Ç'mendim keni per Kosovaret

vlera

Primus registratum
Re: Ç'mendim keni per Kosovaret

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
"Sepse kjo eshte menyre ju pelqen atyre kategorish njerezit, kete gje se kane vetem kosovaret.
Por prape te them, sepse jane te mencur dhe dine te te shftyezojne ty dmth jane me larte se ti, prandaj edhe te nesermen nuk te njohi. Tashti tregohu edhe ti e mencur dhe mos i lejo ata qe te lepihen."

kjo per mua e dashur eshte pafytyresi, edhe te qenurit siç themi neve "legen"
nejse e kalojme edhe kete.

pse kosovaret te çajne trapin duke u mburr kemi kete, e kemi ate, e blej keshtu e blej ashtu, e kam xxxx pare ne zvicer, edhe pas 2 ditesh vin e te kerkojne 10 euro???

[/ QUOTE ]

Ketu paskemi nje ngjashemri sepse edhe neve legenin legen e quajm /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Sepse zemer shfrytezojne parat e tua pra ty, me mire te huazojne nga ty sesa te huazojne nga bankat gje qe u ikin rentave. /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe tjetra me kete te vene ne dijeni mos tu trokasesh ne dere per ndonje para se nuk kane /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif ( vdica tuj qesh)

ere

Primus registratum

ja dhe 1 kosovare spontane me liri te drejte fjale..u paska ardhur gjuha qe kur ka ik serbi...a ju kur te jepni doren te merrni krahun..po dhe doli fjala ime qe jeni te trashe, po se them vetem une moj jo se e dine gjithe shqiperia qe jeni koqevar te pabes..ik e mos na ca b**en

vlera

Primus registratum

u cme kenaqe tashti, sepse hoqe masken, u terbove fare, kesaj rradhe te kafshova keq dhe te paska djeg shume, po hajt se kalon mos u nervozo pi pak uje

pinkparadise

Forumium maestatis

"Sepse zemer shfrytezojne parat e tua pra ty, me mire te huazojne nga ty sesa te huazojne nga bankat gje qe u ikin rentave. dhe tjetra me kete te vene ne dijeni mos tu trokasesh ne dere per ndonje para se nuk kane ( vdica tuj qesh)"
ja per shembull un kete e quaj pafytyrsi edhe shum idjotllik, nejse e kalojme edhe kete.

pse kosovaret te japin fjalen qe do ta kryjne nje pune "u bo, mos e çaj kryt" dhe kur vjen muhabeti tek faktet lesh, gjejne gjithmon nje arsyje "e kam grun smut" "qikes mi dhem barki"etc etc ???ku eshte fjala burrit ketu???edhe un kam me shum bese edhe fjal se ata.

vlera

Primus registratum

pink tani me zgenjeve, me burre te martuar je bashke aaaa, uaaa ani une te dija per patriote jo shkatrrimtare familjesh

ere

Primus registratum

u cme kenaqe tashti, sepse hoqe masken, u terbove fare, kesaj rradhe te kafshova keq dhe te paska djeg shume, po hajt se kalon mos u nervozo pi pak uje

[/ QUOTE ]

kam hall se nga dora jote me helmon ai uj...me mire po thahem nga etja ..po pres te filloi shiu..
sa per mask zemer.. une ato qe i kam i them..dhe ti ishe ajo qe te dogji personalisht...mua nuk ka cfare te me djegi..ndersa ti e ngaterron kekun me byrekun...koqevare e stazhionuar /pf/images/graemlins/tipsy.gif

vlera

Primus registratum

ska gje moj ne i ngaterrofsha se te dyja hanen dhe jane te shishme, ne me dalshin para te dyja i perlaj. /pf/images/graemlins/cool.gif

por cfare me i bo punes tate qe sdi me ken e ka, jo sekam me ate jo me kete, dhe behesh aq e keqe dmth pa ndjenja sa bene dobiqin dhe e hudhe ne therra. /pf/images/graemlins/confused.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

shiko si perfundim i gjith ketyre shkrimeve midis teje edhe meje, un po te tregoja shembuj konkret qe çfare lloj robsh jan kosovaret, dhe ti si pergjigje me dhe qe ata "jan te zgjut e te mençem" qe sillen ashtu, dhe pikerisht zhgenjimi vjen nga ty sepse edhe per gjera te verteta, nuk ishe ne gjendje as te mi argumentoje e as te me provoje te kunderten, dhe te me tregoje mua edhe ketyre te tjerve qe neve kemi gabim te mendojme qe kosovaret, jan legena,jan te pa ftyr, jan te trash, nuk jan te civilizum, dhe nuk kan as bes.Ndaj ti nuk ishe as neutrale as ne nivelin e duhur ti shikoje dhe ti pranoje faktet dhe te veretat ashtu siç jan.
ndaj nuk ja vlen, qe kjo bisede te vazhdohet me tej.

ere

Primus registratum

ska gje moj ne i ngaterrofsha se te dyja hanen dhe jane te shishme, ne me dalshin para te dyja i perlaj. /pf/images/graemlins/cool.gif

por cfare me i bo punes tate qe sdi me ken e ka, jo sekam me ate jo me kete, dhe behesh aq e keqe dmth pa ndjenja sa bene dobiqin dhe e hudhe ne therra. /pf/images/graemlins/confused.gif

[/ QUOTE ]

1 duartrokitje per koqevaren /pf/images/graemlins/laugh.gif

vlera

Primus registratum

PINK
shume mire qe erdhi fundi i filmit dhe erdhe ne perfundime, te sygjeroj qe kur te rritesh ti lexosh edhe njehere dhe i kupton me mire,
Si keshille shiko punen tende merru me pune tua personale ky eshte pefundimi me i mire, sepse ti akoma nuk njef veten sepse dukesh kaq e papervoj e lere me te njofesh nje popull prej 2,5 milionesh e te flasesh ne pergjithesi duke u bazuar ne te degjueme e ne shpifje, por meqe eshte tema e thashethemeve une ju pershtata temes dhe te dhashe pergjigjje si e meritove dhe sic me tha mendja asjehere duke mos u bazuar ne askend. cdo here isha ne humor te mire asnjehere ste shkrova me inat por vetem u talla.

te them edhe njehere njihere dhe kuptoje veten qe te njofesh dhe kuptosh dikend tjeter sepse ska njeri pa te meta dhe askunsh nuk eshte i njejte me tjetrin.

vlera

Primus registratum

[/ QUOTE ]

1 duartrokitje per koqevaren /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

duartrokitje paq moj GJO E RALLE /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif ( jam talle me ty sa qe jam kenaq, me vjen keq qe te dhimti ma baj hallall) /pf/images/graemlins/kiss.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

shiko, ne shembujt qe dhash me siper, nuk behej fjal per ty e per mua (sepse un vertet fola ne veten e pare njejes...por ishte thjesht nje pershtatje ne biseden tone) dhe nuk jam un viktima e ketyre akteve (sepse mua te me vine anash ata), dhe kurrsesi nuk jan shpifje, jan realitete, dhe realiteti duhet akceptuar ashtu siç eshte.
e vetmja pike qe un jam dakort me ty, eshte fakti qe shyqyr zotit nuk jan te gjith kosovaret keshtu, e qe shyqyr zotit ka akoma kosovar te cilet mund ti quash hala "burra te vertet" dhe ndaj shembujt e me siperm ishin pak ekstrem, vetem e vetem per te treguar ça specimenesh ka.dhe vetem kaq.
regards /pf/images/graemlins/wave.gif

vlera

Primus registratum

pink kjo tregon prape se je shume e papjekur
sikur ti te kishe folur ne njejes duke treguar fakte sic i quan ti ato thashethemet e tua do te ishte e tera ne rregull, por kur flet ne pergjithesi pra ne emer jo te nje pakice por te nje 2,5 milionshi dmth se ti i takon shtreses me te ulet te asaj shoqerie qe i takon, sepse tek nje njeri qe e quan veten te pjekur apo intelegjent apo dikushi ne shoqeri nuk kane vend thashethemet, andaj edhe u kenaqa se talluri me ju, ishit shume te pershtashme, ne fakt e treguat veten dhe trurin tuaj. Perndryshe asgje nga keto per mua skan asnje vlere jane thjeshte thashetheme qe i bejne ata qe i takojne pozites me te mjer te shoqerise pra atyre qe ne llogari te dikujt tjeter paraqesin veten superior. Zemra me nje fjale kjo eshte egoizem

pinkparadise

Forumium maestatis

hahahhahah ça me shkrive ...
ata kosovar per te cilet behet fjale ata i perkasin 80% e popullesis se kosoves, dmth qe ky 80% jan te gjith te njejtes "shtres te ulet" siç e thua ti.
hej sado te thuash ti qe jan thashetheme, ka disa gjera te cilat jan shum te verteta.por ti si patriote e flaket eshte mese normale qe i mbron, dhe un shqiptaret e shqiperis sado qe ti shajne te tjeret gjithmon do ti mbroj se jam pjes e tyre, sikurse ti e kosovarve.
hej edhe nje gje tjeter, kur e paraqit veten superjor ndaj te tjerve quhet Mendjemadhesi, Egoismi eshte kur mendon vetem per veten tende dhe jo per te tjeret

nejse e leme kete muhabet, se kam pun te tjera me te rendesishme.
bye bye

vlera

Primus registratum

ne kete rast mund te them lirisht se ne krahasim me ty cenkam me shume fatlume, pra jam shume me e pasur se ti, sepse patriotizmi im shtrihet me larg pra mbron jo vetem trojet kosovare por cdo gje qe eshte shqiptare.

te uroj pune te mbare,
une ka shume kohe i kam lene keto muhabete qe ti i bene, po ja po te beje pak qefin.

Legjionixx

Forumium maestatis

BETINA.....ka shume kohe qe nuk kame hasur ne keso Kosovare te Forte te lumte,

vlera

Primus registratum

Legjioni kosovarte thone cka ska ne deti, dmth qe mund te hasesh ne lloj lloj

Seryozha

Primus registratum

Booooo ca "sherri".

Kosovaret qenkan 2.5 milion?!

Me lejoni t'ju permend faktin qe nuk duhen pergjithesuar gjerat. Kosovare jane ata persona qe jetojne ne Republiken e Kosoves ose qe jane me origjine nga kjo republike e ardhshme e pavarur dhe sovrane (?)

Me lejoni te kujtoj gjithashtu faktin qe Kosova eshte vend MULTIETNIK, dhe ka nje larmi kulturash, dhe trashegimi kulturore e fetare.

Pyetja shtrohet tani: C'mendonjne Kosovaret me kombesi shqiptare per : Ashkalinjte, Turqit, Serbet, Boshnjaket, Romet, Dragashianet... e Kosoves?

Pergjigja merret me mend!

Po te flasim ne terma te "pergjithshem" mund te themi qe nje popullate eshte e "civilizuar" ne faktin sesa di ajo te toleroje, kuptoje, integrohet/bashkejetoje me kultura te tjera duke ruajtur identitetin pa kaluar ne fanatizem.

A jane Kosovaret ne gjendje t'a bejne kete? Kuptohet qe per Shqiptaret e kosoves eshte e veshtire.

Po per ata ne diaspore?

Tjeter aspekt! Dikush ketu tha qe eshte gje e mire te jesh Servil, LEGEN, Interesaxhi... (dhe e pranoi qe Shqiptaret nga Kosova jane te tille, duke afirmuar qe eshte Gje e mire dhe virtyt!)

Po une jam kunder kesaj sepse po te ishte keshtu, Kosovaret do te kishin ZGRAPUR te gjithe Republiken Federative Jugosllave, dhe nuk do ishin shnderruar ne dhome tharje apo aneks i Jugosllavise!(flas per zhvillimin ekonomik)

Kosovaret me Shqiptaret e Shqiperise nuk Krahesohen. Shqiperia eshte shtet i pavarur, ka dhe akademi shkencash... pra presupopozohet qe shqiptaret e RSHse jane me te "civilizuar".

Por Shqiptaret e Kosoves duhet admiruar per ruajtjen e identitetit dhe rezistencen e tyre ndaj "shkaut".

Por po te flasim per shqiptaret e shqiperise, eshte tjeter pune:

Atdhetarizmi te ata ka marre fund. Materializmi i eger mbreteron 200% me shume sesa ai i Shqiptareve nga kosova!

Feja eshte tjeter gje. Kosovaret jane me Fetare, me Atdhetare, pse mos te jene dhe materialista? (Sot te gjithe jane, nuk ka me komunizem)

E vetmja gje qe duhet diskutuar eshte MIRENJOHJA. Dhe menyra sesi interpretohet ajo.

Per sa i perket Kultures, Jane fshatare, kjo eshte e vertete. Por kjo ka dhe arsyen e saj. Kujtoj qe kane qene te shtypur dhe mesimi dhe shkenca ne gjuhen ametare kane qene te ndaluara per nje kohe.

A do te mundnin shqiptaret e shqiperise qe nen nje terrorr shovinist te tille t'i rueshin asimilimit? Zor se po.

Per para ne Shqiperi, po nderrohen emrat, mbiemrat, feja. Po shiten grate dhe komshiet....

Tani Kosova eshte e lire. Nuk eshte me problem ruajtja e identitetit. Jane plotesuar te gjitha kushtet qe jo vetem shqiptaret e kosoves por edhe etnite e tjera, te "civilizohen", te ndricohen dhe te harrojne urrejtjen dhe fanatizmin nacionalist dhe fetar.

Tani e kane rradhen Kosovaret te na mbushin mendjen se si jane!

Paqe ne Kosove.

vlera

Primus registratum

Sergei 2.5 milion kosovar shqiptare pa marre parasysh edhe numri i shqiptareve nga shqiperia qe jane te regjistruar ne diaspor si kosovare me qellim te rregullimit te qendrimit te tyre, e po te merret parasysh edhe ky numer, shqiptaret e Shqiperise do te jene pakice ne krahasim me shqiptaret kosovar /pf/images/graemlins/laugh.gif