu a shperblejne materialisht gjith at lodhje e shpenzim.

Me mire u doli atyre Shqiptareve te Shqiperise qe Kosovareve qe ne fillim u a morren dojcmarkat ashtu sic ti merr nji kamarier Hoteli kudo ne Bote.
Pra kaq kushton buka kaq qumeshti kaq dysheku..hidh ktu dojcmarkat vlla i dashur se keni juve..

A eshtee mire kjo.. naturisht qe jo por dhe mosmirnjohja si disa nuk durohet.

100 kosovare mbajti im vella gjat luftes pa ju marre asnji koker leku .
Asnjeri nuk u kujtua ti coj qofte nje "te fala".

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Guri:
[qb] Kjo ngjarje qe dikush e tregoi :

---------------------------------------------

eshte afer se vertetes..

edhe ne Shqiperi ka ndodhur nje gja e tille.

Shum familje te Shqiperise strehuan familje Kosovare. Disa familje te shqiperise i mbajten familjet kosovare me buk e gjithcka pa i u marre atyre asnji mark ose dollar.
Disa perkundrazi i trajtuan sipas ligjevete biznesit..pra sa do rrish do paguash per fjetje e ushqim dhe me kte menyre shum te Shqiperise u pasuruan.
Kjo nuk ka ndodhur ne Iliride. Aty Kosovaret jan mbajt pa asnji Mark.
Mirpo dhe ne Shqiperi disa familje kosovare qe mbaheshin falas nga ata te Shqiperise kur dilnin ne pazar blenin akullore e veshje luksi e nuk kujtoheshin ti jepnin te zotit te shtepise ndonji Lek ose dojcmark megjithse e shikonin se i zoti Shtepise sakrifikonte shume per ta.
Kam pare familje te Shqiperise me origjin Tirane Durresi ose Vlore qe kan mbajt nga 20-30 kosovare dhe nuk u kan marre asnji dojcmark dhe kam pare se komshiu i tyre me origjin Kosovare por banues ne Shqiperi nuk ka pranuar asnji Kosovar ne shpi bile as uj nuk u ka len te mbushin ne cezmat e tyre.
Kjo tregon se ne te dy anet e kufirit kemi te mire dhe te keqij.
Psh ne Kukes sic kishte qindra familje Kuksiane qe i mbajten falas kosovaret kishte dhe kuksian me Maska qe i perdhunuan ose i vodhen familjet Kosovare.
Ky eshte populli yne. Ka ashtu dhe keshtu.

Vitet kaluan. Ajo cka bie ne sy eshte se Shumica e familjeve Kosovare te cilat u mbajten falas nga familjet e Shqiperise nuk jan kujtuar as tu cojne nje kartolin mirnjohjeje atyre strehuesve te tyre e jo me tu a shperblejne materialisht gjith at lodhje e shpenzim.

Me mire u doli atyre Shqiptareve te Shqiperise qe Kosovareve qe ne fillim u a morren dojcmarkat ashtu sic ti merr nji kamarier Hoteli kudo ne Bote.
Pra kaq kushton buka kaq qumeshti kaq dysheku..hidh ktu dojcmarkat vlla i dashur se keni juve..

A eshtee mire kjo.. naturisht qe jo por dhe mosmirnjohja si disa nuk durohet.

100 kosovare mbajti im vella gjat luftes pa ju marre asnji koker leku .
Asnjeri nuk u kujtua ti coj qofte nje "te fala". [/qb]
Me vjen shume rende dhe me vjen shume keq kur degjoj shprehje te tilla per vendas te mij apo per bashkekombas, por nje gje qe dua te ju them eshte:

MOS GJYKONI KAQ RENDE SEPSE VETEM QE KA NDJENJA PREKET, DHE REAGON KURSE ATA QE KANE VEPRUAR KESHTU JANE TE SHURDHER

Apo kete mund ta them edhe me nje fjale te urte te Sami Frasherit:
"S’ka gjë më të keqe se të përqeshurit, sepse më shumë prek të mirët se të kqinjtë".

UNE VETEM MUND T'JU THEM ZOTI I BEKOFTE TE GJITHE ATA QE NDAN CDO GJE QE KISHIN ME NE, NE ATO MOMENTE TE VESHTIRA E DASHTE ZOTI QE KETO TE MIRA TU SHPERBLEHEN ME TE MIRA.

tirona

Primus registratum

pershendetje betina...
degjo un nuk kam ndermend te merrem me thash e theme, sepse mendoj qe kjo nuk eshte vendi i mir per tu marr me tzhash e theme... as nuk dua te ul njeri ose dicka te tjeter, thjesht tregova nje histori qe ka ndodhur me te vertet sepse kam njoftur zotin e asaj shqpise, ai na e ka treguar edhe nuk besoj qe ka genjyar !!!
Un jam SHQIPTARE edhe skam asnje te mir, te flas keq per shqiptaret e kosoves , maqedoni ose malit te zi, sepse per mu jan njesoj!!!
Nuk e di a e ke ndigjuar ndonjeher sprehen...
SKA PYLL PA DERRA !!!
keshtu eshte edhe me njerzit ska vend e krahin pa njerez te kqij ashtu si ka te mir ka edhe te kqij...

tirona

Primus registratum

pershendetje guri ...
cfar the eshte ne ca aspekte e vertet edhe ka ndodhur me te vertet keshtu... per shembull qe ka me te vertet familje qe akn mbajtur me shum se 40 veta pa asnje lek ose qe ka pasur familje qe kan marr lek per cdo gje...
Masanej eshte gje tjeter ajo qe sdin disa familje te thon faleminderit ose te ja din pak per...por kjo ska lidhje me pergjithsine, sepse......
daja im ka mbajtur afersisht 20 , edhe tani ata jan si nje familje edhe shkojne shuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum mir , prandaj nuk e thua dot ne pergjisi!!!

bengu

Primus registratum

[qb] SKA PYLL PA DERRA !!!
[/qb]
po ka si ska, te kujtohet Shoku Sillo /pf/images/graemlins/tongue.gif

p.s. me falni per daljen nga tema

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
UNE VETEM MUND T'JU THEM ZOTI I BEKOFTE TE GJITHE ATA QE NDAN CDO GJE QE KISHIN ME NE, NE ATO MOMENTE TE VESHTIRA E DASHTE ZOTI QE KETO TE MIRA TU SHPERBLEHEN ME TE MIRA. [/QB]
Te lumte goja,fjalet e tua ne vesh te zotit ishallah

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BENG:
[qb]
[qb] SKA PYLL PA DERRA !!!
[/qb]
po ka si ska, te kujtohet Shoku Sillo /pf/images/graemlins/tongue.gif

p.s. me falni per daljen nga tema [/qb]
hehheehehheheh okay :thumbsup: