A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve?

Marimba

Primus registratum
Re: A ekzistojne martesat ndermjet serbeve dhe shqiptareve?

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] une di nje rast ku nje shqiptar me emer eshte martuar me nje serbe....
aktori Bekim Femiu...

por s'kam degjuar per femer shqiptare te martuar me serb....ma merr mendja se ka ...po mjere ajo... [/qb]
mjere ajo, e? po pse valle, apo se shqipua do ta shtronte ne dru 3 here ne dite, ndersa serbi do ta respektonte si femer? (dihet se sa i respektojne grate shqipot, te pakten deri ne 1990 qe dolen jashte dhe pane bote me sy /pf/images/graemlins/laugh.gif )
apo eshte me i embel druri i bashkekombasit? :tipsy:
nejse, nqs ty te afrohet Milla Jovovich, ti thuaji "JO" . rezisto per hir te atdheut!!!!! :rockband:

kapedani

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Marimba:
[qb]
valle, apo se shqipua do ta shtronte ne dru 3 here ne dite, ndersa serbi do ta respektonte si femer?
[/qb]
Serbi do ta respektonte dhe shqipua jo ???? :eek: :confused: :eek: O Zot pse na e shkurton kujtesen.
Rreth 700 000 te shperngulur(refugjate) me mijra te vdekur dhe te zhdukur,shkaterrim i plote i Kosoves,femije te helmuar neper shkolla.
Biles kemi degjuar,(o zot çfare llahtari),qe kane prere edhe koka femrash dhe i kane futur ne tenxhere per ti gatuar,pasi kane luajtur futboll me pare,o zot tmerr i vertete."Respekti serbit" Respekti alienave thuaj,se jane keta aliena dhe jo ne qe duam te jetojme ne paqe.Kemi shekuj qe jetojme prane dhe vetem na kane vrare prere,masakruar dhe poshteruar si mos me keq,gjuhen na kane mohuar,ekzistencen tone kane mohuar te drejten per te jetuar,dhe nji dite te bukur hop del parrulla:"serbet te respektojne" :mad: :mad: O ZOT !

Dihet qe ka martesa(te rralla ama)se dashuria lind vetvetiu,po cili eshte reagimi ndaj ketyre martesave,si i shikojne shqiptaret lidhje te tilla.Dhe sa i rezistojne kohes.

Pse o Zot ke fut harresen ne mendjet tona

bengu

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Marimba:
[qb]
Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] une di nje rast ku nje shqiptar me emer eshte martuar me nje serbe....
aktori Bekim Femiu...

por s'kam degjuar per femer shqiptare te martuar me serb....ma merr mendja se ka ...po mjere ajo... [/qb]
mjere ajo, e? po pse valle, apo se shqipua do ta shtronte ne dru 3 here ne dite, ndersa serbi do ta respektonte si femer? (dihet se sa i respektojne grate shqipot, te pakten deri ne 1990 qe dolen jashte dhe pane bote me sy /pf/images/graemlins/laugh.gif )
apo eshte me i embel druri i bashkekombasit? :tipsy:
nejse, nqs ty te afrohet Milla Jovovich, ti thuaji "JO" . rezisto per hir te atdheut!!!!! :rockband: [/qb]
na qelbe forumin me kete intelegjencen tende. ti mendon se nje femer kosovare do te kishte qene e lumtur me nje serb?! pa mendoje pak, po pate mundesine!!! e di ti qe shume nga serbet me te flliqur kane pase grate shqiptare, vetem per tua nxire jeten sa me shume (ketu i citoj vete ata). mos fol budallalleqe se ste bejne me te mencur ketu ne forum.

p.s. derisa te kete me miliona femra shqiptare ne bote Mila Jovovichi mund te pirdhet.

gezim lame

Primus registratum

Marimba te faleminderit me ke bere nje citim te nje shkrimi qe e kisha harruar qe ekzistonte.. :confused:

S'e kuptovas e ku ishte qellimi i pergjigjes suaj ndaj citimit tim(une ne fakt kisha dhene vetem nje pergjigje atij qe ka hapur temen dhe jo pyetje)

Per ta mbyll me vjen mire se me njihke se kush jam dhe se cfare kerkoj ne jete... :wink: /pf/images/graemlins/tongue.gif
Qeke e prere per shrink .... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Guest

Cfare gjuhe qe perdorin ca cuna ktu te vjen per tu habitur :confused:

Demetrio Scutari

Primus registratum

Me sa di unë martesat e përziera në Kosovë janë tejet të rralla, dhe kjo gjë është e kuptueshme...

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BENG:
[qb]
Fillimisht postuar nga loren^:
[qb] Pse ,sikur ti te dashurohesh cmendurisht me nje vajze dhe me pas te merrje vesh se eshte serbe (po bej nje hipoteze koti mbase) ,do ta lije??Do ndikonte kombesia e saj ne lidhjen tuaj?? [/qb]
mbase nuk ke jetuar ne ish-jugosllavi dhe nuk i ke ca gjona te qarta. te ne, kemi pasur shkolla te vecanta, klube sporti te vecante, gazeta te vecanta, bile edhe lagje te vecanta, e te mos flas per urrejtjen me te cilen kemi (dhe kane) qene te ushqyer qe ne djep, keshtuqe shanset per tu dashuruar me nje serbe/maqedone kane qene minimale. pastaj po deshe te martohesh me te, sigurisht qe do te ishe i larguar nga familja, e kjo vertete te ben derr... /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Po cuditem me fjalet e tua Beng...une nuk e di se ku ke jetuar ti ne ish-jegusllavi por ne Prizeren e ne Prishtine kam pare une sa te duash vajza Shqiptare duke u shoqeruar me Serb....po aq gjakun e embel e kishin ato o vlla qe iu kcenin ne qafe ato ashtu???
Ne GJakove pastaj me ka rastisur nje vajze e martuar me Serb...po sa mire ja kalonin mor aman...
Ndoshta ju keni pasur shkolla te vecanta, klube sporti te vecante, gazeta te vecanta, bile edhe lagje te vecanta por si cuna dhe vajza me Serb jeni shoqeruar dhe kete nuk e luan topi,pastaj care ka,gje normale eshte s'ke pse e mshihni

hajt ja kalofshi mire

aspahiual

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Simpatikja.:
[qb]
[qb]
Fillimisht postuar nga Simpatikja.:
[qb] Patjeter qe ekzistojne!Jane perzier aq shume saqe prej kesaj s'po ndahen dot deri me sot! :rolleyes: [/qb]
Ke deshire te flasim per yjet?! Me siguri je shume me e ditur ne ate fushe :rolleyes: [/qb]
Qe thua ti BENG se dhe emrin e paske interesant vallaj,une me aq njohuri sa kam i jam pergjigjur temes ne fjale,por dhe per yjet meqe te pelqekan,se ndoshta mos vjen dhe ti nga bota e yjeve dhe po hape ndonje teme ne lidhje me to,mund te flas. :goofy: [/qb]
Intelegjenca jote eshte pasoje e temperaturave te larta apo e ke te trasheguar?
Me ato qe ti i di per Kosoven duhet te rrish me kilometra larg kesaj teme.
Ik tani mos me ben te filloj, se po bej noj problem! [/qb]
Qenke tip i rrezikshem ti Bengo

edoni

Primus registratum

fillimisht postuar nga MARIMBA

"nejse, nqs ty te afrohet Milla Jovovich, ti thuaji "JO" . rezisto per hir te atdheut!!!!!"

Po si po me duket MIlla Jovovich eshte nga Ukraina.

martesat shqiptaro serbe kan egzistuar deri ne vitet 1987.ne rast se krahason me kombe tjera ne jugosllavi atehere shqipetaret te cilet jane martu e serbe jane nje pakic shume shume e vogel.pikerisht ky fenomen ka ndiku qe shqipetaret ne kosove te jene ne gjendje ta rezistojn asimilimin agresiv te cilen shteti i serbise eshte perpjek ta ben ne kosove.nuk e di se sa persona ne shqiperi e dijn po qe nga 1990 shkollimi ne gjuhen shqipe ne kosove ka qene i ndaluar.une personalisht kam shku neper podrume tuj mshef libra shqipe nga policia serbe.pra martesat nder shqipetare nuk kane kurrfarre lidhje me iden e races me te mire apo me te keqe por ne faktine e mbijeteses se popullit shqipetare ne ballkan.dhe nje arsye tjeter shume e rendesishme eshte vlerat te cilat ne si shqipetar i kemi.per te cilat ne duhet te mburremi e jo te behemi ma anglez se anglez apo ma italian se italian sepse e vetmja menyra qe ne te afirmohemi ne bote eshte qe vlerat dhe karakteristikat tona ti prezantojm ne bote e jo te jemi nje komb qe kopjon nga te tjeret,njerezit nuk i dojn kopjuesit.
paramendo qifutet a do te ishin ne gjendje qe per 2000 vjet te mbijetojn pa shtet ne rast se nuk martoheshin njani me tjetrin dhe ne rast se nuk i mbanin ato karakteristikat pamvaresisht se ku jetonin.

bengu

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AMD:
[qb]
[qb]
Fillimisht postuar nga loren^:
[qb] Pse ,sikur ti te dashurohesh cmendurisht me nje vajze dhe me pas te merrje vesh se eshte serbe (po bej nje hipoteze koti mbase) ,do ta lije??Do ndikonte kombesia e saj ne lidhjen tuaj?? [/qb]
mbase nuk ke jetuar ne ish-jugosllavi dhe nuk i ke ca gjona te qarta. te ne, kemi pasur shkolla te vecanta, klube sporti te vecante, gazeta te vecanta, bile edhe lagje te vecanta, e te mos flas per urrejtjen me te cilen kemi (dhe kane) qene te ushqyer qe ne djep, keshtuqe shanset per tu dashuruar me nje serbe/maqedone kane qene minimale. pastaj po deshe te martohesh me te, sigurisht qe do te ishe i larguar nga familja, e kjo vertete te ben derr... /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Po cuditem me fjalet e tua Beng...une nuk e di se ku ke jetuar ti ne ish-jegusllavi por ne Prizeren e ne Prishtine kam pare une sa te duash vajza Shqiptare duke u shoqeruar me Serb....po aq gjakun e embel e kishin ato o vlla qe iu kcenin ne qafe ato ashtu???
Ne GJakove pastaj me ka rastisur nje vajze e martuar me Serb...po sa mire ja kalonin mor aman...
Ndoshta ju keni pasur shkolla te vecanta, klube sporti te vecante, gazeta te vecanta, bile edhe lagje te vecanta por si cuna dhe vajza me Serb jeni shoqeruar dhe kete nuk e luan topi,pastaj care ka,gje normale eshte s'ke pse e mshihni

hajt ja kalofshi mire [/qb]
AMD, raste selektive ka, kete askush nuk e mohon. hehe, mbase ka gra qe ***** edhe me qen e kuaj po gjeneralizime nuk ben te besh. Lexoje edhe njehere temen qe nga fillimi e do te kuptosh se sa ka martesa te perziera.

aspahiual

Primus registratum

Tani une Serbet nuk po i krahasoj me qen e me kuaj une te thashe ate qe eshte...nejse ndoshta se kam lexuar mire temen,po i kthehem dhe njehere nga fillimi

Dua

Primus registratum

p.s. derisa te kete me miliona femra shqiptare ne bote Mila Jovovichi mund te pirdhet

:lol: :lol: :lol: :lol:

D.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dua:
[QB] p.s. derisa te kete me miliona femra shqiptare ne bote Mila Jovovichi mund te pirdhet

Po une te dija si goce me kulture,care eshte ky fjalor :confused: ,care eshte kjo fjale:pirdhet
just joking
Me qe ra llafi kush eshte kjo Mila Jovovichi?

xhihan

Primus registratum

AMD ti flet si shume e siguret, po me duket se ja fut kotë,mos genje per ate qe nuk din ,kjo per ne shqipetaret e kosoves eshte shume ofenduse
prandaj te lutem kujdes se qa flet gjithe te mirat.

dardan

Primus registratum

Plisi përmendi disa meshkuj shqiptar të martuar me serbe, dhe këto martesa nuk janë të pakta në trojet shqipe të ish-jug. Por këto kanë qenë shumë më të pakta se psh. martesat me slloven, kroat e boshnjak për shkak të edhe raporteve shumë më të mira me këto kombe.
Meshkujt shqiptar që janë martuar me serbe dhe që jetojnë në trojet shqiptare të ish-jug., fëmijtë e tyre e ndiejnë veten shqiptar dhe edhe gratë e tyre edhe pse janë serbe ato janë serbe të ndershme dhe kurrë nuk kanë përkrahur shovinistat serb,për këtë ka shumë shembuj por mund ta përmend një për ilustrim aktori Xhevat Qorraj dhe gruaja e tij Snezhana. Poashtu edhe meshkujt tjerë që jetojnë në serbi.
Kurse martesa të femrave shqipe me serb janë shumë të pakta dhe pothuaj nuk ekzistojnë sepse serbët janë shumë bisha me gra. Për këtë vlen edhe porosia e Liliana Çavollit që ishte e martuar me serb, dhe e ndarë që porosit femrat shqiptare të mos martohen në asnjë mënyrë me serb.
Përshëndetje

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga xhan:
[qb] AMD ti flet si shume e siguret, po me duket se ja fut kotë,mos genje per ate qe nuk din ,kjo per ne shqipetaret e kosoves eshte shume ofenduse
prandaj te lutem kujdes se qa flet gjithe te mirat. [/qb]
O xhan po une nuk po genjej moj zemer,une po them ate qe e kam pare me syte e mi.
Une nuk po perfshij ketu te gjithe kosoven me fjalet e mia,mund te kete ca raste dhe ato raste me ka rene mua qe ti shoh,kaq.
Ja kalofsh sa me mire xhan

Marisa

Primus registratum

Mundet te jen disa raste te tilla qe shqiptaret jane martuar me serb por shume pak. edhe pse shumica shqiptarve kane nje far lloj urrejte per serbet nuk do te thote qe asgje nuk eshte e pamundur.. :shrug:

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Fillimisht postuar nga Mistreci:
[qb] Sot RAI UNO transmentoi nji film qe fliste per Kosoven, per ushtaret italian te KFOR-it aty. Ndermjet te tjerave tregonte edhe historine e marteses se nji djali serb me nji vajze shqiptare.Duke pare filmin po diskutonim per kete martese por asnji nuk ja kishte dhe aq shume idenë.A kane ekzistuar dha a ekzistojne martesa te tilla.Dhe n.q.s. ka si eshte reagimi ndaj tyre. [/qb]
nje tem te nxehte e paske hapur mistrec

Kam deshire te pergjigjem ne kete pyetje:
Ne Kosove fatkeqesisht ka pas dhe ka cift shqiptare - serb dhe serbe - shqiptar
Me te ralla apo shume shume te ralla jane rastet kur vajza shqiptare eshte e mertuar me serb dikur dhe se voni, por dikur cifti shqiptar - serbe hasej me shume por jo kohet e fundit.
ky eshte realiteti
Tjetra cfare dua te shtoj eshte
nese nje vajze shqiptare eshte martuar me nje serb ajo ka qene e leqitur perjete nga familja e saj ( po flas ne pergjithesi por nuk i dihet) por nese ka ndodhe e kunderta serbja eshte pranue ne familjen shqiptare ( mekat shume i madhe).
Por mund te them lirisht se nuk ka shume raste.
Dikur keto ishin me te shpeshta kur djemte tane shkonin te studionin ne Beograd apo gjetiu, si dhurate e perfundimit te studimeve ata fitonin nje vashe serbe te "civilizuar".
Por jo edhe vitet e fundit keto ishin shume te ralla apo nuk ndodhinin fare.

Cfare mendoj per kete eshte se ata me se shumti keq i kane bere vetes. Nje fjale popullore qe perdoret ne Kosove eshte "as me sheher e as me Barilev( nje fshate)". Per mua me u martue me armikun eshte mekat, sdi si ti paramenoj keta njerez, mendoj se njeriu eshte i afte sa te kuptoj se cka eshte molla e ndaluar, dhe se ndjenjat shtyhen andej nga njeriu do por edhe mund te frenohen, ne jemi njerez dhe edhe pse vuajm mund te sherohemi shume lehte. Per mua kjo eshte e pakuptueshme.

Gjithe te mirat!

zog

Primus registratum

betina po me turk a martohesh, dhe turkun e kemi pas armik, na ka pas pushtu vendin. po me gjerman edhe ate e kemi pas armik. si thua ti kush e ben diferencen ne mes tyre.

desha te di gjithashtu; cilin quan ti armik. çfare cilesish duhet te ket ky person per ta merituar ket emerim.

ps; dhe diçka ne qofte se nuk e kupton shkrimin tim (kam pershtypjen se ti se merr vesh çfare ne te shqiperise shkruajme, kjo te shtyn te besosh qe dhe ne s'te kuptojme mire) mos kthe pergjigje pa lidhje po kerko ndihme, ne postin tjeter do te perpiqem te shkruaj me me rend.