A duhet legalizuar mariuana?

anis

Primus registratum
Re: A duhet legalizuar mariuana?

legalizohet?! ndalohet?!
proibicionizmi ka gjithmone efekt te kundert me ate qe deshirohet, por edhe ne shqipot pak e njohim sensin e mases... d.m.th ne nje shoqeri konservatore (te pakten ne pamje te pare) dhe ndodh ajo qe te gjithe e dime, po ne nje liberale??!!??

pippo

Primus registratum

O akus si shume nervoz ti me jahu si ka mundesi ça te ka ndodhur nejse ne mendimin tend e respektojme dhe nuk po te ofendojme qetsohu mer lal ku ta di une si qetsohesh ti pij çaj o qumesht zgjidhe ti

karamel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PaperMooN:
[qb]Une jam mjeke (dmth do behem desha te thoja /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe qe ne kerkojme legalizim te marjuanes eshte sepse eshte nje nga qetesuesit me te mire. Eshte depressant dmth ngadaleson veprimtarine e trurit dhe shume reaksione nervore ne trupin e pacientit.

Ne kerkojme qe te legalizohet vetem perdorimi i marijuanes ne fushem mjekesore dhe jo ne te gjitha aspektet e jetes.

eM[/qb]
ke te drejt bella, jam shume e sressuar sidomos me shkollen, nga e djela deri te premten ne dark punoj si e cmendme, dhe tani po behen ca kohe qe marr cannabis, kur kam edhe marijuana, ndjehem me e ekulibruar thaks to it!
Cdo te shtune dhe te djeli eshte po i njejti avaz kurse gjate javes sprek gje me dore! Pjesa me e madhe e shokeve te mi (goca dhe cuna) pijne me teper alcol! Them se eshte presioni i shoqeris dhe i studimeve qe na ben te shkojme deri ne kete pik.
Marijuana duhet legaluzuar!
EMINEM KISS YOU AND BAG YOUR PARDON FOR HER BAD BAHAVOUR!

Eri

Primus registratum

O popull... paskeni fillu me rreshkit fare.
Po mire ore...qe kur kshu juve te gjith mallista. Se knej nga italia ka shume por keto italionet jan njerez te marum o cuna.Po ne shqiptaret cdum me drogen mer amon. E mire eshte dreqi, por do perfundoni me ndonje vend posht ures dhe hajde t'ju gjejne plakat tuja te shkreta pastaj.
Qekan bo shqiptaret me i qa hallin. :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash:

disku

UNI

KSAJ I THONE ME HAP VORRIN VETES TATE EDHE ME E ZGJEDH CA MERMERI EDHE CA FOTOGRAFIE DO TEK KOKA E VORRIT...

alexa

Primus registratum

Patjeter qe po, dhe jo vetem marijuana.
Njoh plot njerez qe jane te terhequr nga drogerat sepse jane si molla a ndaluar. Nderkohe miliona dollare harxhohen c'do vit per te ndaluar perdorimin e tyre. Si ekonomiste do te thoja duhet luftuar ana e kerkeses dhe jo e furnizimit. Furnizimin nuk e ndalon dot,-do te ndodhi ne nje fare menyre, por nese arrin te ulesh kerkesen atehere problemi zgjidhet disi, pasi vetem nje sasi e kufizuar njerezish qe nuk ju plas shume per pasojat do te vazhdojen perdorimin.

pippo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Static - Y:
[qb]O popull... paskeni fillu me rreshkit fare.
Po mire ore...qe kur kshu juve te gjith mallista. Se knej nga italia ka shume por keto italionet jan njerez te marum o cuna.Po ne shqiptaret cdum me drogen mer amon. E mire eshte dreqi, por do perfundoni me ndonje vend posht ures dhe hajde t'ju gjejne plakat tuja te shkreta pastaj.
Qekan bo shqiptaret me i qa hallin. :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: [/qb]
Hej me sa shof une thjesht menyra se si ti gjykon italianet eshte e gabuar kur do fillojme ne shqiptaret te mos paragjykojme me njerzit e kombesive te tjera....., e per meteper veten tone si shqipetare si ka mundesi qe ti nje kombe te tere e gjykon kaq lehte e ne nje menyre siperfaqsore une jam i mendimit qe nga kultura italiane ne kemi shume per te mesuar.
Persa i perket temes mendo ça te duash me lal ideja jote, thjesht mos gjyko kaq letshem jo per gje po eshte shume e lehte te gabosh .

Luminus

Primus registratum

Hej, kthehemi tek tema e legalizimit.
E bukura eshte te besh gjera te ndaluara, sepse te shijojne me shume. Ligji thote jo, dhe ti don te shkaterrosh sistemin - e kundershton ligjin, dhe ke kenaqesi te dyfishte kur thith ilacin jeshil.
Hollanda (vendi me kontroversial) legalizoi perdorimin e drogave te lehta para nja dy vjetesh, dhe imagjinoni se cfare ka ndodhur tani... Perdoruesit e marijuanes jane pakesuar, dhe frekuentuesit me te shpeshte te lokaleve ku shitet malli jane familjare te moshes 30-40 vjec, me femije.
Nuk besoj se do te ndodhe kjo ne Shqiperi...
Keep it goin guys, keep smokin... smoke till you sleep! :thumbsup:

TEDI

Valoris scriptorum

Gjithe Kjo lufte Per Marijuhanen . Po pSe si e ligjeruar si e paligjeruar nuk e konsumoni kshu e ???

Eddi

Primus registratum

Une them qe duhet te lejohet dhe jo vetem te lejohet per te shitet dhe neper dyqane sic shiten cigaret se jo per gje por cigaret pershembull jane shumete demshme dhe nuk bejne ndonje efekt une per vete spi cigare por kur vjen puna tek marjuana eshte ndryshe mor vlla seshte e demshme dhe te sjell ne nje qejf qe secili prej nesh e di besoj pra pse mos te lejohet ore nejse dhe ne qofte se slejohet nga shteti njerezit do ta pine ore po pse ta pime fsheftas e kam llafin apo jo. Ke provuar zoterote ti kapesh yjet me dore ndonjehere epo pi nja dy dubi dhe do ti kapesh yjet patjeter.

Eddi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga faithless:
O popull... paskeni fillu me rreshkit fare.
Qekan bo shqiptaret me i qa hallin. Hej me sa shof une thjesht menyra se si ti gjykon italianet eshte e gabuar kur do fillojme ne shqiptaret te mos paragjykojme me njerzit e kombesive te tjera....., e per meteper veten tone si shqipetare si ka mundesi qe ti nje kombe te tere e gjykon kaq lehte e ne nje menyre siperfaqsore une jam i mendimit qe nga kultura italiane ne kemi shume per te mesuar.
Persa i perket temes mendo ça te duash me lal ideja jote, thjesht mos gjyko kaq letshem jo per gje po eshte shume e lehte te gabosh .[/QB][/QUOTE]
Me falni qe po ja u them po ju te dy se keni idene fare se cfare eshte marjuana spo flasim ketu per kokaine qe te ben qe te vdesesh dhe te shkosh posht ures qe thote ai tjetri mire more por eshte si ajo cigarja qe pi ti vetem se eshte pak me ndryshe dhe te sjell ne qejf me shpejt eshte njesoj si te kishe pire nja 20 birra por ne fakt ke pire nje cigare marjuane kshu qe mos flisni kot ne tym por mundohuni ta kuptoni se kush eshte ndryshimi nga drogat e lehta me ato te rendat mire dhe pastaj shkruani. :smash: :smash: :smash: :smash:

Eri

Primus registratum

[qb]
[qb]O popull... paskeni fillu me rreshkit fare.
Qekan bo shqiptaret me i qa hallin. :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: [/qb]
Hej me sa shof une thjesht menyra se si ti gjykon italianet eshte e gabuar kur do fillojme ne shqiptaret te mos paragjykojme me njerzit e kombesive te tjera....., e per meteper veten tone si shqipetare si ka mundesi qe ti nje kombe te tere e gjykon kaq lehte e ne nje menyre siperfaqsore une jam i mendimit qe nga kultura italiane ne kemi shume per te mesuar.
Persa i perket temes mendo ça te duash me lal ideja jote, thjesht mos gjyko kaq letshem jo per gje po eshte shume e lehte te gabosh .[/qb]
Motra...
Ketu nuk gjykoi njeri nje komb te tere dhe nuk pergjithsoi njeri nje komb te tere.Ajo cka thash ishte vetem nje kalim ne vija te trasha se si jeton sot nje shoqeri. Mos harro se (mqs qeke dhe ne rome) nje pjese shume e madhe e shoqerise italiane (ma do mendja dhe ne mbare boten keshtu) mendojne vetem per femra dhe per hashash. Mos harro se eshte populli me injorant ne europe dhe mos harro qe eshte pikerisht ky vend ku po lejn breket gjysma e shqiptareve ( perfshi ketu edhe mua). Nuk e mohova qe ka plot gjera per te mesuar, por ama eshte nje popull qe ka per te sosur se jetuari.Eshte populli me mesataren e moshes me te madhe ne europe se bashku me greqine. ( Edhe greqia nuk eshte me mire se italia). Megjithate nuk ka te bej fare me temen.Puna eshte te mos te behemi si (me te te bere qejfin) shumica e rinise italiane qe mendjen e kane te dylekshi dhe tek gjethja. Megjithate ai qe do me e pi le ta pij. Gjak e dhjame ju befte ... por ajo qe uroj eshte te mos ta shof ne ndonje afishe te varur neper shtyllat e tensionit te larte.

Pershendetje

Static - Y

pippo

Primus registratum

Une jam mashkull mer lal po me sa shof nuk e njifke shume gramatiken /pf/images/graemlins/smile.gif

Eri

Primus registratum

[qb]Une jam mashkull mer lal po me sa shof nuk e njifke shume gramatiken /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Me fal se te fika llullen...

rudiuk

Primus registratum

Per mu duhen legalizu te gjitha e duhet me i deklaru se ca te gjen po i more masanej kush ka qejf me u helmu o burra 1 ma pak, vetem jo nenmoshe, po per gangsterrat qe kane qejf hec aty. :rockband:

tirana

Primus registratum

Me mir mos te legalizohet.. Ka lezet msheftas. Do na njelen dhe Marokinat dhe Tunizinat pa pun masnej, problem social osht ne ai!