A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve?

marko

Primus registratum
Re: A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve?

Ne Shqiperi ka, me sa di un Dr Berisha e ka te shoqen Serbe.

Altaf

Primus registratum

Në fakt kjo temë nuk e ka vendin këtu por nejse...

Blue Gene

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] une di nje rast ku nje shqiptar me emer eshte martuar me nje serbe....
aktori Bekim Femiu...
por s'kam degjuar per femer shqiptare te martuar me serb....ma merr mendja se ka ...po mjere ajo... [/qb]
Eshte e vertete qe shumica dermuese e martesave jane me gra serbe. E verteta e hidhur eshte se martesat jane sajuar ne te shumten e rasteve me te ngecur, sepse dihet qe shqiptaret ngecin shume kollaj. Kane gjetur pikerisht tipat qe donin te benin karriere dhe qe po te mos martoheshin Serbia i priste bursen apo i kencenonte.

Martesat jane guri qendror i strategjise se fshehte serbe te genocidit te races shqiptare. Ajo ka funksionuar pak a shume keshtu: periudhat e vrasjeve dhe prerjeve jane shoqeruar me "pajtime" ku meshkujve shqiptare u jane premtuar para dhe pozita kur matoheshin me gra serbe.

Kjo eshte edhe strategjia e sotme tek Mitrovica. Ata nuk duan ndarjen sepse ndarja do te thote Serbia nuk ka me asgje ne dore ne te ardhmen per te vazhduar planet e genocidit. Ata jane shume dinake kur kercenojne me ndarje. E verteta eshte se serbet duan Mitrovicen si Kale Troje, duan integrimin e serbeve ne cdo skute te pushtetit qendror dhe lokal qe pas nje brezi femijet te dashurohen kur te harrohet lufta dhe te fillojne perseri martesat. Me kaq pak serbe qe ka kjo veshtire se arrihet. Prandaj ata kane kerkuar nga BE qe t'i japi para Kosoves per te ndertuar shtepi ku do banojne kolonet e rinj qe mund te kapin rreth 100 mije veta.

Evropa heshturazi ia ka pranuar kerkesen Serbise. Por une dyshoj nese kesaj radhe strategjia serbe do kete sukses sepse jo se shqiptaret nuk harrojne por nuk besoj se do ia dalin qe te sjellin aq kolone ne veri te Mitrovices sa duan. Megjithate rreziku ekziston sepse ata do ndjekin politiken e afrimit me qeverine e Kosoves se bashku me shantazhin e hapur e te mbyllur te ndarjes. UROJ QE KESAJ RADHE TE NA HAJNE MUTIN KURVAT E QELBURA SERBE!

Rangers

Primus registratum

Ne kete teme u fliska me nje urrejtje shume te madhe. Kur po lexoja kete teme mu duk sikur po lexoja fjalimin e Adolf Hitlerit mbajtur perpara rinise Naziste ku thuhej se rraca gjermane dominon mbi te tjerat dhe lidhjet e martesave brenda gjermanise naziste duhet te ishin te pastra gjermane.

Blue Gene

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rangers:
[qb] Ne kete teme u fliska me nje urrejtje shume te madhe. Kur po lexoja kete teme mu duk sikur po lexoja fjalimin e Adolf Hitlerit mbajtur perpara rinise Naziste ku thuhej se rraca gjermane dominon mbi te tjerat dhe lidhjet e martesave brenda gjermanise naziste duhet te ishin te pastra gjermane. [/qb]
Meqe permnde Hitlerin, a e di ti se cdo nazist kishte per detyre te bente nje femije me nje grua ne Norvergji? A e di si se Annifrida e ABBA-ve eshte produkt nazist? A e di ti se shume bebe te materniteteve te prishtines u deklaruan te vdekur dhe u derguan me vone ne Serbi ku u rriten si serbe dhe me vone u derguan per te vrare vellezerit e nje gjaku ne Prekaz?

Dhe me ne fund a e di ti se cfare e ka mamane drejtoresha e re e maternitetit te Tiranes?

Rangers

Primus registratum

Meqe permnde Hitlerin, a e di ti se cdo nazist kishte per detyre te bente nje femije me nje grua ne Norvergji? A e di si se Annifrida e ABBA-ve eshte produkt nazist? A e di ti se shume bebe te materniteteve te prishtines u deklaruan te vdekur dhe u derguan me vone ne Serbi ku u rriten si serbe dhe me vone u derguan per te vrare vellezerit e nje gjaku ne Prekaz?

Dhe me ne fund a e di ti se cfare e ka mamane drejtoresha e re e maternitetit te Tiranes?
1-Me fal qe kur shkruajta se rraca gjermane duhet te ishte e paster nuk shtova qe edhe berja e nje femije me nje baba puro gjerman quhet nje gjerman i vogel,dhe kjo behej per te shtuar popullsine gjermane ne bote.
2-Annifrida e ABBA-ve sic thoni ju mund te jete nje produkt gjerman, edhe njehere pergjigja ne pjesen e pare.
3-per bebet nuk e di,mund te jete e vertete eshte nje praktike e njohur dhe e vjeter ne historine e luftes,keshtu qe nuk jane serbet te pare qe e kane aplikuar.
4-N.Q.S. i referoheni Mrs.Mosiu. e di qe e jema i ka vdekur dhe qe nuk jeton me. Se nga eshte, se kur ka lindur e vdekur nuk e di se nuk besoj se ka qene ndonje person i njohur dhe te te them te drejten nuk kam punuar asnje here ne "Gjendjen Civile"

Blue Gene

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rangers:
[qb]
...
3-per bebet nuk e di,mund te jete e vertete eshte nje praktike e njohur dhe e vjeter ne historine e luftes,keshtu qe nuk jane serbet te pare qe e kane aplikuar.
4-N.Q.S. i referoheni Mrs.Mosiu. e di qe e jema i ka vdekur dhe qe nuk jeton me. Se nga eshte, se kur ka lindur e vdekur nuk e di se nuk besoj se ka qene ndonje person i njohur dhe te te them te drejten nuk kam punuar asnje here ne "Gjendjen Civile" [/qb]
Ti paske nje llogjike interesante: ne qofte se nuk jane serbet qe e kane bere te paret, atehere jane te pafajshm sepse e kane zbatuar dhe fajtore jane shpikesit. Megjithese nuk ke punuar ne gjendjen civile aresyetimi yt i meparshem dhe sidoms llogjika joshpikes=pafajshem i le gjurmet e veta...

dirty vegas

Primus registratum

Ekzistojn martesa e? ...ne kena shekuj qe bashkjetojm perkrah njoni-tjetrit. Ka pas kohe me grindje, ka pas kohe ku kemi jetu n'harmoni. ...kshu qe lidhja eshte gjo e natyrshme.

...se na bot sikur me qen aliena nga galaktika te ndryshme: "...ekziston martesa...?" ...pfff!

Rangers

Primus registratum

O Blue Gene po kush ******* po te ofendon.

Rangers

Primus registratum

Dhe po ka martesa midis kosovarve dhe serbve.
Eshte dicka e natyrshme ne boten ku njerezit nuk paragjykojne,sic behet ne kete teme.

Dua

Primus registratum

Martesa ne mes te Serbeve dhe Kosovareve ka pasur mjaft ne Kosove, ne ish Jugosllavi dhe neper te gjitha vendet e botes. Tani, per momentin ne Kosove martesa te tilla nuk ka. Per vende tjera ne bote nuk e di, mbase mund te kete. Ata qe nuk e kane perjetuar nga afer gjenocidin, kane lindur dhe jetuar me vite jashte Kosoves, mbase mund te bejne nje gje te tille. :rolleyes:

....nga Dua

PrInCiPiEl

Primus registratum

Dua:

Martesa ne mes te Serbeve dhe Kosovareve ka pasur mjaft ne Kosove, ne ish Jugosllavi dhe neper te gjitha vendet e botes.

...
....nga Dua
Nëse na lejohet :

Nuk është aspak e vërtetë !
- Më me kujdes në shkrime ...

Në Bosnje dhe Hercegovinë : - ka pasur shume martesa të perziera ....

* Por në Kosovë JO !

bengu

Primus registratum

Eshte e vertete, raste selektive po, vetem te thuash mjaft me duket pak si e tepert...

Dua

Primus registratum

Po mire, Principiel ti ke jetuar ne Kosove para lufte dhe je me i afert me situaten, por ti Beng sa e njeh kete ceshtje qe po e diskutojme ? :rolleyes:

Principiel, une po nisem nga faktet qe une di, nga martesat konkrete qe kam njohur dhe njoh ne mes te Serbeve dhe Shqiptareve. Nuk eshte se e kam pare enderr apo trilluar kete. Edhe pse ndoshta nuk do kisha dashur qe martesa te tilla te ekzistojne, tema thote se a ka martesa te tilla e jo a do deshironit te kishte martesa te tilla, nuk po flasim per deshira por po nxjerim realitetin ne pah.

Principiel sa Serbe ke njohur ti qe kane lidhur fatin e tyre me Shqiptare, dhe e kunderta?

Beng, duke mare parasysh relacionet e dy popujve ne armiqesi qe kane jetuar ne Kosove, edhe dy martesa shqiptare me serbe kane qene MJAFT, e le me me shume.

...nga Dua

PrInCiPiEl

Primus registratum

Dua:

* Si duket FAKTET qenkan dualistike !!!!!

Neve nuk shkruam për ëndrra apo dëshira ...

Tema është pyetja : 'A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve?'
- Pyetja tjetër është bërë që në postimin fillestarë : A kane ekzistuar dha a ekzistojne martesa te tilla.

* Njohja është koncept i gjerë ...
- Një njohje e vetme individuale dhe e ekzagjeruar më pastaj( shpresoj dhe besoj: e bërë pa qëllime për ekzagjerime !) nuk plotëson konditat e mjaftueshme dhe të nevojshme për një statistikë të mirëfilltë...

...

REGARDS
PrInCiPiEl

bengu

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dua:
[qb] Po mire, Principiel ti ke jetuar ne Kosove para lufte dhe je me i afert me situaten, por ti Beng sa e njeh kete ceshtje qe po e diskutojme ? :rolleyes:
[/qb]
Dua,

Me duket se titulli thote: A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve? , pra jo vetem ne Kosove, po edhe aty ku kam jetuar une. Pra secili po flet per lagjen e vet ketu apo jo /pf/images/graemlins/wink.gif

Blendi

Primus registratum

Une i kam patur komshinj shume te dashur ne Tirane. Cifti ishin Jorgo dhe Jana. Jorgo eshte Shqiptar nga Shkodra, Jana eshte serbe, grua e mrekullueshme duhet te shtoj. Me tre femije qe u linden ne Tirane, Ndreka, Mirko dhe Rina.

hot

Hotgirl

vallai ene saliu serbe mduket se e ka nusen :tipsy:

Dua

Primus registratum

Pra secili po flet per lagjen e vet ketu apo jo /pf/images/graemlins/wink.gif

Paj po qe se keni ndonjeri nga ju "statistika te mirefillta" (qe dyshoj se ekzistojne), ju lutem ti postoni ketu. Normalisht, me fakte dhe numra bisedohet me ndryshe, por ne mungese te tyre, mendoj qe "njohja e komshijve" eshte menyra e vetme per t'iu afruar temes, sadopak.

...nga Dua

bengu

Primus registratum

Dua, jam i lindur dhe rritur ne Kumanove, Maqedoni dhe per qytetin tim qe me gjithe rrethine kalon 150.000 banore (rreth 40% te tyre shqiptar) nuk di per me teper se 4-5 cifte te perziera... Kjo shifer nuk e justifikon ate mjaft per te cilen po flet ti.

Pershendetje!