Re: A duhet medoemos te predikohet Kurani ne token e Ilireve?
President
Emer qe ju shkon per shtat dhe presidente keni per te ngelur, po te pyes
pastaj toka e ilireve...boll per ti me kto koncepte toka eshte e atye qe i dalin per zot dhe jetojne mbi te si njerez.
Nuk e konceptoj ne asnje menyre kete shprehje tenden kur thua qe toka eshte e atyre qe i dalin per zot.
Pse Islamit i dole per zot ti apo popullit tend qe eshte shqyer nga fete e ndryshme.
Perse me thua qe kam bere e kam qene nderkohe qe ti me tregon ekstremizmin tend te paskrupullt islamik.
Dhe le te hyje kushdoje te Teologjia dhe te shohe rrekordin tend te shkrimeve per Islami sido ti kete kuptimet dhe mos me thuaj qe nuk ecen me parimin Fe Kombesi.
Le ta kontrollojme te gjithe forumin dhe le te shohim se sa i interesuar ke qene per perparimin dhe progresin shqiptar.
Ti me thua qe ke qene ekstremist qe 14 vjec, une po te them qe Pushtuesit Otomane e paten shkelur te tere ballkanin dhe ne vendlindjen time nuk qene te zote te hyjne.
Pastaj ti mund te me quash edhe Indian apo sikur te shkon mendja ty.
Jo jo zoti president qe na rrofsh sa malet nuk eshte ashtu.
U konvertuat per interesa te ndryshme qe ju vetem i dini dhe harruat Shqiptarine.
Ti me thua mua per Kosoven keshtu e ashtu dhe nderkohe qe ne tere rregjistrat jugosllave gjenden me qindra mijera shqiptare si turq dhe me qindra e mijera si jugosllave
Ti me thua mua per shqiptarizmin dhe i harrova ata njerez me gjak shqiptari ne kosove qe nuk pranuan a te rregjistrohen si turq dhe as si serbe dhe para atyre njerezve perkulem si shqiptar i vertete dhe ndihem krenar qe mes ketyre njerezve gjenden edhe keta shqiptare qe ne duhet te u bejme lavde pa fund.
keta jane shqiptare dhe gjak i rralle shqiptari sepse kane perfunduar burgjeve, jane lene pa pune, kane vuajtur tere jeten e tyre,e shume e shume te zeza, vetem per te mos mohuar prejardhjen e tyre qe shume te tjere e bene per interesa vetjake.
Une keta njerez do deshiroja te takoja ne Kosove dhe ti ndihmoja, sepse ata jane te vetmit qe meritojne respektin e rralle te shqiptarise
Te gjitheve na pelqen interesi, por mbi ato interesa te shenjta kombetare nuk ka interesa personale, ashtu sikur ju jeni mesuar.
Cte te them?
Ti me thua mua qe je qe 14 vjec ekstremist nacionalist
Une nuk e fus fare ekstremizmin dhe nacionalizmin ne keto ceshtje pavaresisht se juve ju duket qe une po tregohem nacionalist apo ekstremist.
Nacionalizmin per mua, e kane treguar te paret e mi dhe Princat e Mi shqiptare qe nuk pranuan jo vetem asimilim por edhe kontakte me katolike e orthodoksete qyteteve pereth qe dilnin me parulla "feja e shqiptarit eshte shqiptaria"
Jo more zotni nuk eshte ashtu e verteta.
Duhet te jesh i bindur vetem per dicka
Kur ata paraardhes te mi rrezikonin eksistencen e e tyre, jetonin maleve,dhe nuk kishin cfare te hanin pereth 500 vjete, ju zoterinjte e pate me te arsyeshme te bashkepunonit me pushtuesit, te asimiloheshit dhe ti sherbenit me ndergjegjen me te madhe pushtuesve turq qe ju i quani vellezer.
Te paret e mi ruajten traditat e e rralla qe asnjeri nuk i ruajti dhe ti do me thuash cilat tradita? Traditat dhe zaoknet e Gjergj Kastriotit qe ti nuk mund ti konceptosh dhe as ke per ti konceptuar ndonjeher
Veshjet, burreria, patriotizmi, atdhetarizmi,heroizmi, besnikeria, pushka, lufta eetj qene keto disa nga traditat e rralla shqiptare qe ti as idene nuk u ke.
Mos do te me thuash qe vellezerit e mi jane italiane?
Gabohesh biles shume.
Vellezerit e mi jane ata qe e shperfillin fene dhe luftojne per shqiptarizem.
Vellezerit e mi jane ata qe nuk tundohen nga asnje lloj interesi dhe mbi cdo interes vetjak,vene interesa kombetare.
Megjithate ne token e te pareve te mi ju do beni cfare te deshironi,flas ne ato vende ku predikohet Kurani sepse toka eshte e atyre qe i dalin per zot.
Vizen ik e merre per Turqi se ketu ska viza