Ç'mendim keni per Kosovaret

tushi

Valoris scriptorum
Re: Ç'mendim keni per Kosovaret

une si rregull jam pro sherrit kur organizohet mire /pf/images/graemlins/laugh.gif
mendoj se bjen progres
po jam kunder sherrit spontan e te pakontrollum.

tashti te kete shqiptare q1 nuk i pelqejne kosovaret (kjofte edhe me te ndime) asht diçka normale

te kete kosovare q1 nuk i pelqejne shqiptaret e Shqipnise (kjofte edhe si kunderpergjigje) edhe kjo asht normale

une kam ndenje pak kohe perpara ne Lecce (Itali), edhe u habitsha q1 s'bashin pune tjeter vetem tuj sha barezet.

po ashtu nuk besoj te jene kusht injoranca per pergjithsime te ksaj natyre
sado perfekt te jene nji njeri nuk pshton nga pergjithsimet si te mira edhe te kqija, po te pakten nuk duhet ti ndalojn n'asnji moment perpjekjet me vedin q1 te mos udhehiqet prej tyne.

po te dona mundena me pergjithsu si per kosovaret ashtu edhe per shqiptaret e Shqipnise
kuptohet jo me shembuj banale si ne faqet perpara po me nji shikim ma te holle, edhe vetem nks kuptojme edhe arsyet q1 mund ti kene çu ne etiketimet q1 zgjedhim.
po me çka kam pa shumica e atyne q1 kane shkru nuk e kan ket aftesi /pf/images/graemlins/shrug.gif
ata q1 e kane e gjykojne te pafrytshme e me vend per keqkuptim nga shume njerez.

ps se harrova
po te pergjithsosha une me disa raste kosovaresh q1 kam njoft do t'me kishin perjashtu me kohe prej forumit si antishqiptar /pf/images/graemlins/tipsy.gif

AL PACINO

Forumium praecox

ngjyra:black] </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
mir qe na e the kete more al pacino, por nuk na argumontove PERSE...???? presim pergjigje

[/ QUOTE ] </font>

Kam mendimin qe populli kosovar,ka nje ndjenje te larte patriotizmi,dhe eshte nje popull kembngules,dhe shume i vullnetshem.(nuk do jete larg dita kur te fillojne sorpaset,ndaj shqiperise ne shum fusha /pf/images/graemlins/winkwink.gif)
Nese existon emri SHqiperi,ne duhet t'falenderojme shume popullin kosovar

AnaBlue

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Nese existon emri SHqiperi,ne duhet t'falenderojme shume popullin kosovar

[/ QUOTE ]
Jam plotesisht dakord me kete!

vlera

Primus registratum

Tushi si shkruesee kesaj teme me bere te ndihem paksa fajtore per fjalorin te papershtashem dhe qe nuk i nuk i pershtatet natyres sime, por po te lexosh shkrime te tilla nganjeher njeriu tregohet i lige dhe i pershtatet fjalorit te shkruesit tjeter.
Ajo qe the ti eshte shume normale, jo vetem nder shqiptari por te gjithe i kane keto ligesi, por ama sikur jane bere bajate kritikat ndaj kosovareve apo pergjithesimet

Si thua ti, ja po them ato qe sapo hap tv dhe degjon lajmet psh ne top chanal:

ca te rinje grabisin dhe plaqkisnin tri murgesha
ne kavaj gjenden gjymtyre te coptuara te nje njeriu
nje grua vran nipin e te dashurit te saj dhe e hedh ne pus
nje mesues djeg organet gjenitale te nje femiju
nje grua shet femijen e saj ne greqi per nje grusht para
nje cift merret me trafikim femijesh
nxensi korrupton mesuesin etj etj x raste

a duhet tashti une dhe shqiptaret kosovar te mendojm se shqiptaret nga shqiperia jane te gjithe kriminel, vrases gjakepires, njerez te korruptuar, trafikant qeniesh njerezore etj etj

Sipas menyres alla-pretty apo alla-pink apo alla- dikush tjeter qe jane me shumice ketu une duhet te mendoja keshtu
Por une nuk i takoj ketij grupi fal zotit, pra dalloj individin nga pergjithesia

ne fund KERKOJ FALJE QE PERMENDA KETO RASTE QE JANE DHEMBJE E DIKUJT TJETER.

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown">Psalm për Kosovën

Kur pikon gjak
Kalliu, kur piqet vera
Kur hyn në gjakun tim
Nusërore e të bëhëm krushk
Më mëso vetëm t'i bie
Kitarës, më mëso të vdes bukur

Nga Azem Shkreli

Nuk besoj se ka nevoje per fjale te tjera. What you read is what you get. In suffering we come to learn humbleness.
</font>

tushi

Valoris scriptorum

Beti nuk tu drejtova ty ma siper
e di se nuk ke asnji nga ato paragjykime /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

blendiys

Primus registratum

Per sa i perket Kultures, Jane fshatare, kjo eshte e vertete. Por kjo ka dhe arsyen e saj. Kujtoj qe kane qene te shtypur dhe mesimi dhe shkenca ne gjuhen ametare kane qene te ndaluara per nje kohe.

[/ QUOTE ]
Fshatare thote ufoja, po ti shiko njehere vetem studiot televizive, apo veshjen e spikerve dhe audiences pastaj krahasoje me gocat e RTSH-se apo KLANIT. ('fshati ne feste' do ishte kompliment per ta!)
Degjo njehere intervistat spontane qe u behet ne rruge rinise shqiptare, me vene duart ne koke, dy llafe nuk dine me lidh.
Apo quan kulture zevendesimin e muzikes tone me ate Greke dhe Turke ne dasma?
Eshte mungese kulture te mbash flamurin kombetar ne shtepi?, gje qe shqiptaret e kishin per turp deri dje.
Eshte kulture tu ofrosh strehe te debuarve nga vendi i tyre dhe me pas tu marresh leket si per nje 'suite' ne Hilton?

Seryozha

Primus registratum

Fshatare thote ufoja, po ti shiko njehere vetem studiot televizive, apo veshjen e spikerve dhe audiences pastaj krahasoje me gocat e RTSH-se apo KLANIT. ('fshati ne feste' do ishte kompliment per ta!)
Degjo njehere intervistat spontane qe u behet ne rruge rinise shqiptare, me vene duart ne koke, dy llafe nuk dine me lidh.
Apo quan kulture zevendesimin e muzikes tone me ate Greke dhe Turke ne dasma?

[/ QUOTE ]

C'te keqe ka fjala FSHATAR? Mos ke ndonje opinion te keq per ta ti?

Dakort, RTKja Realizon spektakle me cilesore ...(?!)

Dakort, rinia shqiptare nuk i lidh dot 2 fjale, po ajo Kosovare i lidh dot?

Me mire muzike Greke sesa muzike Arabe TALLAVA!

Eshte kulture tu ofrosh strehe te debuarve nga vendi i tyre dhe me pas tu marresh leket si per nje 'suite' ne Hilton?

[/ QUOTE ]

Ti or mik nuk di te arsyetosh pa kaluar nga shembuj te izoluar ne Pergjithesime. Une i jam shmangur gjithmone kesaj.

Pati disa kosovare qe u "krenuan" ketu me "hodha lumin te dhj*fsha kalin" qe edhe kosovaret e bejne.

Nuk po mbroj ata qe kane marre leke ne 99, por edhe kosovaret ndoshta keshtu do e kishin bere, ose me keq akoma!

Mos pergjitheso kot. Pse harron me vetdashe qe Shumica e shqiptareve nuk i moren aspak para atyre, por i strehuan falas!

Po te futesh ne te tilla argumenta absurde, del "UFO".

Tung!

Ps: A e di ti sa jane suitat e Hilton-it?

shkodranlover

Primus registratum

Tush, un vazhdoj me mendu se ti je shkruesi ma realist ne kete forum. Jo per gja por ata qe thu i kam provu edhe vete...

kokeakulli

Primus registratum

betina nuk ja vlen te merresh me super te zgjuaren "pretty" qe e tregoi vet se kush jane injorante dhe te trashe. ajo meriton te shperfillet, keshtu do te ngresh akoma me shume dinjitetin dhe fisnikerin tipike ekskluzive vetem te kosovareve

kokeakulli

Primus registratum

injorancen e deshmon mjerimi socialo ekonomik e jo denglat e lloxhet e kafeneve e thashethemet tipike shqiptare. ata qe i ofendojne kosovaret e bejne vetem nga zilia, se keta te fundit spo ua kthejne koken me.

^Ira^

Forumium praecox

Te gjithe shqiptareve u bej thirrje te mbledhin kalllaballekun e mos te shajne njeri tjetrin se late nam
Une personalisht ne lidhje me kosovaret kam patur eksperience te mire, dhe nuk mund kurrsesi ti shaj
Ajo qe nuk mund tu mohohet kurre eshte ATDHETARIZMI

kokeakulli

Primus registratum

te trashe jane ata qe shesin motrat dhe kusherirat per prostituta per ca lek(ne kosov kosovari kurre se shet kosovaren e jo me kusheriren). qe akoma me gjakmarrje(ne kosov ska me qe n'kohen e anton qetes), qe i shesin nafte armikut te tyre per tja vrare vellezerit. qe skane nje kampion te vetem boteror ne sport. kosova ka enver idrizin, azem maksutajn, luan krasniqi(eshte afer),shpend abazi. te trashe jana ata qe ndrrojne emrat, nga luan ne leonidhas. te trashe jane ata qe 15 vjet liri e akoma skane nivelin ekonomik te kosoves te sapodal nga nje luft shkaterrimtare. qe 10 vjet roberi te arsimit dhe diplomat e prishtines njihen ne perendim me shum se te tiranes. edhe pse nen roberin serbe ata kane perparuar ne nivel te mjaftueshem. kurse ju

kokeakulli

Primus registratum

jam dakort qe dikush habitet pse ata apo din me lidh 2 fjal, thjesht se flasin kosovarqe, me aq sa eshte bstardhuar gjuha shqipe letrare me italianizma edhe ata skane faj. pse skane akademi te arteve, baletit operes, por ju mos harroni se ato i keni peshqesh prej diktatures para 40 viteve. kosovaret ishin ne lufte per mbijetese nga gjenocidi atehere,

kokeakulli

Primus registratum

ne nje situate te ngjashme me ta ishin dhe jane hungarezet e vojvodines ne serbi, kurdet ne turqi, basket ne spanje, madje dhe palestinezet. kosovaret e treguan me veper se sishin thjesht injorant apo te trash. por krejt dicka tjeter. ata meritojne respekt prej nesh madje do shtoja dhe adhurim. e jo zili e cmire prej vellezerve te nje gjaku. ne fund te fundit kot e keni qe i shani. si ben gje pleshti shqiponjes

kokeakulli

Primus registratum

dicka interesante. kane nje fiksim. p.sh meshkujt martohen me femren qe nuk duhet te jete nga fshati nga eshte vet as nga fshati i nenes, ne dukagjin dhe drenice deri ne 7 fshatra nuk martohen mes veti. pra i bie me meshum se brezi i dhjete. por ky fiksim ka bere qe te dalin meshkuj te persosur gjenetikisht p.sh luan krasniqi eshte thjesht nje fshatar juniku dhe azem maksutaj e shume te njohur tjere. prandaj nje mashkull kosovar bie ne sy e dallohet nga ai shqiptar(uroj qe mos terboheni ju grindavecet e vegjel) ne fshatrat shqipetar spyesin shume as per kusherirat e dyta nga nena dhe dalin me te dobet nga shendeti e te tjerat

kokeakulli

Primus registratum

ne shqiperi ka dhe te dobet nga nervat qe i presin me vetedije dhe femijet e pafajshem me sepate,u thyejne koken me gure apo i varin ne litar rasti ne devoll, ne mirdite, ne libraszhd, ne sarande dhe shume te tjere. behen krime ne familje sa askund tjeter. vriten me bollek per nje gardh, per ujin e pusit, per kurrgje thuajse. vriten me qindra ne vit. shifni statistika se sa vrasje behen ne kosov(as krahasohet me numrin e madh te vrasjeve shqiptare) dhe per cfar motivesh. nuk shoh veshtiresi, aftesi apo zotesi te besh krime banale. Kjo me duket mua injorance, dhe trashesi mendore. me jepni pergjigjie me koke te ftohte dhe me zemer te zjarrte. tung(gjuha shqipe ka nevoj te pasurohet akoma)

kokeakulli

Primus registratum

rasti me i fresket i injorances kur pashe boksierin e vllaznise sulejman dashin qe pasi ndjeu humbjen prej kundershtarit kosovar e goditi me kembe pabesisht. dhe ky i fundit perseri u tregua bujar qe ta qetsonte burracakun. nje prej vrasesve te femijve harrova ta shtoj ishte dhe monstra sadik kuniqi(madje ishte dhe intelektual me diplomen e oficerit).
me jepni pergjigjie me koke te ftohte dhe me zemer te zjarrte

Klement

Primus registratum

Ktu jepen mendime mor zoteri, dikush mendon keq per ju dikush mire. Si ti p.sh mendoke shum keq per shqiptaret dikush mendon keq per kosovaret. Nje dicka eshte e sigurte jemi 2 kombe te nryshem. Po te ishim aq te popull i keq sa mendon ti me kto shembujt qe ke marr, nuk do te kishim exzistu si komb. Ky eshte mendimi im.