“S’është ime bijë!”

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: “S’është ime bijë!”

ta shpjegoj lal ty gjere e gjate, megjithe se dukesh pallnjeri e fjala ima shkon per lesh.

ky nuk te duket ofendim ty?

Indulgence

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Vajza /pf/images/graemlins/pickellonja.gif
/pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

[/ QUOTE ]
PRECIOUS! /pf/images/graemlins/smile.gif
/pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

zog

Primus registratum

ta shpjegoj lal ty gjere e gjate, megjithe se dukesh pallnjeri e fjala ima shkon per lesh.

[/ QUOTE ]

jo ! ngaqe DUKESH nuk do te thote JE. eshte vetem iluzioni qe per momentin krijove tek une.

po ta shohesh shkrimin e tij (ku eshte ai eshte fokusuar) si dhe timin (qe eshte me shume se i qarte) vetvetiu te lind e njejta PERSHTYPJE.

por kjo pershtypje nuk eshte definitive (tek une). ate secili e ka ne dore vete ta ndryshoje.

edhe ti.

ODISEA

Primus registratum

ngjarje te tilla ne shqiperi eshte E PAMUNDUR mos ndodhin. degjenerimi e korrupsioni i shoqerise atje ka arritur kulmin. vetem numeri i prostitutave shqiptare neper rruget e botes do te mjaftonte si shembull i anomalise shqiptare.

eshte e tmershme te jesh i martuar e pa leke e te jetosh ne shqiperi. kafshe behesh e si kafshe sillesh.

[/ QUOTE ]

deri ketu me pelqeu shkrimi

ps; fajin kryesor (fillestar) e ka gruja per mendimin tim, ajo nuk duhet te mbese SHTATZANE ne kushte te tilla jetese, me burrin ne emigrim. edhe kafshet kur nuk jetojne te dy prinderit ne te njejten fole, ose sftrofull, nuk shumezohen.

[/ QUOTE ]

dhe pikerisht perfundimi me rikujtoi se cili e kishte shkruar...
si gjithe te tjeret dhe ti nuk del dot nga caqet e kufizuara te llogjikes...
nuk kam pike dyshimi qe ti e njeh mire boten shtazore...
pyetja ime eshte:- ke degjuar ndonjehere per shpresen/besimin per nje te ardhme me te mire?

zog

Primus registratum

shpresen/besimin per nje te ardhme me te mire?[/b]

[/ QUOTE ]

meqenese bere nje postim serioz, po te tregoj diçka te zgjuar nga KAMYJA mbi, pikerisht, shpresen :

shpresa, ka thene ai, eshte burimi i tere te keqijave tek njeriu.

edhe une per kete isha duke fol me ate rreshtin e fundit "pa kuptim" tek i cili fokusoheni juve qe nuk e keni lexu akoma kamyne. /pf/images/graemlins/laugh.gif

shpresa lind nga injoranca, ose dobesia.

Kondrapedali

Kondrapedali

[/ QUOTE ]

meqenese bere nje postim serioz, po te tregoj diçka te zgjuar nga KAMYJA mbi, pikerisht, shpresen :

edhe une per kete isha duke fol me ate rreshtin e fundit "pa kuptim" tek i cili fokusoheni juve qe nuk e keni lexu akoma kamyne. /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Mos e lexo shum Kamyn se do vraç veten /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Shpresa është ajo që na shtyn të jetojmë ZOG përndryshe cila do ishte arsyeja që e shtyn motorrin të punojë përherë e më fort deri sa të japë shpirt?

mozaiku

Primus registratum

[/ QUOTE ]

jo ! ngaqe DUKESH nuk do te thote JE. eshte vetem iluzioni qe per momentin krijove tek une.

po ta shohesh shkrimin e tij (ku eshte ai eshte fokusuar) si dhe timin (qe eshte me shume se i qarte) vetvetiu te lind e njejta PERSHTYPJE.

por kjo pershtypje nuk eshte definitive (tek une). ate secili e ka ne dore vete ta ndryshoje.

edhe ti.

[/ QUOTE ]

Ti s'me shjegove gje fare o te keqen. Vetem sa u fshehe pas iluzioneve per te mos i bere balle problemit kryesor, por s'ka gje, njeriut i lejohet te nderroje mendje e perseri te mbroje me fanatizem idene e pare. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Edhe nje here po ta perseris: Mos eshte gje faj te mbetesh shtatzene?! Ketu qendron pyetja ime. Tani pergjigju ne cilendo menyre rreshqitese qe ti mendon te drejte per nje komunikim sadopak civil.

zog

Primus registratum

Mos eshte gje faj te mbetesh shtatzene?!

[/ QUOTE ]

perderisa kane dale parandaluesit &gt; pilulat, kllufet, etj, dmth qe eshte EDHE faj.
eshte njesoj pra robo, sikur nje femije qe sapo ka nis me ec, ta leshosh vetem ne rruge.
normalisht njerezit ME ARESYE i kontrollojne lindjet, i bejne ato ne momentin me te pershtatshem duke pas ne favor te gjitha gjasat.
te lindesh nje femije ne menyre SPONTANE (te pa kontrolluar ose te pa mendur gjere e gjate) eshte njesoj si ta hedhesh nje foshnje ne PLERA, ngaqe nuk je me ne gjendje ta rritesh.

pra per mu eshte jo vetem faj por edhe KRIM.

nuk di sa i qarte u bera tashti.

zog

Primus registratum

pikerisht, ate nuk e diskutoj hiç.

bile tek shkrimi im (i cituar) me FAJ nenkuptoja SHKAK. po ta ndjekim ngjarjen ai burri e donte ate gruan, veç femija ose dyshimi se ai nuk qe i tij e cfiliste. prandaj edhe u hakmorr veç tek ky.

te ishte vriste te shoqen ose te dy bashke.
pra sikur ajo ose ata te mos kishin pas femije çdo gje do te qe ne rregull, do te mund ndoshta ta gjenin gjuhen e perbashket.

nji keshtu gjykova.

por duke menu se abetaren te gjithe e kemi mesuar, une kajhere i bi shkurt, perdor fjale te nxehta e tone shkatarraqe, pak si puna e pikturave qe u rrjedh boja.

ne kjo i huton bashkebisedusit qe edhe pse shpesh me nje menie me mu, u dukem si rival ose opozant.

zog

Primus registratum

e mora vesh, por ti justifikove ne nje fare menyre vdekjen e femijes, si nje çberje, " ndreqje " te FAJIT. Nderkohe qe une them qe pasi FAJI eshte bere, ka ndodhur, duhet te jepet cdo pike shpirti derisa ai femije te kete mundesine qe te rritet e te behet dikush.

[/ QUOTE ]

po ti je humanist, ket e kuptoj. ti i sheh gjerat nga afer, merr pjese ne to, zgjedh kamp, edhe fajtor, per rrjedhoje ngjarjen e sheh vetem moralisht.
ndersa une po e shihja problemin krejt ne sy tjeter, jashte ngjarjes ashtu ne fakt siç ndodhem ne realitet (asnjerin prej tyre nuk e njoh, te me vije keq per ta duhet te me vije keq edhe per pulen qe kollofita ne dreke), dmth si me qene marsian qe sapo ke zbrit ne toke e bile ke vizituar edhe diellin pra di diçka me shume se toksoret.

edhe po ta studiojme punen holle, une jam edhe me i pavaruri ne gjukim, me i drejti. asnjerit nuk i vura ne fakt faj prandaj perfundova ate femije e vrau zoti me ndihmen e atij idiotit qe vet e krijoi.

edhe maradonen kur e pyten sepse e pranoi golin qe beri me dore (ne kupen e botes), ai per tu justifikuar tregoi se ishte zoti qe e beri me doren e tij.

dmth une lujta pak rolin e maradones tek kjo teme. /pf/images/graemlins/laugh.gif thash t'ja heq moralitetin pjeses. megjithese pa sukses.
veç mu mesaduket me pelqeu loja ime. /pf/images/graemlins/laugh.gif

mozaiku

Primus registratum

edhe po ta studiojme punen holle, une jam edhe me i pavaruri ne gjukim, me i drejti.

[/ QUOTE ]

Me terhoqi vemendjen prandaj e citova. /pf/images/graemlins/laugh.gif

ODISEA

Primus registratum

[/ QUOTE ]

[/ QUOTE ]

une do te te beja nje pyetje se shoh qe flet me shume kompetence dhe ben krahasime kur vjen fjala per familjen...
Sa femije ke ti zog?
e ke ndjere ndonjehere pergjegjesine apo papergjegjesine e te paturit nje femije?
keshtu ne tym flasin ne tere, por ne rastin tend, ti me kujton nje shprehje te tim eti qe kur isha femije...
Une di nje gje, qe s'di asgje /pf/images/graemlins/laugh.gif
fol nga eksperienca, jo nga librat...
jo te gjitha qe lexon ne libra jane te " zgjuara "
mos i merr gjerat shabllon...
libri i jetes eshte shume me i " zgjuar "...
zgjuarsia e vertete nuk tregohet ne nje shkrim apo lexim...
zgjuarsia e vertete tregohet ne marredheniet shoqerore/familjare dhe menyra se si ia del mbane ketyre marredhenieve...
/pf/images/graemlins/wave.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

asnjerit nuk i vura ne fakt faj prandaj perfundova ate femije e vrau zoti me ndihmen e atij idiotit qe vet e krijoi.

edhe maradonen kur e pyten sepse e pranoi golin qe beri me dore (ne kupen e botes), ai per tu justifikuar tregoi se ishte zoti qe e beri me doren e tij.

dmth une lujta pak rolin e maradones tek kjo teme. /pf/images/graemlins/laugh.gif thash t'ja heq moralitetin pjeses. megjithese pa sukses.
veç mu mesaduket me pelqeu loja ime. /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
Maradona, nje futbollist sa i talentuar aq dhe injorant. Kur kemi filluar te perdorim frazat e tij per te justifikuar nje krim? Te vrasim e te presim se Zoti e ben me doren tone?

ODISEA

Primus registratum

Shprehje si puna e asaj te tim eti s'do ishte keq t'i kishim parasysh...
/pf/images/graemlins/wink.gif
Si ke qene ti nje here /pf/images/graemlins/wave.gif(na falni per daljen nga tema, por njerezore jemi /pf/images/graemlins/laugh.gif)

P.S. nje shembull kur merret, do ishte mire te hiperbolizonte ate qe duam te nenvizojme dhe jo te lere shteg per komente negative /pf/images/graemlins/laugh.gif
S'e kishte keq Anablue /pf/images/graemlins/wink.gif

ana karenina

Primus registratum

Mos me thoni qe vazhdoni te merrni seriozisht ato qe thote Zogu duke besuar se ai thote ate qe mendon /pf/images/graemlins/laugh.gif

ela_01

Primus registratum

Eh e kam lexuar kete artikull. Nje akt vertete barbar, por ne kete mes une shume fajesoj nenen e foshnjes, sepse ne ato rethana qe ka qene ajo do te merja nje gur edhe ta vrisja ate kafshe. Por ajo ndenji aty, hapi syte edhe pa pike turpi shkon edhe i tregon policise ngjarjes. Per fajin e saj, ai hakmerret ne foshnjen e pafajshme.

gangsterja

Primus registratum
Meshkujt shqiptare jane te c'mendur perfundimisht,ose eshte njeri qe ne vend te zemres te kete gur,nje masakrim i tille nuk i behet nje krijese te pafajshme.Meriton te futet pas hekurave per te gjithe jeten e tij.