A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve?

Sejsej

Primus registratum
Re: A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve?

Kam kohe qe nuk shkruaj ketu,pasi nuk me intereson me.Nje gje dua te them (fakt).pasi lexova pak fare ato paragrafet e fillimit,perse t'i ofendoni te tjeret,(psh bij kurvash),fundja e fundit njerez jane edhe ata,pyll pa derra nuk ka.Dashuria nuk ka kufi.Nje nga kusherinjte e mi ne Presheve eshte martuar me nje serbe(para30 vjetesh),ka dy femije me te emrat i kane shqiptar,ajo flet shqipen me mire se serbishten,e respektueshme sa s'ka ku te jete,ja kalojne mire etj.Pse t'ju zeri halli i te tjereve martohen apo jo?,ne Palestine po tia nisesh avazit edhe une kam pare ne nje emision ku nje palestinez ishte martuar me nje cifute;e cfare pastaj?a mos u be hataja?.
Hapni nje teme tjeter-a martohen shqiptaret me greket-PO,per nje jete me te lumtur.

bengu

Primus registratum

Erdh Nadim patrioti qe dikur thente dhembe e tastatura ketu ne forum per Kosoven te na thoje se martesat me serbe nuk jane edhe ndonje problem se jemi popull evropian... :shrug:

Blue Gene

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rangers:
[qb] Dhe po ka martesa midis kosovarve dhe serbve.
Eshte dicka e natyrshme ne boten ku njerezit nuk paragjykojne,sic behet ne kete teme. [/qb]
A eshte paragjykim pervoja shekullore e genocidit serb ndaj shqiptareve ku martesat jane shfrytezuar si katalizator i zhdukjes se races shqiptare?

Keto fakte tani i di gjithe bota. Eshte tjeter ajo qe serbet duan t'i vene kapak kesaj historie...shume prej tyre dalin tani me parrulen e vllazerimit, parulle qe e kane perdorur sa here nuk ka qene situata ne favor te agresionit te hapur. Tani thone, "prit bejuni te emanicpuar, mos na paragjykoni, ne jemin te mire". Cfare te miresh jane ata qe ne 10 breza premtuan te njeten gje? Rezultai: 1 miloin shqiptare te vrare ne 4 shekuj nga serbet. Une i them serbeve: nuk ka per t'iu ecur me, ne asnjehere nuk iu kemi besuar por kemi qene te pushtuar dhe keni sajuar martesat me dredhi. Tani jemi te lire dhe nuk na detyroni dot. As parate e BE-se per "multietnicitetin" nuk kane per te ecuar...

Simpatikja.

Primus registratum

Patjeter qe ekzistojne!Jane perzier aq shume saqe prej kesaj s'po ndahen dot deri me sot! :rolleyes:

bengu

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Simpatikja.:
[qb] Patjeter qe ekzistojne!Jane perzier aq shume saqe prej kesaj s'po ndahen dot deri me sot! :rolleyes: [/qb]
Ke deshire te flasim per yjet?! Me siguri je shume me e ditur ne ate fushe :rolleyes:

skobali

Primus registratum

A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve.Po eshte e vertet qe ekzistojne po ne raste te shpeshta jane me :smash: :cry: :smash: shkujte qe jane martuar me vjezat serbe ,po rastet e rrala jane ku vajzat tona jane te martuara me serbe ,numerohen ne gishta e une njohe nje raste ku nje shqiptare me emrin Fatime u martua me nje serbe, ky rast ka ndodhur ne Podujeve para me se 10-12 viteve ajo ka kater femije ,dy djem dhe dy vajza tani mbase lufte jeton dikund ne serbi ,familja e saj qe ishte familje e mrekullushme ,nuk done te degjoj me per te ,ja se qka fitoj ajo nga kjo martes humbi familjen e ngushte qe e rriti dhe e shkolloj tani jeton dikun ne serbi me femijet e burrin e saj qe femijet deri sa ishte ne kosove e thrisenin fata veshetica (shtrige) burin e kishte si nje majmun shovinist i perbetuem ku u njohe gjat punes ,pasi qe ata punonin bashke ne nje zyre pra deshiroj qe ky raste te jete i fundit gjithe te mirat paqe.

Simpatikja.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BENG:
[qb]
[qb] Patjeter qe ekzistojne!Jane perzier aq shume saqe prej kesaj s'po ndahen dot deri me sot! :rolleyes: [/qb]
Ke deshire te flasim per yjet?! Me siguri je shume me e ditur ne ate fushe :rolleyes: [/qb]
Qe thua ti BENG se dhe emrin e paske interesant vallaj,une me aq njohuri sa kam i jam pergjigjur temes ne fjale,por dhe per yjet meqe te pelqekan,se ndoshta mos vjen dhe ti nga bota e yjeve dhe po hape ndonje teme ne lidhje me to,mund te flas. :goofy:

*Plisi*

Primus registratum

Naile Mala-Imami nder te tjerat shkruan:

-----------------------------------------------------
U lidhën edhe shumë martesa të përziera

Në Beograd një numër studentësh shqiptarë kanë lidhur martesë me serbe, Anton Çetta (e ka një djalë në Beograd), Mark Krasniqi (një vajzë), Hasan Kaleshi (dy djem), Hilmi Thaçi (një vajzë), aktorët Bekim Fehmiu (dy djem, Uliksin dhe Hedonin) dhe Faruk Begolli, Mateja Rodiqi (një djalë), Adem Bllaca, ndihmësdrejtor i Bibliotekës Popullore të Beogradit (në fund të viteve të 70-ta ka kaluar në Prishtinë). Martin Camaj ishte i martuar me motrën e Dimitrije Bogdanoviqit (autori i "Librit për Kosovën"), e të tjerë. Shumë nga këto martesa me kohë janë prishur.

bengu

Primus registratum

[qb]
[qb]
Ke deshire te flasim per yjet?! Me siguri je shume me e ditur ne ate fushe :rolleyes: [/qb]
Qe thua ti BENG se dhe emrin e paske interesant vallaj,une me aq njohuri sa kam i jam pergjigjur temes ne fjale,por dhe per yjet meqe te pelqekan,se ndoshta mos vjen dhe ti nga bota e yjeve dhe po hape ndonje teme ne lidhje me to,mund te flas. :goofy: [/qb]
Intelegjenca jote eshte pasoje e temperaturave te larta apo e ke te trasheguar?
Me ato qe ti i di per Kosoven duhet te rrish me kilometra larg kesaj teme.
Ik tani mos me ben te filloj, se po bej noj problem!

Simpatikja.

Primus registratum

[qb]
[qb]
[qb]
Qe thua ti BENG se dhe emrin e paske interesant vallaj,une me aq njohuri sa kam i jam pergjigjur temes ne fjale,por dhe per yjet meqe te pelqekan,se ndoshta mos vjen dhe ti nga bota e yjeve dhe po hape ndonje teme ne lidhje me to,mund te flas. :goofy: [/qb]
Intelegjenca jote eshte pasoje e temperaturave te larta apo e ke te trasheguar?
Me ato qe ti i di per Kosoven duhet te rrish me kilometra larg kesaj teme.
Ik tani mos me ben te filloj, se po bej noj problem! [/qb]
Sa per dijeni ti BENG,BENG njohurite i kam jo si pasoje e temperaturave te larta,por si pasoje e dijeve te sakta.Martesat ndermjet kosovareve dhe serbeve kane lindur me kohe dhe jane rritur me pas,prandaj eshte perzier me teper rraca shqiptare me ate serbe,dhe sa per presionin tend as ma ndjen hic,perdore ne ndonje vend tjeter,dhe perpiqu t'a studiosh dhe njohesh me mire historine e nje vendi!BENG BENG...! :goofy:

bengu

Primus registratum

Ske faj, sqeka pune temperature ketu...

Simpatikja.

Primus registratum

Aty doja te dilja dhe une,qe nuk eshte pune temperature,ju si tip i kuptushem qe je e kuptove perpara meje! :rolleyes:

Kam nje kolege ne pune,eshte serbe nga ata te bosnjes,pra famila e saj jeton ne bosnje!
Keshtu ne aparenc dhe me pak biseda sa kam kontaktuar me te me eshte dukur e mire,dhe po mendoja non e male per niente sta ragazza,me la da o non me la da.
Ju si thoni???

A

Adami

Guest

tek kjo teme duhet te postojne kosovaret ose ata qe kane qene me shume ne kontakt me serbet.Une per vete kam jetuar ne kosove per ca kohe edhe pse vete jam shkodran, dhe e di qe ka pasur martesa te tilla , por shume shume me pakice.Me te shumta kane qene rastet e martesave te nje djali serb me nje vajze kosovare, se sa nje djali shqiptar me nje vajze serbe.Raste ka pasur, por shume me pakice dhe me sa di une deri para vitit 1990 kane qene .

skobali

Primus registratum

Adam kjo nuk eshte e vertet ,ose po imagjinon ose je i informum gabim,une kam jetu ne Kosove deri me 1999 dhe i di me se miri si kan qene atje martesat, ndermjet serbve dhe shqipetareve ,prandaj te lutem mos i smadho gjanat kur nuk i njef ato, gjithe te mirat.

Rimtaf

Primus registratum

Une jam nga Kosova dhe mund t'u tregoje se ka pasur ndonje dashuri te vertete por gjithsesi shume e rralle,gje shume normale dhe pa asnje te keqe.

Sa u perket martesave ,,politike''ato ndodhen pas luftes se dyte boterore dhe si te tilla qe ishin i shkaktuan nje problem shume te madhe shqiptareve,bile mendoje se pasojat po i ndiejme edhe sot.

Ju pershendes!!!

Flamuri

Primus registratum

Pajtohem plotesisht me mendimin e Fatmirit se martesat me shkina ishin te natyres politike dhe
keto ndodhen ne Kosove eshte e vertet,ne cofte se nje shqipetar donte te fitonte nje votebesim te shkive te Beogradit ateher vendoste te merrte nje
shkine dhe kjo gje inponohej nga larte nga ish-Partia komuniste,dhe po martohej ishte njeri i pershtatshem per ta.Me kujtohet rasti ku ne keto martesa femijet e tyre edhe pse flisnin shqipen dosido ne shkolle mesonin shkinishten me nje mendjemadhesi te pakrahasushme.

Marimba

Primus registratum

Fillimisht postuar nga loren^:
[qb] Ku e di ti qe ai serbi (vetem apo se bashku me familjen) ka qene gjithmone kunder politikave qe vellezerit e tij kane ndjekur meper vite ndaj shqiptareve??
E nderron dot origjinen ai?? Jo!

...edhe sikur te mos kete patur ,uroj qe ne te ardhmen te kete, te pakten sa per te treguar se ne shekullin e XXI-te ,njerezit nuk i japin rendesi te tillave "principe" koti. [/qb]
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

:wave: