“S’është ime bijë!”

^^MIA^^

Forumium maestatis
Re: “S’është ime bijë!”

Per mendimin tim te flasesh per anen psikologjike te atij njeriu eshte njesoj sikur ta justifikosh.Te kerkosh ti gjesh arsyet e verteta qe mund te kete cuar ne kete veprim, ska. Ai njeri nuk eshte normal dhe nje njeri anormal ( perbindesh ) mund te veproje keshtu.Te behesh xheloz per gruan e te thuash qe nuk eshte femija yt,kur deri dje beje qejf me gruan tende dhe iken ne emigrim dhe harron cfare mund te kesh lene pas.E pastaj kerkojne vertetesine e femijes... te pakten paska patur aq njohuri sa per te shkuar per te bere ato te famshme analiza qe su deshen per gje.Po nena?? A nuk eshte faji i saj qe merr femijen me vete kur sheh qe pergjate rruges ka nje psikopat te vertete.Per mua faji i ngelet dhe nenes se femijes e cila duhet te ishte treguar e kujdesshme aq me teper duke pare urrejtjen dhe inatin e burrit te saj.Sma mbush shume mendjen dhe kjo grua e papergjegjshme.

Kondrapedali

Kondrapedali

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Per mendimin tim te flasesh per anen psikologjike te atij njeriu eshte njesoj sikur ta justifikosh.Te kerkosh ti gjesh arsyet e verteta qe mund te kete cuar ne kete veprim, ska. Ai njeri nuk eshte normal dhe nje njeri anormal ( perbindesh ) mund te veproje keshtu.Te behesh xheloz per gruan e te thuash qe nuk eshte femija yt,kur deri dje beje qejf me gruan tende dhe iken ne emigrim dhe harron cfare mund te kesh lene pas.E pastaj kerkojne vertetesine e femijes... te pakten paska patur aq njohuri sa per te shkuar per te bere ato te famshme analiza qe su deshen per gje.Po nena?? A nuk eshte faji i saj qe merr femijen me vete kur sheh qe pergjate rruges ka nje psikopat te vertete.Per mua faji i ngelet dhe nenes se femijes e cila duhet te ishte treguar e kujdesshme aq me teper duke pare urrejtjen dhe inatin e burrit te saj.Sma mbush shume mendjen dhe kjo grua e papergjegjshme.

[/ QUOTE ]

Duke e quajtur njeri anormal ti konfirmon që ai njeri ka probleme psikologjike. Edhe veprimi i tij të len të mendosh që ka problem. Fakti që jeton në Greqi e përforcon këtë hipotezë.

Por, normalisht të gjithë kriminelët kanë probleme psikologjike të rënda. A mund të justifikohen krimet nga sëmundja?

abs

nuk e di...

Jam kurioze me dite se c bahet me kte person?
E denojne? e fusin ne burg? apo merr ndonje kokerr plumbi n lule t ballit?

soni2

Primus registratum

kush me ja fute kokrren e plumit ??? pse se meriton itesh po direkt po thuj ti ska kush!!!

atij ithshin bash t'dy kraht ma zi se i jan tha!!

me shume gjasa ka per t'perfunu ne elbasan te t'marrte !!

edhe nje krim makaber me shume i pa denuar ndaj nje personi pa mbrojtje si foshnja !!!

sa poshte kena shku si popull

@d@

Primus registratum

Qe kur e lexova kete Artikullin me ka ngel mendja per vete.....edhe jo per te justifikuar kete Zylon (qe nuk justifikohet), por per te qetesuar deri disi veten e brodha trurin nga te gjitha anet (kshu si padashur) qe ta spostoj cik nga epiqenda e trurit si histori.
...Motoja ime qe nuk ka njerez 100% te keqij po situata te keqija nuk me ndihmoj shume per te qetsuar veten apo 'pranuar'kete. Ndoshta ky person eshte transformimi i nje gjendje te veshtire ekonomike dhe sociale. Fakti qe ai ka 1 e 1/2 vite larg gruas ..ndoshta jeta e veshtire qe ka bere (dhe jam e sigurt qe e ka bere) mediokritet, injoranca apo krenaria dhe xhelozia e tepruar mungesa e tolerances e cuan ne gjaknxetesin e siper te behet kriminel.
Njeriu eshte produkt i kushteve rrethanore. Ky nuk eshte eshte serial killer ( edhe ne shqiperi une s'kam degjuar te kete raste te tilla) por nje kriminel i formuar nga intriga (Mbase edhe njerzit e njohur mund te jene shkataret duke i spiunuar mbi 'ndershmerin'e se shoqes) ashtu si egerrsia dhe urrejtja qe jeta ka ushtruar mbi te e beri mos ti bindej zerit te gruas qe i pergjohej te duronte, apo ti visheshin syte dhe gjykimi dhe te bente nje krimm te tille.... sdi /pf/images/graemlins/shrug.gif ishalla sme del ne ender....

Jam kureshtare te di per te kaluaren e ketij, se te ardhme ky si person s'ka edhe nese e lene te lire.....

S6T6N6

Forumium maestatis

Fakti që jeton në Greqi e përforcon këtë hipotezë.

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/devil.gif

Poseidon

Primus registratum

Nje fenomen kafsherie qe vihet re shpesh midis Shqiptareve kohet e fundit. pas asaj gruas qe vrau nipin e dashnorit, ky vret femijen qe e dyshon te dikujt tjeter, dhe nuk eshte hera e pare. Si eshte e mundur nje njeri te bjere kaq poshte ne fundesite e kafsherise, pa asnje grimce njerzilleku me brenda vetes?
Apo eshte normale per njerzit t'i vrasin femijet? Ne itali u be nami neper stadjume per ata vrasesit e femijes para nje jave. Po ne Shqiperi, ku eshte zemerimi? Mos po na behen normale keto hiostori?

[/ QUOTE ]

kane marre dore maskarenjte nga ato historite qe ndodhin ne amerike dhe qe ja hedhin perhere pa u lagur... njera qe ajo historia e laci peterson ... ka qene dhe nje ngjarje e ngjashme ne boston mesa mbaj mend ne 1989 ku i shoqi e vrau gruan shtatzene me femijen e tij(dhe e dinte fare mire qe ishte femija e tij) per ti marre siguracionin e jetes dhe te hapte nje restorant... fajin ky tipi ja ngjiti dhe nje zezaku dhe gati nuk coi bostonin ne lufte raciale...

nejse thjesht doja te thoja se nuk ka asgje "vetem" shqiptare ne kete rast...

AnaBlue

Forumium maestatis

kane marre dore maskarenjte nga ato historite qe ndodhin ne amerike dhe qe ja hedhin perhere pa u lagur...

[/ QUOTE ]
Cfare do te thote kjo? Qe fajin nuk e ka krimineli ne shqiperi por ai ne amerike qe i jep shembull? /pf/images/graemlins/eek.gif Nuk dua te kaloj ne politike por jepi hasanit ate qe i perket hasanit dhe ky eshte nje vrases qe duhet denuar per vrasjen e nje foshnje te pafajshme 3 muajshe, ishte apo jo e tija.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Duke e quajtur njeri anormal ti konfirmon që ai njeri ka probleme psikologjike. Edhe veprimi i tij të len të mendosh që ka problem. Fakti që jeton në Greqi e përforcon këtë hipotezë.

Por, normalisht të gjithë kriminelët kanë probleme psikologjike të rënda. A mund të justifikohen krimet nga sëmundja?

[/ QUOTE ]

Ne menyre absolute JO!! Per keta njerez ska justifikime,madje per mua as mos te marri guximin ndonje avokat mbrojtes te tentoje te mbroje keta lloj "perbindshash" qe ja ben mire amerikani ,i shfaros me vdekje. /pf/images/graemlins/madie.gif

Blendi

Primus registratum

Une mendoj ama se ka dicka shqiptare ne kete histori. Se pari, dhe qe nuk ka nevoje te evidentohet eshte fakti se ngjarja ndodhi ne Shqiperi.
Ka edhe dicka tjeter shqipare, duhet te shpjegoj se pari pse ky krim eshte shume me te ndryshem nga rastet amerikane qe permend ti me siper.

Si rasti i Laci Peterson, ashtu edhe rasti tjeter ne Boston ishin krime gjakftohta. Keto ishin "Premeditated Murder in the First Degree", pra vrasje te planifikuara deri ne detajet me te vogla. Krime te menduara mire dhe gjate, te dyja rastet kishin alibi deri diku te forta.

Krimi i ketij bashkeatdhetarit tone eshte krim pasioni. Eshte nervi i momentit, permbledhja fatale e gjithe xhelozise se tij te grumbulluar gjate kohes. Ai ka bluajtur xhelozine ne shpirt prej ca kohesh mesa duket, por une nuk mendoj se ai e kishte bere ne plan qe do ta hidhte foshnjen nga makina.

Ka dhe nje ndryshim tjeter thelbesor. Ky djaloshi 28 vjecar ka qene edhe nen trysnine e mentalitetit te fshatit te tij. Ai eshte ndjere "i fyer, i poshteruar", ai ka menduar se ka per detyre te coje nderin ne vend. Po nuk evidentuam me se pari qe truri i tij "te tille i ka skemen", nuk kemi bere mese nje vrime ne uje.
Duhet te jemi ne gjendje te dallojme midis "ndjenjave dhe mendimeve qe ka perjetuar ky person para se te vriste Albionen" dhe "qellimeve vetjake, uri per para" te krimeve amerikane.

Poseidon

Primus registratum

Cfare do te thote kjo? Qe fajin nuk e ka krimineli ne shqiperi por ai ne amerike qe i jep shembull? /pf/images/graemlins/eek.gif Nuk dua te kaloj ne politike por jepi hasanit ate qe i perket hasanit dhe ky eshte nje vrases qe duhet denuar per vrasjen e nje foshnje te pafajshme 3 muajshe, ishte apo jo e tija.

[/ QUOTE ]
cuq lexoje mire sidomos rrjeshtin e fundit /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Blendi

Primus registratum

Dru i thatë

Edmond Arizaj
E tmerrshme. E llahtarshme. As njerëzore e as kafshërore. Një fëmijë tre muajsh, i vrarë në mënyrën që s’ke çfarë emri t’i vësh, i hedhur si një rrobë e vjetër andej nga “shkurret e Buallit”, pa mundur të marrë vesh psenë. Shkëputur dhunshëm nga gjiri i nënës. Vdekur në përpëlitjet e mundimshme për të qëndruar në jetë, nga dora apo këmba e atij që do t’i thoshte baba. Ndoshta ka qenë në gjumë e s’ka ndjerë gjë.
Xhelozi? Shtazëri? Çmenduri? Apo ndonjë nga ato sëmundjet me emra të çuditshëm që japin doktorët psikanalistë?
A mundet vallë shkalla e xhelozisë ta çojë njeriun deri në këtë stad?! A mundi ajo foshnje tre muajshe të mpakë dallgët e larta të fyerjes së krenarisë mashkullore? Xhelozia s’mund të drejtohej ndaj një krijese pa gojë. Nuk mund të jenë kaq xhelozë shqiptarët, që shkojnë me muaj apo me vite larg në dhera të huaj (askush nuk u kërkon llogari kur kthehen, se si ia kanë bërë pa gruan), e kur kthehen streset e refugjatllëkut i nxjerrin tek gratë, duke i akuzuar për tradhëtira të supozuara. Po të jenë kaq namusqarë, le të rrinë në shtëpitë e tyre. E nëse ndokund ka tradhëtira, fajin nuk e kanë foshnjat.
Si mund ta quash shtazëri, apo kafshëri një vrasje të tillë? Pse duhet t’u “biem në qafë“ gjallesave të natyrës? Kobra, një nga kafshët më të egra, largohet nga foleja kur nga vezët do të dalin fëmijët e saj, duke i mbrojtur nga vetvetja.
Çmenduri? Këtë le ta gjykojnë analistët e mjekësisë.
Por ajo që të trondit dhe të llahtaris më shumë, vetëm një ditë pas ngjarjes së “shkurreve të Buallit“, është pandjeshmëria e njerëzve. Faqja ku shpjegohej kjo ngjarje u kalua nga disa vetë të moshave të ndryshme, me të njëjtën lehtësi që kalohet edhe faqja sportive. Gati asnjë koment. Asnjë mendim. Asnjë reagim. Dru. Dru i thatë, gati për të hyrë në zjarrin e sobës (pati në fakt një farë debati, por kush doli i fituar nga përplasja Berisha-Ngjela). Mos vallë “shkurret e Buallit” kanë qenë shumë larg? Diku nga Siberia, apo pyjet e Amazonës? Nuk janë vetëm pak orë larg Tiranës?! E megjithatë ndjeshmëria ishte gati zero. Këta njerëz nuk përfaqësojnë vetëm vetveten, por shoqërinë shqiptare. Një shoqëri pa nerv, somnambul, që ha, pi e fle, që mendon vetëm për bukën e për politikën. Një shoqëri në mbijetesë, që nuk i intereson se ç’ndodh përtej pragut të derës së vet.
Jo shumë larg, por para dy ditësh, Italia përcolli në banesën e fundit Tomason 13 muajsh, vrarë pas një rrëmbimi. Kori i qytetarëve italianë ishte shumë i egër. Dhimbja ishte shumë e madhe. Një ndryshim i llahtarshëm në reagimin qytetar shqiptar për vogëlushin e gjetur në pus pas kaq kohësh, në një fshat të Korçës, e për dy vogëlushët (njëri në bark të nënës) e vrarë para do kohësh së bashku me prindërit në një fshat të Kuçovës. Italianët nuk i kishte thirrur njeri. Nuk i kishte drejtuar njeri. Nuk u kishte kërkuar njeri të shpreheshin. Ishte një reagim spontan shpirtëror.
Me sa duket në Shqipëri shpirti është kalbur, ka vdekur. Shoqatat për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, apo me çfarë emrash quhen, do të interesohen tanimë që babai (a e meriton këtë emër?!) vrasës, të ketë kushte të mira në burg. Por për të drejtat e vogëlushes kush do të kujdeset?! Apo ajo s’ka më të drejta, se shpirti i saj endet diku nga “shkurret e Buallit“. Po për vogëlushin me shpirtin në fund të pusit, apo për atë të vrarë ende pa ardhur në jetë, kush do t’i kërkojë të drejtat?
Heshtje. Sigurisht heshtje, si përherë. Pandjeshmëri. Një shoqëri e kthyer në dru i thatë.

© 2003 Gazeta Panorama

Poseidon

Primus registratum

Une mendoj ama se ka dicka shqiptare ne kete histori. Se pari, dhe qe nuk ka nevoje te evidentohet eshte fakti se ngjarja ndodhi ne Shqiperi.
Ka edhe dicka tjeter shqipare, duhet te shpjegoj se pari pse ky krim eshte shume me te ndryshem nga rastet amerikane qe permend ti me siper.

Si rasti i Laci Peterson, ashtu edhe rasti tjeter ne Boston ishin krime gjakftohta. Keto ishin "Premeditated Murder in the First Degree", pra vrasje te planifikuara deri ne detajet me te vogla. Krime te menduara mire dhe gjate, te dyja rastet kishin alibi deri diku te forta.

Krimi i ketij bashkeatdhetarit tone eshte krim pasioni. Eshte nervi i momentit, permbledhja fatale e gjithe xhelozise se tij te grumbulluar gjate kohes. Ai ka bluajtur xhelozine ne shpirt prej ca kohesh mesa duket, por une nuk mendoj se ai e kishte bere ne plan qe do ta hidhte foshnjen nga makina.

Ka dhe nje ndryshim tjeter thelbesor. Ky djaloshi 28 vjecar ka qene edhe nen trysnine e mentalitetit te fshatit te tij. Ai eshte ndjere "i fyer, i poshteruar", ai ka menduar se ka per detyre te coje nderin ne vend. Po nuk evidentuam me se pari qe truri i tij "te tille i ka skemen", nuk kemi bere mese nje vrime ne uje.
Duhet te jemi ne gjendje te dallojme midis "ndjenjave dhe mendimeve qe ka perjetuar ky person para se te vriste Albionen" dhe "qellimeve vetjake, uri per para" te krimeve amerikane.

[/ QUOTE ]

mire mer blend justifikimi yt eshte me te vertet i kendshem vetem se perfundimet i nxjerr nganje shkrim gazete dhe asgje tjeter
as nuk e di fare sesa i planifikuar ka qene veprimi i tij...
sesa ka qene trysnia e fshatit as ja ke piken e idese(nese ka pasur te tille) dhe thjesht spekullon me ngjarjen...
psh ti more paralelizem me ngjarjen tjeter ne korce dhe ai psh ka qen nje krim i mireorganizuar nga ajo grua qe vrau nipin e te shoqit... (tamam si ato dy shembujt qe solla une nga USA) pra bie ndesh direkt me kete shkrim qe ke postuar tani.

do te sjelle un shembuj sa te duash krime pasioni qe vijne nga gjaknxehtesia e momentit dhe nga cdo ane e botes po te duash???!!!

nejse nejse un thjesht doja te thoja se nuk ka asgje komplet dhe shume te vecante shqiptare... kjo qe e gjithe nderhyrja ime

besim231071

Primus registratum

E lexova dje ngjarjen,dhe u skandalizova.
Dalje nga orbta,trajektorja etj.
Me dhimset foshnja e pafajshme.
Drame alla shqiptarçe.

Dani83

Primus registratum

<font color="Red"> Kini kujdes kur perfshini kafshet ne shkrimet tuaja.
I ofendoni!
Na genjen mendja se jemi 'superior'? </font>

ados

Primus registratum

i ka kurbeti keto...
e thote edhe vete mitologjia shqiptare..
..u martuan 2 te rinj, te nesermen dhendri iku ne kurbet..
mbas 20 vjet u kthye..kur hyri pa te shoqen duke ngrene me nje te ri 20 vjecar ne tavoline..
u be xheloz( kujtoj se gruaja ishte martuar perseri.. i vrau qe te dy..Nuk ja mori mendja qe i riu ishte biri i tij

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Kjo gojedhena, qe thua ti, perfundon ca si ndryshe, se ai burri ndjek keshillen per ta lene marazin e mbremjes ne mengjes dhe ne fund jetojne te tere te lumtur e te gezuar (e dime qe s'ka ndodhur keshtu), por kjo mbetet ne nivelin e gojedhenes dhe elementit folklorik.

Sot, gjerat kane ndryshuar jashtezakonisht, per te kuptuar qe jeta e nje personi nuk eshte prone e nje tjetri qe ta perdore a ta heqe qafe si e kur te doje. Fundja, edhe nese femija nuk kishte te njejten ADN me te, mund te ndahej dhe te vazhdonte jeten e vet. Nderkohe, funksionon ndryshe, se i kane cenuar "pronen" /pf/images/graemlins/madie.gif .

Mendesia eshte shume e veshtire per t'u ndryshuar, por dicka mund te behet me ligje te forta e zbatim rigoroz te tyre. Duke mos patur kete te fundit, kemi edhe ndodhi te tilla. S'po them qe keto raste do eliminoheshin 100 per qind, por, te pakten, do te kishte shume force frenuese.
</font>

ilirjan

Primus registratum

KAFSHERI!!!

Menyra si shruajme edhe ne ketu ne forum tregon se jemi te gjithe gjaknxete e pa arsye

si nuk tha gjoni MESHIRE!!! asnjeri prej nesh nuk i di arsyet e ketij VEPRIMI KAFSHEROR, karakteri jone!!! mungesa e tolerances!!!(mendoj se ketu duhet kerkuar arsyeja) ky popull qe te civilizohet, te jetoje ne paqe E mirekuptim duhet te TOLEROJE, te uli hunden, ti nenshtrohet ligjit, perndryshe keto veprime do na shoqerojne perjetesisht

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Pa me thuaj, cfare emri i ve ti kesaj?
C'arsye duhet te kerkoj une kur eshte vrare nje femije tremuajsh dhe kur motivi ka qene ai qe u permend.
Si opinion, ne kemi te drejte te japim mendime dhe te themi sesi ndihemi. Me pas, eshte ligji qe ben punen e vet, qe deri tani ka bere nje ..., perndryshe do te kishte konceptime te ndryshme.
Edhe opinioni i vendeve me te zhvilluara nuk eshte "tolerant" kur vjen puna te ngjarje te tilla. Mos shkoni nga ekstremi ne ekstrem.
</font>

ilirjan

Primus registratum

Jane TOLERANT shqiptaret njeri me tjetrin???

JO!!! ketu pra fshihet e KEQJA jone, jemi shoqeri (popull) qe nuk TOLEROJME, shpesh here eshte opinioni shoqeror qe i con njerezit dret veprimeve te tilla