A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve?

Lorenc Kalaveshi

Primus registratum
Re: A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve?

Une mendoj qe eshte shume e veshtire per ne shqipetaret qe jetojme ( kemi jetuar) brenda kufijve te Shqiperise dhe jo ne Kosove, te gjykojme mbi martesat midis Serbeve dhe Shqipetareve ne Kosove.
Ne nuk e dime se c'do te thote roberi,( te lindur pas Luftes se dyte Bot.) dhe sa do i flakte te jete nacionalizmi yne, eshte e veshtire te ndjesh te njejten gje qe nje Kosovar/e ndjen per Serbet.
Mendoj qe martesa midis Shqipetareve dhe Serbeve ka dhe si vajza dhe djem jane martuar me Serbet. Por jam shume i sigurte qe njera pale i ka dhene te drejte pales tjeter per ceshtjen e Kosoves, dhe mbi kete zgjidhje eshte krijuar lidhja. Nuk mund te them me shume siguri, por nga c'mendoj kane qene Serbet qe kane pranuar gabimin, dhe jo shqipetaret. Eshte e veshtire te mendohet se nje Shqiptar Kosove te fal me shume se 60 vjet roberi, dhe vuajtje. Si do me qene mund te jem gabim.
Une them se eshte gabim qe te shkartisemi me nje popull qe na urren, dhe s'ka per te pasur respekt ndaj nesh kurre. Por, ne anen tjeter ndjenjat nuk frenohen dot. Ose le te themi varet se sa i apasionuar je ndaj ceshtjes shqipetare.
Persa i perket fjales ARMIK dhe perkufizimit te saj, ZOGO, ne fjalorin shqip historikisht ndaj fjales armik gjen fjalen Serb. Eshte e vertete qe gjate kohes kemi pasur dhe armiq te tjere, por serbet nuk mund te krahasohen me gjermanet. Gjermanet pushtuan gjithe Evropen na pushtuan dhe ne. Turqet pushtuan gjithe Evropen na pushtuan dhe ne. Keto dy shtete jane larg nga ne, shume. Edhe pse Turqia na pushtoi per 500 vjet dhe u mundua shume te na shuante si rrace, armiqte tradicional per ne jane Serbet dhe Greket. Ne nuk kemi ndonje fjale te posacme per turqet si armiq, po ke mi per serbet SHKJA.
Pra Turqia dhe Gjrmania ishin probleme te te gjithe Evropes, pjese e se ciles jemi dhe ne. Por serbi dhe Greku nuk kane dal neper Evrope te sulmojne shtete me rradhe, por ne kane nje jete qe nuk na lene rehat.
Desha te shtoj se armiku me i madh pas Serbit e Grekut per Shqiperine eshte Franca, edhe pse nuk na kane pushtuar ndonjehere, ato na kane prishur aq pune sa une nuk martohem kurre me nje Franceze, haaaaa /pf/images/graemlins/wink.gif . Po e mbyll se u zgjat.
Po si perfundim them se i takon personit te vendos ne te mertohet apo jo me nje Serb, vetem se personi nuk duhet te kerkoje qe shoqeria Shqiptare ta aprovoj kete gje.

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] betina po me turk a martohesh, dhe turkun e kemi pas armik, na ka pas pushtu vendin. po me gjerman edhe ate e kemi pas armik. si thua ti kush e ben diferencen ne mes tyre.

desha te di gjithashtu; cilin quan ti armik. çfare cilesish duhet te ket ky person per ta merituar ket emerim.

ps; dhe diçka ne qofte se nuk e kupton shkrimin tim (kam pershtypjen se ti se merr vesh çfare ne te shqiperise shkruajme, kjo te shtyn te besosh qe dhe ne s'te kuptojme mire) mos kthe pergjigje pa lidhje po kerko ndihme, ne postin tjeter do te perpiqem te shkruaj me me rend. [/qb]
Zogu

me duket se e paskit bere nje karamboll temash, por meqe mu drejtove ne shenje te respektit te pergjigjem

1. Qe te pergjigjem ne pyetjen e pare do duhej ta kishe bere tek tema qe eshte e hapur ketu ne albforum per te shprehur mendimin se kend preferon nje shqiptare apo nje te huaj qe te martohesh me te. Por per shkak se keni interesim te madhe te dini per ceshtjet personale te njerezve po ju jap pergjigjen nuk me kushton asnje leke. Keshtu: preferoje te martohem me nje djale shqiptare dhe ska lidhje nese ai ngrene ne nje pjate me 10 a 15 vete ( keshtu ju beni identifikimin e kosovareve) apo qe eshte me i qyteteruar pra di me ngrene ne pjate te vecante(po i referohem shrimit tuaj tek tema " delegacioni kosovare...").
2.me fjalen armik ne kete rast i jam referuar serbeve, sepse ka te beje me temen e nese do hapesh nje teme per turq apo gjerman do e them mendimin tim edhe per ata, por ketu ska te beje gje me temen nese flas per ta.
3.Edhe pse po me duket si e tepert te flas se si e cilesoj armikun, prape per shkak te respektit ndaj juve po vazhdoje: Armiku per mua ka cilesit e nje bishe qe veret cfare ka perpara. I tille ishte armiku yne serb qe pameshireshem vrau edhe foshnjet ne brake te nenave,.... dhe po e le me kaq, nuk dua te shkruaj keto qe i dim te gjithe, por qe mendoj se duhet kujtuar cdohere.
4. Ne fakt nuk te kuptoj dhe kame arsye pse nuk po i kuptoj disa:
Nese thua se ke fene muslimane nuk je as turk e as arab, kjo do te ishte njejte sikur te thuash se populli yne me fe ortodokse eshte serb apo grek se ka fene e njejte, apo ata qe jane ateista te thuhet se jane ruse te cilet ne menyre direkte apo indirekte i kemi armiqe, apo nese shqiptaro katoliket me gjerman qe i quan armiq. Ajo qe nuk kuptoj une eshte, se shume nga ju nuk dini te ndani fene dhe kombin, terrorizmin dhe fene, por i beni lemshe.

Shpresoj se jeni i kenaqur me pergjigjjet

P.S. Kerkoj ndjese per lexuesit qe u shpreha kaq personalisht, krejtesisht jashte teme.

Gjithe te mirat!

zog

Primus registratum

pirato, po ti kesh 11 vjeç, nuk e merriton pergjigjen time. shkrimi jot eshte shume naiv, duke si hartim filloreje.

po te shpjegoj diçka per kulture; SHKJA nuk eshte sharje, por thjesht nje emerim i vjeter grek. SKITHET ishin nje popull qe jetoni n ne veri te detit te zi, pak me lart se bullgarija e sotme. SHKJA do te thote SKITH. eshte i njejti emerim por i shqiptuar pak me ndryshe, helbete kan kalu mijera vjet qe atehere kur ky popull qe krijoi gjithe popujt SLLAVE, ekzistonte.

gjithashtu kosovaret nuk ishin te shtypur, s'kane qene kurre. si i vogel qe je po te tregoj dhe diçka, ne kohe te Enverit vetem delegacionet kosovare e vizitonin shqiperine pa pas nevoje te qetheshin, te gjithe te huajt e tjere nuk u jepej viza po te mbanin mjeker ose floke te gjata.

ne kosove Arti si dhe shtypi kishte PAKRAHASUSHMERISHT liri me te madhe me shqiperine. kosovaret benin jete me te pasur gjithashtu dhe mund te udhetonin te lire kudo, ne te gjithe europen.

si perfundim kosovaret kane qene (bile dhe vazhdojne te jene (ne mal te zi e maqedoni) te PERBUZUR nga sllavet, ata konsiderohen si popullsi e rangut inferior, pak a shume si jevgjit tek ne. e kjo eshte drugu-mesele.

bona

Primus registratum

eh more ju jeni shumica adoleshente.

dhe s'dini gjo ju.
kosovaret si cuna si goca kane pas vdek per serbet cuna dhe kosovare. po flas per ata qe shkonin ne shkolla e kishin pune te mira, atje takoheshin dashuroheshin, tradhtoheshin e cdo gje. dikur Beogradi ka qene parajse dhe kosovaret vdisshin me bo i cik qejf atje. ketyre lepurushave gjoja prinderit u thone pallavra por e verteta eshte ndryshe, me u bo dhe i here jugosllavia ashtu sic ishte none, none, na shkelin me kembe kosovaret ne.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] Ajo qe nuk kuptoj une eshte, se shume nga ju nuk dini te ndani fene dhe kombin, terrorizmin dhe fene, por i beni lemshe.
[/qb]
betina, kjo eshte fare e lehte te kuptohet, me duket se jam i vetmi qe e ndaj besimin fetar TIMIN dhe nga vete diskutimi, i çfaredollojshem qofte ky. te tjeret flasin me kuran ne dore dhe duke postuar vetem versetet e kuranit. kujt i thua ndarje ti.

tjeter, ne nje shoqeri TE HAPUR e TE LIRE, rregulli numer nje eshte te mendosh per tjetrin, siç do qe dhe ai te mendoje per ty. te mos e fyesh ate, mos e vesh ne pozite diskriminuese ate, te mos e lodhesh ate, te mos e pergjegjesosh ate, e plot te tjera. ket rregull duhet ta ZBATOJNE te gjithe, edhe ata me mbulese edhe ata pa mbulese, edhe ata te veshur edhe ata te zhveshur.

kjo do te thote qe; ne qofte se ti mban mbulese edhe une vath tek hunda, e megjithate ne duhemi, kur te shkembejme vizita respektive me familjet tona ose komshite duhet te marrim masa mos ti prekim ata, duke sakrifikuar nga "ligjet tona morale" (besimi fetar gjithashtu), pra ne qofte se familje ime e ndjen veten e fyer nga mbulesa e jote, ti neqofte se kerkon ta vizitosh ate duhet te pakten ne shenje respekti ndaj meje te pranosh ta heqesh mbulesen. une gjithashtu duhet ta heq vathin nga hunda, ne qofte se prindrerit e tu fyen nga kjo. kete une i quaj SJELLJE E MIRE. me edukate e respekt reciprok.

pra ajo femra perkthyese duhet ta paralajmeronte ate delegaciobnin kosovar qe ajo mban per aresye besimi fetar mbulese, te cilen ne asnje rast nuk pranon ta heqe. ketu normat e respektit reciprok (te ndersjellte) prishen nga njera pale e cila per hater te besimit nuk mendon per fyerjen qe mund ti shkaktoje pales tjeter. une e quaj NORMALE dhe aspak DISKRIMINUESE qe ai delegacioni te mos ta pranoje ate perkthysen me mbulese, ngaqe siç e thashe as ajo nuk pranon te sakrifikoje nga rituali i saj. eshte mese e natyrshme qe bashkepunimi i ketyre dy paleve te ndale.

mbetem me respekt.

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] eh more ju jeni shumica adoleshente.

dhe s'dini gjo ju.
kosovaret si cuna si goca kane pas vdek per serbet cuna dhe kosovare. po flas per ata qe shkonin ne shkolla e kishin pune te mira, atje takoheshin dashuroheshin, tradhtoheshin e cdo gje. dikur Beogradi ka qene parajse dhe kosovaret vdisshin me bo i cik qejf atje. ketyre lepurushave gjoja prinderit u thone pallavra por e verteta eshte ndryshe, me u bo dhe i here jugosllavia ashtu sic ishte none, none, na shkelin me kembe kosovaret ne. [/qb]
Pa na thuaj kush je ti moj qe di kaq shume per kosovar, cte duket moj vetja ty moj, "e madhe", "e bukur", "hyjneshe", eksperte e popujve", " e zgjaur" apo cfare,...
me nje fjale e meriton me tu pergjegj ne menyren me barbare por nuk ul veten poshte e krijesa me kaq shpirt te vogel , por edhe si shenje keqardheje u morra pak me ty, sepse me vjen keq se te paska ofruar jeta vetem shpifje, urrejtje, fyerje,

bengu

Primus registratum

bona, pse e tregon veten injorante, pse duhet te tregosh se je lope me brire ketu ne forum. he cfare te duket ty forumi, livadh. erdhe njehere na cave trapin me ca idiotlliqe per ameriken (mire noshta di noj gjo per ameriken), tashi gjete te thush se cunat e gocat nga kosova paskan vdekur per serbet. ke noj gjo ne koke apo e mban me vete vetem per floket. ik shporru nga keto tema se flliqe gjithe forumin me kete trunin tan.

bona

Primus registratum

ua moj
betina
c
ke moj nga kosovaret i kam degjuar keto moj. nga i kam degjuar.
ku e di ti moj cfare ka ndodhur me pare. une nuk mund te them ty egzaktly se nuk do qis brecat ketu ne forum. po ashtu eshte . edhe turqit na mbajten ne me keq se serbet per pesqind vjet . po shqiptare jetojne atje sa te duash dhe jane martu me turq dhe bejne kete sot e kesaj dite.

puna me kosoven eshe qe u tregu debil miloshevici dhe e humbi kosoven ( per fat te mire ) se do ishin me to forever.

ti ndoshta je vogelushe por ajo qe te thashe une ashtu eshte. ti per tu ndjere mire shaj sa te te dalin trute.

kosovaret qe u futen ne burg u futen dhe se i spiunoshin ato kosovaret e tjere per te marre nje pune apo shkolle apo bizness.

psh shko moj pyet per biznesin e floririt ne mes serbeve dhe kosovarve.

ty moj cike te ka fry gjyshi e vjen e shfryhesh ketu.

bona

Primus registratum

betina

harrova me te thone se kur erdhen ketu ato koso nga lufta gjoja , asnje s'ishte nga ata qe ju dogj familja e gjalle por erdhen ata qe kishin fare me falsifiku documentat.

ik tashi qaj nje banjo dhe mos me merzit shume. aty po me rref mu se ti ose kushdo po permbani fjalorin dhe nuk thoni c'ka doni ma thane. shryhu goce se 'sme behet vone.

EDHE DICKA FUTE NE ATE TRURIN TEND: SERBET KUDO QE JANE KANE BERE ME HAJR SE KOSOVARET. KOSOVARET SHUMICA JANE ME PICA E ME PASTRIME DHE SERBET I KE DOC, ING DHE JETOJNE SI KRAJL KETU.

JU RRINI TU U QURRAVIT SE S'NA LA SERBI ME HEC PERPARA DHE JA KU JENI NEPER BOTE QE I KENI MUNDESITE ME EC PERPARA DHE VETEM PER NJE GJE JENI RECORD: TU SHIT DROGE.

gjithashtu te kuptohemi qe ka dhe djem e goca yje kosova dhe te educuar por jane shuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuume pak, pak, pak.

BYE

vlera

Primus registratum

[qb] ua moj
betina
c
ke moj nga kosovaret i kam degjuar keto moj. nga i kam degjuar.
ku e di ti moj cfare ka ndodhur me pare. une nuk mund te them ty egzaktly se nuk do qis brecat ketu ne forum. po ashtu eshte . edhe turqit na mbajten ne me keq se serbet per pesqind vjet . po shqiptare jetojne atje sa te duash dhe jane martu me turq dhe bejne kete sot e kesaj dite.

puna me kosoven eshe qe u tregu debil miloshevici dhe e humbi kosoven ( per fat te mire ) se do ishin me to forever.

ti ndoshta je vogelushe por ajo qe te thashe une ashtu eshte. ti per tu ndjere mire shaj sa te te dalin trute.

kosovaret qe u futen ne burg u futen dhe se i spiunoshin ato kosovaret e tjere per te marre nje pune apo shkolle apo bizness.

psh shko moj pyet per biznesin e floririt ne mes serbeve dhe kosovarve.

ty moj cike te ka fry gjyshi e vjen e shfryhesh ketu. [/qb]
Ketu tregon se cfare diturije ke :book:
Si po mendon se jam vogelushe nga gjatesia apo nga vitet sqarohu te lutem.
Por une te them ty ti mund ti kesh edhe 100 vite por me kete mendje te duket sikur nuk ke me shume se 2.

bona

Primus registratum

hej Betina

mu kujtu si kam njohur nje gjeni te kosoves por ishte vetem nje, vetem nje dhe vetem nje . e pashe ne nje restorant ne usa dhe punonte per kushurinjte e tij punen me te rendomte. dhe i tashe kushuririt/pronarit pse nuk i jep pune si americanet. me tha s'din ai anglisht mire, gjithashtu kishin dhe kliente serb apo punetor. kujton ti se i qisnin perjashte ato. dhe ne te njejten kohe u shokova kur mora vesh qe ne te njejten kohe ky djale:

ky djale kosovar eshte gjeni. une nuk mund te them egzaktli cfare profesioni ka , sepse esthe i rrall,e nuk e them dot cfare shkolle ka maru se kjo shkoll nxjerr me gishta nga e gjithe bota dhe nuk kam te drejte apo autorizim ti nxjerr identitetin. ne te njejtin vit mori dhe titullin dhe lexova qe punonte ne nje nga firmat/companite me me ze ne NY/usa. dhe me ka ngelur enigme sa te trashe, sa barbar ato te restorantit qe i jepnin pune te rendomte, dhe sa hyjnor ky djale qe nuk bente asgje per ti thene atyre si eshte puna.

vlera

Primus registratum

[qb] betina

harrova me te thone se kur erdhen ketu ato koso nga lufta gjoja , asnje s'ishte nga ata qe ju dogj familja e gjalle por erdhen ata qe kishin fare me falsifiku documentat.

ik tashi qaj nje banjo dhe mos me merzit shume. aty po me rref mu se ti ose kushdo po permbani fjalorin dhe nuk thoni c'ka doni ma thane. shryhu goce se 'sme behet vone.

EDHE DICKA FUTE NE ATE TRURIN TEND: SERBET KUDO QE JANE KANE BERE ME HAJR SE KOSOVARET. KOSOVARET SHUMICA JANE ME PICA E ME PASTRIME DHE SERBET I KE DOC, ING DHE JETOJNE SI KRAJL KETU.

JU RRINI TU U QURRAVIT SE S'NA LA SERBI ME HEC PERPARA DHE JA KU JENI NEPER BOTE QE I KENI MUNDESITE ME EC PERPARA DHE VETEM PER NJE GJE JENI RECORD: TU SHIT DROGE.

gjithashtu te kuptohemi qe ka dhe djem e goca yje kosova dhe te educuar por jane shuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuume pak, pak, pak.

BYE [/qb][/QUOT

me vjen keq qe prape pergjigjem jashte teme por duhet:

Kush po te tregon ty moj kaq mire, mos valle ke afer dikend aty qe i perket nacionalitetit serb dhe te meson, ne fakt te mbush veshte
une jam e forte moj nuk qaj mos u merakos, e sa i perkete se si duken kosovaret nuk e ndij te nevojshme me i tregue trurit tende se ska mundesi reale me i kuptue, por vetem due me thene kete sa per qef timin

VETEM NJE MENDJE E MADHE NJE FORCE E MADHE E SHTYRI NATOS QE PAS 50 VITESH TE THEMELIMIT TE INTERVENOJ NE MENYRE DIREKTE NE KOSOVE.

Nese e di trego kush ishin ata qe paten kesi mendje, e leji fajet e rrugeve anash se keshtu nuk ecet vajzo se rrezohesh.

xhihan

Primus registratum

Bona me duket se ke gjake serrbi moj, se qenke adhuruse e tyre, po ki sa te dush shko e the qafen me ndonje, se edhe ashtu tipat si ti nuk na duhen qe jane te perzier me gjake serrbi se mjafte na kane ardhe deri ne maje te hundes se tani e tutje deshirojme te kemi vetem gjake te paster Shqipetari.

bona

Primus registratum

ua paskam une gjak serbi. ju ore jeni serb e flisni gjuhen e tyre. he e mohoni dot qe kosovaret flasin gjuhen e tyre.
ik ore as me intereson cfare thoni ju. jua di mire serbi dhe bota kush jeni ju.

une se marr vesh pse i fusni turinjte ketu. kujtoni ju se harrohen cfare bene kosovaret kur sa erdhi democracia ne shqiperi, ju harron gjermani dhe zvicer qe kapen perdite kosovaret me droge.

dhe gjaku im eshte si shpirt , eshte gjak i paster shqiptari , qe ka mesuar shqip ne tirane dhe nuk flet asnje fjale serbisht.

ju kosot edhe njehere jeni rob qe keni vetem piceri e restorante ne NY dhe jeni rob pa shkolle ne pergjithesi. esthe fact. prisni sa ta gjej gazeten NY times qe tha kosot jane "rural people" .

shani sa te doni, hidheni culen perpjete se ashtu eshte.

hajt shnet.

PS: ju lutem mos me shkruani me ju kosovaret , shkoni e tregojuni vendin serbeve ne NY qe jane me shkolle dhe nuk lajne halet si kosovaret.

Lorenc Kalaveshi

Primus registratum

O Zogo, faleminderit per vleresimin qe i bere "hartimit" tim. Po ndodh qe jo te gjithe qe hyjne ne forum te jene shkrimetare, apo talenta te elokuences.
Une eshte shume e vertete qe nuk e dija prejardhjen e fjales Shkja, por e di shume mire kush zone e Shqiperise e perdor dhe per ke perdoret. Qellimi im i te permendurit te fjales shkja ishte qe te ilustroja idene se Serbet jane aq armiq te popullit tone, sidomos te zones veriore, sa nje fjale e posatshme eshte perdorur per to. Dhe qe gjermanet dhe as qe nuk krahasohen me Serbet.Dhe me duket qe shembulli eshte shume me vend.
Por ju si njeri me klase, dhe si i "pjekur" qe qenkeni, nuk duhet te kaloni ne fyerje dhe ofendime. Sepse ku shkoi kultura, klasa dhe eksperienca qe ju ofron mosha ???
Me qe Kosovaret paskan qene aq mire gjate asaj kohe, pse u ngriten dhe bene tere ate lufte??? Apo kishin persona teper??
Ato me gjithe mend kane qene ne nje gjendie ekonomike me te mire se ne, por kane qene ne roberi, mbase jo te shtypur, por ne roberi dhe:
Kush s'mund ta kuptoj
c'ka ndjen ne brendi
nje zog mali kur kendon
dhe nuk ka liri
Ne te pakten e kishim lirine e te qenit komb.
Po, eshte e vertete qe ishim ne diktature, por ajo eshte sic e thate dhe ju me gjuhen e "bukur" te shkjahut "drugu mesele".

Lorenc Kalaveshi

Primus registratum

O Bona a i ke dy fije mend ne koke???
Ca jane kto budalliqe qe nxjerr nga goja??
Thirri mendjes! Nqs ke kto ndjenja mbase ben mire qe ti mos futesh dhe te japesh mendim ne kete pjese te forumit fare.
Ps. Edhe ti fshatere mund te jesh, se jane te pakte qyetetaret dem baba dem ne Tirane dhe ne shume qytete te Shqiperise.
Katunar bre burre
qytetar s'ke me u bo kurre
pa ti heq nja shtate lekure

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Fillimisht postuar nga Pirati_11:
[qb] O Bona a i ke dy fije mend ne koke???
Ca jane kto budalliqe qe nxjerr nga goja??
Thirri mendjes! Nqs ke kto ndjenja mbase ben mire qe ti mos futesh dhe te japesh mendim ne kete pjese te forumit fare.
Ps. Edhe ti fshatere mund te jesh, se jane te pakte qyetetaret dem baba dem ne Tirane dhe ne shume qytete te Shqiperise.
Katunar bre burre
qytetar s'ke me u bo kurre
pa ti heq nja shtate lekure [/qb]
Mnedoj se nuk duhet bere nje ndarje ne mes qytetareve dhe fashtareve, se fundi qyteti e ka prejardhjen prej fashti, dhe se ska renedesi se nga vjen njeriu. Ajo cka eshte e rendesishme eshte qe njeriu te mendoj me koke dhe te mos jete fshatar ne mendje. Por edhe nga ana tjeter duhet pranuar se ne nje shoqeri ka njerez me mendime te ndryshme e duke e pranuar kete fakt duhet ta pranojme edhe mendimin e Bones, ajo aq di aq flet, por gjeja me e keqe qe me duket qe bene ajo eshte se i jep nje kahje tjeter temes nuk lejon qe te tjeter te japin mendimin rreth temes po na bene qe te mirremi me te duke mos e kuptuar se ajo kete gje don.
Prandaj kur keta njerez identifikohen qe ne fillim e tregojne veten se cfare jane, dhe me dy fjale te tyre lexon trurin e tyre mendoj se nuk eshte mire te mirremi me ta sepse ne kete menyre nuk lejojm askend te shprehet, duke ju kunder pergjigj atyre, dhe se fundi nese moderatoret ketu kane mendime te njejta me Bonen le ta lene ate qe te bluaj, por nese ata kane pak ne shpirtin e tyre ndjenja kombetare duhet te veprojne dic per keta njerez se paku ti udhezojne dhe ti orjentojne

Gjithe te mirat!

xhihan

Primus registratum

Bona ? A thu ai qe punon me piceri e me restorane na qenkan njerez te kqinje si pas jush ,te them edhe nje se gjdo gje qe punohet me djeres e me nder e ngrit njeriun ,une nuk e di se qe ndodhi ne Shqiperi kure erdhi demokracia po kete e dine ti me mire,sa qe e din serbi e din bota se kush jan kosovaret ,poduhet edhe ti ta dish se ne jemi ata qe shume nga shqiperia bejeshin dokumente falco se gjeja jane kosovar per me ju leju qendrimi ne Londer, kete se dine ti?E sa per at se kosovaret qenkan zene me drog shko e shfleto gazetat e juja aty e shef se sa zinen shqipetare te shqiperis per qdo dite me droge trafikim vajzash e grash ,deri edhe femije te posa lindur ti me tregon mu per kosovar se kush jane edhe nje po ta perseris edin serbi e din bota kush jemi ne ,per ata qe jemi Amerika na doli zot e serbi theu qafen e vendin e vet ,kjo vlen vetem per ty si person shpresoj te ,te kthjellet mendja ndaj kosovarve se kjo qe thua ti per ne eshte pa diturija jote rreth kosovarve peace.

Dua

Primus registratum

Bona s'ka faj. Ajo sheh problemin vetem nga njera qoshe, e problemi zakonisht eshte i gjere, kompleks, dhe ajo mu ketu ngec! S'shkon dot me tej sepse duhet me shume horizont, zgjuaresi, bindshmeri, argumente...por ka shume gjera te verteta ne ato qe thote ajo. Psh. Kosovaret jane jo me shume se pastruese ne syte e botes, ndersa Serbet Doc. Shkence, te zote e profesionaliste, te edukuar e shkolluar si duhet, popull i ngritur.
E di Bona kete. Kete e ka shume me te qarte cdo Kosovar tjeter. Por, une di edhe dicka pak me shume se ti. Di pse ka ndodhur kjo. Di se si ka ardhur deri ketu dhe kush qene arsyet qe sot ti njeh vetem nje Kosovar te hajrit atje ne vendin ku jeton. Asgje nuk eshte e rastit, as kjo pse Kosovaret jane ketu ku jane, e Serbet jane aty ku jane dhe pse ti flet keshtu si flet tani.

Shpresoj qe ti t'i shtjellosh keto gjera mire e mire ne koken tende, po ta le ty te mendosh e te mesosh me shume, te duhet kjo gje, me beso!

D.

Dua

Primus registratum

...dhe harrova te te them bona se eshte shume fun te lexosh mesazhet e tua /pf/images/graemlins/laugh.gif

D.