A eshte Hashim Thaqi nji kriminel?

A eshte Hashim Thaqi nji kriminel?

Kur jetonte ne Tirane ne banesen e Hashimit u gjend i vrare gazetari Ali Hyka.
Kur ne Kosove plasen masakrar Serbe ai bridhte ne Hotel Rogner.
Vrasesi i Azemit, Jaho Salihi fshihej ne Kosove ne bazat e Hashimit.
Hashimi mendohet se eshte organizator i disa vrasjeve mbas shpine si te Ahmet Krasniqit, Uk Bytycit, Xhemail Mustafes e Komandant Drinit.
A nuk eshte Hashimi nji kriminel se bashku me Xhavit Halitin, veglen e Klosit ne Kosove???

vlera

Primus registratum
Re: A eshte Hashim Thaqi nji kriminel?

Pershendetje

Fillimisht postuar nga Damastion:
[qb] BETINA

PO TA MARRIM SE CDO GJA KETU QE THA ESHTE E VERTET.ME THUAJ TE LUTEM KUSH ESHTE BO MILIONER PAS LUFTES NE KOSOVE.KUSH I DHA THAQIT KOSOVA PETROLLIN.
KU E MORR THAQI TAN ATE PASURI,TE LUTEM PERGJIGJU?

PO TE ISHTE RUGOVA AQ TRADHETAR PO AI NUK DO TE ISHTE AQ BUDALLE E ME SHKU NE BEOGRAD GJATE LUFTES SEPSE NE TE GJITHE E DIJM SE CFAR PERGJIGJE DO TA KISHTE NGA POPULLI NE KOSOVE.POPULLI I KOSOVES ESHTE MESU ME LOJERAT E NDYTA TE SERBIS DHE NE E DIJM ATO SHUME MIRE NGA HISTORIA.
RUGOVA NUK ESHTE ENGJULL DHE PA GABIME,UNE VET E KRITIKOJ SOT E KESAJ DITE.VETEM SE SA PJESETAR TE LDK-SE JANE VARARE QE NGA FUNDI I LUFTES,A ASNJE I PDK-CUDI E MADHE A!A DO TE KISH DESHIRE QE TA KESH NE KRYE TE NJE POPULLI NJE PARTI E CILA VRAN NESE TI NUK PAJTOHESH ME TA.AJO NUK I NGJAN PARTIS POR MAFIAS. [/qb]
Damastion

Erdha edhe njehere sepse te mbeta borxhe e u pergjigja si shkel e shko

Se pari se di si e keni kuptuar ju shkrimin tim, une se quajta tradhetare Rugoven, por ju referova shkrimit te Gurit dhe sipas tij ai qe mbijetoji luften eshte tradhetare, une pyeta, dhe a eshte tradhetare apo jo ate te drejte se kam une ta quaj askend ajo eshte pune qe shihet dhe deshmohet jo sot, neser per cdo kend.

Nuk e di se ciles kohe i referoheni por shume prijes te LDK jane vrare nga shkijet gjate luftes, nuk mund ta di se sa jeni ne rrjedha por une ju referova kohes se luftes.

Une e di qe ne Kosove pas luftes jane vrare prijes te te dy partive dhe se me shume ka nga LDK e njeri nder ta ishte edhe Xhemail Mustafa.
Sipas asaj qe me la pershtypje ne shkrimin tuaj ju pohoni se keto vrasje i ka bere PDK. Ky eshte nje gabim shume i madhe, kete e bejne ata qe na vrane qe shume vite, ata qe kurre nuk duan te na shohin bashke dhe qe dine shume mire te metat tona si komb dhe keshtu duke ju sherbye edhe gojte e liga ata po ecin perpara po shkojne me larg se ne, e në te kunderten ne po ngecim.

Lony_GL

Primus registratum

plotesisht pajtona me ty betina se shkau i din te mbetat e shqiptareve dhe mu per ate qellim ka likviduar vetem pjesetaret e njeres aprty e pse bash te LDK-se shtrohet pytja ??? hmm une besoj kjo eshte e bere me qellim qe te hidhet poshte gjithe lufta e shenjte qe e ka bere THAQI me shoket e tij por ja bjen nje njeri si ti qe nuk mendon shume dhe thote se PDK-ja ka vrare kundershtaret e saj politike .por besoj se nje dite gjithe keto sende do te dalin ne drite dhe do te shohet se kush i vrau keta politikane .
THAQI vazhdimisht akuzohet per pasurine e ti , e vertete eshte se eshte pasuruar por e vertete eshte se cdo personalitet i larte pasurohet e per pytjen se kush ja dha THAQIT kosovapetrol une besoj dhe e di mbasi vetem mirrem me bussines se pasuria dhe bussinesi mvaret shume nga kontaktet dhe zgjuaresia e njeriut . e per ty tash une e kam nje pytje , sikur THAQI mos ta merrte kosovapetrolin e te kishte mundesi ta merrn ndonje tjeter shqiptare duke e futur ketu edhe "presidentin"tone Rugova a mendon qe ky i fundit nuk do ta bente nje gje te tille ???
per mu ajo nuk eshte korrupcion por ajo eshte nje zgjuaresi e njeriut i cili eshte e vertete se i ka perdorur linjat e tij te njofshmerise me njerze te vije deri tek ajo (gje qe nuk eshte aspak ilegale)

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lony_GL:
[qb]... por ja bjen nje njeri si ti qe nuk mendon shume dhe thote se PDK-ja ka vrare kundershtaret e saj politike... [/qb]
lony_GL
Nese me je drejtuar mua me kete fjale te udhezoj qe ta lexosh edhe njehere shkrimin tim me me shume vemendje, sepse une nuk mendoj keshtu sic thua ti dhe nuk besoj kurre qe PDK ka bere dhe bene gjera te tilla, por me duket se e paske kuptuar letren time.

vlera

Primus registratum

Guri pergjigju

1.Jam shume kurreshatere te dije, pasi qe keni ngre nje akuze te tille kunder Thaqit te na sjellish fakte se ai nuk eshte njeri i vogel. Beni nje akuze shume te rende, permend shume vrasje dhe duke e ditur se ai ishte ne krye te UCK ti ne njefare menyre akuzon te gjithe shoket e tij.
2. Pasi thua qe Thaqi shetitej, kur Thaqi shetitej ne Hotel Rogner ku ishit ju valle? Ishit aty ku ju thirri atedheu ti dilnit zot?
Une deklarohem per veten time, une nuk isha atje kur me kerkoj atedheu, qendrova ne Kosove gjate luftes gati gjer ne fund por nuk isha ne radhet e UCK, prandaj edhe ju perulem atyre qe i dolen nje bishe gati duarthate perpara me moralin me te larte per te me mbojtur mua, ty, gjithe popullin dhe me duket vetja shume e brishte shume e vogel para tyre. Une nuk po i kuptoj shume nga ju si mundoheni qe nga herojte te krijoni kriminel, valle a nuk mendoni se ujin e shpjeni ne mulli te Serbise,...

Guri

Jam deshmitare e luftes se Kosoves, per juve se di ndoshta edhe ju jeni, pasojne pyetjet:

1. A ishe ne Kosove kur ishte lufta?
2. Nese ishe, ku ishe balleperballe me armikun?
Ne Kosove pos trimave te UCK qe rane qe ne te shijojme dite me te bukura, rane edhe shuem nga ta qe i perkisnin LDK-se si Fehmi Agani, Bajram Kelmendi etj,... por mbijetoji Ibrahim Rugova, sipas teje
3. A eshte edhe Ibrahim Rugova tradhetare qe mbijetoji luften e tmerreshme?
qe per te ruajtur koken e vet shkoi ne dedinje (Beograd)
(sepse sipash jush ata qe mbijetuan jane tradhetare)
4. Guri pse Ibrahim Rugova i beri zgjedhjet ne kohen kur NATO donte te intervenonte ne Kosove?
5. A ishte Ibrahim Rugova ne krye te popullit kur
kur NATO filloi bombardimin?
6. Cka i ndihmoi ai popullit ne ate kohe kur kerkoi nga ai te dilte ne votim?
7. Kend e mbrojti I.Rugova kur shkoi ne Beograd?
8. Mos me mbrojti mua, ty, popullin,..?
9. A mbrojti vetem veten e tij dhe vetem familjen e tij?
10. Po Adem Jashari, si ju pergjigje shkijeve munden ta ulin poshte dhe ta cojne edhe ate ne dedinje?
Kam pyetje ende,...

Guri pse je qetesuar, kerkoj te pergjigjesh ne keto pyetje qe te shtrova pasi me dukesh nuhates i mire i Thaqit, e me siguri je edhe nuhates i Rugoves.

loni

Primus registratum

O sa teme te mire qe e diskutojm ok e pranoj qe per kohe te lire eshte teme qe duhet ta grisesh trurin...
Atij shokut qe tha qe Thaqi eshte kriminel apo jo...-
Te lutem se pari dua te them se nuk jam tifoz i askujt por per tia thene Thaqit nje gje te tille duhet shikuar gjithe veprimtarin e tij politike dhe ushtarake...Hej o shok po me tregoni se cilit Shqiptar te ndershem deri me tani nuk iu vu asnje njoll ne shpin pra te gjithe shqiptaret jan te njolluar pikerisht nga populli prej Skenderbeut e deri te Adem Jashari te gjithe jane vendosur ne pika te ndryshme politike ...Ai serbi`Seselj`vrau e masakroi 10 mije shqiptar dhe prap partia e tij fitoi ne serbi e shikoni se cka do te thote Kombi pra per keto gjera nuk jemi as sa serbet...

PRishtinaGirl

Primus registratum

tung te gjitheve

hyra rastesisht ne kete forum dhe me ra ne sy kjo tem dhe vazhdova ta lexoj, shume teme interesante por diskutimet shume palidhje, te kota dhe jo te bazuara ne fakte por ne thash e theme.

GURI dhe DARDANIA....ju dy si dhe disa te tjer ne kete forum thoni se Thaci eshte kriminel, se ai ka masakru, mbyt, plaqkit etj etj pyetje ime eshte nese kjo eshte e vertet a mendoni se kish mujt me qu kaq gjate pa u gjyku a??? nuk besoj, dhe keto pohime te juaja i ngjajn atyre qe shkijet dmth armiqet tan i thojn dhe i shkruajn neper debate, kurr nuk kam menduar se shqiptaret prej gjithe atyre vuajtjeve dhe mbas asaj sakrefice qe UÇK ka bere per popullin tone,,se do te del dikush dhe ti thot keto fjal,,,me te vertet turp turp turp

thoni se mbas luftes ai ka mbyt disa personalitet te njohura dhe se ka ozurpu e plaqkit? A E KENI PAR JU ATE ME SYT E JUAJ DUKE I BERE KETO GJERA??? jam e sigurt se jo....por ju bazoni ne ate qka thojn tjeret..

nese thaci ie ka rrezikuar jeten e tij se bashku me te gjithe ushtaret tjer jam shume e sigurt qe ne liri as qe ka mendu per ozuprime....por siq ka bere gjat luftes me arme ne paqe/liri eshte mundu dhe mundohet qe ta zhvilloj vendin edhe me shume....kjo vlen per te gjithe nga krahu i luftes

e morret si shembull se ska si rugova dhe ldk ....kisha me ju pyet diqka juve...a nuk eshte TURP qe gjat luftes kur gjysma e Kosoves ishte ne flak ai te del dhe te organizoj zgjedhje??!!! qka ka mendu ai...se popullata qe ishte fshehur neper malet e kosoves dhe ushtaret e uck ti lajn armet dhe tu thojn serbeve pritni pak se ldk eshte ka mban zgjedhje dhe duhet me shku me votu a...dhe i quanta ushtaret qe e mbronin popullaten shqiptare per teorsita hehehhe teper qesharake

nese mendojm se qka ka bere rugova mbas luftes...hmmm edhe hsume shume gjera me te turpshme dhe me te pamoralshme se ndonjeher ne jeten e tij...se pari si nuk i vjen turp te mos e viziton familjen e deshmorit/heroit tone Adem JAsharit...se dyti...kush i jep ati te drejten ta e ndrroj flamurin per te cilin shume shume breza kan derdh gjak....dhe se treti (per te mos permendur me shume se ka shume e shume gjera tjera)hymnin..si mundet ai ne kete kohe te ndryshoj hymnin tone KOMBETAR...?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

besoj se secili prej jush qe mendon pak me shume ne ato gjera qe ldk/rugova ka bere gjat ketyre viteve qe ai eshte ne partin e tij do te shifni se kush ehste kriminel e kush jo....se kush ja don popullit tone te miren dhe kush jo....

nje gje dua tju them....ai qe ka qene i gatshemm ta jep jeten e vet per popullin e vet nuk mundet te jet i keq...

do tju kisha lut qe ti mendoni keto fakte pak dhe te mos folni pa mendu mire...se nje parti nuk eshte as nena e as babai juaj dhe sipas kohes mundet te nderrohet mendimi per ata...kur e analizon se qka kan bere dhe qka skan bere per ty dhe per vendin tend....

sipas meje rugova dhe ldk skan bere ASGJE te mire per Kosoven e as SHqiperin kruse te keqija ka bere shume...

askush nuk mundet te jete perfekt dhe ti zgjidh te gjitha por baram mos te shkatrron dhe demton vendin dhe popullin e tij

cdo te mirat te gjitheve

redhat

Primus registratum

Pa koment

artemije-thaci.gif

*Plisi*

Primus registratum

artemije-thaci.gif

Ketu shifen popat e graqanices pra banor te Kosoves qe nuk paten kah tia mbajn veq kerkuan falje e mshir nga ishe Kryeminitri i qeveris se perkohshme qe u formue ne Rambuje te cilin e drejton Z Hashim Thaçi.

aleksij%20rugova.JPG

Ndersa ketu shih kryetradhtarin e kosoves tu i puth duart e popave te beligradit e te moskes rusis dhe tui raportue popave se si po e lut NATON me i ndal bombardimet serbis hahaha popat sllav kan me e shti ne dhe ket mut.

violina

Primus registratum

ok...do e jap edhe une mendimin tim,, nuk e di nese mendimet e mija jane te ndertuara mbi argumente te sakta , por nje eshte shume e vertete...se ne qe sot e shijojme kete liri ,,, eshte e ndertuar mbi gjakun e deshmoreve tane,,, u preheshin ne qetesi..e ne parajse.. ..po kete liri e ndertuan edhe ushtaret qe edhe sot ata jan gjall ,, dhe jetojn..
.Andaj pavarsishte se a rrojne a jo,ata jane shpetimtaret tane.. dhe nuk eshte e drejte e jona te themi se vetem ata qe vdiqen jan shpetimtaret tane,, ... sipas meje shpetimtar jane te gjithe ata qe iu pergjithen thirrjes se Atdheut kur ai kishte nevoj me teper se kurre per ne... andaj edhe Thaqi si do qe te jete,,, iu ka pergjigjur kesaj thirrjeje,,,dhe ne duhet te mburremi me te,... asnje prej nesh nuk kemi fakte se qfar eshte Thaqi ne te vertet ,,pas Luftes''... andaj dhe nuk duhet gjykuar..
Nuk e kam ndermend ta zgjas me teper,,por edhe nje her do e them se ..ushtria jone ishe ajo qe ne tash e shijojme kete liri,.. dhe kaq..
jetoj ..jetoni dhe ju..!!!

redhat

Primus registratum

Thaqi ne gjirin familjar te familjes serbe
Artemije ,Trajkovici dhe ca biseda kthimi...
Suksese!
0000356928-006.jpg

loni

Primus registratum

dua te shtoj kete-
Thaqi a ka qene apo ska qene komunist nuk e di edhe nuk me interesoj ta di veq per me ia djeg shpirtin e armikut ia ka djeg prej prapanices e deri te zemra si me politiken e luftes si dhe me luften e tij ilegale kur ishte i ri...
E sa i perket komunizmit dhe demokracis dua te them nje gje...its bulshit...eshte dicka e palogjikshme se komunizmi ka mbet ne kohet e Enver Hoxhes dhe aty ka mbaruar ska cka diskutohet me .por iu lutem te gjitheve analizoni pak...mos i largoni herojt apo legjendet e popullit te cilet e kan fut edhe jeten e tyre ne rrezik per shqiptarizem duke i ngaterruar me ideologjit e tyre individuale se ne te ardhmen nuk do te na mbesin heroj do mbesim pa portrete ne shkollat apo institucionet tona qe kemi.Duke thene se ky ka qene komunist e ky ka qene demokrat keni kujdes atyre mund tju thuash vetem nacionalist azgje tjeter...Secila organizat qe del maleve nuk mund te quhet organizat komuniste secili njeri qe lufton per vendin e tij nuk mund te quhet komunist apo pishtar i demokracis por pishtar i kombit...ja duke bere kesi dallime ku erdh edhe SHIK apo SHISH pra sherbimi shqiptar i cili ka qene organizata me e fort ne ballkan por ia vune njollen se jan komunist e tash pritne demokracin tu i shit vajzat shqiptare te Italianet apo Greket..Cfare Demokracie ...pom hidhet me i qu dy gishta tash... /pf/images/graemlins/smile.gif )

violina

Primus registratum

TE LUMTE O ,,PLISI'' PO TI NA KENAQE ME KETO FOTO... BRAVO JENI I SHKELQYER...

redhat

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Fluturak:
[qb] Hashim Thaqi eshte Skenderbeu i Kosoves.
Kur kalon neper Mitrovice, te gjithe serbet fshihen. [/qb]
ahahahahahah

Pse ateher nuk e "kaloi Mitrovicen" asnjeher matane?
Lehte e paska pas kjo pune!

gentilushi

Primus registratum

Mire atehere edhe partizanet franceze qe vendosnin bomba ne shinat e tyre per te sabotuar transferimin e ushtareve naziste neper france jane terroriste dhe kriminele.ata vrane njerez te "pafajshem"

Edhe ne qoftese shqiptaret e kosoves kane bere krime kjo gje nuk mund te krahasohet me ato qe ka bere shteti serb.ka ndryshim kur krimet behen nga mendja e nje individi dhe nga dora e kreut te shtetit.

Ne rusi dhe ne evrope thuhet qe nuk ka ndryshim.
Njelloj si me thene nazistet kunder terroristeve polake.apo jo

por do te vije koha qe nje dite serbet do ta kuptojne cfare kane bere megjithese europa i man me perkedhelje dhe ketu cuditem pse ????

njelloj sikur mbanin me perkedhelje edhe hitlerin.

Namon

Primus registratum

Po zotni Guri, Hashim Thaqi eshte terrorist per ty, serbet dhe shqiptaret qe kane qene argate te tyre.
Per shqiptaret atdhetar dhe njerzit humane eshte luftetar i lirise, qe respektohet dhe admirohet.

Llapikos

receli

Primus registratum

llapiks, thaqi nuk eshte terrorist per Serbine sepse Serbia pikerisht kur Thaqi u vet shpall drejtor UCk-je ja shkallmoj Kosoves gjithcka e ja hodhi miletin ne han te elezit nen kembet e ushtarit maqedon. vet thaqi me qosen ato dit te randa per popullin iken ne Rogner.

Betina , Adem Jashari mbet me gra e fmi perball policise Serbe e asnji "shok" nuk ju gjend prane. Kete e di krejt Kosova.

Por ndersa Serbise Hashimi ja hanger mutin ne fakt perkundrazi shume shqiptareve u ka dhan plumb mbas shpine dhe vazhdon te komandoje njesitet vrasese edhe sot.
Thaqi me i shpetu hages pergatiti kurth per Limen. E joshi Lim hajnin der ne Slloveni me ba harem me misset e Kosoves e kur Policia sllovene e prangosi Limen Thaqi me ato dy mantenutat u kthye ne Kosove e nuk i henger palla qe Limen e la ne dor te policve te huaj.

Ju e doni Thaqin jo se ka cliru Kosoven se e dini mire se Kosova u clirua nga Nato se vec ajo kish at forc qe me ja thy hundet Milloshit e me i than rusve mos hani mut.
Ju e doni Thaqin pikerisht se ju pelqen stili i tij i eleminimit me plumba i atyre qe nuk mendojn si ju enveristat e Kosoves.
Ketu po ka sukses Thaqi. Por ne nuk e duam kte stil qe ja merr jeten shqiptareve sepse jemi shqiptar e njerez. ju jeni kriminelee prandaj e doni kryetarin kriminel.
Ketu eshte ndryshimi.
Luftatar lirije ishte Uk Bytyqi e Ekrem Rexha por i vrau banda e Thaqit sepse ishin kunder metodave staliniste qe ju enveristat i perdoret ne lufte.
Kur Kosova digjej nga bombat serbe Thaqi me shoke u benin hetuesi luftareve me bindje LDK-iste e i pushkatonin ne pabesi.
Nuk mundet Shqiptari i 2004-es te pajtohet me keto polpotizma.

Pandaj populli i Kosoves nuk voton Thaqin por Rugoven.
Ne se nuk ju pelqen ai popull shkoni ne Kine ose ne Kore te veriut ose rrini aty ku jeni si hije nate me kallash ne dor me vra vllezrit tuaj ne te pabese.
Ju skeni gjak shqiptari.

*Plisi*

Primus registratum

Por ndersa Serbise Hashimi ja hanger mutin ne fakt perkundrazi shume shqiptareve u ka dhan plumb mbas shpine dhe vazhdon te komandoje njesitet vrasese edhe sot.
O ti balosh per ate qe thua Hashimi jau hanger ... serbis jau hangesh ti vet prindve te tu qe te kan edukuar keshtu ore cigonj dhe krejt serbve,ndersa per Plumba qe u ka dhan e do tu jep ende bashkpuntorve shqipfolsa si ty psh. bravo i qoft dhe nji plumb per tradhtaret e bashkpuntoret e shkaut eshte sa ti vret 100 shkie

Namon

Primus registratum

Ngadal Guri,se une jam nje shqiptar i Kosoves,qe tash kam hy ne kete forum.Mua nuk me intereson fare se a je i Shqiperise apo i Kosoves.Nga fjalori i yt shihet se je nje njeri i ulte , i paresimuar ,qe nuk e njeh as historine e vjeter dhe as historine e re te Kosoves.Ti je vertet nje njeri qe flet pa argumente dhe me etiketime.
Ti i quan hajna dhe kriminel ata qe e futen ne rrezik jeten e vete dhe te familjes se tyre per
ta clirua Kosoven.Keshtu i kane quajt edhe propoganda serbe.Nje bashkepunetor i tyre po dukesh se je edhe ti .Nuk ka rendesi se a paguhesh per kete .Me rendsi eshte se po qon uje ne te njejtin mulli.
Guri,ti pa kurrefare argumenti na quan neve qe luftetaret e UCK-es dhe sidomos udheheqsit e tyre i perkrahim enverist.Enveri erdh ne pushtet me ndihmen e sllaveve.Ai ishte me ta deri me 1960,dmth rreth 20 vjet.Mbas prishjes me jugosllavet ai filloi luften me fjale kunder tyre.Ne i perkrahim ata qe ia kthyen pushken serbeve dhe bashkepunetoreve te tyre,kurse i demaskojme ata qe me fjale na cliruan dhe formuan shtetper 14 vjete me radhe.Ne fakt ti hyne ne kete kategori,qe e mbroni genjeshtren dhe e luftoni te verteten.
Ibrahim Rugova,e regjistroi partine e vete ne Beograd ,me nje program qe nuk e rrezikonte shtetin federativ te Jugosllavise,por ishte per nje pluralizem politik.
Si parti e pare demokratike, ne te shqiptaret u inkuadruan duke i hudhe librezat komuniste.
Numri ishte vertete i madh.
Udheheqja e LDK-es kishte perkrahje absolute prej
poipullit patriot te Kosoves.
Kjo udheheqje nuk rrezikonte asgje vete .Populli
largohej nga puna ,rrahej ,bastisej per arme.
Ne Konferencen e Londres u ftuan si vezhgues qe i percillen punimet e saj Rugova dhe udheheqesit e partive tjera shqiptre ne koridor dmth sipas rolit dhe punes qe kishin bere.
Ne Konferencen e Paqes ne Dejton qe u mbajt pas mbarimit te luftes ne Bosnje u ftuan Millosheviqi,Tugjmani,Kuqani,Izetbegoviqi.
Ne ate konfernce Kosova ne menyre tragjike u la nen Serbine qe perfaqesohej nga Millosheviqi.
Kur nje gazetar e pyeti Millosheviqin se a mendon se e ka zgjedh problemin e Kosoves ai u pergjegj
se e ne Kosove eshte ma qetesi se ne Beograd.
Kush e bante kete qetesi varri ne Kosove?
Ushtria dhe policia serbe qe vriste ,rrahte ,burgoste dhe Rugova qe thonte se nuk duhej pergjegj dhunes me dhune .Ai thonte se
Kosova ka perkrahje nga Amerika dhe Europa qe vetem ne menyre paqesore dhe me dialog ti zgjedh problemet e veta.
Shqiptaret po shpernguleshin ,po varferoheshin dhe po realizohej ne menyre paqesore qellimi final i Serbise qe ishte te pergjysmohej popullata shqiptare ne Kosove .Ne anen tjter more ti Guri
dhe je Gura tjere vinin serbet e Kroacise ,Bosnjes
me te madhe dhe bile edhe serbet e Shqiperise,se ne Kosove i ruante ushtria dhe policia serbe dhe Rugova si njeri paqesor e ftonte popullaten qe te rrinte e qete se bota po na perkrah.Ne te vertet Amerika dhe Europa na perkrahte ne kthimin e autonomise te vitit 1974 dhe ate vetem ne dialog paqesor me Beogradin.
Ne Kosove benin rezistence vetem arsimtaret dhe guerila.Arsimtaret po i mesonin nxenesit neper shkolla private,pa kompenzim .Rugova nenshkroi marreveshje me Millosheviqin ,per lirimin e objekteve shkollore.
Kjo marreveshje ishte vetem ne inters te Serbise,qe te shitej se shqiptaret kane te drejte shkollimi ne gjuhen e tyre, kane partite e tyre politike , me nje fjale kane demokraci.Qellimi i Millosheviqit ishte heqja e sanksioneve dhe vazhdimi i mbajtjes se Kosoves nen tutelen e Serbise.
Guerila shqiptare qe perbehej nga Adem Jashari ,qe e udheheqte grupin e Drenices,Zahir Pajaziti,grupin e Llapit,Luan Haradinaj ate te Dukagjinit, po kryente atentate ne policin serbe dhe bashkepunetoret e saj shqiptar.
Rugova i quajti dore e zgjatur e UDB-es dhe e kerkoi edhe interpolin qe ti ndihmonte udshtrise serbe ne zbulimin dhe burgosjen e tyre,ne nje ane dhe ne anen tjeter te fuste huti te shqiptaret qe mos te iu bashkohen luftetareve .
Demostratat e studenteve te Prishtines ,gjithashtu Rugova nuk i perkrahu edhepse ata kerkonin ate qe e kishte neshkrua Rugova me Millosheviqin.
Keto jane disa nga sherbimet qe Rugova i beri Millosheviqit haptas.Per kete ai e lejonte qe te mbaj konferenca per shtyp,te del me pasaporte Jugosllave ne Europe dhe Shqiperi dhe ne fund te kthehej ne Kosove.A nuk ishte kjo nje fakt qe
Millosheviqi ishte demokrat!Kete leter e luante Millosheviqi me diplomatet e Brukselit dhe Washingtonit.
Shkurt Kosova nuk mirrej seriozisht nga faktori
nderkombetar,sepse nuk kishte udheheqje seroze.
Ekuilibrin ne mes te dhunes serbe qe udheheqej nga Millosheviqi dhe Pacfizmit shqiptar qe udheheqej nga Rugova e prishi famemadhja UCK.
Politika pacifiste e Rugoves deshtoi totalisht.Ajo nuk dha rezultate.Rezultatet e para i dha UCK qe u perfaqesua nga Hashim Thaqi ne Rambuje.Ky esht fakti tjter ti gur dhe ju gura te tjere.
Ibrahim Rugova nuk e perkrahu UCK-en,por u mundua ta pengoj.Kur ne Kosove bombardonte NATO dhe ne toke luftonte UCK Rugoven e mori Millosheviqi duke ia pagur edhe bileten per krejt familjen e tij dhe e evakuoi per Itali.Lexoe ditarin e Dinit.
Hashim Thaqi rrjedh nga nje familje patriotike e Drenices,qe si i ri iu bashkangjit grupit te Adem Jasharit dhe per kete ishte i denuar ne mungese bashke me Adem Jasharin me nga 20 vjet burg.
Vrasjet qe u bane ne Kosove ende nuk jane zbuluar dhe deri sa nuk zbulohen nuk ke te drejte as morale ta akuzosh dike .Nese ke fakte banu deshmitar kunder luftetareve shqiptar.Ata nuk ta kane frigen as ty as te tjereve si ti, sepse e kane marre me vetedije rrugen e veshtire dhe te shejte te clirimit kombetar.
Kosova u Clirua nga aleanca e perbashket NATO_UCK.
UCK beri aq sa pati fuqi dhe mundesi dhe eshte ushtria e pare e organizuar e shqiptareve te Kosoves.Gurzinjt shqiptar kurre nuk do te mund ti humbin meritat e saj dhe udheheqsve te saj.

Llapikos

*Plisi*

Primus registratum

Llapikos pershendetje dhe mos e humb kohen e qmuar me ket magjup cigan gabel jevg a si ju thomi ne qergsh sepse ky genjen se gjoja eshte nga kumanova etj por ky eshte sipas mendimit tim nji magjup i moravskes rrug e prishtines ku jetonin njiher magjupet qe ka bashkpunue me serbet gjat luftes e tani eshte dikund azil ne serbi apo mal te zi prandaj nuk i zihet ciges per te madhe .

Z Hashim Thaçi e quajn dhe e konsideroin kriminel vetem serbet dhe bashkpuntoret e tyre qe per fat te keq ka diku rreth 50.000 bashkpuntor shqipfolsa ende ne kosov.

--------------------------------------------------
WARRANT ON ARREST

Based on Article 551 and 554 of the Law of Criminal Act and the order issued by the District Court in Pristina no. K-37/97, the Ministry of Internal Affairs of the Republic of Serbia - Secretariat of Internal Affairs in Pristina is searching, in order to serve a sentence of 10 years in prison, for the terrorist:

HASHIM THAQI called "THE SNAKE" born on April 24th 1968 in village Brocna, Srbica municipality, father Hadzija

albanac1.jpg

Hasim Taci is a member of the terrorist gang of Albanian separatists and commandant of the so-called "Political Management of the KLA Headquarters." He participated in several terrorist attacks on the police officers in Glogovac, which is why the District Court in Pristina sentenced him, on July 11th 1997, to 10 years in prison.

This person occasionally spends time in Albania and Switzerland, and he comes to Kosovo and Metohija through illegal crossings from Albania.

We ask everyone who knows anything about the stay and movement of Hasim Taci, or recognize his face from a photograph, to immediately contact the nearest Police Station.

Please be careful, since Taci is considered armed and extremely dangerous, as well as inclined to the use of force.

Number: 2699-0839/97
In Pristina on March 2nd 1999
SECRETARIAT OF INTERNAL AFFAIRS IN PRISTINA
--------------------------------------------------

per aktakuzat e shokve te Z Hashim Thaçit mund ti gjeni ketu:

http://images.google.de/imgres?imgurl=ht...6lr%3D%26sa%3DN